Geri Dön
Antakya Türk Tasarım Vakfı, Hatay master planını açıkladı

Türk Tasarım Vakfı, Hatay master planını açıkladı

Türk Tasarım Vakfı, Hatay master planını açıkladı

Türk Tasarım Vakfı, Hatay master planını açıkladı

Nur ÇELİK/HATAY, (DHA)- TÜRK Tasarım Vakfı tarafından yaklaşık 1 yıllık bir çalışma sonucunda tamamlanan Hatay master planı sunumu ve Türk Toplum Merkezi açılışı aynı etkinlikte gerçekleştirildi.

Antakya Haraparası Mahallesi'nde bulunan Türk Tasarım Vakfı Hatay Toplum Merkezi'ndeki etkinliğe Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Türk Tasarım Vakfı Başkanı Furkan Demirci, Mütevelli Heyeti üyesi Mehmet Kalyoncu ile Hatay master planı çalışmalarında yer alan çok sayıda akademisyen katıldı.

Açılışta konuşan Hatay Valisi Mustafa Masatlı, "Tarihinde daha evvel 7 defa yıkılan şehrimizi atalarımız 8 defa hangi ruh ve anlayışla tekrar ayağa kaldırdıysa bizler de onlardan aldığımız ilhamla yeniden ayağa kaldırmaya niyetliyiz buna da muktediriz. Çok mesai harcanarak uzun çalışmalar sayısız toplantılar ve en iyisi olması adına yapılan istişareler sonucu ortaya çıkan Hatay tarihi kent merkezi master planı ve kent merkezleri tasarımı aydınlık yarınlarımız için bizleri fazlasıyla umutlandırmıştır" dedi.

'BU İŞİN BAŞARISI HATAYLILARA EMANET'

Türk Tasarım Vakfı mütevelli heyet üyesi Mehmet Kalyoncu ise yaptığı açıklamada, "Bu ortaya çıkan plan Hatay'ın hafızasını kültürünü anılarını koruyor ve aslında en önemlisi bir arada kardeşçe yaşamı arzusunu ve o duyguyu koruyor. Ama bir yandan da artık bu işin başarısı Hataylılara emanet ve ona sahip çıkanındır. Bizim bir şey istemeye hakkımız olabiliyorsa o da şu olur; bunca dökülen alın terine bunca ortaya konulan emeklere sahip çıkmanız" diye konuştu.

'ZOR RASTLANIR BİR ÖRNEK ORTAYA KOYUYORUZ'

Türk Tasarım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Furkan Demirci ise yaptığı konuşmada, şunları kaydetti: "Eylül'den bu yana bakanlıklarımıza yapılan protokoller kapsamında 48 ofisimizle yaklaşık 1000 kişinin katkısıyla 35 organizasyon düzenlendi. Çalıştay katılımcıları 580 kişilik mühendislik mimarlık ve planlama ofislerimizin yurt dışındaki ofislerimizin, medya iletişim katkısıyla 1000 kişilik bir aile olduk. Hatay için en iyisini yapmak üzere yola çıktık hala da bu yolu yürüyoruz. Muhteşem eserler çıktı ortaya. Yaklaşık 50 hektarlık alanda, kent merkezinde gerçekten eşi benzerine zor rastlanır bir örnek ortaya koyuyoruz."

Yapılan konuşmaların ardından projenin tanıtım filmi gösterildi. Ardından akademisyen ve mimarların proje çalışmaları katılımcılara anlatıldı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber