Geri Dön
İstanbul DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

1- 15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ GİRİŞİNDE SERVİS MİDİBÜSÜ YANDI

Cengiz ÇOBAN/İSTANBUL,(DHA) 15 Temmuz Şehitler Köprüsü girişinde, Edirne istikametine seyir halindeki servis midibüsünde yangın çıktı. Polis ekipleri köprü yolunu trafiğe kapatırken yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın nedeniyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Edirne istikametinde yoğun trafik oluştu.

Yangın, saat 07.15 sıralarında, D-100 karayolu Edirne istikameti 15 Temmuz Şehitler Köprüsü girişinde meydana geldi. İddiaya göre, seyir halindeki servis midibüsünden dumanlar yükselmeye başladı. Durumu fark eden sürücü, minibüsü emniyet şeridine çekti. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Polis ekipleri sağ şeritteki midibüsün etrafına dubalar koyarak önlem aldı. Yangın nedeniyle Anadolu yakasından Avrupa'ya geçenler için yol, bir süre trafiğe kapatıldı.Yangın itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürülürken servis midibüsünde hasar meydana geldi.

Yangın nedeniyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Edirne istikametinde yoğun trafik oluştu. Minibüsün söndürülmesinin ardından tüm şeritler trafiğe açıldı.

Görüntü dökümü:

-----------------------

-Köprü girişinde dumanlar yükselen servis minibüsü

-Polis ekiplerinin dubalarla güvenlik önlemi alması

-Trafiğin kapatılması

-İtfaiyenin müdahalesi

-Yangının söndürülmesi

-Trafik yoğunluğu

Genel ve detay görüntüler

====================

2- KADIKÖY D-100'DE, SEYİR HALİNDEKİ OTOMOBİL ALEV ALEV YANDI

Kasım AKTAĞ-Mert ORDU/İSTANBUL, (DHA)-KADIKÖY D-100 Karayolu'nda seyir halindeki otomobilde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Yangın, saat 01.15 sıralarında D-100 Karayolu Göztepe mevki, Ankara istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Yiğit Can Yılmaz'ın kontrolünde olan seyir halindeki 34 HGT 905 plakalı otomobilin motor kısmında bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Alevleri gören sürücü Yılmaz, otomobilini emniyet şeridinde durdurdu. Yangını gören diğer sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Araçta çıkan yangın, ekiplerin müdahalesi sonucu kısa sürede söndürüldü. Yangın sonrası otomobil çekici ile karayolundan kaldırılırken, aksayan trafik normale döndü.

Görüntü dökümü:

------------------------

- Otomobilin alev alev yanması

- İtfaiye ekiplerinin müdahalesi

- Genel ve detay görüntüler

3- İMAMOĞLU: KARADENİZ'E VE BÜYÜKÇEKMECE GÖLÜ'NE ATIK SU GİTMEYECEK

Kübra SONKAYA - Özenç KILIÇ/ İSTANBUL(DHA)-İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çatalca'da İSKİ Altyapı Yatırımları Temel Atma ve Mahalle Parkları Açılış Töreni'ne katıldı. İmamoğlu, "Biz bundan sonra çok çalışmanın adını bile değiştireceğiz. Bize bakınca akıllarına sadece şu gelecek; kim olursa olsun, biz de çok çalışmalıyız diyecekler. Biz Türkiye'de muhalefetimize çok çalışmayı da öğreteceğiz, göreceksiniz" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından Çatalca'nın atık ve yağmur sularını birbirinden ayıracak ve su baskınlarının önüne geçecek olan projenin temel atma törenine katıldı. İmamoğlu ayrıca, 7 mahallede yenilemesi yapılan parklarında açılışını yaptı. Törene İmamoğlu'nun yanı sıra Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi, Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve çok sayıda vatandaş katıldı. Temel atma töreninde konuşan İBB Başkanı İmamoğlu, "Bugün, burada hem açılış törenimiz var, hem temel atma başlangıç törenimiz var. Her yönüyle çok etkili bir sürecin içerisindeyiz. Zaten biz seçimi sadece birkaç günlük seçim maratonu olarak görmüştük. Seçimin son gününe kadar sahada çalışıyorduk, iş üretiyorduk, temel atıyorduk, açılış yapıyorduk. Seçim bitti, o günden bugüne yine açılışlar yaptık. Temel atma törenleri yaptık. Biz ne dedik? Arı gibi çalışmak efendim, Ekrem İmamoğlu atom karınca. Ben diyorum ki biz bundan sonra çok çalışmanın adını bile değiştireceğiz. Bize bakıp akıllarına sadece şu gelecek; kim olursa olsun 'biz de çok çalışmalıyız' diyecekler. Biz, Türkiye'de muhalefetimize çok çalışmayı da öğreteceğiz. Göreceksiniz, hep gayretli, hep adaletli hep liyakatli olacağız. Size mahcup olmayacağız" diye konuştu.

"ÇATALCA'DA ARTIK MUHTEMEL CAN KAYBI, MAL KAYBI OLMAYACAK"

Çatalca'nın 16 mahallesinde olan altyapı eksikliğinden dolayı çok yoğun su baskınları olduğunu belirten İmamoğlu, "Bu konuda bu yapacağımız yatırım, inşallah kalıcı çözüm getirecek bu sorunlara. Muhtemel can kayıplarını, mal kayıplarını artık Çatalca'da hiç yaşamayacağız. İstanbul'un her noktasına bu konuda değindik biz. Şunu söyleyeyim özellikle atık su kaynaklı kirliliği ortadan kaldıracağız. Bu köylerden doğan o kirlilik haklarını ayıracağız ve ne Karadeniz'e, ne de Büyükçekmece Gölü'ne herhangi bir atık su gitmeyecek. Çevre temizliğini çok önemsiyoruz. Arıtma tesislerinin yükünü hafifletiyoruz. Yağmur sularının en temiz şekilde göle, denize ulaşmasını sağlıyoruz. Çatalca'yı yeterli altyapıya kavuşturana kadar bu kardeşiniz Çatalca'daki bütün yatırımları hızlıca bitirmeye devam edecek hepinize söz veriyorum" ifadelerini kullandı.

"EMANETE İHANET EDİLMEZ"

Bu şehrin kendilerine emanet edildiğini vurgulayan İmamoğlu, "Bizim bakış açımız şu: İnsana saygı duyacaksın, yaşadığımız bu şehre de özen göstereceksin. İnsanlarımızı dinleyeceğiz, onların ne dediklerini duyacağız, ona göre sorunlarına çözüm ulaştıracağız. Çözemeyeceğimiz bir sorun ise niçin çözülemeyeceğini anlatacağız. Bizim gizlimiz saklımız yok. Biz neyi biliyoruz? Sizin adınıza görev yaptığımızı biliyoruz. Biz sizlerin şehri emanet ettiği insanlarız. Ben böyleyim, Erhan başkan da öyle. Emanete ihanet edilmez. Hele hele sizlerin emaneti olan bu kutsal şehre hiç ihanet edilmez. Bu şehre, Allaha şükür hep koruyucu gözle baktık. Hep iyi işler, güzel işler yapma gayretinde olduk, olmaya devam edeceğiz. Yüz milyonlarca liralık temel atma töreni yapıyoruz. Onlarca parkın açılışını ve temel atma süreçlerini yürüttük, yürüteceğiz. İşte bugün Çatalca'da onun için bir aradayız. Bakın söyleyeyim, anlayışımızda şu var; 1 liralık iş de, 1 milyar liralık iş de birbirinden çok farklı değildir. Çünkü bizim baktığımız pencere şu; biz milletin parasını kullanıyoruz, milletin parasıyla sizlere faydalı işler yapıyoruz. Yani milletin parasını kuruşuna kadar millete veriyoruz. Bu bizim en asil yolculuğumuzdur" dedi.

Görüntü Dökümü:

Tören alanından görüntüler

Ekrem İmamoğlu'nun alana girişi

Ekrem İmamoğlu'nun konuşması

Genel ve detay görüntüler

====================

4- MÜSİAD TARAFINDAN DÜZENLENEN 'TÜRKİYE'NİN GÜCÜ ÖDÜLLERİ' SAHİPLERİNİ BULDU

Murat DELİKLİTAŞ-Zeki GÜNAL/İstanbul,(DHA)-MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği(MÜSİAD) tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen 'Türkiye'nin Gücü Ödülleri' düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törene katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, geçen yılın ortalarında 60 milyar dolara kadar yükselen cari açığın, bu yılın Şubat ayı verisine göre 31.8 milyar dolara kadar gerilediğini hatırlatarak "Bunun anlamı, artık yatırımlarımızı daha fazla iç tasarruflarla finanse eder hale gelmişiz. Biz kalkınmakta olan bir ülkeyiz; yatırımlarımızı azaltarak değil, tasarruflarımızı arttırarak bu dengeyi sağlamak durumundayız" dedi.

MÜSİAD tarafından düzenlenen 'Türkiye'nin Gücü Ödülleri', Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) yapılan törenle sahiplerini buldu. Bu yıl 2'ncisi gerçekleştirilen törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı ve MÜSİAD yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, MÜSİAD'ın, kurulduğu günden bu yana Türk ekonomisine ve demokrasisine damgasını vuran bir kuruluş olduğunu belirterek "Ülkemizde her türlü vesayet odaklarının tasfiyesinde ve sivil yönetimler ile milli iradenin hakim hale gelmesinde MÜSİAD hep doğru yerde durdu. 34 yıllık tarihi boyunca, MÜSİAD mensupları ülkemizin kalkınması için olağanüstü bir gayret ve özveriyle çalışmışlardır ve her zaman milletimizin yanında olmuşlardır. Sadece ülkemizle sınırlı kalmayan MÜSİAD, 7 Ekim'den beri İsrail yönetiminin insanlık ve suçları ile zulmettiği mazlum Gazze halkına da uzanan yardım eli ile insani değerlere olan bağlılığını da ortaya koymuştur. MÜSİAD'ın asil duruşu ve yardımseverliği, her zaman gurur kaynağımız olacaktır" dedi.

"İNSANLIĞIN GÖZÜ ÖNÜNDE BU ACIMASIZ SALDIRILARI GÖRÜYORUZ"

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına değinen Yılmaz, "Maalesef insanlığın gözü önünde bu acımasız saldırıları, bu zulümleri görüyoruz. Bir taraftan bu bizi bir karamsarlığa sevk ediyor, diğer taraftan ise geleceğe dönük umutlarımızı yeşerten direnişleri de görüyoruz. Hangi dine mensup olursa olsun, hangi milliyetten olursa olsun, hangi coğrafyada yaşıyor olursa olsun bu zulme karşı çıkan, karşı koyan bunu da kampüslerdeki gösterilerden sokaklara her ortamda ifade eden herkese buradan yürekten selamlarımızı iletiyorum" diye konuştu.

"TÜRKİYE GEÇEN YILI YÜZDE 4,5 BÜYÜMEYLE KAPATTI"

Konuşmasında ekonominin küresel anlamda olumlu bir dönemden geçmediğini hatırlatan Yılmaz, "Bir taraftan bölgemizde jeopolitik gerginlikler, savaşlar, çatışmalar yaşanıyor. Bunun üstüne bir de geçen yıl tarihimizin en büyük deprem afetiyle karşı karşıya kaldık. Bütün bunlara rağmen, dünyadaki talep daralmasına, ekonomik aktivitedeki yavaşlamaya rağmen Türkiye geçen yılı yüzde 4,5 büyümeyle kapattı. Dünyanın yüzde 3 civarında büyüdüğü bir yıldan bahsediyoruz. Böylece Türkiye bütün bu olumsuz şartlara rağmen dünyanda üstünde bir ekonomik performans gösterdi" şeklinde konuştu.

"ŞİMDİ DE YÜKSEK GELİRLİ ÜLKELER LİGİ EŞİĞİNDEYİZ"

Yılmaz, "Son 20 yıllık performansıyla şimdi de yüksek gelirli ülkeler ligi eşiğindeyiz. Yüksek gelirli ülkeler liginde Dünya Bankası'nın kriteri 13 bin 845 dolar. Yani kişi başına geliriniz bunun üstüne çıkarsa siz artık farklı bir lige geçmiş oluyorsunuz. Eşikler, evlere girerken de kapılardan geçerken de önemlidir. Ekonomide de önemlidir. Çünkü eşikleri atladığınızda kaliteli, niteliksel bir değişimi de yaşamış oluyorsunuz. Ama eşikleri atlamak kolay da değildir. Bir takım zorluklar içerir. Dolayısıyla Türkiye bu dönem, önümüzdeki dönem, artık 4 yıl seçimlerin olmadığı farklı bir siyasi atmosferde, siyasi belirsizliklerin, politika belirsizliklerinin ortadan kalktığı bir atmosferde bu eşiği de inşallah atlayacak, yakın gelecekte ve yüksek gelirli ülkeler ligine dahil olacaktır. Buna yürekten inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

"CARİ İŞLEMLER AÇIĞI 31,8 MİLYAR DOLARA KADAR GERİLEDİ"

2024 yılında refah artışının kalıcı hale gelmesini hedeflediklerini belirten Yılmaz, "Bunun da özünde tüketimi bir miktar dengelemek var. İhtiyacımız olmayan tüketim düzeyini sürdürmek yerine daha dengeli, daha makul düzeyde bir tüketim artışını sağlamak, diğer yandan tüketimden elde ettiğimiz tasarrufları daha az tüketerek yatırıma, üretime, ihracata, üretken alanlara kanalize etmek. Yaklaşımımızın aslında özünü oluşturan şey bu. Daha fazla tasarruf, kamuda, özelde bütün kesimlerde ve bu artan tasarrufu da gelecek için üretken alanlara, belirli alanlara kanalize etmek. Bunu da yapma gayreti içindeyiz. Bunun en açık göstergelerinden biri de cari işlemler açığı. Bu yılın Şubat ayı verisine göre cari işlemler açığı 31,8 milyar dolara kadar geriledi. Bunun anlamı, artık yatırımlarımızı daha fazla iç tasarruflarla finanse eder hale gelmişiz. Biz kalkınmakta olan bir ülkeyiz. Yatırımlarımızı azaltarak değil, tasarruflarımızı arttırarak bu dengeyi sağlamak durumundayız" dedi.

Görüntü dökümü:

-----------------------

Salondan görüntü

Ödül töreninden görüntü

Cevdet Yılmaz'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

====================

5- OĞUZ ÇEPNİ TÜRKLERİ, YENİKAPI'DA BULUŞTU

Altan ÇİMEN - Uğur GÜLBOY / İSTANBUL, (DHA)-OĞUZ Çepni Türkleri, Yenikapı etkinlik alanında düzenlenen dostluk kardeşlik temalı "Kültür Buluşmaları" festivalinde buluştu. 4 gün sürecek etkinlikle ilgili konuşan Oğuz Çepni Boyu Dernekleri Kültür Federasyonu Başkanı Harun Özdemir, "Türkiye'nin her tarafından katılımla kurulmuş bir federasyon. Farklı illerden gelen bütün STK'larımızla stantlarını açtılar. Yöresel yemeklerini yaptılar, yöresel giysilerini getirdiler. Pazar akşamına kadar sürecek olan etkinliklerimize bütün halkımızı davet ediyoruz" dedi.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen Oğuz Çepni Türkleri, kültürel zenginliklerini sergilemek üzere Yenikapı'da bir araya geldi. 4 gün sürecek olan etkinlikte yöresel lezzetlerden, müzik ve dans gösterilerine, Karadeniz'in horonlarından Ege'nin efelerine, davul-zurna eşliğindeki halaylardan geleneksel keşkek yemeğine kadar Türk kültürünün en güzel örnekleriyle vatandaşları ağırlayacak. Güney ve Doğu Türkistan'dan gelen katılımcılar ise yöresel kıyafet ve eşyalarını sergileyerek kültürlerini aktarıyor. Oğuz Çepni Boyu Dernekleri Kültür Federasyonu Başkanı Harun Özdemir, "Yenikapı'da gerçekleşecek bu kültürel buluşma, Türk kültürünün zenginliğini ve birliğini kutlamak için eşsiz bir fırsat sunuyor. Türkiye'nin her tarafından katılımla, 52 vilayetten katılımla kurulmuş bir federasyon farklı illerden gelen bütün STK'larımızla stantlarını açtılar. Yöresel yemeklerini yaptılar, yöresel giysilerini getirdiler. Yöresel sanatçılarımız sahne alacak. Bugün başladı, 4 gün boyunca devam edecek ve Pazar akşamına kadar sürecek olan etkinliklerimize bütün halkımızı davet ediyoruz. Biz bir Boy'uz ama Oğuz'un 24 boyu var. Artı Oğuz'un amcasının çocukları var. Tüm Türk dünyasına davet ediyoruz" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN SAYESİNDE İNŞALLAH ÖZGÜR YAŞARIZ"

Kerkük Türklerinin standında bulunan kadınlar da Türkmen marşını hep bir ağızdan okurken, Kerkük İnsan Hakları Derneği Başkanı Ayhan Kerküklü "Biz Türkmeneli marşını okuduk. Her an özgür yaşayabiliriz. Çünkü biz hala zulüm altındayız, hala baskı altındayız. Aynı zulüm bizde var, aynı sıkıntılar var. Umudumuz ilk önce Allah daha sonra kocaman Türk devleti bizim arkamızdadır. Türkiye'nin sayesinde inşallah özgür yaşarız. Bizim yüzümüz gülmedi, inşallah bizden sonraki nesillerin, torunlarımızın yüzü güler. Türkiye'de bize bir stant verdiler. Sanki biz şuan da Kerkük'teyiz. Güzel bir yerdeyiz, anavatanımızdayız. Hiç yabancılık çekmiyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Fuardan genel ve detay görüntüler

Mehter takımı, halk oyunları gösterilerinden detaylar

Yöresel yemeklerden detaylar

Türkmenlerin yöresel kıyafetlerinden ve eşyalarından görüntüler

Kerkük Türklerinin marş okuması ve açıklaması

Federasyonu Başkanı Harun Özdemir röportaj

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber