Geri Dön
İstanbul DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

1 -ÜMRANİYE’DE KAZA YAPAN POLİS MEMURU ŞEHİT OLDU

Muharrem/ÇAM İSTANBUL, (DHA)-ÜMRANİYE’de Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Emrah Büke'nin kullandığı motosiklet virajı alamayarak yol kaldırıma çarptı. Ağır yaralanan Büke, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu.

Kaza, dün saat 18.00 sıralarında Atatürk Mahallesi, Bağ Sokak'ta bulunan Suryapı Köprüsü'nün altında meydana geldi. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Emrah Büke'nin kullandığı motosiklet virajı alamayarak devrildi. Kazada kafasını kaldırıma çarpan Büke yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Büke, ambulansla Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Büke, yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Bekar olduğu öğrenilen Büke'nin ailesinin Konya'da olduğu öğrenildi.

İNCELEMELERİ ARDINDAN MOTOSİKLET OLAY YERİNDEN KALDIRILDI

Kazanın ardından yol trafiğe kapatıldı. Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmanın ardından motosiklet çekici ile olay yerinden kaldırıldı.

Görüntü Dökümü:

--------

Kazanın yerinin görüntüsü

Polis ekiplerinin görüntüsü

Olay yeri inceleme ekiplerinin görüntüsü

Hastaneden Görüntü

Olay yerinden genel ve detay görüntüler

=============

2- SARIYER 'DE OKUL KORİDORUNDA KADIN ÖĞRETMENE YUMRUKLU SALDIRI

Ertan KILIÇ/Zeki GÜNAL/İSTANBUL, (DHA)-SARIYER'de bulunan Prof. Dr. Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu öğretmeni N.Ö., okulda akran zorbalığı yapan öğrencisini uyardı. 'Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz' dediği iddia edilen öğrenci babası A.Ç.'yi okula çağırdı. Daha öncede okulda öğretmenlerle ve okul idaresiyle tartıştığı öğrenilen A.Ç. okula gererek kadın öğretmen N.Ö.'ye saldırdı. A.Ç.'nin attığı yumruk darbesiyle yaralanan N.Ö. ambulansla hastaneye kaldırılırken İl Milli Eğitim Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlattı. Saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, bugün Prof. Dr. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu'nda meydana geldi. İddiaya göre başka bir okuldan ara dönemde gelen bir öğrencinin, başka bir öğrenciye akran zorbalığı yaptığını gören kadın öğretmen N.Ö., öğrenciyi uyardı. Bunun üzerine tepki gösteren öğrenci 'Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz' diyerek babası A.Ç.'yi okula çağırdı. Okula gelen A.Ç. koridorda gördüğü öğretmen N.Ö.'ye saldırdı. A.Ç.'nin tekme ve yumruklarıyla yaralanan N.Ö. ambulansla hastaneye kaldırıldı. Konuyla ilgili sosyal medyada açıklama yapan Memur-Sen'e bağlı Eğitim Bir-Sen 6 Nolu Şube Başkanı İdris Şekerci, "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum!" duyarlılığı ile öğretmene saygının esas olduğu yerden, öğretmenin kadın olmasını bile önemsemeden yumruk atacak vandalizme geldik ne yazık ki! Sarıyer Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu öğretmeni üyemiz N.Ö, akran zorbalığı yapan bir öğrencisini -ki benzer nedenler yüzünden bir başka okuldan ara dönemde nakil yoluyla geldi- uyarması üzerine öğrencisi "Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz!" diyerek öğretmenini tehdit etmiştir. Öğretmen arkadaşımız "Evladım! ben senin öğretmeninim. Bu nasıl bir üslup?" diyerek uyarması üzerine öğrenci babası A.Ç'ı okula davet eder. Daha önce de okul öğretmenleri ve yöneticileri ile de tartışarak sorun çıkardığını öğrendiğimiz A.Ç, okul koridorunda gördüğü bayan öğretmenimize yumruk atarak darp etmiştir. Öğretmenimiz, aldığı darbe yüzünden yaralanmış ve ambulans ile hastaneye sevk edilmiş ve iş göremezlik raporu verilmiştir. Öğretmen arkadaşımıza yapılan bu şiddeti lanetliyoruz" dedi.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Konuyla ilgili İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Müdürlüğümüzce olay ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmış olup konu tarafımızdan hassasiyetle takip edilmektedir" denildi.

SALDIRI ANI GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Öğretmen N.Ö.'nün yaralandığı saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde koridorda yürüyen N.Ö., okula giren A.Ç.'nin attığı yumrukla yere düşüyor. Okulda diğer öğretmenler ve çalışanlar N.Ö.'nün yardımına koşuyor.

EMNİYETTEN AÇIKLAMA

Olayla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerince Sarıyer ilçesi Maslak Mahallesinde bulunan bir ortaokulda bir velinin öğretmene yönelik saldırıda bulunduğu belirlenerek hızlıca olay yerine intikal edilmiştir. Olay ile ilgili yapılan araştırmada öğrenci velisi A.Ç.'nin 13.20 sıralarında okula gelerek, koridorda gördüğü öğretmeni velisi olduğu öğrenciye laf söylemesi iddiasıyla darp ettiği ve olay yerinden kaçtığı anlaşılmış, kaçan şüpheli A.Ç. kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili yakalanan A.Ç. işlemlerinin tamamlanmasının ardından kasten yaralama ve mala zarar verme suçlarından 26.04.2024 tarihinde adli makamlara sevk edilecektir" denildi.

Görüntü Dökümü:

---------

Öğretmenin saldırıya uğradığı anlar (Güvenlik kamerası)

==================

3- KARTAL'DA DEVRİLEN HAFRİYAT KAMYONUNUN ALTINDA KALAN İŞÇİ ÖLDÜ

Kasım AKTAĞ- Mert ORDU\İSTANBUL, (DHA)-KARTAL'da inşaat alanına hafriyat boşaltan kamyon devrildi. Devrilen kamyonun altında kalan inşaat işçisi Sait Ceylancı hayatını kaybetti.

Kaza, 19.00 sıralarında Orhantepe Mahallesi, Tekel Caddesi üzerinde bulunan bir inşaat alanında meydana geldi. İddiaya göre 24 ABB 526 plakalı hafriyat kamyonu dorsesinde bulunan toprağı boşalttığı sırada zeminin yumuşak olması nedeniyle işçi kulübesinin üzerine devrildi. İnşaat işçisi Sait Ceylancı devrilen kamyonun altında kalarak sıkıştı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri devrilen hafriyat kamyonunun altında kalan Ceylancı'nın cansız bedenini vinç yardımıyla çıkardı. Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmaların ardından Sait Ceylancı'nın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Devrilen kamyon iş makineleri ve vinç yardımıyla kaldırıldı.

Görüntü Dökümü:

--------

Devrilen kamyonun kaldırılma görüntüsü

Polis ekiplerinin güvenlik önlemi görüntüleri

Yıkılan işçi kulübesinin görüntüleri

Genel ve detay görüntüler

================

4- ŞİŞLİ'DE YOL ÇÖKTÜ; ARAÇLAR İÇİNE DÜŞTÜ

Zeki GÜNAL/İSTANBUL, (DHA)-ŞİŞLİ'de yolda yaklaşık 3 metre derinliğinde çökme meydana geldi. Yeşilçimen Sokak'ta yaşanan olayda park halindeki bir otomobil ve minibüs çukurda askıda kaldı. Araçlar vinç yardımıyla olay yerinden çekilirken, minibüsün korsan taşımacılık yapmaktan dolayı bir ay süreyle bağlandığı ve yediemin otoparkına çekildiği öğrenildi. Minibüsün sahibinin kardeşi, "Otoparkta bağlı olması gereken aracın sokakta olması çok şaşırtıcı, görenler aracın 4-5 gündür burada olduğunu söylediler" dedi.

Olay, 16:00 sıralarında Yeşilçimen Sokak'ta meydana geldi. Bir otomobil ve minibüsün park halinde bulunduğu alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yaklaşık 3 metre derinliğinde çökme meydana geldi. Çökmenin ardından minibüs ve otomobil asılı kaldı. İhbar üzerine olay yerine polis, İGDAŞ ve İBB'ye bağlı ekipler sevk edildi. Ekipler araçların çıkarılması için çalışma başlatırken, 34 LEE 159 plakalı minibüsün trafik cezası nedeniyle 1 ay süreyle bağlandığı ve Fulya'da bulunan bir Yediemin otoparkına çekildiği öğrenildi. Minibüsün, otopark görevlileri tarafından 3-4 gün önce dışarı çıkarılıp sokağa park edildiği iddia edildi. Yapılan çalışmaların ardından minibüs ve otomobil ekipler tarafından vinç yardımıyla çekildi.

"TELEFONLA ARAYIP ARACINIZ ÇUKURA DÜŞTÜ DEDİLER, ŞOK OLDUM"

Vedat Aydın "Araç ağabeyimin aracı, polis aracı bağlamıştı, 1 ay cezası vardı. Otoparkçının dediğine göre başka araçlara yol vermek için aracı dışarı çıkarmışlar buraya bırakmışlar, yol çökmüş. Aracımız korsan taşımacılıktan dolayı 1 ay otopark cezası almıştı ve bağlıydı. Beni telefonla aradılar aracınız çukura düştü dediler, buraya geldim şok oldum. Otoparkta bağlı olması gereken aracın sokakta olması çok şaşırtıcı bir olay, görenler aracın 4-5 gündür burada olduğunu söylediler. Tutanakları alıp olayı değerlendireceğiz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-----------

Olay yeri

Çöken yol

Çukurun üzerinde askıda kalan araçlar

Ekiplerin çalışması

Vedat Aydın ile röportaj

Genel ve detay görüntüler

==================

5- FATİH'TE, 4 KATLI BİNANIN İKİNCİ KATINDA ÇIKAN YANGINDA 2 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ

Soner HASIRCIOĞLU/İSTANBUL, (DHA) - FATİH'te, 4 katlı binanın ikinci katında yangın çıktı. İtfaiye ekipleri, kısa sürede yangına müdahale ederek söndürürken, yangın anında dairede bulunan ve dumandan etkilenen 2 kişiden birinin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Yangın, saat 02.30 sıralarında Balat Mahallesi Çimen Sokakt'a bulunan 4 katlı bir binanın ikinci katındaki dairede çıktı. Edinilen bilgiye göre, daireden dumanların yükseldiğini gören bina sakinleri önce içeride kalan komşularını kaldırdı, ardından durumu itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına kısa sürede müdahale ederek söndürdü. Bu sırada, daire kalan ve dumandan etkilenen 2 kişi kendi imkanlarıyla dışarı çıktı. Sağlık ekipleri, dumandan etkilenen 2 kişiyi olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırırken, birinin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi. Yangın sonrası dairede büyük çapta hasar meydana gelirken olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Öte yandan, yangının çıktığı daireden yükselen dumanlar vatandaşların çektiği cep telefonu görüntülerine yansıdı. Görüntülerde, itfaiye ekipleri binada dumandan etkilenen bir kişi için önlem amaçlı şişme branda açtığı görülüyor. (DHA)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------

CEP TELEFONU

- İtfaiye ekiplerinin çalışması

- Yangın çıkan binadan dumanların yükselmesi

- Dumandan etkilenen bir kadının camdaki görüntüsü

- İtfaiye ekiplerinin şişme branda açtığı anlar

AKTÜEL

- Yangının çıktığı bina

- İtfaiye ekiplerinin çalışması

- Polisin önlemi

- Sağlık ekiplerinin görüntüsü

- Genel ve detaylar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber