Geri Dön
İstanbul DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

İstanbul- DEAŞ operasyonunda 10 şüpheli yakalandı-1

Özden ATİK /İSTANBUL ,(DHA) DEAŞ silahlı terör örgütünün Suriye'deki karargahında isimleri tespit edilen 10 şüpheli operasyonla yakalandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülmekte olan soruşturmada, Suriye/Haseke - Daşişa'da bulunan DEAŞ Silahlı Terör Örgütü karargahında 14 şüphelinin isimleri tespit edildi. DEAŞ Silahlı Terör Örgütü ile bağlantılı olduğu değerlendirilen 14 şüpheliden 10'u operasyonla yakalandı. (DHA)

===============

İstanbul - İstanbul merkezli 5 ilde 'Sibergöz-31' operasyonu: 18 gözaltı

Derya EVREN KORKMAZ/İSTANBUL, (DHA)- İSTANBUL merkezli 5 ilde düzenlenen 'Sibergöz-31' operasyonunda kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak dolandırdıkları kişilerin hesaplarındaki paraları işbirliği içerisinde oldukları kişilerin hesaplarına aktaran 18 şüpheli yakalandı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak aradıkları kişilerin hesaplarındaki paralara işbirliği içerisinde oldukları kişilerin hesabına aktararak dolandırıcılık yapan kişiler hakkında soruşturma başlattı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışmada, şüphelilerin kendilerini banka çalışanı olarak tanıtıp insanların güvenlerini kazandıkları, daha sonra da bu kişileri yönlendirerek hesaplarındaki paraları başka hesaplara havale/EFT yaptırdıkları belirlendi.

Ekipler bu yöntemle 18 kişiyi 4 milyon 600 bin lira dolandırdıkları belirlenen şüphelilere yönelik İstanbul merkez olmak üzere Ankara, Mersin, Şanlıurfa ve Batman'da 'Sibergöz-31' operasyonunu gerçekleştirdi. Operasyonda 18 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon detaylarını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından paylaştı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Adreslere girilmesi

-Adreslerde arama yapılması

-Şüphelilerin gözaltına alınması

===================

İstanbul-Büyükçekmece 'de otomobil göle uçtu : 1 ölü

Baran AKKAYA-İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)-BÜYÜKÇEKMECE'de sürücüsünün direksiyon hakimiyeitni kaybettiği otomobil göle uçtu. Kazada sürücü Mustafa Tığ hayatını kaybetti.

Kaza, 18.00 sıralarında, Alkent Mahallesi, Bahşayiş-Karaağaç Yolu, göl geçitinde meydana geldi. İddiaya göre, manavra yapan TIR'ı son anda gören 34 BYV 11 plakalı otomobilin sürücüsü Mustafa Tığ, TIR'a çarpmamak için ani manevra yaptı. Tığ'ı direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil göle uçtu. Çevrede bulunan vatandaşlar gölete uçan otomobilin sürücüsünü kurtararak kenara çıkardı. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Vatandaşlar tarafından çıkarılan Tığ, sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tığ, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Kazanın ardından, otomobilde kaç kişi olduğunun bilinmemesi nedeniyle, İstanbul İtfaiyesi, Sahil Güvenlik ekipleri ve AFAD'a bağlı ekipler gölde arama yaptı.

Görüntü dökümü

Vatandaşların otomobili çıkarmaya çalışması

Gölde yapılan aramalar

Polis ekiplerinin çalışması

Genel ve detaylar

==================

İstanbul-Prof. Dr. Sezer Hatemi son yolculuğuna uğurlandı

Gülşah KAHVECİ-Mehmet ALA/ İSTANBUL,(DHA)- SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca'nın vefatını duyurduğu, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Pediatrik Endokrinoloji Bölümünün kurucusu Prof. Sezer Hatemi, Zincirlikuyu Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Geçtiğimiz gün 90 yaşında hayatını kaybeden, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Pediatrik Endokrinoloji Bölümünün kurucusu, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sezer Hatemi son yolculuğuna uğurlandı. Prof. Dr. Sezer Hatemi, ikindi namazının ardından Zincirlikuyu Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi. Cenazede, taziyeleri eşi Prof. Dr. Hüsrev Hatemi kabul etti. Cenazeye İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Çetinkale ve aile yakınları katıldı. Cenazeye katılan Prof. Dr. Bekir Karlığa, "Allah rahmet eylesin. Son derece insancıl, insan seven, o duygulara tercüman olan bir hanımefendiydi. Yaklaşık 40 yıldır tanırım kendisini, rahmet ve rahmana kavuştu şimdi. Cenabı Allah'ın habibi kimyasına nail eylemesini temenni ediyorum. Bu halde söylenecek fazla bir şey yok. Sözün bittiği andayız" dedi.

Görüntü Dökümü:

Cenaze töreninden görüntü

Hüsrev Hatemi'nin taziyeleri kabul etmesi

Genel ve detaylar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber