Geri Dön
İstanbul DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

1- AVCILAR'DA DEHŞET: 3 ÇOCUĞUNUN ANNESİNİ ÇOCUKLARININ GÖZÜ ÖNÜNDE ÖLDÜRDÜ

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)-AVCILAR'da Vehbi Yıldız ile eşi Serap Yıldız arasında çıkan tartışma cinayetle sonuçlandı. Vehbi Yıldız, eşini çocuklarının gözü önünde başından vurarak öldürdü.

Olay, bu akşam saatlerinde Mustafa Kemal Paşa Mahallesi, Mektep Sokak'ta bulunan bir binanın 4'üncü katında meydana geldi. İddiaya göre Vehbi Yıldız ile Serap Yıldız arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışma sırasında Vehbi Yıldız, 3 çocuğunun annesi Serap Yıldız'ı başından vurarak öldürdü. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiğini belirledi. Silahı kapının önüne bırakan Vehbi Yıldız ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Olay anında evde bulunan çocuklar Polis ekipleri tarafından dışarı çıkarılırken, olay yeri inceleme ekipleri evde çalışma yaptı. Yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Görüntü Dökümü:

----------------

Bina önündeki polis ekipleri

Sokaktaki ambulans ve sağlık ekipleri

Olay yeri inceleme ekibi

Binanın görüntüsü

Cenaze arabası

Genel ve detay görüntüler

===============================

1- (Geniş haber) KÜÇÜKÇEKMECE'DE HALI FABRİKASINDA YANGIN

Ahmet YEŞİLMEN-Uğur ŞAHİN/ İSTANBUL, (DHA) KÜÇÜKÇEKMECE'de halı fabrikasında çıkan yangın itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 buçuk saat süren müdahalesinin ardından söndürüldü.

Yangın, saat 06.30 sıralarında Mehmet Akif Mahallesi'nde bulunan halı fabrikasında çıktı. Yangını gören fabrikadaki işçiler durumu itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi. İstanbul'un birçok noktasından olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını yaklaşık 1 buçuk saatlik çalışmanın ardından söndürdü. İşçilerin kendi imkanlarıyla fabrikadan çıktığı öğrenilirken olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

"DUYUP GELDİM"

Fabrika işçilerinden İrfan Akay, "Çok üzgünüz sıkıntımız büyük. Gece vardiyasındaki arkadaşlarımdan duyup geldim. Bir yardımım dokunur diye. İtfaiyemizden Allah razı olsun yangını söndürdüler. İçeride çalışan işçiler vardı. Güvenlik görevlisi yangını söndürmeye çalışıyor. Söndüremeyince işçilere haber veriyor ve işçiler dışarı çıkıyor. İşçiler çıkınca da elektrikler kesiliyor" dedi

Görüntü Dökümü:

--------------

Yangından görüntü

Olay yerinden görüntü

Fabrika işçi röp

İtfaiye ekiplerinden görüntü

Genel ve detaylar

============================

2- İSTANBUL'DA 'MAHZEN-23' OPERASYONU: KIRMIZI BÜLTENLE ARANAN TALGAT BAİSAOV VE MAXAT RAKHİSHOV YAKALANDI

İSTANBUL (DHA) İstanbul'da 'Mahzen-23' operasyonunda uluslararası seviyede 'kaçakçılık' suçundan aranan Talgat Baisaov ile 'Dolandırıcılık' suçundan aranan Maxat Rakhishov yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada" İnterpol Kırmızı Bülteniyle "Yasa dışı örgüt faaliyetleri ve kaçakçılık" suçundan uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve

"Dolandırıcılıkö suçundan uluslararası seviyede aranan Maxat Rakhishov İstanbul'da düzenlenen "Mahzen-23ö operasyonuyla yakalandı. Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki;

Hangi büyüklükte olursa olsun, hangi bülten ile aranırsa aransın, halkımızın huzurunu kaçıran uluslararası organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine nefes aldırmayacağız.

Hepsini tek tek adalete teslim edeceğiz. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce gerçekleştirilen "Mahzen-23" operasyonuyla İstanbul'da yakalanan ve haklarında Kırmızı bültenle yakalama kaydı bulunan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov;

ülkelerine geri gönderilmek üzere Geri Gönderme Merkezine teslim edildi. Operasyonu gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

-----------

Operasyondan görüntüler

============================

3- CEVDET YILMAZ: İKİNCİ BİR 5 YILA BU İSTANBUL'UN TAHAMMÜLÜ YOK

Murat SOLAK-Muharrem ÇAM / İSTANBUL, (DHA)-CUMHURBAŞKANI Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Kanaat önderleri ile çeşitli STK temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Yılmaz, "Eskiden gelen bir sermaye var. O sermayeden yiyerek 5 yıl idare edebilirsiniz. İkinci bir 5 yıla bu İstanbul'un tahammülü yok. İnşallah İstanbul, 31 Mart'ta gerçek belediyecilik diyecek ve Murat Kurum başkanımıza destek verecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ümraniye Belediyesi Nikah Sarayı'nda Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin Kanaat önderleri ile çeşitli STK temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Yılmaz'a Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ve parti yöneticileri de eşlik etti. Programda konuşan Yılmaz, "Eskiden gelen bir sermaye var. O sermayeden yiyerek 5 yıl idare edebilirsiniz. İkinci bir 5 yıla bu İstanbul'un tahammülü yok. İnşallah İstanbul 31 Mart'ta gerçek belediyecilik diyecek ve Murat Kurum başkanımıza destek verecek. Murat Bey yıllardır tanıdığım bir kardeşim. Bingöl, Elazığ, Malatya deprem bölgesindeki tüm illerimizde nerede bir afet varsa, sıkıntı varsa, giden hizmet eden bir kardeşimiz. Bu seçimde Murat Kurum başkanımıza inşallah bizlerde çok güçlü bir destek vereceğiz. İstanbul için İstanbul'un geleceği için. Sadece İstanbul için bunu yapacağız. Diğer taraftan İsmet Yıldırım Ümraniye Belediye Başkanı. Geçtiğimiz dönem 271 esere imza atmış. Bizim ilçe belediyelerimiz Büyükşehirden çok daha küçük bütçelerle muazzam işler yaptılar. Şimdide 400 projeyle 31 Mart'a hazırlanmış durumda. Büyükşehirde Murat Bey'e, Ümraniye'de İsmet Bey'e güçlü bir destek vermenizi talep ediyorum. Duanızı ve desteğinizi istiyoruz" dedi.

"ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE DE VAAT ETTİKLERİMİZİ BİRER BİRER HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

Yılmaz, "Bu masada oturanlardan sadece destek beklemiyoruz. 2 gün kaldı. Eşinizle, dostunuzla, çevrenizle konuşarak mutlaka seçime gitmelerini ve gerçek belediyecilikten yana İstanbul'u afetlere daha dirençli hale getirecek, trafik sorununu azaltacak, sosyal belediyeciliği daha farklı bir şekilde hayata geçirebilecek destekleri istirham ediyoruz. Bunu yaptığınızda yeni bir dönem olacak. İstanbul kazanacak. İstanbullular kazanacak. Bu işler lafla olmuyor. Seçimden önce vaat ettiklerinizi, seçimden sonra unutmakla da olmuyor. Biz inşallah seçim öncesi ne dediysek, seçim sonrası onları gece gündüz takip edeceğiz. Önümüzdeki 5 yılda geçmişte nasıl dediğimizi yaptıysak, önümüzdeki dönemde de vaat ettiklerimizi birer birer hayata geçireceğiz" diye konuştu.

Görüntü dökümü:

----------------

Cevdet Yılmaz'ın konuşması

İftara katılanlardan görüntü

Genel ve detaylar

===========================

4- YERLİKAYA: MURAT KURUM KARDEŞİMİZİ ŞEHİR EMİNİ YAPMAYA VAR MIYIZ?

Baran AKKAYA/İSTANBUL,(DHA)-İÇİŞLERİ Bakanı Ali Yerlikaya, 'İstanbul'un Huzuru, Büyükçekmece'nin Huzuru' iftar programına katıldı. 31 Mart'ta yapılacak olan seçimlerde AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum'a destek isteyen Yerlikaya, "İstanbul'umuzun Büyükşehir belediye başkanlığına şehir eminliğine, çalışkan cevval Murat Kurum kardeşimizi şehir emini yapmaya var mıyız?" dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Esenyurt'ta bir otelde düzenlenen 'İstanbul'un Huzuru, Büyükçekmece'nin Huzuru' iftar programına katıldı. Yerlikaya, "Biz seçimin huzur ve güven ortamında olmasında görevliyiz, yönetimi, denetimi, kararı yüksek Seçim Kurulu'nun il, ilçe Seçim Kurulu'nun ama huzur ortamı güven ortamından sorumlu olan benim. Ama ben yol arkadaşlarım, dava arkadaşlarımla beraber, vefa mı onlarla beraber, inandığımız hizmetin tecelli etmesiyle ilgili, sizlerin karşısına gelip bunları anlatıyoruz. Birileri bundan huzursuz oluyor, onları huzursuz etmeye de Allah'ın iziyle devam edeceğiz. Ama tavizsiz 14-28 Mayıs, o yüzyılın son seçimini nasıl huzur ve güven ortamında yaptıysak Allah'ın izniyle, biz içişleri bakanlığı 600 bin mesai arkadaşımızla tüm seçim satıh halinde bu huzuru da güveni de en güzel şekilde sağlayacağımıza da inancımız tam" diye konuştu.

"BİZE KİM YAN BAKIYORSA BİZ DE ONLARA DÜZ BAKACAK DEĞİLİZ"

Değerli kardeşlerim, 4 Haziran 2023 tarihinde içişleri Bakanı olarak yeni kabinede görev aldım. Cenabı Allah nasip etti, Sayın Cumhurbaşkanımız inandı emanet etti ve biz de bismillah dedik. O gün bugün çalışıyoruz. Allah bize güvenenlere, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bizi mahcup etmesin. 33 yıl bu teşkilatta çalıştım, içişleri ailesinde, en son sizlerle beraberdik İstanbul'da. Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren, 40 yıldan beri mücadele ettiğimiz ve artık son çırpınışlarını gördüğümüz ve nefesini de keseceğiz Allah'ın izniyle. Bu yüzyılda hiçbir esameleri kalmayacak olan; başta bölücü terör örgütü olmak üzere FETÖ, DHKP/C, MLKP yani bizim birliğimizi dirliğimize kardeşliğimize kim yan bakıyorsa, Cumhurbaşkanımızdan almış olduğumuz, sizlerden almış olduğumuz cesaretle, bize kim yan bakıyorsa biz de onlara düz bakacak değiliz. Düzde bakmıyoruz zaten. Evet geldiğimiz ilk günden beri istikametimiz, adımlarımızı hukuk dedik, hukuk devleti dedik, insan hakları dedik evet aynı o şekilde devam ediyoruz. Ama devletin ve milletin iradesinden daha büyük bir güç yoktur" şeklinde konuştu.

"4 HAZİRAN'DAN BUGÜNE 421 YEREL BÖLGESEL ULUSAL ÇAPTA ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜNÜ ÇÖKERTTİK"

Organize suç örgütleriyle ciddi bir mücadele içerisinde olduklarını ifade eden Yerlikaya, "Organize suç örgütleri ile mücadele ediyoruz. Nedir bunlar, şehir eşkıyaları, yani suç işlemekte kibirlenenler. Taptıkları tek şey para, kimlerle nasıl bir beraber yürüyorlarsa, kendilerinde öyle bir güç zehirlenmesi varsa, ne yapıyoruz biz onlara, ben arkadaşlarıma diyorum ki, şehirde vatandaşlarımızın bildiği, hissettiği bir organize suç örgütü var ve hala siz bunlarla ilgili fiziki, teknik takip, planlı projeli bir iş yapmazsanız sizi orada durmam diyorum. Açık net, her yerde söylediğimi ekran karşısında da söylüyor. Ama benim arkadaşlarım, mülki idare amirlerimiz, illerde valilerimiz ve emniyet, jandarma hep beraber, savcılıklarımızla beraber öyle bir uyum içerisinde çalışıyoruz ki, 4 Haziran'dan bugüne 421 yerel, bölgesel, ulusal çapta organize suç örgütünü çökerttik götürüp adalete teslim ettik" ifadelerini kullandı.

"ÇALIŞKAN CEVVAL MURAT KURUM KARDEŞİMİZİ ŞEHİR EMİNİ YAPMAYA VAR MIYIZ?"

Pazar günü yapılacak seçimlerde AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'a destek isteyen Yerlikaya, "Biz İstanbul'da bu beş yıldan sonra, Murat kurum kardeşimizle beraber, beş yılda olmayan ama olması gerekenleri göreceksiniz; birlik, beraberlik, kardeşlik ruhuyla her şey arzu edilen kıvama gelecek buna inanıyoruz. İstanbul Büyükşehir belediye oyları sayılıyor, hem büyükşehir için soruyorum sandıklar açıldı, 31 Mart akşamı, dünyanın en güzel bu şehri, şehirlerin sultanı, İstanbul'umuzun Büyükşehir belediye başkanlığına, şehir eminliğine, çalışkan cevval Murat Kurum kardeşimizi şehir emini yapmaya var mıyız?" dedi.

Görüntü Dökümü:

----------------

Bakan Yerlikaya'nın konuşması

Genel ve detay görüntüler

==========================

5- BAKAN KOCA: SEÇİM ÖNCESİ LÖSEMİ HASTALARI SUİSTİMAL EDİLİYOR

Melihcan ÇALIŞKAN-Mehmet ALA / İSTANBUL, (DHA)-SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ziyareti sırasında lösemili çocuğu olduğunu belirten ve LÖSEV'e ait Lösante Hastanesiyle ilgili, 'Tam ruhsat istiyoruz" diyen bir kadına yanıt veren Koca, "75 yatakken 200 yatağa ben çıkardım. Bundan sonrası için 400'e kadar, kemik iliği, yoğun bakımı, çocuk yoğun bakımı dahil olmak üzere çocuklarımız için ne kadar yatak isterseniz biz vermeye hazırız dedik. 200 yatağın 28'i kemik iliği yatağı, niye lösemi hastaları için istenmiyor da, kadın doğum ve benzeri diğer branşlardan isteniyor? Seçim öncesi 2-3 ay lösemi hastalarını gündemde tutmak, maksatlı bir yaklaşım olduğundan endişe ediyorum" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret etti. Koca, hastaneyi ziyareti sırasında lösemi hastası çocuğu olduğunu belirten bir vatandaşla sohbet etti. Bakan Koca'nın yanına gelerek LÖSEV'e ait Lösante Hastanesi ile ilgili dileklerini belirten kadına yanıt veren Koca, "Diyorsunuz ki, lösemili çocuklarımız için yatak sayısı artmalı bu çocuklarımıza yeterli imkan ve yatak ortamı sağlansın istiyorsunuz öyle değil mi? Lösemili bu hastalar için de olması gereken branşlarda hekim olmasını istiyorsunuz, talep bu.ö dedi. Kadın, 'evet talebimiz bu' yanıtını verdi. Koca konuşmasının devamında, "Bununla ilgili 75 yatakken 200 yatağa ben çıkardım. 200 yatağa çıkarırken lösemili hastalarımız için olması gereken çocuk endokrinolojisi, hematolojisi dahil olmak üzere 70'e yakın hekim kadrosu, uzman kadrosu tanımlandı. Yatak 75'ten 200'e de çıkarıldı. Kemik iliği yatağı 28, 52 yoğun bakımı yatağı, çocuk yoğun bakımı da yok. Dedik ki diğer yataklara da 120'ye yakın yatak da servis yatağı. Bundan sonrası için 400'e kadar, kemik iliği için, yoğun bakımı, çocuk yoğun bakımı dahil olmak üzere çocuklarımız için ne kadar yatak isterseniz biz vermeye hazırız, Lösemi hastalarımız için gereken çocuk hematoloğu, endokrinolog, hangi branşlar isteniyorsa vermeye hazırız, dedik" şeklinde konuştu.

"SİZLERİN GÜNDEMİNE SİZLERİ İSTİSMAR EDEREK TAŞINIYOR"

Koca, "Bakın 3 aydır gündemde, sizlerin gündemine sizleri istismar ederek taşınıyor. Ben söyleyeyim taşınıyor. 3 aydır bakanlığa çocuk veya erişkin kemik iliği yatağı veya yoğun bakım yatağı bakanlığa olmuş mu? İlgili vakfın, bakanlığa çocuk veya erişkin kemik iliği yatağı veya yoğun bakım yatağı veya çocuk yoğun bakımı yatağı için talepte bulunulmuş mu? Bulunulmamış. Peki 3 aydır, niye sizler bir şekilde bu gündemle meşgul ediliyorsunuz? Niye her defasında seçim öncesi sizler bu şekilde gündemle meşgul ediliyorsunuz? Ben diyorum ki sizleri istismar etmeye hiç kimsenin hakkı yok. Kimse kendisini devletten büyük görmesin" diye konuştu.

"BİZDEN KADIN DOĞUM VE DİĞER HİZMETLER İÇİN YATAK İSTENİYOR"

Koca, "İkincisi, biz normalde bu yaklaşımı vakıf veya özel hastaneler bizden lösemili için yatak veya yoğun bakım talebinde bulunduklarında mevzuat neyse, mevzuat çerçevesinde bir başka yeri kapatmak şartıyla, biz size izin verebiliriz diyoruz. LÖSEV'e biz o 75 yatağı 200'e çıkarırken devamında da 400'e çıkarmayı söylerken çocuklarımızın kemik iliği yatağı ve çocuk yoğun bakımı talepleri için biz yapmaya hazırız dedik ve başkasına tanımadığımız ayrıcalığı tanıdık. Buna rağmen bizden herhangi bir çocuklar için talebi olmadığı halde sizlerin gündemine sokulması ve bir çok yerde haber ve yazılar yazdırılmasının anlamı nedir? Niye istismar ediliyor? Diğer hasta grubu için, kadın doğum ve benzeri, özellikle hasta grubu için yatak talebinde bulunulması doğru bir şey mi? Onunla ilgili ben zaten 120 yatak verdim, 200'e tamamladık. Yani şuan 200 yatak lösemi hastaları için kullanılmıyor, 28 kemik iliği, 52 yoğun bakım yatağı var gerisi servis yatağı. Bizden servis yatağı isteniyor, kadın doğum ve diğer hizmetler için" şeklinde konuştu.

"LÖSEMİLİ HASTALARIMIZ İÇİN TALEPTE BULUNULURSA VERECEĞİMİZİ SÖYLEDİK"

Koca, "Ben ilk günden itibaren 5 yıl önce dedim ki, bu 200 yatağı, bakın 28 kemik iliği, 52 yoğun bakım. Bunun dışında 120'ye yakını da servis yatağı, diğer hastalar da gerektiğinde yatabilir ve lösemi hastalarımız için gerekli olan branşları da verdik. Eğer lösemi hastalarımız için yeni bir yatak talebi olursa, kemik iliği yatağı ve yoğun bakım talebi olursa bununla ilgili branşlardan da talepte bulunurlarsa; kadın doğum ve benzerini bizden istemesinler, zaten biz vereceğimizi söyledik diyorum. Bununla ilgili yazılı bir şey, kemik iliği yatağı ile ilgili bir yazı da yok" dedi. Kadın, "Bizler istismar edilmiyoruz, daha öncelerden beri destek alan aileleriz. Kadın doğum da olması gerekmiyor mu orada?" dedi.

"MAKSATLI BİR YAKLAŞIM OLDUĞUNDAN ENDİŞE EDİYORUM"

Koca, "Kadın doğum var zaten. 200 yatağın 28'i kemik iliği yatağı, niye lösemi hastaları için istenmiyor da? Kadın doğum ve benzeri diğer branşlardan isteniyor? Bizden talebiniz ne veya medyaya söylenen ne? 'Lösemi hastalarımız için yatak verilmiyor, lösemide başarımız şu kadar niye verilmiyor?ö Ben de diyorum ki, 'niye lösemi hastaları için yoğun bakımı ve kemik iliği yatağı istemiyorsunuz kadın doğum ve benzeri normal hastalar için yatak istiyorsunuz? Eğer normal hastalar için istiyorsan mevzuata tabisin. Öbüründe de yine mevzuat, burada da yine 5 yıldan beri bir ayrıcalık tanıyoruz. Her dönem, bunu söylemek istemiyorum ama söylemek zorundayım. Seçim öncesi 2-3 ay lösemi hastalarını gündemde tutmak, maksatlı bir yaklaşım olduğundan endişe ediyorum" dedi.

Görüntü Dökümü:

-----------------

Fahrettin Koca ile vatandaşın diyaloğu

Hastane çıkışından detay görüntüler

===========================

6- BAKAN KOCA: HEKİM ARKADAŞLARIMIZ ENDİŞE ETMESİN

Melihcan ÇALIŞKAN-Mehmet ALA/İSTANBUL, (DHA)-SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, Zeytinburnu'nda esnafları ziyaret etti. Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ziyareti gazetecilerin sorularını yanıtlayan Koca, gazetecilerin bir doktorla alalakalı '39 milyon liralık tazminat' sorusuna, "Beyaz reformla birlikte düzenlenen Malpraktis Yasası var. Dünyada benzeri olmayan şekliyle Malpraktis, Türkiye'de kökten çözüldü. Kasıt olmadıkça sağlık çalışanına veya hekime rücu edilme durumu söz konusu değil. Bahsettiğiniz bilirkişi raporuyla tespit edilen özel sektörde çalışan biriyle ilgili olan bir davadan bahsediyoruz. Kamuda çalışan hiç kimsenin bu anlamda kasıt olmadıkça rücu durumu söz konusu olmayacak. Özel sektör ayrı. Kamuyla ilgili güvence sağlanmış durumda. Bu anlamda hiçbir hekim arkadaşımız endişe etmesin" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Zeytinburnu'nda esnafları ziyaret etti. Ziyaretleri sırasında AK Parti Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Ömer Arısoy da, Bakan Koca'ya eşlik etti. Dükkanları gezen ve vatandaşlarla sohbet eden Koca daha sonra, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret etti. Koca ziyareti sonrasında, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir basın mensubunun özel sektörde çalışan bir doktora 39 milyon liralık tazminatın rücu ettirilmesiyle ilgili soruya, "Özellikle beyaz reformla birlikte düzenlenen Malpraktis Yasası var. Dünyada benzeri olmayan şekliyle Malpraktis, Türkiye'de kökten çözümdür. Yani kasıt olmadıkça sağlık çalışanına veya hekime rücu edilme durumu söz konusu değildir. 1,5 yıldan fazla zaman geçti, devam eden davalar dahil olmak üzere bugüne kadar hiçbir hekim arkadaşımıza rücu söz konusu olmadı. Kasıt olmadıkça rücu söz konusu olmayacak. Zaten kasıt varlığı mahkeme kararıyla sabitse o zaman cezaevinde olan bir kişiden bahsediyoruz. Dolayısıyla bu anlamda beyaz reformun en büyük kazanımlarından bir tanesi Malpraktis Yasası oldu. Dünyada hekimlik, sigorta şirketleri ile avukatlar arasına sıkışmış durumda. Türkiye uygulamada dünyada örneği olmayan bir ülke, hekim arkadaşlarımızın uygulamadaki başarısını çok iyi biliyoruz. Malpraktis, bu uygulamadaki başarımızı sürdürmek için son derece önemli bir yasaydı. Bu yasa ile kasıt olmadıkça rücu söz konusu olmayacak. Bahsettiğiniz bilirkişi raporuyla tespit edilen, özel sektörde çalışan biriyle ilgili olan bir davadan bahsediyoruz. Kamuda çalışan hiç kimsenin bu anlamda kasıt olmadıkça rücu durumu söz konusu olmayacak. Özel sektör ayrı. Kamuyla ilgili güvence sağlanmış durumda. Bu anlamda hiçbir hekim arkadaşımız endişe etmesin. Devam eden ve bundan sonra olacak olan davalarla ilgili kasıt, mahkeme kararıyla sabit değilse hiçbir şekilde rücu söz konusu olmayacak. Bu yasa dünyada benzeri olmayan hekimleri güvence altına alan bir yasa olduğunu bilelim" diye konuştu.

"2026 SONUNDA BİTİRMEYİ PLANLADIK"

Koca, "Zeytinburnu'yla ilgili ciddi bir sağlık kuruluşuna ihtiyacımızın olduğunu biliyoruz. Buradan arsasını planladığımız, imar durumunu sayın belediye başkanımın da bu noktada bitirdiği ve projesini de bitirmiş olduğumuz 700 yataklı bir hastaneyi yakında yapım ihalesine çıkıyoruz. Var olan hastanenin 300 yataklı hastane ile birlikte sağlık kampüsünde toplam bin yataklı eğitim, araştırma hastanesine Zeytinburnu kavuşmuş olacak. Bununla ilgili 2026 yılı sonunda bitirmeyi planladık. Burada göğüs hastalıkları, göğüs cerrahisinin önemli olduğunu biliyoruz. Yine göğüs hastalıkları, göğüs cerrahisinin önde olduğu ama onkoloji, KVC dahil bütün birimleriyle yetkin olan hastanın bir başka hastaneye sevk edilmediği, şehir hastanesi standartlarında bir hastaneye Zeytinburnu kavuşmuş olacak. 2026 yılı sonu için bitirmeyi planladık" şeklinde konuştu.

"SAĞLIK ALANINA KATMAK İSTİYORUZ"

Koca, Yedikule'de bulunan hastanenin yanında bulunan parsel ile ilgili soruya ise, "Başkanımla da konuştum, var olan alanın sağlık alanı olarak, sağlık kuruluşu yapılmasından yanayım. Bu konuyla da ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki'yle görüşmüş olacağım. Burayı da sağlık alanına katmak istiyoruz. Çabamız o yönde olacak" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

-----------------

Bakan Fahrettin Koca'nın esnaf ziyaretinden görüntüler

Bakan Fahrettin Koca'nın açıklaması

============================

7- İMAMOĞLU: AMACIMIZ BU ŞEHRE ADALET GETİRMEK, BEREKET GETİRMEK

Altan ÇİMEN - Özenç KILIÇ / İSTANBUL, (DHA)-İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Arnavutköy'de açılan 14'üncü Kent Lokantasında öğrencilerle iftar yaptı. İftar öncesi lokanta önünde toplanan kalabalığa seslenen İmamoğlu, "Çok vicdanlı bir yer. İstanbul'un bütün ilçelerinde kent lokantası açacağız. İhtiyaç olursa daha fazlasını hedefleyeceğiz. Amacımız bu şehre adalet getirmek, amacımız bu şehre bereket getirmek" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Arnavutköy'de açılan 14'üncü Kent Lokantasında öğrencilerle birlikte iftar yaptı. İftar programında İmamoğlu'na CHP Arnavutköy Belediye Başkan adayı Tekin Aras eşlik etti. İftar programı öncesi caddede toplanan kalabalığa seslenen İmamoğlu, "Sevgili dostlarım, sevgili hemşerilerim, kent lokantası Arnavutköy'e hayırlı olsun. Kent Lokantalarımız sayesinde 3 milyona yakın insan kent lokantalarımıza girdi, 4 çeşit yemeği 40 liraya yiyerek o gün öğle yemeğinde hoş bir vakit geçirdi. Parasıyla yedi, kendine ait olan bir mekanda yedi. Çok vicdanlı bir yer. Ben burada özellikle öğrencilerimizi ağırlıyoruz, işçimizi, memurumuzu, özellikle emeklilerimizi ağırlıyoruz, görüyorum. Beni çok gururlandırıyor. Şunu söyleyeyim, beni gururlandıran bir başka durumu daha söyleyeyim. Açtığımız her Kent Lokantası'nda, burası da dahil sadece kadınlar çalışıyor. Onu da söyleyeyim. Allah'ın izniyle burasıyla beraber kent lokantası sayımız 14 oldu. İstanbul'un bütün ilçelerinde kent lokantası açacağız. İhtiyaç olursa daha fazlasını hedefleyeceğiz. Amacımız bu şehre adalet getirmek, amacımız bu şehre bereket getirmek" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-----------------

İmamoğlu'nun konuşması

Kent lokantası içinden görüntüler

Genel ve detay görüntüler

============================

8- BANU PARLAK İCRA MEMURUYLA TARTIŞINCA GÖZALTINA ALINDI

Derya EVREN KORKMAZ/İSTANBUL, (DHA)-SOSYAL medya fenomeni Banu Parlak, hacizli bir aracın satışı ile ilgili gittiği Küçükçekmece Adliyesi İcra Müdürlüğü'nde memurlarla tartıştı. Memurun şikayetçi olması üzerine nöbetçi savcının talimatıyla gözaltına alınan Parlak, ifadesinin ardından yurt dışı çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, hacizli bir aracın satışı ile ilgili Küçükçekmece Adliyesi İcra Müdürlüğü'ne gitti. Burada görevli bir memurla tartışan Banu Parlak, memurun şikayeti üzerine gözaltına alındı. Cumhuriyet savcısı Parlak'ın ifadesini aldıktan sonra mahkemeye sevk etti. Parlak adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Ayrıca Parlak hakkında yurt dışı çıkış yasağı konulduğu öğrenildi.

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber