Geri Dön
İstanbul DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

1- İSTANBUL VALİSİ GÜL: VATANDAŞLARIMIZI KALICI OLARAK EVLERİNE ÇIKARTACAĞIZ

Ahmet YEŞİLMEN- Uğur ŞAHİN / İSTANBUL, (DHA)- GAZİOSMANPAŞA'da meydana gelen toprak kaymasının ardından İstanbul Valisi Davut Gül olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Burada açıklama yapan Gül, "Önce 14 ev boşaltılmıştı şu an itibariyle 30 ev boşaltıldı. Bu evlerin normalde de boşaltılması lazımdı. Bunlar toplamda 114 kişiye denk geliyor. Şu an yaptığımız, evlerde yaşayanların kiracı mı ev sahibi mi bunu çıkartmaya çalışıyoruz. Bugün ve yarın içerisinde kiracı olanları kiraya, ev sahibi olanları da ev sahibi olacak şekilde kalıcı olarak evlerine çıkartacağız" dedi.

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi Bahadır Sokak'ta dün saat 19.30 sıralarında toprak kayması meydana gelmiş çevrede bulunan 30 bina ve 114 kişi tahliye edilmişti. Ölen ya da yaralanın olmadığı olayın ardından tahliye edilen vatandaşların bir kısmı otellere bir kısmı ise kendi istekleriyle akrabalarının yanına yerleşmişti. Yaşanan olayın ardından İstanbul Valisi Davut Gül sabah saatlerinde olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

"BU EVLERİN NORMALDE DE BOŞALTILMASI LAZIMDI"

Vali Davut Gül incelemelerinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Vali Gül, "Arkamızda da gördüğünüz üzere burası riskli alan ilan edilmiş ve kentsel dönüşüm devam ediyor. Burada yer alan tek katlı evlerden 3 tanesi toprak kayması sebebiyle zarar gördü. Diğer evler de gerek yağmurdan gerekse de toprak kaymasında etkilenmemesi için tedbir amaçlı boşaltıldı. Önce 14 ev boşaltılmıştı şu an itibariyle 30 ev boşaltıldı. Bu evlerin normalde de boşaltılması lazımdı. Bunlar toplamda 114 kişiye denk geliyor. Şu an yaptığımız evlerde yaşayanların kiracı mı ev sahibi mi bunu çıkartmaya çalışıyoruz. Bugün ve yarın içerisinde kiracı olanları kiraya, ev sahibi olanları da ev sahibi olacak şekilde evlerine çıkartacağız. Herhangi bir can kaybı ve yaralımız yok. Buradaki operasyon tamamen tedbir amaçlı. Vatandaşlarımızın olası can kaybı ya da yaralanması olmaması için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın koordinesinde bütün kurumlarımızla birlikte yaptığımız bir organizasyon. Toprak kayması inşaat çalışması yapılan yerdeki meyilli arazilerde. Buradaki bölgenin genelinde bir toprak kayması tespit etmedik. Daha önce bilinen tespit edilen riskli yapı olarak da kayıtlarda olan ve yıkılması gereken fakat şimdiye kadar hak sahipleri ve belediyle arasında anlaşma olmadığı için taşınması geciken yapılar. Normalde toprak kayması olmasa bile buradaki yapıların taşınması lazım, yıkılması lazım" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

---------------

-Vali Davut Gül'ün olay yerinde inceleme yapması

-Davut Gül'ün açıklaması

-Genel ve detay görüntüler

============================

2- GAZİOSMANPAŞA'DA TOPRAK KAYMASININ MEYDANA GELDİĞİ ALAN HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Ali AKSOYER / İSTANBUL, (DHA)- Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi'nde toprak kayması yaşanan alan havadan görüntülendi.

Yıldıztabya Mahallesi Bahadır Sokak'ta dün saat 19.30 sıralarında toprak kayması meydana geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Valisi Davut Gül "Önce 14 ev boşaltılmıştı şu an itibariyle 30 ev boşaltıldı. Bu evlerin normalde de boşaltılması lazımdı. Bunlar toplamda 114 kişiye denk geliyor. Şu an yaptığımız, evlerde yaşayanların kiracı mı ev sahibi mi bunu çıkartmaya çalışıyoruz. Bugün ve yarın içerisinde kiracı olanları kiraya, ev sahibi olanları da ev sahibi olacak şekilde kalıcı olarak evlerine çıkartacağız" dedi. Toprak kaymasının yaşandığı alan havadan drone ile görüntülendi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Toprak kaymasının yaşandığı alan

============================

3- EMİNE ERDOĞAN, NİJERYA DEVLET BAŞKANI'NIN EŞİ OLUREMİ TİNUBU'YLA GÖRÜŞTÜ

İstanbul DHA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu'nun eşi Oluremi Tinubu'yla görüştü.

Emine Erdoğan, daveti üzerine İstanbul'a gelen Tinubu ile Vahdettin Köşkü'nde görüştü. Edinilen bilgiye göre; Oluremi Tinubu, görüşmede, Erdoğan'a daveti ve ev sahipliği için teşekkür etti. Emine Erdoğan, bir yıl önce göreve gelen Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu ile eşini tebrik etti. Görüşmede, Nijerya'nın kültürüyle, nüfusuyla çok zengin bir ülke olduğunu ifade eden Erdoğan, Nijerya'nın Türkiye için önemli bir dost ülke olduğunu vurgulayarak, Tinubu'nun döneminde ilişkilerin güçlenerek artacağına inandığını söyledi. Türkiye'nin Afrikalı dost ve kardeş ülkelerle samimi ilişkiler kurduğunu kaydeden Erdoğan, bu anlayışla Afrika ülkelerine her türlü desteği sağlayacaklarını, çalışmalarında yanlarında olacaklarını vurguladı. Oluremi Tinubu ise Emine Erdoğan'ın Afrika'ya olan özel ilgisi ve desteğinin bilindiğini, kendisinin de bunu yakından takip ettiğini dile getirdi. Erdoğan, Afrika ülkelerindeki kadınların el emeği ürünlerin satışa sunulduğu ve gelirinin Afrikalı kadınlara ulaştırıldığı "Afrika El Sanatları ve Kültür Evi" hakkında Tinubu'ya bilgi verdi. Nijerya'nın sahip olduğu yüzlerce farklı etnik grup ve diliyle büyük bir kültürel zenginlik taşıdığını anlatan Oluremi Tinubu ise Afrika El Sanatları ve Kültür Evi projesi üzerinden bu zenginliğin tanıtılmasından memnuniyet duyacağını ifade etti. Emine Erdoğan, görüşmede, Tinubu'ya Afrika üzerine kaleme alınan "Afrika'ya Seyahatlerim", "Afrika Atasözleri" ile hazırlıkları devam eden "Afrika Yemek Kitabı" yayınlarından da bahsetti. Görüşmede, Emine Erdoğan'ın kıta ülkelerinden birinde doğmasa da yürekten Afrikalı olduğunu vurgulayan Oluremi Tinubu, Erdoğan'ın Afrika'nın zengin kültürüne karşı özel ilgisinden dolayı memnuniyetini ve teşekkürlerini iletti. Kadınların ve bilhassa gençlerin güçlendirilmesi üzerine hayata geçirilen projelerin karşılıklı anlatıldığı görüşmede işbirliği imkanları ele alındı. Tinubu, bu kapsamda kadınların güçlendirilmesi ve sosyal yardımlar başta olmak üzere birçok alanda yürüttükleri çeşitli faaliyetlerle ilgili bilgi paylaşımında bulundu. Eğitimin öneminin vurgulandığı görüşmede Oluremi Tinubu, Erdoğan'ın en son Nijerya ziyaretinde açılışını yaptığı Yunus Emre Enstitüsünün bu kapsamda iyi olanaklar sunduğunu kaydetti.

Görüntü Dökümü:

------------

-Görüşmeden görüntü

============================

4- BAŞSAVCI KOLTUĞU ANAOKULU ÖĞRENCİLERİNE DEVRETTİ

Oğuzhan UYSAL/İSTANBUL, (DHA) - Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Koç 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında koltuğunu anaokulu öğrencilerine devretti. Anadolu Adalet Sarayı Anaokulunda okuyan öğrenciler öğretmenleri ile beraber Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Koç’u ziyaret etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. Yılı kutlamaları kapsamında Koç koltuğunu öğrencilere devretti. Başsavcı Koç günün anısına çocuklara oyuncak ve kitap hediye etti.

============================

5- BAKIRKÖY'DE TAKSİDEN İNEN KOSOVALI'YA SİLAHLI SALDIRI

Özgür EREN - Oğuzhan UYSAL - İstanbul DHA- BAKIRKÖY'de taksiden inen Kosova uyruklu bir kişi silahlı saldırıda yaralandı.

Olay, Zeytinlik Mahallesi İstanbul Caddesi üzerinde bir AVM önünde dün saat 21.00 sıralarında meydana geldi. Kosova uyruklu Besnik Pajaziti (61) taksiden indiği sırada yanına saldırıya uğradı. Bacağından vurulan Pajaziti yaralandı.

Olayın ardından saldırgan kaçarken Pajaziti için ambulans çağrıldı. Besnik Pajaziti hastaneye kaydırılırken polis saldırganı yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

--------

-Cep Telefonu

-Olay yerinde görüntü

-Ambulanstan görüntü

-Polis ekiplerinden görüntü

-Caddeden görüntü

=========================

6- SARIYER'DE TEM OTOYOLU'NU KİLİTLEYEN KAZA: 4 YARALI

Hasan YILDIRIM / İSTANBUL, (DHA)- SARIYER TEM Otoyolu Seyrantepe mevkiinde iki otomobil ile bir kamyonetin karıştığı kazada 4 kişi yaralandı. Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırılırken, TEM Otoyolu Edirne istikametinde uzun araç kuyrukları oluştu.

Kaza, TEM Otoyolu Seyrantepe mevkii Edirne İstikametinde saat 07.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 2 otomobil ve bir kamyonetin karıştığı kazada bariyerlere çarpan kamyonet yan yattı. Kazada araçlarda bulunan 4 kişi yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarıyla olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Kamyonetten çıkarılan şoför ile kazaya karışan otomobillerde bulunan 4 yaralı sağlık ekipleri tarafından ambulansa alınarak hastaneye kaldırıldı.

Kaza nedeniyle TEM Otoyolu Edirne istikametinde trafik tek şeritten verildi. Kaza yapan araçların kaldırılmasının ardından trafik normale döndü.

Görüntü Dökümü:

------------------

-Olay yerinden görüntü

-Kaza nedeniyle oluşan trafikten görüntü

-Yan yatan kamyonet

-Devrilen kamyoneti kaldıran vinç

-Trafik ekiplerinden görüntü

-Genel ve detaylar

==========================

7- (Özel) MARKET SAHİBİ HEİMLİCH MANEVRASI İLE KOMŞUSUNUN HAYATINI KURTARDI

Emin YEŞİL / İSTANBUL, (DHA)- Sultangazi'de, nefes borusuna ağrı kesici hap kaçan genç, market sahibinin Heimlich manevrası ile kurtarıldı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, 50. Yıl Mahallesi'nde dün saat 15.30 sıralarında bir markette yaşandı. Mobilya işi ile uğraşan Deniz Ceylan ağrı kesici hap kullanmak için yan komşusu olan Halil İbrahim Çatan'ın işlettiği markete geldi. Marketten su alan Ceylan, burada ağrı kesici hapı yuttuğu sırada, hapın boğazına kaçması nedeniyle nefes almakta zorluk yaşadı. Durumu fark eden market sahibi Halil İbrahim Çatan, Ceylan'a müdahalede bulundu. Ceylan'a, Heimlich manevrasını uygulayan Çatan, hapı yutmasına yardımcı oldu ve nefes almasını sağladı.

"İLK DEFA BÖYLE BİRŞEY YAŞADIM"

O anlar marketin güvenlik kamerasına yansırken, yaşananları anlatan Deniz Ceylan, "Dükkandayım. Ağrı kesici bir ilaç vardı. Onu kullanmam lazımdı. Onun için su almaya markete geldim. Markete geldiğimde kasanın yanına gelip, suyu ilaçla birlikte içtim. Suyu içerken sanırsam ilaç biraz hızlı gitti ve nefes borum tıkandı. Yüzde 10 belki nefes alıyordum ve nabzım da yükseldi. Kimi gördüysem onun yanına gittim ve yardım istedim. Sağ olsun daha önce heimlich manevrası eğitimini almış olan esnaf komşumuz Halil abi sayesinde belki bu röportajı verebiliyorum. O an gerçekten başka bir andı. İlk defa böyle bir şey yaşadım. Bir ünlü patates yüzünden gitti, bende ilaç yüzünden gidecektim. Ama esnaf komşumuz sayesinde kurtuldum diyebilirim. Bir hayat kurtardı. Heimlich manevrasının herkesin bilmesinde fayda var. Bende yaşadığım olaydan dolayı heimlich manevrası eğitimi almaya karar verdim. Komşumuz o an o eğitimi bilmemiş olsa yere yığılacaktım ya da tamamen nefessiz kalacaktım" dedi.

"BELKİ ÖLEBİLİRDİ"

Bir dönem güvenlik kursuna gittiğini, burada ilkyardım eğitimi aldığını söyleyen market sahibi Halil İbrahim Çatan ise, "Bizim toptancı gelmişti. Bende eşyaları düzeltiyordum. Bizim yan taraftaki komşu geldi, su aldı ve yan tarafa geçti. Bir tane ağrı kesici hap içti. Bir baktım nefes alamıyor. Boğulacak gibi oldu. Yanıma geldi. Benim aklıma hemen Heimlich manevrası geldi ve onu yaptım. Biraz kendine geldi. Tekrar heimlich manevrası yaptım. Sonra kendine geldi. Heimlich manevrasını silahlı güvenlik sertifikası aldığımda öğrenmiştim. Güvenlik kursunda öğrenmiştim. Çok önemli bir manevra. Eğer onu bilmeseydim Allah korusun belki çocuk ölebilirdi. Çünkü sesi çıkmıyor, gözleri şişmişti. Birden kendinden geçti" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

------------------

(Güvenlik kamerası)

-Adamın boğazına ilaç kaçması

-Heimlich manevrası uygulanması

(Aktüel Görüntü)

-Marketten görüntü

-Deniz Ceylan ile Halil İbrahim Çatan'ın konuşması

-Röportaj

-Genel ve detay görüntüler

=============================

8- İSTANBUL'DA BİN 800 POLİSİN KATILDIĞI OPERASYONDA 215 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Ali AKSOYER / İSTANBUL, (DHA)- İSTANBUL'da haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari kişileri yakalamak için bin 800 polisin katıldığı bir operasyon yapıldı. Operasyonda haklarında onlarca yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan kişilerin de olduğu 215 şüpheli gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro koordinesinde, kesinleşmiş hapis cezası ile aranan hükümlü kişileri yakalamak için operasyon yapıldı. Operasyona, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri ve İlçe Emniyet Müdürlükleri personelinin de aralarında bulunduğu 900 ekipte bulunan toplam bin 800 polis katıldı. Ekipler, tespit edilen adreslere baskın yaptı. Operasyonda, haklarında kesinleşmiş cezası bulunan 86 kişi ile mahkemeler tarafından arandıkları belirlenen 129 kişi olmak üzere toplam 215 şüpheli gözaltına alındı.

Haklarında kesinleşen hapis cezaları bulunan 86 şüpheli Emniyet Müdürlüklerinde işlemleri yapıldıktan sonra cezaevlerine teslim edildi. Diğer şüpheliler ise arandıkları adliyelere gönderildi.

Polis operasyonunda yakalanan bazı şüpheliler ve cezaları;

Dudu U. (16 ayrı suçtan aranması ayrıca Hırsızlık suçundan 40 Yıl kesinleşmiş hapis cezası)

Musa K. (Birden Fazla kişi ile Tehdit suçundan 20 Yıl 10 Ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası)

Hakan Ö. (Uyuşturucu Madde Ticareti yapma suçundan 15 Yıl 2 Ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası)

Yavuz A. (Ruhsatsız Silah Ticareti suçundan 15 yıl 1 ay 15 Gün kesinleşmiş hapis cezası)

Görüntü Dökümü:

------------------

-Operasyonla ilgili görüntüler

===========================

9- AVCILAR’DAKİ ASKER UĞURLAMA KONVOYU ALTGEÇİDİ KAPATTI

İhsan DÖRTKARDEŞ-Veysel TİMDU/İSTANBUL, (DHA)- AVCILAR’da oluşturulan asker konvoyunda bulunanlar altgeçidi bir süre kapatarak meşaleler yaktı.

Bir yakınlarını askere yolcu etmek isteyen arkadaşları ve yakınları dün saat 23.30 sıralarında araç konvoyu oluşturdu. Avcılar Denizköşkler Mahallesi’nden gelen araç konvoyu D100 yanyolda bulunan altgeçitte durdu. Sürücüler korna çalarken konvoyun önündekiler meşaleler yaktı ve askere gidecek yakınları için tezahürat yaptı. Altgeçit bir anda duman içerisinde kaldı. Konvoy bir süre sonra yoluna devam etti.

Görüntü Dökümü:

-----------

(Cep telefonu)

-Altgeçitte duran araçlar

-Kornalar çalınırken, meşaleler yakılırken

============================

10- AVCILAR'DA GİYSİ KUMBARASINDAN HIRSIZLIK KAMERADA

İhsan DÖRTKARDEŞ / İSTANBUL, (DHA)- Avcılar'da bir kadının giysi kumbarasından kıyafet çalmak için yanındaki çocuğu kumbaranın içine soktuğu anlar kameraya yansıdı.

Cihangir Mahallesi Ormanlı Caddesi'nde Avcılar Belediyesi tarafından yerleştirilen giysi kumbarasının yanına atık toplayıcısı bir kadın geldi. Kadın, çevredekilerin tepkisine aldırmadan yanındaki küçük çocuğu, giriş bölümünde testere şeklinde kesilmiş demirlerin bulunduğu giysi kumbarasının içine soktu. Çocuk, kumbaradan çıkardığı birkaç parça giysiyi kadına verdi. Ardından kadın küçük çocuğu kumbaradan çıkararak uzaklaştı. Çevrede iş yeri bulunan bazı vatandaşlar, sık sık giysi kumbarasından çocukları da alet ederek kıyafet çalındığını iddia ederken, çocuğun giysi kumbarasından çıktığı anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Görüntü Dökümü:

-------------------

(Cep telefonu)

-Kadın tekstil kumbarasının yanında çocuğun uzatacağı torba veya giysileri beklerken

-Esnafın tepkisi

-Kadın çocuğu tekstil kumbarasından çıkarırken

-Kadın ve çocuktan görüntüler

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber