Geri Dön
İstanbul DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1

1- İSTANBUL BOĞAZI'NDA ARIZALAN GEMİ BÜYÜKDERE DEMİRLEME SAHASI'NA ÇEKİLDİ

Yılmaz OKUR/İSTANBUL, (DHA) Trabzon'dan Bandırma'ya giden 'Brabus' isimli 64 metre boyundaki kargo gemisi İstanbul Boğazı girişinde arıza yaptı. İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği yaklaşık bir saat çift yönlü olarak askıya alındı. Dümeni arıza yapan gemi ise Büyükdere Demirleme Sahası'na çekilerek demirletildi.

Trabzon'dan Bandırma'ya gitmek için hareket eden Kamerun bandıralı 64 metre boyundaki Brabus isimli kargo gemisi saat 07.00 sıralarında İstanbul Boğazı'na giriş yaptığı sırada dümen arızası verdi. Haber verilmesi üzerine olay yerine Kurtarma-10 Römorkörü ve KEGM-8 hızlı tahlisiye botu sevk edildi. Arıza yapan gemi kurtarma römorkörü tarafından çekilerek Büyükdere Demirleme Sahası'na getirildi.

KIYI EMNİYETİ AÇIKLAMA YAPTI

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Trabzon'dan Bandırma'ya seyir halindeyken İstanbul Boğazı kuzey girişinde dümen arızası yapan Brabus isimli 64 metre boyundaki kargo gemisi için; Kılavuz Kaptanımız, Kurtarma-10 Römorkörümüz ve KEGM-8 hızlı tahlisiye (can kurtarma) Botumuz olay yerine ivedilikle yönlendirildi. İstanbul Boğazı gemi trafiği, çift yönlü ve geçici olarak askıya alınmıştır" ifadeleri yer aldı. Yaklaşık 1 saat sonra yapılan açıklamada ise "Askıya alınan İstanbul Boğazı gemi trafiği, saat 08.00 itibarıyla kuzey-güney yönlü olarak gemi trafiğine açıldı" denildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Arıza yapan geminin çekilmesi

-Büyükdere Demirleme Sahası'na demirleyen gemi

-Genel ve detay görüntüler

=============

2 - BAYRAMPAŞA'DA ÖNCE ESKİ ORTAĞINI SONRA KENDİNİ VURDU

Baran AKKAYA-Uğur ŞAHİN/İSTANBUL,(DHA)BAYRAMPAŞA'da, Hüseyin Çizmeci, tartıştığı eski ortağı Gülay Akça'ya çalıştığı iş yerinde 4 el ateş etti. Polisleri gören Çizmeci, silahıyla kendisini de yaraladı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, ağır şekilde yaralanan Çizmeci ve Akça'yı ambulanslar ile hastaneye kaldırdı. Polis ekiplerinin olay ile ilgili çalışması devam ediyor.

Olay, saat 19.00 sıralarında, Bayrampaşa Yenidoğan Mahallesi Sur Sokak üzerinde bulunan çorbacıda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Gülay Akça, Gaziosmanpaşa'da Hüseyin Çizmeci ile birlikte işlettikleri çorbacı dükkanından 4 gün önce ortaklığını bitirerek ayrıldı. Akça, Bayrampaşa'da bulunan başka bir çorbacıda çalışmaya başladı. Bugün akşam saatlerinde, Hüseyin Çizmeci, Gülay Akça'nın çalıştığı dükkâna gelerek tartışmaya başladı. Çıkan tartışmada Hüseyin Çizmeci, yanında bulunan silahla Akça'ya 4 el ateş etti. Olay sırasında polis ekiplerinin geldiği gören Hüseyin Akça, silahıyla kendi kafasına ateş ederek ağır yaralandı. Olay sonrası ihbar üzerine gelen sağlık ekipleri ağır şekilde yaralanan iki kişiyi, ambulanslarla hastaneye kaldırırken polis ekipleri olayla ilgili çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Olay sonrası(cep telefonu)

Olay yerinden görüntü

Olay yerinden genel ve detaylar

Yaralıların yerde fotoğraf ve görüntüsü

================

3 - KÜÇÜKÇEKMECE'DE ÇOCUĞUNA ŞİDDET UYGULAYAN ANNEYE ÇEVREDEKİLER TEPKİ GÖSTERDİ

Baran AKKAYA/İSTANBUL,(DHA)KÜÇÜKÇEKMECE'de, yol ortasında kızına şiddet uyguladığı iddiası ile çevredeki vatandaşlar ile anne arasında tartışma yaşandı. Çıkan tartışmada kendisine tepki gösterenlere "Alın sizin olsun" diyen anne, arkasını dönerek uzaklaşmaya başladı. Vatandaşlar polis ekiplerine haber verirken tartışma anı, cep telefonu kamerasına yansıdı.

Olay, geçtiğimiz günlerde, Küçükçekmece Atakent Mahallesi'nde yaşandı. Cadde üzerinde bir kadın, kızına şiddet uyguladığı iddiası ile çevredeki vatandaşların tepkisini çekti. Vatandaşlar ile anne arasında çıkan tartışmada anne, "Bebek değil 10 yaşında" diyerek kendisine tepki gösterenlere bağırmaya başladı. Çevredeki vatandaşların "Önce git tedavi ol, kızı böyle köşeye sıkıştırma" demesi üzerine anne, "Alın sizin olsun" diyerek arkasını dönüp uzaklaşmaya başladı. Daha sonra vatandaşların tepkisi üzerine geri döndü. Tartışma ve küçük kızın korku dolu anları, bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Olay anı (cep telefonu görüntüsü)

===========

4- SULTANGAZİ'DE MOTOSİKLET KAZASI KAMERADA

Baran AKKAYA/İSTANBUL,(DHA) - SULTANGAZİ'de, birbiriyle kesişen iki farklı sokaktan gelen motosiklet ile hafif ticari araç çarpıştı. Kaza anı, güvenlik kamerasına yansıdı.

Kaza, dün saat 18.15 sıralarında, Sultangazi Gazi Mahallesi'nde meydana geldi. Sokak üzerinde hızla gelen motosiklet sürücüsü, başka bir sokaktan hızlı şekilde gelen hafif ticari araca çarptı. Kazada, motosiklet sürücüsü ile arkasındaki kişi savrularak yere düşerken hafif ticari araç, park halindeki otomobile çarparak durabildi. Güvenlik kameralarına yansıyan kazada, çevredeki vatandaşların yaralanan motosikletlilere yardım etmek için koştukları görülüyor.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Kaza anı (Güvenlik kamerası)

=============

5- ESENLER'DE SİLAHLI SALDIRIYA UĞRAYAN BABA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Rojda ALTINTAŞ - Oğuzhan CİN - Feridun AÇIKGÖZ / İSTANBUL, (DHA)- ESENLER'de, dün gece saatlerinde sokakta yürüyen baba ve oğluna silahlı saldırı düzenlendi. Vücuduna çok sayıda kurşun isabet eden baba Nazım Kadir Cansız, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Cansız, Esenler Son Durak Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Olay, Cumartesi gecesi saat 23.00 sıralarında Esenler Menderes Mahallesi 329. Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, oğlu Arda C.'yi(13) bir hafta önce kendi evinde darbeden çocukları arayan baba Nazım Kadir Cansız (41), oğluyla birlikte dışarı çıktı. Arda C. İle karşı tarafı barıştırmak isteyen Cansız'ın telefonlarına dönüş yapılmadı. Oğlu Arda C. İle birlikte eve dönen baba Cansız'a silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan baba Cansız'a ilk müdahale mahalle sakinleri tarafından olay yerinde yapıldı. Oğlu ise saldırıdan yara almadan kurtuldu. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, ağır yaralanan Cansız'ı ambulansla hastaneye kaldırdı. Nazım Kadir Cansız (41) hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Saldırıdan sonra kaçan şüphelileri yakalamak için polis çalışma başlattı. Saldırının hemen ardından sokakta yaşanan hareketlilik ve yaralının yakınlarının baygınlık geçirdiği anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Cansız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na gönderildikten sonra ailesi tarafından teslim alındı. Cenaze töreni ikindi vakti Esenler Son Durak Camii'de gerçekleştirildi. Olay yerinde babasının vurulma anına şahit olan oğlu, babasının tabutundan ayrılmadı.

"BUNLAR SİLAHI NEREDEN BULUYORLAR"

Yaşananları anlatan kuzeni Serhat Ersoy, "Çocuklar arasında bir kavga gerçekleşiyor. Bunlar arkadaşlar, merhum bunları barıştırmak istiyor. Evine davet ediyor, barıştırıyor. Aradan 1 hafta 10 gün falan bir süreç geçiyor, çocuklar eve gelip evde çocuğu darbediyorlar. Onun üzerine de merhum, dün çocukları arıyor tekrar barıştırmak için. Sonra bulamayınca eve doğru oğluyla beraber gidiyorlar, sonra bu saldırı oluyor. Biz de anlamadık, bir bilgimiz de yok. Kim yaptı bilmiyoruz. Çocuğun 15 yaşında olduğunu söylüyorlar, bunlar bu silahı nerden buluyorlar, nasıl erişiyorlar? Kelimeler yetmiyor, arkasında iki yetim bıraktı. Vücuduna 6 kurşun isabet etmiş, bir kurşunun kalbine ettiğini söylediler" dedi.

"ÇOCUĞUNUN YANINDA ÖLDÜRÜLÜYOR"

Arkadaşı Uğur Güler, "Olay yerine çocukların arasını bulmak için gidiyor. O sırada karşı taraftan ateş ediyorlar. Duyduğumuza göre, 16-17 yaşında 2 çocuk yapmış. Buradaki herkes meslektaşımız. Devamlı güler yüzlü, kimseyle problemi olmayan biriydi. Çok temiz bir insandı. Bu olmamalıydı, bu çocuklara da sahip çıkmak lazım. Bu adamın üzerinde 10 tane kurşun var ve çocuğunun yanında öldürülüyor. O çocuğun psikolojisini düşünebiliyor musunuz? Canımız öyle bir yanıyor ki, bize 10 kurşun değil 1000 kurşun sıktılar" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Cenaze aracından görüntü

-Cenazeden detaylar

-Oğlundan görüntü

-Oğlu tabut başındayken görüntü

-Cenaze namazından görünü

==========

6- ŞİŞLİ'DE MOTOSİKLETLİLERİN KAZASI KAMERADA

Hasan YILDIRIM/İSTANBUL,(DHA) ŞİŞLİ'de art arda giden motosiklet sürücüsünden biri yere düşünce diğeri de ona çarparak kaza yaptı. İki motosiklet sürücüsünün ölümden döndüğü kaza, araç kamerası tarafından görüntülendi.

Kaza, Bomonti Tünel çıkışında, saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, art arda tünelden çıkan iki motosiklet sürücüsünden biri motorunun gidon hakimiyetini kaybederek düştü. Arkasından gelen motosiklet sürücüsü de ona çarparak kaza yaptı. Sürücüler hafif şekilde yaralanırken, kaza anları ise arkadan gelen otomobilin araç kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde, tünelden çıkan iki motosiklet sürücüsü art arda giderken öndeki yere düşüyor. Diğer motosiklet sürücüsü de kaza yapan motora çarparak yola savruluyor. Arkadan gelen araçların zamanında durmasıyla olası bir facia önleniyor.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Kaza anı (Araç kamerası)

==========

6- ŞİŞLİ'DE 'HIDIRELLEZ' COŞKUSU

İSTANBUL, (DHA) - BAHARIN, umudun ve bereketin müjdecisi Hıdırellez, Şişli Belediyesi'nce düzenlenen birbirinden renkli etkinlikler ve konserler eşliğinde coşkuyla kutlandı. Hıdırellez Şenliği'nekatılan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, herkesin bahara yakışan bir şekilde önümüzdeki dönem kardeşçe ve hoşgörü içinde güzel günler yaşaması temennisinde bulunarak, "Şişli'de her günü bahar gibi kutlayacağımız bir Şişli için çalışacağım." dedi.

Şişli Belediyesi tarafından gerçekleşen Hıdırellez Şenliği'ne, Maçka Sanat Parkı ev sahipliği yaptı. Özel olarak oluşturulan etkinlik alanında, festival havasında gerçekleşen Hıdırellez Şenliği'ne, başta Şişlililer olmak üzere binlerce yurttaş katıldı.

BAHARIN GELİŞİNİ DOYASIYA KUTLADILAR

Özel olarak süslenen alan, renkli ışıklarla aydınlatıldı. Programda kına yakma, taç yapma, saksıda toprağa gül fidesi dikimi gibi Hıdırellez'e özgü geleneksel etkinlikler yer aldı. Etkinlik alanında yer alan dilek ağacına ise yoğun ilgi dikkat çekti. Dilek ağacı, binlerce dileğin yer aldığı notla doldu taştı. Şenlikte dans

gösterileri, karaoke, dans yarışmalarının yanı sıra konserler eşliğinde büyük coşku yaşandı.

ŞAHAN: HEPİNİZİN DİLEKLERİ KABUL OLSUN

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan,, etkinlik alanına gerçekleştirdiği ziyarette yoğun ilgiyle karşılaştı. Hıdırellez Şenliği'nde konuşan Şahan, "Hıdırellez bize birliğimizi, beraberliğimizi, hoşgörüyü, kardeşliği, barışı hatırlatır. Hepimiz bahara yakışan bir şekilde önümüzdeki dönem, inşallah kardeşçe, hoşgörüyle birlikte nice güzel günler yaşarız; her gün bahar olduğu günler yaşarız. Ben, her günü bahar gibi kutlayacağımız bir Şişli için çalışacağım. Gece gündüz uğraşım bunun için olacak. Bunun için söz verdim. Hepinizin dilekleri kabul olsun." diye konuştu.

Öte yandan programda, Şişli Belediyesi ritim atölyesine katılan öğrenciler, DJ Sergen, İzzetpaşa Dans Grubu, Sulukule Roman Orkestrası'nın gösterileri büyük alkış aldı. Hıdırellez Şenliği, Savaş Burcu, Fahrettin Sekmeç, Gülay Şentürk ve Balık Ayhan konserleriyle sona erdi. Ayrıca etkinlik alanında kontrolü bir şekilde hıdırellez ateşi yandı.

Görüntü dökümü:

-----------------------

-Etkinlikten görüntüler

-Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan konuşma

-Genel ve detaylar

==========

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber