Geri Dön
Hassa Yayman: Hedefimiz Türk turizmini kalkındırmak

Yayman: Hedefimiz Türk turizmini kalkındırmak

Yayman: Hedefimiz Türk turizmini kalkındırmak

Yayman: Hedefimiz Türk turizmini kalkındırmak

HATAY, (DHA)- TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Türk turizmini kalkındırmanın temel hedefleri olduğunu söyledi.

TBMM’de Turist Rehberi kanun teklifi hakkında birinci imza sahibi olarak kanun teklifini savunarak milletvekillerine hitap eden Hüseyin Yayman, “CHP Milletvekili Okan Konuralp’in Dijital Mecralar Komisyonuna yönelik trolleşmenin, trol aklın engellenmesi konusundaki itirazlarına aynen katılıyorum. Fakat biz bu dezenformasyon yasasını yapmak istediğimizde TBMM’de çok ciddi itirazlar oldu. Sahici siyasetçiler bir program yaptıklarında etkili olmuyorsa, bunun dijitalde de etkileşim almasının imkanı yok. Türkiye’de de dünyada da dijital mecralar çok konuşuluyor”dedi.

Türkiye’nin 12. Kalkınma Planı’nda belirtilen 100 milyar dolar gelir ve 82 milyon turist rakamına ulaşılması için turizmin tüm bileşenlerinin yapılandırılmasının şart olduğuna da dikkat çeken Yayman sözlerini şöyle sürdürdü:

“Buradaki meselemiz Türk turizmini yeniden yapılandırmak. Turizmi 4.0’a getirebilmek. Bunun için de evrensel normlara uygun turizm ekosistemi kurmak istiyoruz. Çünkü 12. Kalkınma Planı’nda önümüze konulan bir hedef var. Bu hedef Türkiye’nin açık hava müzesi olduğu gerçeğidir. Özellikle deniz, kum, güneş dışında turizmin çeşitlendirilmesi, yayla, sağlık, spor, inanç turizmi olmak üzere bu konularda önemli atılımların yapılması gerekmektedir. Bir diğer husus turizmin pazarının genişletilmesidir. Bu konuyla ilgili de Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın (TGA) kurulması çok önemli bir adımdı. Bir diğer mesele turizmin kıyı turizminden çıkartılıp 7 bölgeye yayılması meselesidir. Türkiye'nin 100 milyar dolar gelir, 82 milyon turist hedefine varabilmesi için çok majör düzenlemeler yapmamız gerekiyor. Turizmin tüm bileşenlerini yeniden yapılandırmamız gerekiyor. Sadece Antalya’da bulunan otel sayısı Fransa ve İspanya’daki otel sayısından daha fazla. Türkiye’deki 5 yıldızlı otel sayısı Avrupa’daki 5 yıldızlı otel sayısından daha fazla. Bütün eleştiriler başımızın üstündedir. Niyetimiz samimidir. Tüm itirazları kayda değer görerek bir düzenleme yapmak istiyoruz.” (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber