Geri Dön
İstanbul DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

1- GÜNGÖREN'DE KOMBİ PATLADI; YANGIN ÇIKTI - 2

Özgür EREN - Oğuzhan CİN / İSTANBUL, (DHA) GÜNGÖREN'de 6 katlı binada yangın çıktı. Alevlerin sıçradığı kombide patlama meydana geldi. Binada mahsur kalan 1 kişi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Yangın, saat 11.10 sıralarında Mareşal Çakmak Mahallesi Soğanlı Caddesi'nde meydana geldi. Caddede bulunan 6 katlı binanın 2. katındaki balkonda yangın çıktı. Alevlerin balkondaki kombiye sıçramasıyla patlama meydana geldi. Apartman sakinleri patlama sesiyle binayı tahliye etti. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek binada mahsur kalan 1 kişiyi kurtardı. Ölen ya da yaralananın olmadığı yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Balkonunda yangın çıkan dairede kısmi hasar meydana geldi.

Bina sakinlerinden Doğukan Şentürk, "Yangın çıktığında ben uyuyordum. Söylenenlere göre, kombide bir ateşlenme olmuş. Bina alevler içerisindeydi, evden kendimi zor attım. Bende bu binada oturuyorum, yangın alt katımızda oldu. Çok sıkıntılıydı çok problemliydi. Önemli olan insanlara birşey olmaması. Bir problem olmadan atlattık diyebilirim" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

(Cep telefonu )

-Dairede meydana gelen yangın

-Vatandaşların koşturması

-İtfaiye ekiplerinin müdahalesi

-Yanan daireden görüntüler

-İtfaiye ekiplerinden görüntüler

-Doğukan Şentürk ile röportaj

-Genel ve detay görüntüler

============================

2- FATİH'TE ALACAK VERECEK TARTIŞMASI: ARKADAŞINI DEFALARCA BIÇAKLADI

Baran AKKAYA/İSTANBUL,(DHA)- FATİH’te iddiaya göre bir kişi aralarında alacak verecek meselesi olan arkadaşıyla sokakta karşılaştı.İki kişi arasında başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Arkadaşını defalarca bıçaklayan saldırgan olay yerinden kaçtı. Bıçaklı saldırı anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, 23 Mart Cumartesi günü sat 17.30 sıralarında Fatih İskenderpaşa Mahallesi İmam Murat sokakta meydana geldi. İddiaya göre çalışmak için İstanbul’a gelen 3 arkadaş bir evde beraber yaşamaya başladı. Aralarında alacak verecek meselesi bulunan 3 arkadaş bir süre sonra sokakta karşılaştı. Sokakta başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında üzerinde bıçak bulunan 1 kişi, arkadaşını bıçaklamaya başladı. Çevredekiler durumu fark edip araya girmeye çalıştı ancak kavga uzun süre devam etti. Kavga sırasında saldırganın bıçak darbeleriyle arkadaşı, bacağından karnından ve omuzundan yaralandı. Bıçaklı saldırgan olay sonrası kaçarken, çevredekilerin yardımıyla yaralı hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili çalışma başlatırken, bıçaklı saldırı anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

(Güvenlik kamerası)

- Bıçaklanma anı

(Cep telefonu)

- Yaralıya ilk müdahale een esnaf

- Yaralının araca alınması

- Olayın yaşandığı sokaktan görüntü

- Genel ve detay görüntüler

==============================

3- ESENYURT'TA MISIRLI'YA DAYAK

Vehbi DEMİR - Özcan KILIÇ - Veysel TİMDU / İSTANBUL, (DHA) - ESENYURT'ta Mısırlı A.E. tartıştığı 4 kişi tarafından darbedildi.

Olay, dün saat 09.30 sıralarında Merkez Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, arkadaş oldukları öne sürülen 5 kişi arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle 4 kişi, Mısır uyruklu oduğu öğrenilen A.E.'ye saldırdı. Kavgada başından kesici aletle yaralanan A.E., Ahmed Arif Caddesi'nde bir esnaf tarafından fark edildi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından kendine gelmesi beklenen yaralı A.E., olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. A.E.'nin kavga nedeniyle şikayetçi olmadığı öğrenildi. Esnaf Hakan Toplu, "Yaralı haldeydi, başında bir yarık vardı, kanaması da vardı. Elinde kesikler vardı. Çevredeki arkadaşlar müdahale etti. Sonra polis ve ambulans çağırdılar" dedi.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

(Güvenlik kamerası)

- Koşuşturmalardan görüntü

- Yaralının getirilmesi

- İlk müdahale ve ambulansa götürülmesi

- Çevre sakini Hakan Toplu ile röportaj

(Cep telefonu)

- Yaralıya müdahale edilmesi

- Ambulansa götürülmesi

- Yaralı ile vatandaş arasındaki diyaloglar

- Ambulansın girmesi

=============================

4- FATİH'TE KILIF İADE ÜCRETİ NEDENİYLE ÇIKAN KAVGAYA AİT YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Ahmet YEŞİLMEN- Baran AKKAYA / İSTANBUL, (DHA)- FATİH'te salı günü esnafla kadın müşteri arasında telefon kılıfı iadesi nedeniyle çıkan tartışmaya ait yeni görüntüler ortaya çıktı. Kavga sonrası iş yeri çalışanı A.Ü.Ş. tutuklanırken, telefon dükkânı mühürlendi.

Fatih Malta Çarşısı'nda, 26 Mart Salı günü telefoncuya giden kadın müşteri, iki kılıf almak istedi. Telefoncu iki kılıf için 450 lira istedi. Ancak kadın 300 lira bıkarak iki kılıfı aldı ve hızla dükkandan çıktı. Dün öğle saatlerinde tekrar dükkâna gelen kadın, bir kılıfı iade ederek parasının verilmesini istedi. Ancak iade ücreti konusunda kadın ile esnaf anlaşamadı. Tartışma sırasında tezgaha vuran kadına esnaf kılıfları attı. Kadın ise kılıfları alarak dükkan içine fırlattı. İade edilen kılıf için esnafın 100 lira verdiği ancak kadının 50 lira daha istediği iddia edildi. Dükkanda arbede çıktı. İtişmeler sırasında taraflar birbirine vurdu. Olay kapı önünde de sürdü. Bu sırada esnafın akrabası olduğu öne sürülen bir kişi daha olaya dahil oldu. Kadına vuran bu kişiye kapı önünde kadını beklediği belirtilen bir erkek tepki gösterdi. Cep telefonu kılıfı satan esnaf ve yakını ile kadın ve onu bekleyen erkek arasında kavga büyüdü. İtişmeler sırasında kadın yere düştü. Düşen kadını elinden tutarak yerde sürükleyen esnaf, verdiği parayı geri almaya çalıştı. Çevredeki vatandaşların araya girmesi ile kadın yerden kalkarak sokaktan uzaklaştı.

DÜKKAN ÇALIŞANI TURUKLANDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü olayın sosyal medyada yayılması üzerine çalışma başlattı. Kadına vurduğu belirlenen 32 yaşındaki A.Ü.Ş. yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan incelemede A.Ü.Ş.'nin iş yeri sahibi Y.Ş.'nin yeğeni olduğu belirlendi. A.Ü.Ş.'nin olayın meydana geldiği iş yerinde çalıştığı ve "İş yerinden hırsızlık, kasten yaralama, uyuşturucu madde kullanma, ailenin korunmasına ilişkin kanuna muhalefet, görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından toplam 11 suç kaydının olduğu tespit edildi. "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçundan yürütülen soruşturma kapsamında işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen şüpheli tutuklanırken telefon dükkânı ekiplerce mühürlendi.

TELEFON KILIFI KAVGASINDA YENİ GÖRÜNTÜLER

Yaşanan kavgayla ilgili yeni güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, kadının 150 lira istediği ama A.Ü.Ş.'nin "200 lira yazıyor indirim yapmıyorum. Senin söylemen ile olmuyor ki, benim söylemem lazım. Mal benim malım değil mi, fiyatını ben söyleyeceğim sen değil. Mal beni malım. Alırım kılıfını, veririm paranı gidersin sen de" dediği duyuldu. Kadın kendisine verilen kılıftan sonra sinirlenerek dükkânın cam tezgaha vurarak '150 lira' diye bağırmaya başladı. A.Ü.Ş.'nin ise kadını daha fazla camlara vurmaması için dışarı çıkarmaya çalışarak, başka bir müşteriden polis ekiplerine haber vermesini istediği görüldü.

Görüntü Dökümü:

------------------------

(Güvenlik kamerası)

-Esnafla kadının tartışması

-Kadının sinirlenip cam masaya vurması

-Adamın konuşmaları

(Arşiv)

Güvenlik kamerası

-Tartışma anı

-Kavga anı

-Çıkan arbede

-Yere düşen kadın

-Dükkan sahibinin yerdeki kadından parayı almaya çalışması

-Olayın yaşandığı çarşıdan görüntü

==============================

5- KADİR İNANIR'IN SAĞLIK DURUMU: OTURABİLİYOR, FİZİK TEDAVİ SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Cengiz ÇOBAN/İSTANBUL,(DHA)- Sanatçı Kadir İnanır’ın sağlık durumuyla ilgili tedavi gördüğü hastaneden yazılı açıklama yapıldı. Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam’ın verdiği bilgiler aktarılan açıklamada, "Kadir Bey bugün daha iyi. Daha önce açıkladığımız gibi ekstübe, bilinci açık ve daha anlaşılır konuşabiliyor. Ek hastalıkları kontrol altında, uygulanan tıbbi tedavilere olumlu yanıt alınıyor. Oturabiliyor, fizik tedavi süreci devam ediyor. Yoğun bakımda tedavisi devam etmektedir ancak yakın zamanda yoğun bakımdan çıkarmayı planlıyoruz.ö denildi.

==============================

6- 1 MİLYON 100 BİN VERİP 35 MİLYON ALAN TEFECİLERE GÖZALTI

Derya EVREN KORKMAZ/İSTANBUL, (DHA)- İSTANBUL'da tefecilik yapan bir şebeke, 1 milyon 100 bin lira borç para verdikleri Z.K.Ç. isimli bir kadından 4 milyon 200 bin lira para aldı. Aldıkları parayla yetinmeyen tefeciler, kadına ait 30 milyon lira değerinde 2 daire, 1 dükkan ve 1 arsaya da el koydu. Şüpheliler bununla da kalmayıp 20 milyon lira isteyince Z.K.Ç., polise giderek şikayetçi oldu. Şikayet üzerine düzenlenen operasyonda tefecilik yaptıkları tespit edilen 6 kişi gözaltına alındı.

İstanbul'da Z.K.Ç. isimli bir kadın farklı zamanlarda tefecilere giderek faiz karşılığında 1 milyon 100 bin lira borç para aldı. Borcu karşılığında da kendisine ait 30 milyon lira değerinde olan 2 daire, 1 dükkan ve 1 arsayı da teminat olarak gösterip tapularını şüphelilere devretti. Z.K.Ç. bu borç karşılığında 4 milyon 200 bin lira geri ödeme yaptı. Ancak tefeciler aldıkları paralarla yetinmedi. Z.K.Ç.'nin teminat olarak gösterdiği taşınmaz mülklerinin tapularını iade etmedi.

Şüpheliler bununla da yetinmeyerek baskı ve tehdit ile Z.K.Ç.'nın borcunu ödemediğini iddia ederek kadından 20 milyon lira daha istedi. Şüpheliler bu parayı karşılayabilecek başka tapuların da devrini isteyince Z.K.Ç. savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

Anadolu Cumhuriyet Savcılığınca şüpheliler hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında konuyla ilgili inceleme başlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 7 şüpheli tespit etti. İncelemelerin tamamlanmasının ardından 18 Mart'ta şüphelilere yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 7 şüpheliden 6'sı yakalanarak gözaltına alındı. 1 kişinin ise yurt dışına olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan 6 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 3'ü çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken 3 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Görüntü Dökümü

---------------------------------------------

-Adreslere girilmesi

-Adreslerde arama yapılması

-Şüphelilerin sağlık kontrolüne götürülmesi

-Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi

============================

7- FATİH'TE İŞ ADAMINA 110 BİN DOLARLIK GASP

Ali AKSOYER / İSTANBUL, (DHA)- FATİH'te bankadan para çektikten sonra otomobiliyle otoparktan çıkmaya hazırlanan iş adamı, silahla tehdit edilerek yanında bulunan 110 bin doları gasbedildi. Parayı alarak kaçan 5 şüpheli özel harekât polislerinin katıldığı operasyonla yakalandı. İş adamına gasp güvenlik kameralarına yansıdı.

GASP ANINI GÜVENLİK KAMERALARI KAYDETTİ

Fatih'te 16 Mart Cumartesi saat 14.30 sıralarında bankadan para çeken iş adamı M.A.Y. (47), otoparkta bıraktığı otomobilini almak isterken, motosikletle gelen iki şüphelinin saldırısına uğradı. Şüpheliler silahla tehdit ederek iş adamının 110 bin dolarını gasbederek olay yerinden kaçtı. Gasp Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada, gasp anının güvenlik kameralarına yansıdığı tespit edildi. Görüntülerde otomobiline binmeye hazırlanan M.A.Y.'nin yanına yaklaşan iki kişinin, bir süre mücadele ettikten sonra paraları alarak kaçtıkları görüldü.

İSTANBUL VE SAKARYA'DA OPERASYON YAPILDI

Polis önce şüphelilerin kaçtığı motosikletin plakasını tespit etti. Motosikletin, 27 Aralık 2023 tarihinde Eyüpsultan'da çalındığı belirlenirken şüphelilerin de kimlikleri tespit edildi. İncelemeler sonucunda, Özel harekât polislerinin de katılımıyla İstanbul ve Sakarya'da daha önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda; şüpheliler Zeynel A.B. (22), Orhan B. (33), Fuat T. (23), Yunus E.T. (22), Merve T. (22) gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte 9 milimetre tabanca ele geçirildi.

Şüpheliler işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Zeynel A.B., Fuat T., Yunus E.T. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer iki şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü:

-----------------

-Şüphelilerin gasp yaptıkları anlar güvenlik kamera görüntüsü

-Şüphelilerin yakalandıkları anlar polis kamera görüntüleri

-Şüphelileri adliyeye sevki

============================

8- BAĞCILAR'DA SİLAH KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU

Özgür EREN - İstanbul DHA - BAĞCILAR'da yasa dışı silah ticareti yaptığı belirlenen bir kişi yakalanırken 17 tabanca ele geçirildi.

Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri bir kişinin yasa dışı silah ticareti yaptığını belirlemesi üzerine şüpheliyi takibe başladı. Kazımkarabekir Mahallesinde bir iş yerine girip çıktığını tespit eden ekipler bakın düzenleyerek 29 yaşındaki H.B'yi gözaltına aldı.

İş yerinde yapılan aramalarda spor çanta ve bez poşet içerisinde 17 ruhsatsız tabanca, 28 şarjör, namlu ve 3 fişek ele geçirdi. Polis merkezinde sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen H.B. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü

------

-Polisin baskını

-Çantadan silahların çıkması

-Silahlardan görüntü

-Silahlara el konulması

-H.B.nin adliyeye sevki

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber