Geri Dön
İstanbul DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1

1- GAZİOSMANPAŞA'DA TOPRAK KAYMASI BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

Emin YEŞİL / İSTANBUL, (DHA)- Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan top kayması cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi Bahadır Sokak'ta dün saat 19.30 sıralarında toprak kayması meydana geldi. Konuyla ilgili İstanbul Valiliği tarafından yeni bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı alanda tahliye edilen bina sayısı 24'e yükselmiştir. Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları, 20 Nisan cumartesi günü İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, AFAD ve ilçe belediyesi ekipleri tarafından yapılacaktır" ifadelerine yer verildi.

TOPRAK KAYMASI KAMERADA

Toprak kaymasının yaşandığı anları, bazı vatandaşlar cep telefonu kamerasıyla saniye saniye görüntüledi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Toprak kaymasından görüntü

===============================

2- GAZİOSMANPAŞA'DA TOPRAK KAYMASI; 24 BİNA VE TOPLAM 96 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Baran AKKAYA- Emre KURT- Emin YEŞİL / İSTANBUL, (DHA)- Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi'nde bulunan alanda toprak kayması meydana geldi. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Toprak kaymasının yaşandığı alanda tahliye edilen bina sayısı 24'e yükselmiştir. Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir" denildi.

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi Bahadır Sokak'ta dün saat 19.30 sıralarında toprak kayması meydana geldi. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı olayda 24 bina ve toplam 96 kişi tahliye edildi. Konuyla ilgili İstanbul Valiliği tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, "Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı alanda tahliye edilen bina sayısı 24'e yükselmiştir. Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları, 20 Nisan Cumartesi günü İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, AFAD ve ilçe belediyesi ekipleri tarafından yapılacaktır" ifadelerine yer verildi.

Tahliye edilen ev sahipleri belediyenin belirlediği otellerde konaklamak üzere evlerinden otobüsler ile alındı. Ekipler, risk taşıdığı gerekçesi ile sokağın giriş ve çıkışlarını araç ve yaya trafiğine kapatarak önlem aldı. Heyelan riskinin bulunduğu bölgedeki şantiye alanında ise çalışmaların devam ettiği görüldü.

"ALTI AY ÖNCE EVLERDE ÇATLAMALAR OLUŞTU"

Tahliye edilen evlerden birinin sahibi olan Yasin Duran, "Evlerde çatlamalar oluştu, altı ay önce falan. Babamlar o durumu görünce ben evi boşaltmak zorunda kaldım. Bizimki de aşağıda kentsel dönüşüm yapılan yerin uç kısmında. İki hafta öncesinde falan evimizin aşağısındaki eski yıkılan evlerde heyelan oluştu. İçeride de bir kiracımız vardı. Ona 'Bak heyelan oluştu. İçeride mağdur olacaksın, Allah korusun canınızdan alacaksınız' dedik. Onlar da şu anda çıkardık, biz zaten daha öncesinden boşalttırdık. Bugün de durum ortada, çatlaklar oluştu. Bizim evin aşağısında zaten ufak bir heyelan oluşmuştu, şimdi de buraya kadar gelince de buradaki evleri boşalttılar" dedi.

"BAYAĞI KİŞİ BOŞALTMIŞTI EVLERİNİ"

Mahalle sakini Turhan Gani, "Benim evim bir üst tarafta, bizde herhangi bir sıkıntı yok ama işte arkadaşlarımızın yolun bu tarafı biraz sıkıntılı. Gördüğün gecekondu burası bizim evimiz. Yan tarafındaki gecekondu da çatlak var ama o heyelandan dolayı mıdır bilmiyorum tam olarak. Ama bu taraflarda büyük sıkıntı var. Bayağı kişi boşaltmıştı evlerini ama boşaltmayan arkadaşlar da vardı ve onların evlerine de şimdi belediye otobüs göndermiş. Sağ olsunlar, onları da otele yerleştirmişler öyle duydum" diye konuştu.

Ev sahibi Zakir Cezayiroğlu, "Ben de yukarıda oturuyorum. Bu ev benim, kiracı vardı. Sabah haber geldi, heyelan durumu var diye. Ben de kiracıyı aradım, söyledim. Herhalde aşağıda çalışma var. Sabah muhtemelen belediyeden uğramışlar kiracıya. Çünkü heyelanı gördüler herhalde, orada çalışmadan dolayı kayma olunca evlere uğramışlar bir şey var mı yok mu diye. Bir de bizim bu aşağıda oturan arkadaşlar var. Onların evlerinde çatlaklar oluşmuş. Onlar da zabıtayı çağırmışlar. Zabıta gelip bakınca bu toprak mühendislerinin işi diyor. Kaymanın sebebi de; birinci etabı yaptılar, evlerin bazıları boştu ama çok da dolu ev var oturan insanlar var. Onların bir kısmını alıp birinci etaba yerleştirdiler. İkinci etap için de bu üst tarafı biraz daha kazmaya çalışıyorlar. Burası da inanılmaz dik bir uçurum. Antalya'daki falezler gibi çok dik burası. Kayalık ama bayağı sağlam muhtemelen. Herhangi bir önlem almadan bir kazık falan çakmadan altını boşaltınca toprağın, o da yağışla birlikte kaydı geldi. Öyle düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------

(Cep telefonu)

-Kaymanın gündüz yaşanmaya başladığı alan

(Aktüel görüntü)

-Tahliye edilen gecekondular

-Olay yerine gelen ekipler

-Yasin Duran, Turhan Gani ve Zakir Cezayiroğlu ile röportaj

-Değişen plan notu

-Genel ve detay görüntüler

=============================

3- EMİNE ERDOĞAN, GELENEKSEL VE TAMAMLAYICI TIP ÇALIŞTAYI'NA KATILDI

Altan ÇİMEN- Özkan ÖZGER / İSTANBUL, (DHA)- DÜNYA Sağlık Örgütü'nün 15'incisini düzenlediği Bitkisel İlaçlar İçin Düzenleyici İşbirliği Toplantısı ile Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Kılavuz ve Strateji Geliştirme Çalıştayı'na katılan Emine Erdoğan, "Artan kronik hastalıklar ve aşırı ilaç kullanımı tüm dünyada sağlık politikalarını yeniden gözden geçirmenin zorunlu olduğu kanısını güçlendirmiştir. Bu noktada Dünya Sağlık Örgütü, geleneksel ve tamamlayıcı tıp yöntemlerinin ülkelerin sağlık sistemlerine dahil edilmesini teşvik etmektedir. Tarihi öğretilerin gün yüzüne çıkarılarak, modern uygulamalara entegrasyonunda üzerimize düşeni yerine getirmek için 2012 yılında Sağlık Bakanlığımız bünyesinde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Daire Başkanlığı kuruldu" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Sağlık Bakanlığı'nın İşbirliği ile Şişli'de bir otelde düzenlenen 15'inci Bitkisel İlaçlar İçin Düzenleyici İşbirliği Toplantısı ile Geleneksel Ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Kılavuz ve Strateji Geliştirme Çalıştay'ına (GETAT) katıldı. Türk Musikisini Araştırma ve Tanıtma (TÜMATA) ekibinin müzik dinletisi ile başlayan programda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve DSÖ Avrupa Direktörü Hans Kluge açılış konuşması gerçekleştirdi. Açılış konuşmalarının ardından kürsüye gelen Emine Erdoğan'da programın katılımcılarına hitap etti. Konuşmaların ardından Bakan Koca, Emine Erdoğan'a günün anısına Anadolu tıbbını temsil eden 'Hayat Ağacı' plaketini takdim etti.

"ANADOLU TOPRAKLARI KADİM TIP KAYNAKLARI AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR KONUMDADIR"

"Şifanın arandığı en kadim kaynaklardan biri hiç şüphesiz hala keşfedilmemiş sayısız türü bünyesinde barındıran bitkiler alemidir" sözleriyle konuşmasına başlayan Emine Erdoğan, "Bugün birçok hastalığın tedavisinde bitkilerden elde edilen ilaçlar kullanıldığını biliyoruz. Anadolu toprakları, sahip olduğu 3 bini endemik, toplam 12 bin bitki türü ile bitkilerle tedavi alanında müstesna bir yere sahiptir. Sadece bitki çeşitliliği açısından değil, üzerinde birçok önemli hekim ve bilim insanının yaşamış olması hasebiyle de Anadolu toprakları kadim tıp kaynakları açısından önemli bir konumdadır. Razi'den İbni Sina'ya, Hipokrat'tan Galen'e sayısız alimin keşifleri ve kaleme aldıkları eserler hala bilim insanlarımız tarafından keşfedilmeyi beklemektedir" ifadelerini kullandı.

"AŞIRI İLAÇ KULLANIMI SAĞLIK POLİTİKALARINI YENİDEN GÖZDEN GEÇİRMENİN ZORUNLU OLDUĞU KANISINI GÜÇLENDİRMİŞTİR"

Tıp alanında köklü geçmişe sahip çıkılmasının milli ve vicdani bir görev olduğunun altını çizen Erdoğan, "Hastalıklarla mücadele, biçim değiştirse de, her dönem insanlığın temel uğraş konularından biri olmuştur. Teknolojinin gelişmesiyle teşhiste kat edilen mesafenin önemini yadsıyamayız. Ancak diğer taraftan artan kronik hastalıklar ve aşırı ilaç kullanımı tüm dünyada sağlık politikalarını yeniden gözden geçirmenin zorunlu olduğu kanısını güçlendirmiştir. Bu noktada Dünya Sağlık Örgütü, geleneksel ve tamamlayıcı tıp yöntemlerinin ülkelerin sağlık sistemlerine dahil edilmesini teşvik etmektedir. Tarihi öğretilerin gün yüzüne çıkarılarak, modern uygulamalara entegrasyonunda üzerimize düşeni yerine getirmek için 2012 yılında Sağlık Bakanlığımız bünyesinde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Daire Başkanlığı kuruldu. Gerekli mevzuat düzenlemesi yapıldı. 2014 yılında yürürlüğe giren 'Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği' bu çerçevede önemli bir adımdı. Bu sayede Sağlık Bakanlığı öncülüğünde, birçok üniversitede GETAT eğitim ve uygulama merkezleri açıldı' dedi.

"TÜRKİYE'NİN GETAT UYGULAMALARINDA DÜNYA İÇİN BİR CAZİBE MERKEZİ OLACAĞINA EMİNİM"

GETAT uygulamalarının bilimsel ve akademik bir zeminde yürütülmesinin son derece önemli olduğunu vurgulayan Emine Erdoğan, "Bu minvalde geçtiğimiz aylarda ülkemizin saygın araştırma kuruluşlarından biri olan TÜBİTAK Başkanlığımız tarafından Geleneksel ve Tamamlayıcı tıbbın araştırılmasına yönelik proje çağrısına çıkıldı. Akademik çalışmaların ve bilim insanlarının GETAT uygulamalarına gösterdiği ilginin son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Bu sayede Türkiye'nin GETAT uygulamalarında önde gelen ülkelerden biri ve tüm dünya için bir cazibe merkezi olacağına eminim. Ayrıca, topraklarımızın bu zengin şifa birikiminin, Sağlık Bakanlığımızca patenti alınan 'Anadolu Tıbbı' markası altında daha da geliştirilerek, insanlığın istifadesine sunulacak olması, ümit verici bir gelişme" diyerek sözlerine son verdi.

"2 BİN 408 SAĞLIK KURULUŞU, GELENEKSEL VE TAMAMLAYICI TIP ALANINDA UYGULAMA YAPABİLME YETKİSİNE SAHİPTİR"

Programda konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarının Hipokrat veya İbn-i Sina gibi dünyaca ünlü tıp insanları tarafından uygulandığının altını çizerek sözlerine başladı. Bakan Koca, "Ülkemizde bu ihtiyaca binaen; geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulama yöntemlerini belirlemek, bu yöntemleri uygulayacak kişilerin, eğitimi ve yetkilendirilmeleri ile bu yöntemlerin uygulanacağı sağlık kuruluşlarının, çalışma usul ve esaslarını düzenlemek amacıyla, 27 Ekim 2014 tarihinde yürürlüğe giren, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği ile yasal çerçevesi tanımlanmış ve sağlık sistemimize entegre edilmiştir. Güncel olarak, 2 Bin 408 sağlık kuruluşu, geleneksel ve tamamlayıcı tıp alanında, uygulama yapabilme yetkisine sahiptir. Ayrıca yetkilendirdiğimiz merkezlerce ilan edilen eğitimlere, tam katılım sağlayarak başarılı olan hekimlere, bugüne dek toplam 18 Bin 597 adet, geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulayıcı sertifikası verilmiştir. Yani toplam hekimlerimizin yüzde 10'una yakını bu sertifikalara sahip olmuştur" dedi.

"GELENEKSEL VE TAMAMLAYICI TIP ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ MERKEZİNİ EN KISA SÜREDE ÜLKEMİZDE DE KURMAK İSTİYORUZ"

2019 yılında araştırma yönetmeliğinin yürürlüğe girmesiyle geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları alanında 177 araştırmanın başlatıldığının belirten Bakan Koca, "Dünya Sağlık Örgütü tarafından yetkilendirilen ve dünya çapında sayısı 26 olan, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uluslararası İşbirliği Merkezini en kısa sürede, ülkemizde de kurmak istiyoruz. Dünya Sağlık Örgütü tarafından tanınan ve DSÖ işbirliğinde bir akademi olmak üzere teklif edilen işbirliğinin Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı bünyesinde bulunan GETAT Enstitüsü ile birlikte yapılacağını ilan etmekten memnuniyet duyarım" diye konuştu.

"DSÖ TÜRKİYE'NİN LİDERLİĞİNDE İLERLEMEK İSTEMEKTEDİR"

Çalıştay'a katılan Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü Hans Kluge ise, "Nereye gidersem gideyim, hep söylediğim bir şey var. Huzurlarınızda bir kez daha bunu tekrar etmek istiyorum. Sağlık doğal bir köprüdür. Sağlık; barış için, uzlaşma için, empati için, birbirini anlayabilmek için doğal bir köprüdür. Ve bunun içerisinde de geleneksel, tamamlayıcı ve entregretif tıp en güçlü rolü üstlenmektedir. Dünya Sağlık Örgütünün Avrupa Ofisi de üye devletlerimizle bu konudaki işbirliklerini çok daha arttırmayı istemektedir. Bunu yaparken de tabi ki de Türkiye'nin liderliğinde ilerlemek istemektedir. Türkiye'nin bu derin tecrübe ve bilgisini diğer üye devletlerle paylaşmayı çok gönülden istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Programdan genel ve detay görüntüler

-Emine Erdoğan'ın konuşması

-Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın konuşması

-DSÖ Avrupa Direktörü Hans Kluge konuşması

-Hediye Takdimi ve aile fotoğrafı detayları

===============================

4- İMAMOĞLU: 5 YILLIK DÖNEMDE 101 MİLYAR 745 MİLYON LİRA YATIRIM YAPTIK

Sevda SARIKAYA- Feridun AÇIKGÖZ / İSTANBUL, (DHA)- İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Meclisinde 2023 yılı faaliyet raporunu sundu. "5 yıllık dönemimizde; 101 milyar 745 milyon lira yatırım yaptık" diyen İmamoğlu, İştirak şirketlerinin mali durumlarına da değinerek, "2023 yılını, BELTUR ve Metro İstanbul dışındaki 28 şirketimizin tamamı karda kapatmıştır" ifadelerini kullandı. AK Parti Grup Başkan Vekili Zeynel Abidin Okul ise verilen vaatlerin takipçisi olacaklarını dile getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2023 yılı 'Faaliyet Raporu Sunumu'nu gerçekleştirdi. İmamoğlu, Meclis Başkanvekili Nuri Aslan'ın yönettiği toplantı öncesinde CHP, AK Parti ve MHP gruplarını ziyaret etti. Saraçhane'deki tarihi Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan İmamoğlu, hem muhalefete hem de CHP'ye uyarılarda bulundu. Hakikat üzerinden vatandaşın menfaati gözetilerek yapılacak muhalefete, bilimsel ve sağduyulu eleştirilere, tüm yöneticilerin ihtiyacı olduğunu söyleyen İmamoğlu, yeni dönemde meclisin bu bakış açısıyla çok doğru ve güzel bir sınav vermesini dilediğini ifade etti. İmamoğlu, bu kapsamda, sadece muhalefet edenlere değil, iktidar olduğunu düşünen Cumhuriyet Halk Partisi grubuna da benzer yönde tavsiyede bulunmaktan hiçbir zaman çekinmediğini ve çekinmeyeceğini dile getirdi.

"BİZE EMANET EDİLEN BÜTÇEYİ NASIL KULLANDIĞIMIZIN HESABINI VERMEK İSTİYORUM"

Yapılan projeleri sıralamadan önce İmamoğlu, "Bize emanet edilen bütçeyi nasıl kullandığımızın hesabını sizlere vermek istiyorum. Göreve geldiğimizde, 'Mali disiplin ve adil kaynak dağılımı esasına dayanan bütçe disiplinimiz, bizim için önemli bir kalite göstergesidir' demiştik. İBB, bu anlayış içinde, 2023 yılında da adil ve disiplinli bütçe yönetimi sayesinde başarılı bir finansal performans sergilemiştir. 5 yıllık dönemimizde; 101 milyar 745 milyon lira yatırım yaptık. Hane halkına 33 milyar 425 milyon liralık cari transfer gerçekleştirdik. 115 milyar 380 milyon lira ile ulaşımı destekledik. Çevre için 31 milyar 540 milyon lira kaynak kullandık. Sağlık ve sosyal hizmetler için kullandığımız kaynak 25 milyar 475 milyon lira. Spor, kültür, eğitim hizmetlerimiz için gerçekleştirdiğimiz harcamalarımızın toplamı 19 milyar 645 milyon lira. 37 milyar 545 milyon lira raylı sistemlerimize sermaye yatırımı yaptık. Fen İşleri eliyle 29 milyar 945 milyon lira sermaye yatırımı gerçekleştirdik. Yol yapım ve bakımı için gerçekleştirdiğimiz harcama, 14 milyar 355 milyon lira. Ulaşımı bu dönemde 21 milyar 415 milyon lira ile sübvanse etmek durumunda kaldık" dedi.

"İBB'NİN BORÇLARINI, DÖVİZ CİNSİNDEN AZALTTIK"

İmamoğlu, "Bütün bunları, ülke yönetiminin akıl dışı ekonomi politikalarının yol açtığı anormal seviyedeki kur ve fiyat artışlarına rağmen gerçekleştirdiğimizin de altını çizmek istiyorum. Kaynaklarımızı doğru yönettiğimiz için hem borçlandığımızdan daha fazla borç geri ödemesi yaptık hem de İstanbul'un her yanında ciddi ve büyük yatırımları bu süreç içerisinde gerçekleştirdik. Alternatif finansman kaynağı yaratma konusunda ülkemize örnek olduk. Belediye olarak, yerel yönetimlerde Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, uluslararası standartlarda 'Yeşil Finansman Çerçeve Metni'ni hazırladık ve yayınladık. Göreve geldiğimiz 2019 Haziran'ından bu yana iç ve dış borç geri ödemelerinde çok yüksek bir performans sergiledik. İBB'nin borçlarını, döviz cinsinden azalttık" ifadelerini kullandı.

"BELTUR VE METRO İSTANBUL DIŞINDAKİ ŞİRKETLERİMİZ KARDA"

Yaptıkları projeleri tek tek detaylıca anlatan İmamoğlu, iştirak şirketlerinin mali durumlarına da değinerek, "İştirak şirketlerimizin satış gelirleri, 2023 yılında, 2018 yılına kıyasla, 6,1 kat artarak, 109 milyar lira olarak gerçekleşmiştir. 2023 yılında vergi öncesi kar, 2018 yılına kıyasla 4 katına yakın artarak, 4,9 milyar lira gerçekleşmiş olup, vergi öncesi karlılık yüzde 4,5'tur. 2023 yılında yatırımlar, 2018 yılına göre yaklaşık 6 kat artarak, 4 milyar lira seviyesinde gerçekleşmiş, şirketlerin öz kaynakları da 2018 yılına göre 11 kat artarak, 107 milyar liraya ulaşmıştır. Şirketleri devraldığımız 2019'un ilk yarısı sonunda 14 şirket zarardayken, bu şirketler verimli ve etkin yönetim ile karlı hale getirilmiş olup, 2023 yılını, BELTUR ve Metro İstanbul dışındaki 28 şirketimizin tamamı, karda kapatmıştır. Bu sonuçta, sundukları hizmeti yüksek enflasyona rağmen vatandaşa makul fiyatlarla arz etme politikasının önemli bir etkisi olduğunun altını çizmek gerekir. BELTUR'un zarar etmesinde, EYT kaynaklı 61 milyon lira kıdem tazminatı yükü, ayrıca Galata Kulesi'nin ve Devlet Hastaneleri'nin BELTUR'dan alınmasının etkili olduğunun altını çizmek gerekir. Metro İstanbul'un karlılığı ise, bilet fiyatlarının ve belirlenen sübvansiyon tutarlarının, enflasyon kaynaklı maliyet artışlarının mecliste karşılanmamasından kaynaklı olduğunu da belirtmekte fayda var" şeklinde konuştu.

"KAÇ KURUŞ BİZE AKTARILIYORSA FİLİSTİNLİ ÇOCUKLARIN HESABINA YATIRILSIN"

Daha sonra söz hakkı alan Büyük Birlik Partisi Grup Başkan Vekili Dursun Çağlayan İmamoğlu'na Filistinli çocuklar için yardım kampanyası başlatması çağrısında bulundu. Çağlayan, "Biz büyükşehir belediyesindeki yolluk ücretimizi, büyükşehir belediye başkanımıza Filistinli çocuklara yapmaya başlayacakları yardım kampanyası hesap numarasını bize ilettikleri takdirde kaç kuruş bize aktarılıyorsa sonuna kadar onların hesaplarına yatmasını talep ediyoruz. Buna katılacak olan meclis üyelerimizi arkadaşlarımızdan, kardeşlerimizden siyasi görüş ayırt etmeden emeği geçen katkısı olan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

"1,6 MİLYONLUK YEMEK NEDEN DAĞITILMADI"

AK Parti Grup Başkan Vekili Zeynel Abidin Okul ise verilen vaatlerin takipçileri olacaklarını belirterek, "Her biri 250 yatak kapasiteli 10 huzurevi açacağız denmiş, sadece bana gelen bilgi 1 tanesinin açıldığı birinin de sadece temeli atıldı. Biz görevi devrettiğimizde İstanbul'da verilere baktığımızda 11 milyona yakın ücretsiz yemek dağıtıldığı bugün ise bu rakamın 9 buçuk milyona düştüğü görülmektedir. Kent lokantalarını destekliyoruz. Güzel faaliyetlerde bulunuyorlar. Sayılarının arttırılmasını bekliyoruz. Amma velakin bu aradan geçen 1 buçuk milyon eksik yemek acaba kent lokantalarında anlatılan 1, 6 milyonluk uygun yemeğin reklamı yapılırken bu kadar sayı yemek neden dağıtılmadı" dedi.

Görüntü dökümü:

------------------

-İmamoğlu'nun konuşması

-Dursun Çağlayan'ın konuşması

-Zeynel Abidin Okul'un konuşması

-Genel ve detay görüntüler

================================

5- BEYLİKDÜZÜ D-100'DE OTOMOBİL AYDINLATMA DİREĞİNE ÇARPTI; SÜRÜCÜ HAYATINI KAYBETTİ

Baran AKKAYA/İSTANBUL,(DHA)- BEYLİKDÜZÜ D-100'de, kayganlaşan yolda kontrolden çıkan otomobil, aydınlatma direğine çarptı. Kazada, bulunduğu yerde sıkışan sürücü, olay yerinde hayatını kaybetti.

Kaza, saat 23.00 sıralarında Barış Mahallesi D-100 Karayolu Avcılar istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 34 KBG 373 plakalı otomobil sürücüsü Umut Kızılarslan (30), kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybederek aydınlatma direğine çarptı. Çarpmanın şiddetiyle Kızılarslan bulunduğu yerde sıkışırken, kazayı görenler durumu polis, sağlık ve itfaiye ekibine haber verdi. OIay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden çıkarılan Umut Kızılarslan'ın yapılan incelemede hayatını kaybettiği belirlendi. Kaza nedeniyle D-100 Karayolu Avcılar istikameti bir süre trafiğe kapanırken, yolun temizlenmesinin ardından tekrar trafiğe açıldı. Hayatını kaybeden Umut Kızılarslan cenazesi morga kaldırılırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. (DHA)

Görüntü dökümü

---------------------

-Kaza yapan otomobil

-Olay yerine gelen ekipler

-Olay yeri inceleme ekibinin çalışması

-Trafiğe kapatılan yol

-Cenazenin Ambulansa alınması

=============================

6- ÜMRANİYE'DE SÜRÜCÜSÜNÜN FREN YERİNE GAZA BASTIĞI HAFİF TİCARİ ARAÇ 14 ARACA ÇARPTI

Kasım AKTAĞ- Mert ORDU\İSTANBUL,(DHA)- ÜMRANİYE'de, sürücüsünün yokuş indiği sırada fren yerine gaza bastığı hafif ticari araç, yol kenarında park halinde bulunan 14 araca çarptı.

Kaza, saat 21.45 sıralarında Armağanevler Mahallesi 23 Nisan Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, ismi öğrenilemeyen 34 DGK 750 plakalı hafif ticari aracın sürücüsü yokuş indiği sırada fren yerine gaza bastı. Bu sırada, direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü, cadde üzerinde park halinde bulunan 14 araca çarptı. Olay anında sol ön tekerleği kopan hafif ticari araç, sürüklenerek yokuşun sonunda durabildi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada şans eseri yaralanan olmazken, polis ekipleri sürücüyü gözaltına aldı. Kazaya karışan 14 adet araç çekiciler tarafından olay yerinden kaldırılırken, o anlar çevrede bulunan bir binanın güvenlik kamerasına yansıdı.

MAHALLELİ O ANLARI ANLATI

Mahalle sakinlerinden Zafer Karagül, bu tür kazaların cadde üzerinde daha önce de yaşandığını belirterek, "Bu yol tehlikeli, yukarıda pazar da olduğu için devamlı buradaki sitelerden dolayı arabalar yan park ediyor. Aşağıdan çıkış, yukarıdan inişlerde sıkıntı oluyor. Yukarıdan araba geldiği zaman, aşağıdan araba çıkamıyor. Park yüzünden bu yolu tek yola çevirdikleri zaman veya yan yolu açtıkları zaman bu sıkıntı biraz azalabilir. Birkaç defa da çöp kamyonu virajı alamadığı için aşağı yuvarlandı, yine bu dörtyol ağzında 3-4 defa kazalar oldu. Çöp kamyonu virajdan aşağıya devrildi. Bu seferde freni tutmayan araba vura vura indi aşağıya doğru. Allah'tan büyük bir kazaya engel oldu. Arabanın yukarıda tekeri koptu, ondan sonra cipe vurdu, cipten geldi sürtünerek aşağı kadar gitti. Aşağı yukarı 15 aracın hasar aldığını biliyoruz" dedi. (DHA)

Görüntü dökümü

--------------------

-Olayın başlangıç anına ait güvenlik kamerası görüntüleri

-Kazaya sebep olan hafif ticari aracın cep telefonu görüntüsü

-Kazaya karışan araçlardan görüntüler

-Mahalle sakinlerinden Zafer Karagül ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

===============================

7- BÜYÜKÇEKMECE'DE İETT OTOBÜSÜ BARİYERLERE ÇARPTI

Vehbi DEMİR- Özcan KILIÇ / İSTANBUL, (DHA)- BÜYÜKÇEKMECE'de yağışlı hava nedeniyle yoldan çıkan İETT otobüsü, bariyerlere çarptı. Kazada, 1 kişi hafif yaralanırken trafiğe kapatılan yol otobüsün kaldırılmasının ardından normale döndü.

Kaza, bugün saat 16.30 sıralarında D-100 Karayolu üzerinde meydana geldi. Kaptanı Derya Anadolu Lisesi'nden Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'ne doğru seyir halinde olan 34 LD 0367 plakalı İETT otobüsünün şoförü Selahattin Yıldız (35), yağışlı hava nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybetti. Güzelce mevkiinde kayan otobüs bariyerlere çarparak yan yola düştü. Kazanın etkisiyle otobüsün camı kırılırken, 1 kişi elinden hafif yaralandı. Orta kısmı refüje oturan otobüs nedeniyle uzun araç kuyruğu oluşurken, yaralanan vatandaşın kendi imkanlarıyla çevredeki bir hastaneye gittiği öğrenildi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi alarak trafiği alt yola yönlendirerek akışı sağladı. Otobüsün yoldan kaldırılmasının ardından trafik normale döndü.

"KORKTUK, KİMSEYE BİR ŞEY OLMADI"

Görgü tanığı Ekin Arslan, "Yolda gidiyorduk, büyük bir gürültü geldi. Çocuklar vardı bayağı otobüste. Korktuk, kimseye bir şey olmadı zaten. Yaralı hiç yoktu, hiç kimse yaralanmadı, kimsenin burnu kanamadı. Yol yağmurlu zaten bu civarda çok kaza oluyor. Yol ıslak olduğu için kayarak arkaya doğru düştü" dedi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

(Cep telefonu görüntüsü)

-Kazadan ilk anlar

(Aktüel)

-Genel ve detaylar

-Röportaj

-Otobüsün çekilmesi

==============================

8- KADIKÖY'DE 'HUZUR' DENETİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kasım AKTAĞ- Mert ORDU / İSTANBUL, (DHA)- Kadıköy'de helikopter destekli 'Huzur ve Güven İstanbul' denetimi gerçekleştirildi. Denetimler sırasında durdurulan araçlar aranırken, sürücü ve yolculara Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusu da yapıldı.

Kadıköy Osmanağa Mahallesi Kuşdili Caddesi'nde İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince huzur denetimi yapıldı. Denetime Asayiş Şube Müdürlüğü, Trafik Denetleme, Havacılık, Narkotik Suçlarla Mücadele ve Özel Harekât ekipleri katıldı. Araçlarda bulunan sürücü ve yolcuların Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusu yapıldı. Denetim noktasında durdurulan araçlar didik didik arandı. Polis helikopterinin havadan destek verdiği denetimde narkotik köpeği de araçlarda arama yaptı.

Görüntü Dökümü

--------------------

- Polis trafik ekiplerinin GBT yaptığı görüntüler

- Narkotik köpeğinin araç araması görüntüleri

- Polis Helikopteri görüntüleri

- Özel harekât timlerinin görüntüleri

- Genel ve detay görüntüler

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber