Geri Dön
Islahiye GAZİANTEP İslahiye'de depremzedeler için köy tipi afet evlerinin yapımı sürüyor

GAZİANTEP İslahiye'de depremzedeler için köy tipi afet evlerinin yapımı sürüyor

GAZİANTEP İslahiye'de depremzedeler için köy tipi afet evlerinin yapımı sürüyor

GAZİANTEP İslahiye'de depremzedeler için köy tipi afet evlerinin yapımı sürüyor

GAZİANTEP'in İslahiye ilçesinde, depremde etkilenen 16 kırsal mahallede 750 köy tipi afet evlerinin inşası devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden en çok etkilenen bölgelerden Gaziantep'in İslahiye ilçe merkezinde yapımı planlanan 4 bin 537 konuttan 1200’ü hak sahiplerine teslim edildi. Afetten etkilenen 16 kırsal mahallede zemin etütlerinin ardından 750 köy tipi afet evinin yapımı ise sürüyor.

İnşaat alanlarında incelemelerde bulunan İslahiye Kaymakamı Mehmet Soylu, depremin yaralarının hızla sarıldığını ve tüm depremzedelerin yeni evlerine geçene kadar çalışmaların devam edeceğini söyledi. Soylu, önemli ilerleme katettiklerini belirterek, “Asrın felaketinin sonrasında ilçemiz merkezinde 4 bin 537 konut yapımı planlanarak, çalışmalara başlandı. İnşaatı tamamlanan 1200 konutun anahtarlarını hak sahiplerimize teslim ettik. 51 kırsal mahallemizde yerinde dönüşüm devam ederken, afetten etkilenen 16 kırsal mahallemizde zemin araştırmaları sonrasında yapılan zemin etütlerinin ardından 750 köy tipi afet evinin toplu şekilde yapımı sürüyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda son hak sahibi evine geçene kadar durmaksızın çalışacaklarını söyleyen Mehmet Soylu, “Bir yıl önce bugünleri hayal bile edemezken şu an afet konutlarımıza yerleşen ve konteyneri boşaltan çok sayıda vatandaşımız var, bu sayı çok kısa sürede 5 binleri geçecek” ifadelerini kullandı. (DHA)

Haber: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber