Geri Dön
İstanbul DHA İSTANBUL BÜLTENİ -2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ -2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ -2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ -2

1- DEMİR KAFESTEKİ TARİHİ HAMİDİYE ÇEŞMESİ, ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTU

Rojda ALTINTAŞ - Feridun AÇIKGÖZ / İSTANBUL, (DHA) 2'nci Abdülhamid döneminde Galatasaray Karakolu'nun bulunduğu bölgede inşa edilen Hamidiye Çeşmesi, imar projeleri nedeniyle 1942 yılında yerinden alınarak Galatasaray Lisesi yakınlarındaki bir duvarına monte edildi. Yaklaşık 30 yıldır demir kafesle korunan çeşme İBB Miras ekipleri tarafından restore edildi. Tarihçi Selçuk Eracun, "Çeşmeyi saran ağaçlar, sarmaşık dalları temizlenmiş oldu. Çevre koşullarından dolayı çok etkilenen bir yapı. Rampada olması, egzoz gazlarına daha fazla maruz kalmasından dolayı, kolaylıkla karalanabiliyor. Yapılan son restorasyon tamamlanmış değil. Burada parmaklık varken de yoldan geçenler burayı bir çöplük gibi kullanabiliyordu. Parmaklıkların arasında boş pet şişelerini atabiliyorlardı. Temizlendikten sonra bu kesildi ama şu anda da bu motosikletlerin buraya park edilmesi yine halkın çeşmeye ulaşmasını zorlaştırıyor" dedi.

Beyoğlu'ndaki Hamidiye Çeşmesi, 2'nci Abdülhamit'in tahta çıkışının 25'inci yıl dönümünde Galatasaray Karakolu'nun bulunduğu bölgede inşa edildi. Çeşme imar projeleri nedeniyle 1942 yılında yerinden alınarak Galatasaray Lisesi'nin yakınlarındaki bir duvarın önüne yerleştirildi. Yaklaşık 30 yıldır ise demir kafesle korunuyordu. Bakımsızlığı dikkat çeken çeşmenin önü de motosikletlilerin park yeri haline gelmişti. Tarihi çeşme demir kafesten çıkarıldı, İBB Miras ekipleri tarafından restore edildi. Çeşmenin harabe görüntüsünden eser kalmadı.

"İNSANLARIN FAYDASINA TEKRAR KAVUŞACAK"

Tarihçi Selçuk Eracun, çeşmenin tarihi hakkında bilgi vererek, "Bu çeşmenin orijinal yeri buraya ait değil. Daha evvel Galatasaray Karakolu bünyesinde bulunan çeşme, 1942 senesinde nakledilerek buraya gelmiş. Karakol zaten buraya çok yakın bir konumda bulunuyor. İstanbul'da yapılan imar faaliyetlerinden dolayı çeşmenin yeri değişiyor. Çeşme 1318 tarihli bir yazıyla, Sultan Abdülhamid döneminde, yani 1900'lü yılların başında Hamidiye çeşme su yollarının inşasıyla beraber, kente temiz su getirmek, kentteki insanların temiz suya kavuşmasını kolaylaştırmak açısından yapılan su yollarının bir çeşmesi olması ihtimali yüksek. Bu çeşmede, gene o klasik Osmanlı sanatının biraz daha neoklasik dediğimiz, batı etkisiyle C ve S kıvrımlarının bir arada buluştuğu bir tarzda yapılmış aynalı, başlıklı ve altındaki kurnasıyla beraber mermerden ima edilmiş hoş bir yapı. Son dönemde yapılan bu restorasyon çalışmasıyla aslında üzerinde bulunan parmaklıklar söküldü. Çeşmeyi saran ağaçlar, sarmaşık dalları temizlenmiş oldu. Çevre koşullarından çok etkilenen bir yapı. Rampada olması, egzoz gazlarına daha fazla maruz kalması, kolaylıkla karalayabiliyor. Yapılan son restorasyon tamamlanmış değil. İSKİ tarafından su tesisi bağlandıktan sonra çeşmesi takılarak insanların faydasına tekrar kavuşacak diye düşünüyorum" dedi.

"YOLDAN GEÇENLER BURAYI BİR ÇÖPLÜK GİBİ KULLANABİLİYORDU"

Selçuk Eracun, "Burada parmaklık varken de yoldan geçenler burayı bir çöplük gibi kullanabiliyordu. Parmaklıkların arasında boş pet şişelerini atabiliyorlardı. Temizlendikten sonra bu kesildi ama şu anda da bu motosikletlerin buraya park edilmesi yine halkın çeşmeye ulaşmasını zorlaştırıyor. Bir an önce çözüme kavuşması lazım, bunlara bir yer gösterilerek, gerektiğinde ceza uygulanarak bu işlemin sonlandırılması gerekir" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Çeşmenin eski fotoğrafları

-Çeşmenin son halinden aktüel görüntüler

-Selçuk Eracun ile röportaj

==============================

2- DEV DALGALAR ARASINDA KALAN FERİBOTTAN YENİ GÖRÜNTÜLER

- Yalova-Yenikapı yolculuğunda araçların fırtınadan zarar gördüğü anlar feribotun güvenlik kamerasına yansıdı.

- İDO Genel Müdürü Murat Orhan:

"7 araç ve 1 motosiklette hasar gerçekleşmiştir. Bu hasara ilişkin sigorta birim yöneticiliğimiz tarafından tüm işlemler başlatılmış ve hasarların tazmini yönünde gerekli işlemler yapılmaktadır"

Gülşah KAHVECİ-Burak KESKİNCİ/ İSTANBUL,(DHA) YALOVA-Yenikapı seferi sırasında fırtınaya yakalanan İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) feribotunda bulunan araçlar dalgalardan zarar gördü. Fırtına sırasında araçların zarar gördüğü anlar ve yolcuların yaşadığı tedirginlik güvenlik kameralarına yansıdı. 7 araç 1 motosiklette meydana gelen hasarla ilgili İDO Genel Müdürü Murat Orhan açıklama yaptı. Orhan, "Bu olay sonrasında 7 araç ve 1 motosiklette hasar gerçekleşmiştir. Bu hasara ilişkin sigorta birim yöneticiliğimiz tarafından tüm işlemler başlatılmış ve hasarların tazmini yönünde gerekli işlemler yapılmaktadır" dedi.

DALGARIN ARAÇLARA ZARAR VERDİĞİ ANLAR KAMERADA

İDO'ya bağlı Yavuz Sultan Selim feribotu 20 Nisan Cumartesi günü saat 15.45 sıralarında Yalova-Yenikapı seferini gerçekleştirdiği sırada fırtına sırasında dalgalardan araçlar zarar gördü. 340 yolcu ve 69 aracın bulunduğu feribotta fırtına sırasında yaşananlar güvenlik kameralarına da saniye saniye saniye yansıdı. Görüntülerde dalgalar fırtınanın da etkisiyle araçlara zarar veriyor. Bu sırada yolcuların yaşadığı tedirgin anlar da görülüyor. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından İDO Genel Müdürü Murat Orhan, araçlardaki zararın tazminiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

"7 ARAÇ 1 MOTOSİKLET ZARAR GÖRDÜ"

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) Genel Müdürü Murat Orhan, "20 Nisan Cumartesi günü saat 15.45 hareketle 340 yolcu ve 69 araç taşıyan Yavuz Sultan Selim isimli gemimiz denizcilikte 'Kaçak hava' olarak adlandırılan bir hava olayına maruz kalmıştır. Bu olay sonrasında 7 araç ve 1 motosiklette hasar gerçekleşmiştir. Bu hasara ilişkin sigorta birim yöneticiliğimiz tarafından tüm işlemler başlatılmış ve hasarların tazmini yönünde gerekli işlemler yapılmaktadır. " diye konuştu.

"ÖNGÖRÜLEBİLİR BİR HAVA DURUMU DEĞİLDİ"

Genel Müdür Orhan, "Seferlerin iptal edilmesine yönelik eleştirilere de yanıt veren Orhan, "Özellikle sosyal medyada bu seferlerin güvenliğine yönelik yapılan eleştirilere yönelik birkaç ifadede bulunmak isterim. Sefer iptalleri aslında bir komisyonun uhdesinde yürütülüyor. Bu seferlere ilişkin de herhangi bir olumsuz durum daha önce hava raporlarında görülmedi. Bunun karşılığında 15.45 Yenikapı-Yalova seferimiz de aslında yapıldı. Dolayısıyla onda herhangi bir sorun olmadı. Buna yönelik olarak da öngörülebilir bir hava durumu değildi bu. Yapacağımız herhangi bir tedbir buna yönelik değildi. Aslında geminin seferi icra etmesi açısından herhangi bir olumsuz durum olmamakla beraber o anda yüksek dalganın verdiği araç hasarları mevcut oldu. Sefer güvenliğine yönelik herhangi bir olumsuz durum yaşanmamıştır. 1 saat 20 dakikalık bir sefer sürecinin 5 dakikalık bir bölümünde bu havaya yakalanıldı. Dolayısıyla herhangi bir sefer güvenliğine ya da yolcu güvenliğine olumsuz yansıyacak bir durum yaşanmamıştır. Seferler bunun hem öncesinde yapılmıştı sonrasında da yapılmaya devam edildi. Bir yolcu kaybı olmaması, yolcu sağlığına yönelik olumsuz bir durum yaşanmaması en büyük tesellimiz oldu" dedi.

"BİR ZAFİYET SÖZKONUSU OLMADI"

Orhan, "7 araç ve 1 motosiklet hasar gördü. Hatta yolcularımızdan bir tanesinin laptopuyla ilgili de birtakım hasarların olduğu da bize beyan edildi. Biz Sigorta Birim Yöneticiliğimize bunun da karşılanması yönünde bilgilendirmeyi yaptık. Sosyal medyadaki görüntüler ve yorumlar aslında bir sefer güvenliğinin zafiyeti olduğu şeklinde yansıtıldı. Fakat kesinlikle böyle bir durum sözkonusu değil. Birçok aşamada hem sefer iptalleri hem de yolculuk tecrübesi kontrol edilmekte ve belirli programlardan geçirilmekte. O yüzden yansıtıldığı ya da yorumlandığı şeklinde bir zafiyet sözkonusu olmadı. Denizde yolculuk; hem çevreci, hem rahat, hem konforlu bir alternatif. İDO olarak denizde vatandaşlarımızın güvenli yolculuğu için tüm tedbirleri aldığımızı belirterek tüm yolcularımızı gemilerimize seyahate davet ediyoruz" diye konuştu.

"1 SAAT 20 DAKİKALIK SEFERİN 10 DAKİKASINDA HERŞEY NORMALDİ"

Yaşanan fırtınanın beklenmedik bir hava olayı olduğunu vurgulayan İstanbul Deniz Otobüsleri Operasyon Müdürü Alper Demircan, "20 Nisan günü maalesef bizleri üzen, yolcularımızı da rahatsız eden bir hava olayı yaşadık. Öncelikle hava raporlarını şirketimizde haftalık kontrol ederek başlarız. Daha sonra bu günlük, saatlik, hatta seferlik kontroller şeklinde devam eder. 20 Nisan günü 15.45 Yalova-Yenikapı seferinde her zaman yaptığımız gibi karşılıklı sefer olduğu için Yenikapı'dan kalkan sefer kaptanıyla Yalova'dan kalkan sefer kaptanı hava durumu değerlendirmesi yapmış oldular. Havanın sefere mani bir durum teşkil etmediği değerlendirildi ve sefer alındı. O gün hava raporlarına göre kuzeyden kuvvetli fırtına ihbarı vardı. Fakat Marmara'nın batı kesiminde sabah saatlerinde kuzeyden kuvvetli rüzgar eserken Marmara'nın doğu kesiminde güney yönlü rüzgar hakimdi. Sabah seferlerimizi, Bursa seferlerimizi yaptık. Yine Yenikapı, Yalova 07.45, 09.45, 11.45 ve 13.45 seferlerimizi sorunsuz tamamladık. Aslında 1 saat 20 dakikalık seferin bir saat 10 dakikasında herşey normaldi. Fenerbahçe açıklarına gelindiğinde ise hava raporlarının aksine güney yönlü esen rüzgar çok şiddetlenmiş oldu. Orada yaşanan 5-10 dakikalık güney yönlü rüzgarın oluşturduğu dalgalarla mücadele esnasında maalesef garajda ön sırada bulunan bazı araçlarda hasarlanmalar sözkonusu oldu. Akabinde akşam saatlerinde Marmara'da raporla uyumlu, kuzeyli kuvvetli rüzgar hakim oldu ve zaten Pendik-Yalova, Eskihisar-Topçular, Sirkeci-Harem seferlerimizi de iptal etmiş olduk. Yolcularımızı dalgaların negatif yönünü etkilemesi farklı değerlendirmelere sebep olabiliyor. Olay sonrası gemimizde bazı dediğim gibi garajda ön sırada bulunan bazı araçlarda hasarlanmalar sözkonusu oldu. Bunun yanında herhangi bir yolcu yaralanması, farklı bir hasar oluşmadı. Kıyıya yanaşmamızı müteakip hasar tespitleri yapıldı. Sigorta birimimiz hemen konuyu takibe aldı" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

------

(Güvenlik kamerası)

- Feribotta dalglardan araçların zarar gördüğü anlar

- Sosyal medyada paylaşılan zarar gören araç videosu

(Cep telefonu)

- Hasar gören araaçlardan feribotun ön tarafından ve yolculardan görüntü

- İDO Genel Müdürü Murat Orhan ile röportaj

- İDO Operasyon Müdürü Alper Demircan ile röportaj

(Aktüel)

- İDO feribotundan araçlardan ve yolculardan görüntüler

- Genel ve detay görüntüler

================================

3- NAZLI SİNEM'İN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN DAVADA CAN PAKSOY'A YURT DIŞI ÇIKIŞ YASAĞI

Özden ATİK / İSTANBUL, (DHA)Beyoğlu'nda, 14 yıl önce apartman boşluğunda cesedi bulunan 24 yaşındaki Nazlı Sinem Erköseoğlu'nun ölümüne ilişkin ikinci defa Yargıtay'dan dönen davada, üçüncü kez beraat kararı verilmesiyle birlikte yurt dışı yasağı da kaldırılan sanık Can Paksoy hakkındaki itiraz üst mahkemece kabul edildi. Aile Bakanlığı avukatlarının itirazını kabul eden üst mahkemenin, Can Paksoy hakkındaki yurt dışı yasağının uygulanmasına karar verdiği ortaya çıktı.

Yargıtay'ın ikinci bozma kararının ardından sanık Can Paksoy, 22 Mart 2024'te İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden yargılandı. Mahkeme, Yargıtay'ın bozma ilamına direnme kararı vererek sanık Can Paksoy'un suçu işlediğine dair mahkumiyetine yeterli delil elde edilemediği gerekçesiyle beraatine hükmetti. Mahkeme ayrıca Paksoy hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının da kaldırılmasına karar verdi. Yurt dışı yasağının kaldırılmasına karşı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları itirazda bulundu. İtirazı değerlendiren İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi, suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu ve Yargıtay bozma ilamının içeriğini dikkate alarak itirazı kabul etti. Mahkeme 4 Nisan'da verdiği kararla, sanık Paksoy hakkında yurt dışı çıkış yasağı şeklindeki adli kontrolün uygulanmasına hükmetti.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Boston Üniversitesi'nden mezun olan Nazlı Sinem Erköseoğlu'nun cesedi, 26 Eylül 2010'da Beyoğlu'nda Paksoy kardeşlerin dairesinin bulunduğu 10 katlı apartmanın havalandırma boşluğunda bulundu. İncelenen görüntülerde her iki kardeşin o gece bir kulüpte ve apartman girişinde görüntüleri tespit edildi. Mahmut Emre Paksoy ile kardeşi Can Paksoy hakkında "Kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Sanıklar Mahmut Emre ve Can Paksoy, İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kasten ya da dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyetle ilgili yeterli delil elde edilemediği gerekçesiyle 2014 yılında beraat ettiler.

Ancak Nazlı Sinem'in ailesi kararı temyiz etmesi üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, kovuşturma evresinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na duruşmaların bildirilmediği gerekçesiyle beraat kararının bozulmasını istedi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tebliğnamesini değerlendiren Yargıtay 1. Ceza Dairesi, 23 Mayıs 2018'de Paksoy kardeşler hakkında verilen beraat kararının bozulmasına karar verdi. İkinci kez yeniden görülen davada mahkeme, 5 Şubat 2020'de Mahmut Emre ve Can Paksoy'un bir kez daha beraatine karar vermişti. Ailenin itirazları üzerine Yargıtay 1. Ceza Dairesi 25 Eylül 2023'te bu kez Can Paksoy hakkındaki beraat kararını bozdu. Diğer sanık Mahmut Emre Paksoy hakkındaki beraat kararı ise onandı.

Görüntü Dökümü:

--------

Arşiv

==============================

4- 'MAHZEN-28' OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINAN 41 ŞÜPHELİDEN 21’İ TUTUKLANDI

Derya EVREN KORKMAZ/İSTANBUL, (DHA) İSTANBUL merkezli 11 ilde düzenlenen 'Mahzen-28' operasyonunda, yasadışı silah imalatı ve kaçakçılığı yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 41 şüpheliden 21'i çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yasadışı silah imalatı ve ticareti yapan organize suç örgütlerine yönelik çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda suç örgütleriyle narkotik ticareti yapanlar ve silah satanlara yönelik operasyon düzenlendi. 18 Nisan'da İstanbul merkezli olmak üzere Ankara, Antalya, Düzce, Eskişehir, Kocaeli, Mersin, Samsun, Sakarya, Trabzon ve Yalova’da eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 41 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 41 şüpheliden 21'i çıkarıldığı mahkemede tutuklanırken 20 kişi adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

================================

5- (ÖZEL) SARIYER'DE 'YAŞAM VADİSİ' NDE KURŞUN YAĞDIRDI

Yılmaz OKUR/İSTANBUL, (DHA) SARIYER'DE 'Yaşam Vadisi' nde tartıştığı kişiye kurşun yağdıran şüpheli kayıplara karıştı. Yaralı hastaneye kaldırılırken, polis olay yerinden 10 adet boş mermi kovanı topladı. Kaçan saldırganın yakalanması için polis ekiplerinin çalışması sürüyor.

Olay saat 16.00 sıralarında Baltalimanı Yaşam Vadisi'nde meydana geldi, İddiaya göre, yürüyüş yolunda karşılaşan 2 kişi henüz bilinmeyen bir nedenle tartışmaya başladı. Tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Kavga eden 2 kişiden biri kaçarken, şüpheli belinden çıkardığı silahla kaçan kişinin arkasından ateş etmeye başladı. Mermilerden biri kaçan kişiye isabet ederken, silahlı saldırgan yere düşen yaralıya ateş etmeye devam etti. Şüpheli olay yerinden kaçarak uzaklaştı.

Haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden mermilerle yaralanan kişiye ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralı Seyrantepe Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırarak tedavi altına aldı.Polis olayın meydana geldiği 'Yaşam Vadisi' içinde geniş güvenlik önlemi aldı. Olay yeri inceleme ekipleri yaptığı çalışmada çevreden 10 adet boş mermi kovanı topladı.Deliller incelenmek üzere polis merkezine götürüldü. Polis ekipleri olaydan sonra kaçan saldırganı yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Olayın meydana geldiği 'Yaşam Vadisi' nden görüntü

-Olay yeri inceleme ekibinin çalışmaları

-Olay yerine çekilen güvenlik şeridi

-Yerdeki boş mermi kovanları

-Genel ve detay görüntüler

===============================

6- ESENYURT'TA YOKUŞTAN KAYAN KAMYON 11 ARACA ÇARPTIKTAN SONRA İŞ YERİNE GİRDİ; KAZA KAMERADA

Soner HASIRCIOĞLU- Veysel TİMDU / İSTANBUL, (DHA)- ESENYURT'ta şoförün park ettiği kamyon bir anda yokuş aşağı kaymaya başladı. Kamyon, 11 araca ardından da bir iş yerine çarparak durabildi. Ölen ya da yaralananın olmadığı kaza bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, saat 18.40 sıralarında Mehterçeşme Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Halil İmat, 34 NOF 10 plakalı kamyon ile 1953 sokağa gelerek park etti. Halil İmat ve yanında bulunan arkadaşı araçtan inerek uzaklaştı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle hareket eden kamyon yokuş aşağı kaymaya başladı. 4'ü seyir halinde olmak üzere 11 araca çarpan kamyon, cadde üzerinde bulunan bir iş yerinin duvarına çarparak durabildi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri, kazaya karışan araçlarda bir süre inceleme yaptı. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken araçlarda ve iş yerinde hasar meydana geldi. Kazaya karışan araçlar olay yerinden kaldırıldı.

"BİR ANDA EL FRENİ BOŞALDI"

Kamyonun şoförü Halil İmat, "Arabayı park ettim, bir anda el freni boşaldı. Araçta bir arkadaşımın malzemesi vardı. Onu indirirken el freni boşalınca olan oldu. Araç yüklü değildi. Daha önce böyle bir şey yaşamadım. Bende bir şey yok. Ufak tefek sıyrık var" dedi.

KAZA ANI GÜVENLİK KAMERALARINDA

Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntüler de kamyon şoförünün aracı park ettikten hemen sonra yanındaki bir kişi ile aşağı indiği görülüyor. Görüntülerin devamında ise kamyonun bir anda hareket ederek yokuş aşağı kaydığı, ardından da seyir halindeki ve park halindeki araçlara çarparak ilerlediği görülüyor.

Görüntü dökümü

-----------------

(Güvenlik kamerası)

-Olay anı

-Kamyonun araçlara çarpması

-İnsanların koşması

(Cep telefonu görüntüsü)

-Olayın hemen ardından görüntüler

-Kazaya karışan araçların görüntüsü

(Aktüel görüntü)

-Olay yeri

-Kazaya karışan kamyon

-Kamyonun çarptığı araçlar

-Olay yerinin cep telefonuna yansıyan görüntüleri

-Polisin olay yerinde önlem alması

-İtfaiye ekiplerinin çalışması

-Kamyon şoförü Halil İmat ile röp

-Kamyonun çarptığı iş yeri

-Binadaki hasarın görüntüsü

-Araçların çekilmesi

-Genel ve detaylar

==============================

7- KARTAL'DA AĞACA ÇARPARAK DURABİLDİ: SÜRÜCÜYE DAKİKALARCA KALP MASAJI YAPILDI

Murat SOLAK / İSTANBUL, (DHA) KARTAL'da seyir halindeki otomobil sürücüsü, yol kenarındaki ağaca çarptı. Ambulansta dakikalarca kalp masajı yapılan sürücü hastaneye kaldırıldı.

Kaza, saat 10.00 sıralarında Yunus Mahallesi, Süreyyapaşa Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, 34 BBV 821 plakalı otomobiliyle seyir halindeyken sürücü Yaşar Tankuş direksiyon hakimiyetini kaybederek, yol kenarındaki ağaca çarptı. Çarpmanın etkisiyle ağaç yerinden sökülürken, otomobil yol kenarındaki demir tellere vurarak durabildi. Kazada otomobil sürücüsü yaralandı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, sürücüyü araç içerisinden çıkararak sağlık ekiplerine teslim etti. Kalbi durduğu öğrenilen sürücüye ambulansta dakikalarca kalp masajı yapıldı. Hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan Yaşar Tankuş'un durumunun ağır olduğu öğrenildi. Kaza nedeniyle caddede trafik tek şeritten kontrollü olarak sağlanırken, polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.

Görgü tanığı Hilal Bayar, "Karşı şeritten geliyordum. Ağacın havada fırlayarak uçtuğunu gördüm. Şiddetli bir şekilde çarptı. Direk sağlık ekiplerini aradık. Kalp krizi geçirmiş olabilir, alkollü olabilir. Normal çarpma değildi. Seyir halinde çok şiddetli bir çarpmaydı. Sesi duyuldu" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------

-Kazaya karışan otomobil

-Çarpmanın etkisiyle yerinden sökülen ağaç

-Sürücüye ambulansta kalp masajı yapılması

-Ekiplerin çalışması

-Görgü tanığı Hilal Bayar ile röportaj

-Genel ve detay görüntüler

=============================

8- VERGİ DAİRESİNDE RÜŞVETE SUÇÜSTÜ

Derya EVREN KORKMAZ / İSTANBUL, (DHA)- İSTANBUL'da vergi borcu olan bir kişiyi, tehdit ederek rüşvet istediği öne sürülen vergi dairesinde görevli gelir uzmanı ve icra memuru, mali şube ekipleri tarafından para aldıkları sırada suçüstü yakalandı. Şüphelilerin rüşvet aldıkları anlar güvenlik kamerasına yansırken, gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

İstanbul'da vergi borcu olan bir kişi, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek vergi Dairesi'nde görevli vergi uzmanı ile icra memuru hakkında suç duyurusunda bulundu. Mağdur, kendisini arayan vergi uzmanı ile icra memurunun, borcu nedeniyle hesaplarına bloke konulacağını ancak bir miktar para karşılığında bu kararı erteleyebileceklerini söyleyerek rüşvet istediğini iddia etti. Bunun üzerine konuyla ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, konuyla ilgili çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda şüphelilerin mağdur kişiyi önce arayarak 20 bin lira karşılığında hesabına bloke konulmayacağını söylediği, mağdur kişinin bu parayı verdiğini ancak şüphelilerin bu sefer de 40 bin lira para istedikleri belirlendi. Şüphelilerin, 5 Nisan'da mağdurun Esenyurt'taki iş yerine giderek paraları elden teslim aldığını öğrenen ekipler, şüphelileri yakalamak için söz konusu adrese gitti. Polisle iş birliği yapan mağdur, seri numaraları belli olan paraları şüphelilere ödedi. Şüpheliler parayı aldıktan sonra araçlarıyla adresten ayrıldı. Bu sırada takipte olan polis ekipleri, şüphelilerin aracını durdurarak 2 kişiyi gözaltına aldı.

Şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda 2 cep telefonu, seri numaraları daha önceden alınan 5 bin lira ve soruşturmaya konu 10 bin lira olmak üzere toplam 15 bin lira nakit para, 1 sarı zarf ile lastikli desteler halinde toplam 11 bin 820 lira ve 200 dolar nakit para ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 2 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Şüphelilerin araçlarından indirilmesi

-Şüphelilerin üst aramasının yapılması

-Şüphelilerin üzerinden çıkan paralardan görüntü

-Şüphelilerin rüşvet almalarından güvenlik kamera görüntüsü

-Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi

==============================

9- AVCILAR'DA KİRACILARA KIZAN EV SAHİBİ EŞYALARI BALKONDAN ATTI

İhsan DÖRTKARDEŞ / İSTANBUL, (DHA)- AVCILAR'da kiracıları ile sorun yaşayan ev sahibi, emlakçı ile birlikte kullanılamayacak hale getirilen eşyaları 4'üncü kattaki balkondan attı. Eşyaların kaldırımı tamamen kaplaması nedeniyle ev sahibine bin 500 lira ceza kesildi.

Olay, Ambarlı Mahallesi'nde meydana geldi. İddialara göre; 4 katlı binanın 4'üncü katındaki daire, bir süre önce eşyalı olarak yabancı uyruklu bir kişiye kiralandı. Kiracıların evin odalarını başkalarına kiraladığını öğrenen ev sahibi, kiracıların daireden çıkmalarını istedi. Emlakçı ile birlikte hareket eden ev sahibi, kiracıları daireden çıkardıktan sonra evdeki hurda haline gelen bütün eşyaları elden çıkardı. Buzdolabı, fırın ve çamaşır makinesini hurdacılara satan ev sahibi, diğer tüm eşyaları pencereden aşağı attırdı. Mahallelinin uyarılarına aldırış etmeyen ev sahibi eşyaları camdan attıktan sonra cama yeniden kiralık ilanı astı. Yoldan geçenler ve mahalleli, ev sahibinin camdan attığı ve kaldırımı tamamen kaplayan çekyat, yatak, yorgan gibi bir sürü eşyanın videosunu çekerek sosyal medya üzerinden Avcılar Belediyesi'ne iletti. Kısa sürede zabıta ve temizlik ekipleri mahalleye sevk edildi. Komşular, ev sahibinin kiracıları ile sorunlar yaşadığını ve kiracıları çıkardıktan sonra kullanılamayacak durumdaki eşyaları pencereden yola attığını anlattı. Zabıta amiri, beyaz eşyaları almaya gelen hurdacılardan aldığı telefon ile emlakçı ve ev sahibine ulaştı. Ev sahibine bin 500 lira ceza kesilirken temizlik işçileri kaldırımdaki eşyaları kamyona yükleyerek götürdü.

Görüntü Dökümü:

-----------------

-Kaldırımdaki kullanılamayacak durumdaki eşyalar

-Bina önündeki hurda buzdolabı, fırın ve çamaşır makinesi

-Zabıta görevlilerinin ev sahibi veya emlakçı ile telefonda konuşmaları

-Bina sakinlerinden birisinin zabıta amiri ile konuşma

-Hurdacılar zabıta ile konuşurken

-Temizlik işleri kamyonu sokağa gelirken

-Komşulardan biri sokakta zabıta ile konuşurken

-İki kadın röportaj

-Eşyalar kamyona yüklenirken

-Genel ve detay görüntüler

================================

10- SULTANGAZİ'DE ÇOCUKLARIN TEHLİKELİ OYUNU

Emin YEŞİL-İSTANBUL, (DHA) Sultangazi'de Alibeyköy Barajı'nda bulunan tarihi kemerin üzerine çıkan çocuklar canlarını hiçe sayarak oyun oynadı, TEM Otoyolu'nda ise iki çocuk hızla giden araçlara aldırmadan hayatlarını tehlikeye atarak yolun karşısına geçmeye çalıştı. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

İlk olay, TEM Otoyolu Sultangazi mevkiinde meydana geldi. 50 metre geride üst geçit bulunmasına rağmen iki çocuk, trafikte hızla giden araçlara aldırmadan canlarını tehlikeye attı. Bariyerleri aşan iki çocuk karşıya geçerken, o anlar bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

GÜZELCE KEMERİ'NİN ÜZERİNE ÇIKTILAR

İkinci olay ise, Alibeyköy Baraji'ında meydana geldi. Baraj içinde bulunan tarihi Güzelce Kemeri'nin üzerine çıkan çocuklar, adeta canlarını hiçe saydı. O anlar da çevredekilerin kameralarına yansıdı.

Görüntü Dökümü:

---------------

(Cep telefonu kamerası)

-Otoyolda yolun karşısına geçmeye çalışan çocuklar

-Tarihi kemerin üzerine çıkan çocuklar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber