Geri Dön
İstanbul Büyükçekmece’nin sevimli leylekleri bu sene de geldi

Büyükçekmece’nin sevimli leylekleri bu sene de geldi

Büyükçekmece’nin sevimli leylekleri bu sene de geldi

Büyükçekmece’nin sevimli leylekleri bu sene de geldi

İSTANBUL, (DHA) - Yaklaşık 20 yıldır Büyükçekmece Karaağaç Mahallesi’nde elektrik direğinin üstüne yuva yapan leylekler, bu yıl da yuvalarına geldiler. İki farklı direğe yuvalarını kuran ve yavrularıyla birlikte yaşayan leyleklerin doğal düzenleri korunmuştu.

Büyükçekmece Belediyesi geçtiğimiz yıl Karaaağaç Mahallesi’nde yol genişletme ve yenileme çalışması başlatmış, çalışmaları yerinde denetleyen Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, elektrik direği üzerinde yavruları ile yaşayan leylekleri görünce bölgedeki çalışmaları leylek yavruları büyüyüp yuvalarını terk edinceye kadar durdurmuştu. Leyleklerin 20 yıldır yuva yaptığı elektrik direkleri de korunmuştu.

Bu yıl yuvalarını yeniden aynı elektrik direği üstüne kuran leylekler mahalle sakinlerinin neşesi oldu. Leyleklerin gelişini mutlulukla karşılayan mahalle sakinlerinden Ebru Aydın, “5 yıldır burada esnaflık yapıyorum. Leyleklerimiz hala burada. Her yıl nisan, mayıs ayı gibi burada oluyorlar. Daha önce burada bir direğimiz vardı. Başkanımız sağ olsun, hayvanların doğal düzenini bozmadı. Farklı bir noktaya kaydırıp tekrardan hayvanların yuvalarını orada kendi elleriyle yaptırdı. O açıdan çok memnunuz. Burada doğal yaşamın bozulmaması, köy ortamımızın, düzenimizin bozulmaması bizleri çok mutlu etti. Bunun için Hasan Başkan’ımıza çok teşekkür ederiz” dedi.

Mahalle sakinlerinden Tuğçe Karagöz ise “19 yıldır buradayım. Buradaki leylek yuvasını hiçbir zaman kaldırmadılar. 19 senedir mart aylarında leylekler yuvasına geliyor. İnşaatlar yapıldığı halde o direği oradan kaldırmadılar. Fark ettiyseniz direği boyadılar ama sırf yuvası bozulmasın diye yenisini koymadılar” diye konuştu.

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber