Geri Dön
İstanbul DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1

1- ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER İSTANBUL'DA DÖNER KESTİ

Ömer ÇETİNASLAN - Burak KESKİNCİ/İSTANBUL, (DHA) - ALMANYA Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Alman Büyükelçiliği'ne ait Tarabya rezidansında döner keserek davetlilere ikram etti.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, bugün gerçekleşen Türkiye ziyaretinde Almanya Büyükelçiliği'ne ait Tarabya rezidansında bir davete katıldı.

Steinmeier'e, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Davut Gül, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve davetliler eşlik etti.

STEİNMEİER ALMANYA'DAN GETİRİLEN DÖNERİ KESTİ

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, kendisine ziyaretinde eşlik eden Berlin'de döner dükkanı işleten Arif Keleş'in Almanya'da hazırlayıp getirdiği döneri kesti. Kendi kestiği dönerden yiyen Steinmeier'in ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da döner kesti. İmamoğlu, döner keserken Arif Keleş'ten bilgiler aldı. Daha sonra kesilen döner, davetlilere dağıtıldı.

Görüntü dökümü:

-----------------------

-Davetten görüntüler

-Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier'in döner kestiği anlar

-İmamoğlu'nun döner kestiği anlar

-İmamoğlu ile döner ustası arasındaki konuşmalar

==========================

2- BAŞAKŞEHİR'DE YABANCI UYRUKLU KADIN KADIN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

Soner HASIRCIOĞLU-Baran AKKAYA/İSTANBUL,(DHA)-BAŞAKŞEHİR'de, 35 yaşındaki yabancı uyruklu kadın, evinde ölü bulundu. Boğularak öldürüldüğü düşünülen kadının cansız bedeni Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken polis ekiplerinin çalışması sürüyor.

Olay, dün saat 18.00 sıralarında, Başakşehir Güvercintepe Mahallesi Akyürek Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre; 3 katlı binanın birinci katında yaşayan yabancı uyruklu E.D.'den (35). haber alamayan komşuları durumu polise bildirdi. Olay yerine gelerek daireye giren ekipler, E.D.'nin cansız bedeni ile karşılaştı. Ekiplerin olay yerindeki çalışması sonrası yabancı uyruklu kadının cansız bedeni otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. E.D.'nin boğularak öldürüldüğü şüphesi üzerinde durulurken ekiplerin konuyla ilgili çalışması devam ediyor.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Olay yerine gelen ekipler

Olay yerinde çalışma yapan ekipler

Cenazenin evden çıkarılması

Genel ve Detay görüntüler

==================

3-ESENYURT'TA YOKUŞ AŞAĞI KAYAN KAMYON 11 ARACA ÇARPTIKTAN SONRA İŞ YERİNE GİRDİ

- Kaza anı kamerada

Soner HASIRCIOĞLU - Veysel TİMDU/İSTANBUL, (DHA)-ESENYURT'ta şoförün parkettiği kamyon bir anda yokuş aşağı kaymaya başladı. 11 araca çarpan kamyon bir iş yerine girerek durdu. Kazada ölen ya da yaralanan olmadı. Olay anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, saat 18.40 sıralarında Mehterçeşme Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Halil İmat, 34 NOF 10 plakalı kamyon ile 1953 sokağa gelerek parketti. İmat ve yanında bulunan arkadaşı araçtan inerek uzaklaştı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle hareket eden kamyon yokuş aşağı kaymaya başladı. 4'ü seyir halinde olmak üzere 11 araca çarpan kamyon cadde üzerinde bulunan bir iş yerinin duvarına çarparak durabildi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri kaza karışan araçlarda bir süre inceleme yaptı. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken araçlarda ve iş yerinde hasar meydana geldi. Kazaya karışan araçlar olay yerinden kaldırıldı.

"BİR ANDA EL FRENİ BOŞALDI"

Kazaya karışan kamyonun şoförü Halil İmat, "Arabayı park ettim, bir anda el freni boşaldı. Araçta bir arkadaşımın malzemesi vardı. Onu indirirken el freni boşalınca olan oldu. Araç yüklü değildi. Daha önce böyle bir şey yaşamadım. Bende bir şey yok. Ufak tefek sıyrık var" dedi.

KAZA ANI GÜVENLİK KAMERALARINDA

Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntüler de kamyon şoförünün aracı park ettikten hemen sonra yanındaki bir kişi ile aşağı indiği görülüyor. Görüntülerin devamında ise kamyonun bir anda hareket ederek yokuş aşağı kaydığı ve seyir halindeki ve park halindeki araçlara çarparak ilerlediği görülüyor.

Görüntü dökümü

Olay yeri

Kazaya karışan kamyon

Kamyonun çarptığı araçlar

Olay yerinin cep telefonuna yansıyan görüntüleri

Polisin olay yerinde önlem alması

İtfaiye ekiplerinin çalışması

Kamyon şoförü Halil İmat ile röp

Kamyonun çarptığı iş yeri

Binadaki hasarın görüntüsü

Araçların çekilmesi

Genel ve detaylar

============================

4- BAKIRKÖY'DE 15 KATLI BİNADA YANGIN PANİĞİ; APARTMAN SAKİNLERİ KENDİNİ SOKAĞA ATTI

Soner HASIRCIOĞLU/İSTANBUL, (DHA) - BAKIRKÖY'de, 15 katlı binanın 11'inci katındaki dairede yangın çıktı. Bina sakinleri, yangın nedeniyle sokağa dökülürken itfaiye ekipleri, alevlere müdahale ederek yangını söndürdü.

Yangın, saat 03.00 sıralarında, Ataköy 7.8.9.10. Kısım Hanımeli Çiçeği Sokak'ta bulunan 15 katlı binada çıktı. Edinilen bilgiye göre, 15 katlı binanın 11'inci katındaki daireden alevlerin yükseldiğini görenler, durumu itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Bu sırada binada oturanlar kendilerini dışarı attı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, merdiven yardımıyla yanan dairedeki alevlere müdahale etti. Bazı bina sakinlerinin itfaiyenin çalışmasını oturduğu dairenin balkonundan yüzünü bezle kapatarak izlediği görüldü. Polis ekipleri çevrede önlem alırken, sağlık ekipleri de hazır bekledi. İtfaiye ekiplerinin çalışmasıyla yangın, kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın sonrası herhangi bir yaralanma ve can kaybı yaşanmazken dairede hasar meydana geldi. İtfaiye ekipleri yangının çıkış sebebini araştırırken, polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

- Yangın çıkan bina

- Daireden yükselen alevler

- İtfaiye ekiplerinin çalışması

- Polisin önlemi

- Sağlık ekiplerinden görüntü

- Binadan dışarı çıkanların görüntüsü

- Genel ve detaylar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber