Geri Dön
İstanbul DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

1- İSTANBUL VE MARDİN'DE PKK OPERASYONU; 8 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Özden ATİK / İSTANBUL, (DHA)- İstanbul ve Mardin'de PKK silahlı terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdiği tespit edilen 8 şüpheli eş zamanlı operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, PKK /KCK silahlı terör örgütü içerisinde faaliyet gösteren 9 şüpheli tespit edildi. Soruşturma kapsamında İstanbul İl Jandarma Komutanlığı TEM Şube Müdürlüğünce İstanbul ve Mardin'de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü:

-----------------

-Operasyondan görüntüler

-Evlerde yapılan aramalar

-Yakalananlar

-Genel ve detay görüntüler

===========================

2- ŞİŞLİ'DE AVM'DE ÖLÜM

Zeki GÜNAL / İSTANBUL, (DHA)- Şişli'de bir AVM'nin 6. katından atladığı iddia edilen T.S. hayatını kaybetti.

Olay, saat 10.00 sıralarında meydana geldi. Mecidiyeköy'de 6 katlı bir AVM'ye gelen T.S. (30) iddiaya göre 6. kattan aşağı atlayıp zemine düştü. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri gönderildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı müdahale sonucu T.S.'nin hayatını kaybettiği belirlendi. Polis ekipleri olay yerinde inceleme yaptı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-AVM zeminine düşen kişi

-Olay yerine çekilen branda

-Olay yerindeki polis ekipleri

-Olay yerinin temizlenmesi

-Genel ve detay görüntüler

============================

3- İSTANBUL'DA 'MAHZEN-27 OPERASYONU: KIRMIZI BÜLTENLE ARANAN NURLAN ZHARIMBETOV YAKALANDI-1

Derya EVREN KORKMAZ/İSTANBUL, (DHA) İnterpol'ün kırmızı bültenle dolandırıcılık suçundan, sarı bültenle de 2 ayrı hırsızlık suçundan hakkında arama kararı çıkardığı Kazakistan uyruklu Nurlan Zharımbetov İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-27' operasyonuyla yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol tarafından dolandırıcılık ve hırsızlık suçlarından kırmızı ile sarı bültenlerle aranan Kazakistan uyruklu Nurlan Zharımbetov'un İstanbul'da yakalandığını açıkladı. Zharımbetov, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İstanbul emniyeti KOM Şube Müdürlüğünce aranan kişilere yönelik yapılan çalışmalarda yakalandı. Bakan Yerlikaya sosyal medyadan yaptığı paylaşımında "Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; hangi büyüklükte olursa olsun, hangi bülten ile aranırsa aransın, halkımızın huzurunu kaçıran uluslararası organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine nefes aldırmayacağız. Hepsini tek tek adalete teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

----------

-Şüphelinin gözaltına alınması

-Şüphelinin araca bindirilmedi

-Şüphelinin emniyete girişi

=============================

4- YETKİ ANLAŞMAZLIĞI SONRASI YAYALARIN TEHLİKELİ YOLCULUĞU

Melihcan ÇALIŞKAN - Mehmet ALA- Uğur ŞAHİN / İSTANBUL (DHA) Küçükçekmece ve Bahçelievler'i birbirine bağlayan Değirmenbahçe Caddesi'ndeki Basın Ekspres Yolu üzerinde bulunan köprünün çevresindeki kaldırımların bazılarının demirlele kapatılmasıyla, yayalar tehlikeli şekilde araçların arasından yürümeye çalışıyor. 10 yıldır güzergahı kullanan çevre sakini Serdal Bektaş, "Hafta içi burada onlarca insan arka arkaya yürüyor arabalarla iç içe, en ufak dikkatsizlikte insanların hayatına mal olabilir. Bu yolun hiçbir alternatifi yok, Sefaköy ile Bahçelievler arasındaki tek güzergah burası" dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, daha önce İBB tarafından inşa edilen kaldırımların, Karayolları Genel Müdürlüğü ile İBB arasındaki yetki alanı anlaşmazlığı dolayısıyla İBB ekiplerince kaldırıldığı bilgisini verildi.

Bahçelievler ile Küçükçekmece'yi birbirine bağlayan Değirmenbahçe Caddesi üzerinde yer alan köprünün çevresindeki kaldırımlar, yaklaşık bir hafta önce İBB ekipleri tarafından kaldırıldı. Bazıları ise demir bariyerlerle kapatıldı. Etrafında, çok sayıda işyeri, sanayi bölgesi, AVM ve sitenin bulunduğu noktada çevre sakinleri, yakın çevrede alternatif bir yürüyüş güzergahı bulunmadığını belirtti. Yayalar, Basın Ekspres Yolu üzerinde yer alan ve ana yola çok sayıda bağlantısı bulunan güzergah üzerinde, araçların arasından yürümek zorunda kaldıklarını ifade etti. Yenibosna ve Sefaköy bağlantısında bulunan noktada; yaya geçidi, üst geçit veya trafik ışığı da bulunmadığı görüldü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden, daha önce İBB tarafından inşa edilen kaldırımların kaldırılması konusuyla ilgili, Karayolları Genel Müdürlüğü ile İBB arasındaki yetki alanı anlaşmazlığı dolayısıyla İBB ekiplerince kaldırıldığı bilgisi verildi.

"HİÇBİR ALTERNATİFİ YOK"

Çevre Sakini Serdal Bektaş, "10 yıldır bu güzergahı kullanıyorum, evim karşıda Sefaköy'de iş yerim de şurada Bahçelievler'de. Buraya bir kaldırım yapılmıştı, fakat dün geldik bu kaldırımın önüne demirler çekilmiş. Gördüğünüz gibi insanlar buradan sağlıklı geçemiyorlar. Bunun bir an önce düzeltilmesini istiyoruz biz. Hafta içi burada yani onlarca insan arka arkaya yürüyor ve şu kaldırımdan değil de arabalarla iç içe. En ufak dikkatsizlikte insanların hayatına mal olabilir bu yol. Bu yolun hiçbir alternatifi yok, Sefaköy ile Bahçelievler arasındaki tek güzergah burası. Diğer güzergah ise buradan 2-3 kilometre ileride. Bu alanda karşıya geçebileceğimiz hiçbir yol yok. Ben bunu defalarca kez, 2019'dan veri İBB'ye yazdım CİMER'e yazdım ama hiçbir sonuç alamadık. En son seçimlerden önce bu yola ve devamına kaldırım yaptılar fakat dün geldik buraya demir çekmişler yolun devamında da kaldırımlar kırılmış" dedi.

"BURANIN SONUNA KADAR İNSANLARIN YÜRÜYECEĞİ YOL YOK"

Serdal Bektaş, "Köprünün üzerinden de yürüyerek geçiyoruz, buranın sonuna kadar hiçbir şekilde insanlar yürüyeceği yer yok. Belki binlerce insan geçiyor, tam sayı da veremem, akşamları burayı görün. Burası sanayi bölgesi, insanlar burada çalışıyor, Sefaköy'de evi olan var." diye konuştu.

"NE ALT GEÇİT NE DE ÜST GEÇİT YOK"

Bektaş, "Burada binlerce insan, öğrenciler de kullanıyor. Okul var karşıda, herkes için tehlike oluşturuyor bu yol. Ne alt geçit, ne üst geçit yok. Karşıya geçmek için kullanmak zorundalar, yolun da devamında köprü var Basın Ekspres yolundan geçip Sefaköy'e çıkıyor bu yol." şeklinde konuştu.

"AKŞAM TRAFİĞİNDE BURASI KİLİT OLUYOR"

Bebek arabasındaki çocuğu ve ailesiyle güzergahı kullanan Okan Mazban "Burada bir kaldırım vardı, yapmışlardı. Daha yeni geçtiğimiz cumartesi bisikletle geçmiştim buradan. Burayı kaldırdılar, tekrardan kırdılar. Akşam trafiğinde burası kilit oluyor. Her akşam böyle, motorlular, bisikletliler, fabrikalardan çıkanlar buradan geçiyor. Ben ailemle geçiyorum, çocuğu kucağıma alıp geçemem ya sonuçta." dedi. Caddeden geçen Hikmet Oltun, "Kaldırım orada ama kapatılmış, tehlike oluşturuyor. Ben taksiden indim, kaldırıma baktım. Kaldırım olmadığı için yoldan yürümek zorunda kaldım" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

- Drone görüntüleri

- Caddeden ve yolda yürüyenlerden görüntü

- Yolun çevresinden görüntüler

- Trafikten görüntüler

- Serdal Bektaş, Okan Mazban, Hikmet Oltun ile röportaj

===========================

5- (Özel) SİLİVRİ'DE KAHVEHANEYE TÜFEKLE ATEŞ AÇTI

Oğuzhan CİN/ İSTANBUL,(DHA) SİLİVRİ'de 3 yıl önce tartıştığı kişinin kahvehanesine tüfekle ateş açan şüpheli ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Ölen ya da yaralananın olmadığı olay anı güvenlik kamerasıyla görüntülendi.

Olay, dün saat 17.00 sıralarında Kadıköy Mahallesi'ndeki bir kahvehanede yaşandı. İddiaya göre İdris Ö., 3 yıl önce tartıştığı Mesut Köprülü'nün işlettiği kahvehanenin önüne gitti. Aracından tüfeğini çıkardıktan sonra kahvehaneye ateş eden İdris Ö. çevredekilerin tepki göstermesi üzerine kahvehanenin önünden ayrıldı. İhbar üzerine olay yerine jandarma ekipleri sevk edildi. Saldırgan jandarma ekiplerince ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Şüphelinin kahvehaneye ateş açtığı anlar güvenlik kamerasıyla saniye saniye görüntülendi.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

(Güvenlik kamerası)

-Şüphelinin aracıyla olay yerine gelmesi

-Şüphelinin tüfekle ateş etmesi

-Şüphelinin olay yerinden ayrılması

-Kahvahanede yaşanan panik

==========================

6- BAĞCILAR'DA 5 ARACIN KARIŞTIĞI ZİNCİRLEME KAZADA 2 KİŞİ YARALANDI

Özgür EREN/İSTANBUL (DHA) BAĞCILAR'da, 5 aracın karıştığı zincirleme kazada, 2 kişi yaralandı. Kaza anı ve sonrası kameraya yansırken kaza nedeniyle bölgede yoğun trafik oluştu.

Kaza, Batışehir Caddesi'nde, saat 07.45 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre; 34 NGH 96 plakalı otomobilin sürücüsü Başakşehir istikametinde ilerlerken otomobilinin direksiyon hakimiyetini kaybederek önce önünde ilerleyen otomobile çarptı. Savrulan otomobil karşı yöne geçerek 3 araca daha çarparak takla attı. Kazada, karşı yöne geçen otomobil sürücüsü ve yolcu, yola savrulup yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi olay yerinde yapılan yaralılar ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Polis ekiplerşi, kaza nedeniyle yoğun trafiğin oluştuğu Tekstilkent istikametinde tek şeritten kontrollü olarak araç geçişini sağladı. Her iki yönde de uzun araç kuyrukları oluşurken kazaya karışan araçların bulunduğu yerden kaldırılmasıyla trafik normale döndü.

Kazaya karışan araçlardan birinin sürücüsü Eyüp Taştan, "Biz Bayrampaşa'daki iş yerimize giderken bir otomobil öbür şeride geçip takla attı. Önümdeki araca vurunca ben de o araca çarptım. Karşı yöne geçen araçta iki yaralı vardı. Bir tanesinin durumu ağırdı" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

Güvenlik Kamerası

-Otomobilin karşı yöne geçmesi

-Karşı yönden gelen araçlara çarpması

-Havalanıp yere düşmesi ters dönmesi

Cep Telefonu

-Kaza sonrası yaralının bağırması

-Ortalığın savaş alanına dönmesi

Aktüel

-Kazaya karışan araçlardan detay görüntü

-Polis ekiplerinde görüntü

-Ambulanstan görüntü

-Kazaya karışan sürücülerden görüntü

-Polis ekiplerinde görüntü

-Trafikten görüntü

-Eyüp Taştan ile röportaj

=============================

7- KADIKÖY'DE PARK HALİNDEKİ OTOMOBİLE ÇARPIP YAN YATTI

Murat KORKMAZ / İSTANBUL, (DHA)- KADIKÖY'de caddede ilerleyen otomobil sürücüsü, park halindeki araca çarpıp yan yattı. Kazada sürücü hafif şekilde yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı

Kaza dün akşam saat 22.40 sıralarında Kadıköy Fenerbahçe mahallesi Kalamış Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre caddede ilerleyen otomobil sürücüsü park halindeki başka bir araça çarparak yan yattı. Kazayı gören çevredeki vatandaşlar yardıma koştu. Kaza yapan sürücüyü otomobilden çıkaran vatandaşlar durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan yaralı sürücü ambulansla hastaneye kaldırıldı.Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, caddede ilerleyen otomobilin park halindeki başka bir araca çarparak yan yattığı anlar görülüyor. Çevredeki vatandaşların sürücünün yardımına koştuğu anlar da görüntülerde yer alıyor.

Görüntü Dökümü

------

(Güvenlik kamerası)

-Kaza anı

-Otomobilin yan yatması

-Vatandaşların yardıma gitmesi

==========================

8- AVCILAR'DA KALDIRIMDAN GİDEN MİNİBÜS SÜRÜCÜSÜ KAMERADA

İhsan DÖRTKARDEŞ-Oğuzhan CİN/İSTANBUL, (DHA)- AVCILAR’da minibüs caddeden ilerlemek yerine kaldırıma çıktı. Bir süre kaldırımda ilerleyen minibüs sürücüsü trafik kurallarını hiçe saydı. O anlar bir motosiklet sürücüsünün kask kamerası tarafından görüntülendi.

Avcılar-Küçükçekmece arasındaki D100 yan yolda sabah saatlerinde minibüs sürücüsü kaldırıma çıkarak ilerlemeye başladı. Kaldırımda hızla giden sürücü trafik kurallarını hiçe saydı. Minibüsün kaldırımda ilerlediği anlar bir motosiklet sürücüsünün kask kamerası tarafından kaydedildi. Motosiklet sürücüsü Mehmet Sonkaya, " Gözüm bir anda sağ taraftaki dolmuşa takıldı. Çünkü kaldırıma çok hızlı bir şekilde tozu dumana katarak çıktı ve gaza bastı. Şok oldum çünkü kaldırımda yayalar da vardı. Açıkçası diğer motosiklet kullanıcılarının bunu daha önce yaptığına şahit oldum yani kaldırımı kullanarak oradan ilerlediklerini görüyordum. Burası her gün kullandığım yol; ama bir dolmuşun bu şekilde hızlı bir şekilde ilerlemesine gerçekten şok oldum hayret vericiydi" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-------

(Kask kamerası)

-Minibüsün kaldırıma çıkması

-Mehmet Sonkaya'nın olayı anlatması

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber