Geri Dön
İstanbul DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

1- BANU PARLAK'IN GÜZELLİK MERKEZİNİN KURŞUNLANMASI DAVASI: POLAT ÇİFTİ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI - 3 (Ek bilgilerle)

Sevda SARIKAYA-İSTANBUL (DHA)- BANU Parlak'ın güzellik merkezine geçen yıl 1 Ekim'de düzenlenen silahlı saldırıyı Dilan ve Engin Polat çiftinin azmettirdiği iddia edilmişti. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın düzenlediği iddianamede Dilan ve Engin Polat çifti ile Sezgin Polat'ın 'Birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit', 'Mala zarar verme' suçlarından toplamda ayrı ayrı 8 yıla kadar hapsi talep edilmişti. 11 sanıklı dava Küçükçekmece 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başladı.Diğer yandan Banu Parlak dava için Küçükçekmece Adliyesi'ne geldi.

Sosyal medya fenomeni Banu Parlak'ın güzellik merkezine geçen yıl 1 Ekim'de aynı gün içerisinde 2 kez silahlı saldırı düzenlenmişti. Olay sonrası yürütülen soruşturma tamamlanmış Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlanmıştı. İddianamede Dilan, Engin ve Sezgin Polat için 'Birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit', 'Mala zarar verme' suçlarından toplamda ayrı ayrı 2 yıl 4 aydan 8 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edilmişti. Diğer sanıkların da çeşitli suçlardan değişen oranlarda cezalandırılmaları istenmişti. Olaya ilişkin 11 sanıklı dava bugün Küçükçekmece 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başladı. Diğer yandan Banu Parlak davaya katılmak için avukatlarıyla Küçükçekmece Adalet Sarayı'na geldi.

DİLAN POLAT GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Sosyal medya fenomeni Banu Parlak'ın güzellik merkezine geçen yıl 1 Ekim'de aynı gün içerisinde iki kez silahlı saldırı gerçekleştirilmesine ilişkin davanın ilk duruşması görülmeye başlandı.

Duruşmaya tutuklu sanıklar Sezgin, Engin ve Dilan Polat, bulunduğu cezaevinden getirildiler. Diğer sanıklar SEGBİS ile duruşmaya katıldı. Dilan ve Engin Polat'ın kızı Nilda Polat, Engin Polat'ın kız kardeşi Kübra Uzun duruşmaya izleyici olarak katıldı. Taraf avukatları salonda hazır bulundu.Kimlik tespitinde Engin Polat, mesleğinin sorulması üzerine 'Serbest meslek' şeklinde cevap verdi. Mahkeme hakimi nasıl bir serbest meslek demesi üzerine Polat, 'Kozmetik şirketlerim var' dedi. Aylık gelirinin sorulması üzerine ise Engin Polat aylık 200 bin TL geliri olduğunu söyledi.

Dilan Polat Engin Polat'ın kimlik tespiti yapıldıktan sonra duruşma salonuna getirildi. Duruşmaya katılan Dilan Polat'ın beyaz tişört üstüne siyah bir takım giydiği görüldü. Dilan Polat salona girer girmez Engin Polat'la göz göze geldiği an gözyaşlarına boğuldu. Yan yana geldikleri an ise çift el ele tutuştu. Dilan Polat, Engin Polat'ın elini öptü birkaç dakika sonra ise Dilan Polat sandalyeye oturtuldu. Dilan Polat kızı Nilda'ya dokunmak istedi, 'Kızım seni çok seviyorum' dedi. Hakim temas etmenin yasak olduğunu söyledi.Dilan Polat'la aylık gelirinin 200 bin lira olduğunu söyledi.

"İŞ YERİNİN KURŞUNLANDIĞINI BASINDAN ÖĞRENDİM"

Hakim susma hakkını kullanabileceğini söyledi Dilan Polat savunma yapmak istediğini belirterek, "Ben Banu Parlak'ı tanırım kendisi 6 yıllık arkadaşım olur. Zaman zaman küsüp barıştığımız dönemler oluyordu.Kendisi güzellik merkezi açmadan önce hergün düzenli olarak görüşürdük. Merkezime gelip işlem yaptırırdı. İş yeri kurşunlanmadan 1 önce hafta önce benden işi için yardım ve destek istedi. Ben de yardım edebileceğimi söyledim. Daha sonra kendisinin haberlerde can güvenliği olmadığını bundan bizim sorumlu olduğumuza dair paylaşımlarını gördüm. Bu zamana kadar hiçbir sorunumuz yoktu. İşyerinin kurşunlandığını da basından ve sosyal medyadan öğrendim. Yargılandığımız kişileri de tanımıyorum. Hatta bu Daltonlar çetesi beni ve eşimi tehdit etmişti, bunlarla alakalı mesajlar da mevcut.

Hatta Can Dalton 'Senin namusunu elinden alacağım' diye eşime tehdit mesajları yollamıştı. Bizi tehdit eden şahıslarla neden aynı dosyadayız bilmiyorum. Bizim Gürcistan ile hiçbir bağlantımız yok. Ben hamileyken bir kere gezmek için gitmiştim. Bir kere de Rize şubemizin açılışında çalışanlarımız avukatlarımızla hep birlikte gezmek için gitmiştik. Dosyada tanık olarak dinlenen Halil İbrahim Kalkan'ı tanımıyorum hayatımda hiç görmedim. Sadece şunu biliyorum. Eşimden kayınpederimden alacağı olduğunu söyleyerek tehdit ettiğini biliyorum. Ben sosyal medyada fazla ön planda olan biriyim. Maddi durumumuzun iyi olması dolayısıyla bizden haraç kesmek istediğini düşünüyorum. Hatta Pendik şubemize giderek bu şube benim tabelaları indirin demişliği bile vardır. Çalışanlarımı da tehdit etmiştir. Benim Banu Parlak ile bir husumetim yoktu. Neden böyle bir konuda beni ve ailemi hedef gösterdi anlayamıyorum. Dosyada aile üyelerim hariç hiçkimseyi tanımıyorum. O dönemde bana sosyal medya üzerinden iftiralar atılmaktaydı. Bana herkes bir saldırı halindeydi. Kafam çok karışıktı. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi istiyorum.İddianamede bahsedilen videonun direk bir muhattabı yoktu. Genel olarak paylaşmıştım" dedi.

"YALANA VE İFTİRAYA UĞRADIK; 6 AYDIR BOŞ YERE TUTUKLUYUZ"

Engin Polat ise, "Banu Parlak'ı tanımam samimiyetim yoktu. Sadece eşimin arkadaşı olarak bilirim. Bir gün sosyal medyada kendisinin 'Benim başıma bişey gelirse bizden kaynaklandığını' söylemişti. Ben de eşime 'Bu senin arkadaşın değil mi ara sor' dedim. Oda bana 'Görüşmeyeceğim' dedi. Daha sonra ben Banu Parlak'ın ifadesinde gördüm karım kendisini iyi niyetlerle aramış. Kurşunlanma olayında bir etkim yoktur. O dönemde kara para aklamayla ilgili iddialar vardı. Bunların yalan olduğunu ilerleyen günlerde göreceğiz. Yalancı tanık Halil İbrahim Kalkan'ı hiç tanımam kendisi şubeleri arayıp benimle ve babamla görüşmek istediğini söyleyip tehdit ediyormuş. 'Bu tabelaları kaldırın, artık buralarda Dilan Polat yazmayacak. Ben buralara çöktüm' diyormuş. Biz ciddiye almadık ancak bir gün silahlı arkadaşlarıyla Pendik şubemize giderek çalışanları tehdit etmiş. Babama 'Bu böyle olmayacak gidip şikayet edelim' dedim. Gayrettepe Asayiş Şube'ye giderek şikayetçi olduk. Şikayetlerimiz sonucunda bu şahıs ceza aldı. Kendisi bizim ona borcumuz olduğundan aradığını söyleyip kılıf uydurmuş. Daha sonra bu yalanına Banu Parlak yalanını da eklemiş. Biz güya Banu Parlak'ın vurulmasını istemişiz bunun karşılığında 2 milyon lira verecekmişiz. Gürcistan'da hiçbir bağlantım yoktur. Ben Gürcistan'dan herhangi birini bir kez bile aramamışımdır. Biz 4.5 sene evvel 6 aile bungalov tatiline gitmiştik. O da günübirlikti. Rize şubemizin açılışı için 40- 50 arkadaş İstanbul'dan gittik. Yine oradan Gürcistan'a kulübe gitmiştik. Eşimin haberi de yoktu ondan da özür dilerim. Ben Daltonlardan kimseyi tanımıyorum. Ben bu çetenin liderinin Can Dalton olduğunu gazeteden öğrendim. Bu kişi bizi daha önce tehdit etmişti. Banu Parlak'ın işyeri kurşunlandılar, sonra benim dükkanım 3 kez kurşunlandı. Bizim işyerimizi kurşunlayanlar da bunlardır. Bu yüzden 'Şerefsizler' diye video atmıştım. O da bana cevaben 'Bundan sonraki mermi sana, şerefsizi göreceksin' şeklinde bir paylaşım yapmıştı. Yalana ve iftiraya uğradık. Ticari ve şahsi kişiliğimiz zarar gördü. 6 aydır da boş yere tutukluyuz. Bu olaydan dolayı iftiralara uğradık, en büyük mağdur biziz beraatimi talep ediyorum. Ben ve ailemde en ufacık bir delil bulunursa her türlü cezaya razıyım" dedi.

Müşteki avukatının sorusu üzerine Engin Polat "Emirhan Döner diye birini tanımıyorum böyle biriyle görüşmedim. Fatih Gezer benim çocukluk arkadaşımdır. Cezaevinden beni aradı. Medyada dükkanımızın kurşunlandığını görmüş. Bana kendi çabasıyla yardımcı olmaya çalıştı şunu tanıyorum bunu tanıyorum diye ama konuşmada Daltonlar çetesi adı geçmedi" dedi.

"BANU PARLAK'I BURADA GÖRDÜM; HİÇBİR BAĞLANTIM YOK"

Engin Polat'ın babası Sezgin Polat ise, "2017 yılında Halil İbrahim Kalkan diye bir adam bana 500 bin lira borç vermiş. Ben bu şahsı görmedim. 10 yıldır beni tanıyormuş. Ben bu şahsı hiç tanımıyorum. Kendisi benden bir kuruş borç alamaz. Sonra iş yerlerini aramaya başladı. Oğlum 'Baba kim bu?' dedi beni tehdit ediyordu. Ankara'ya kadar aramaya başladı. Baktık ki olacak gibi değil bizde polise gittik. Olaydan sonra bu şahsın gözaltına alındığını öğrendik. Sonra konu Banu Parlak'a kadar geldi. Ben Banu Parlak'ı şimdi burada gördüm. Hiçbir bağlantım yok. Bu tamamen bize atılan bir iftiradır. Banu Hanımın iş yerinin kurşunlanmasıyla ilgim alakam yok. Sanık ona borcum olduğunu söylemiş. Keske borç para alsaydımda ödeyip kurtulsaydım." şeklinde konuştu.

İDDİANAMEDEN

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianamede Dilan Polat ile müşteki Banu Parlak arasında husumet bulunduğu belirtildi. Dilan Polat'ın sosyal medya hesabından yayınladığı bir videoda "Tedbir kararının anasını göreceksin, iftiranın danasını göreceksin. Bitti bitti.Sana bu prim fazla bile.Sana daha ne mesajlarım var sıra sıra" şeklinde yaptığı açıklamayla Parlak'a tehdit mesajı gönderdiğine yer verildi. Bu mesajdan kısa bir süre sonra Sezgin, Engin ve Dilan Polat'ın ortak kararıyla, Engin Polat, Banu Parlak'ın işyerine tehdit amaçlı silahlı saldırı düzenlenmesi için Gürcistan ülkesindeki bağlantılarıyla kamuoyunda "Daltonlar çetesi" olarak bilinen suç örgütünün firari yöneticilerinden olan Beratcan ve kardeşi Batın Can Gökdemir ile irtibat kurduğu kaydedildi. İddianamede şüpheliler Barış Boyun, Beratcan Gökdemir ve Batin Can Gökdemir'in hakkında yakalama kararı çıkartıldığı, belirtildi. Barış Boyun, Beratcan ve Batin Can Gökdemir'in 'Silahlı suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'Birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit', 'Mala zarar verme' ve 'Ruhsatsız silah taşıma' suçlarından ayrı ayrı toplamda 8 yıl 4 aydan 23 yıla kadar hapsi istendi. Dilan, Engin ve Sezgin Polat için ise 'Birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit', 'Mala zarar verme' suçlarından toplamda ayrı ayrı 2 yıl 4 aydan 8 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. Ayrıca belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılmaları istendi. Diğer 5 sanığın da çeşitli suçlardan değişen oranlarda cezalandırılmaları talep edildi.

Görüntü Dökümü

----

- Banu Parlak'ın adliyeye gelişi

- Genel ve detay görüntüler

==============================

2- AVCILAR'DA İKİ ARKADAŞ, ARABAYA ALDIKLARI KİŞİLER TARAFINDAN SİLAHLA VURULDU: 1 ÖLÜ

Vehbi DEMİR - Özcan KILIÇ - Soner HASIRCIOĞLU / İSTANBUL, (DHA) - AVCILAR'da, sabaha karşı otomobile aldıkları kişiler tarafından silahla vurulan Mehmet Koç hayatını kaybederken Ahmet H.'nin ise tedavisi devam ediyor. Olay yerinden kaçan şüphelileri yakalama çalışmaları ise sürüyor.

Olay, bugün saat 03.30 sıralarında, Tahtakale Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, arkadaş olan Mehmet Koç (21) ve Ahmet H. (20), 34 RGB 0956 plakalı otomobil ile eve gittikleri sırada, Ayçiçeği Sokak'ta, otostop çeken iki kişiyi otomobile aldılar. Yolda, henüz bilinmeyen bir nedenle Mehmet Koç ve Ahmet H. ile otomobile aldıkları iki kişi arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle otomobile binen şüpheli kişiler, Ahmet H.'yi ve Mehmet Koç'u silahla vurarak yaraladı. Otomobilden inen şüpheliler, olay yerinden hızla uzaklaştı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ahmet H. ve Mehmet Koç, ihbar üzerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri ise olay yerinde inceleme başlattı. Yapılan incelemelerde, otomobilde kurşun ve kan izleri olduğu tespit edildi. Saldırıda 5 yerinden vurulduğu öğrenilen 21 yaşındaki Mehmet Koç ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 4 yerinden vurulan Ahmet H.'nin ise hastanede tedavisi devam ediyor. İki arkadaşı vurarak olay yerinden kaçan şüphelilerin arama ve yakalama çalışmaları ise sürüyor.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

Güvenlik Kamerası:

- Otomobilin gelişi

- Sağlık ekiplerinin çalışmaları

Aktüel:

- Olay yerinden görüntüler

- Genel ve detaylar

- Mehmet Koç'un fotoğrafları

==============================

3- ESENLER'DE TRAFİK KAZASI SONRASI TORNAVİDALI SALDIRIYLA ÖLÜMÜNÜN DETAYLARI

Rojda ALTINTAŞ - Baran AKKAYA- Feridun AÇIKGÖZ / İSTANBUL, (DHA)- Esenler'de, Ruhat Karasu otomobiline çarpıp kaçan motosikletli Azat Aktaş'ı çalıştığı restorana kadar takip etti. Buradaki tartışma kısa sürede kavgaya dönüşünce Aktaş, işyerinden aldığı tornavida ile Karasu'yu göğsünden yaraladı. Yaralı Karasu, hastaneye kaldırıldı ancak yaşamını yitirdi. Olayın ardından kaçan Aktaş ise polis tarafından yakalandı.

Olay, dün saat 21.10 sıralarında Menderes Mahallesi 301. Sokak'ta gerçekleşti. İddiaya göre, döner restoranında motokurye olarak çalışan 30 yaşındaki Azat Aktaş, paket servisi sırasında cadde üzerinde ilerleyen bir otomobile çarparak kaçtı. Bu durum üzerine otomobil sürücüsü Ruhat Karasu (33), Aktaş'ı çalıştığı restorana kadar takip etti. Restorana gelen Karasu ile Aktaş arasında başlayan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Aktaş, çalıştığı restorandan aldığı tornavida ile Karasu'yu göğsünün ortasından yaralayarak olay yerinden kaçtı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Karasu'yu ambulansla Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Tüm müdahalelere rağmen Karasu hayatını kaybetti. Olay sonrası kaçan motokurye Aktaş, polis tarafından yaklaşık yarım saat sonra Güngören'de yakalandı. Adli Tıp Kurumu'na gelen Karasu'nun ailesi uzun süre sinir krizi geçirdi. Alınan cenaze Bağcılar'da kılınacak cenaze namazının ardından Batman'a defnedilecek. Öte yandan motokurye Aktaş'ın daha önce kasten yaralama, taksirle yaralama, motosiklet hırsızlığı ve oto hırsızlığı gibi suçlardan kaydının olduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Karasu'nun fotoğrafları ve videoları

-Adli Tıp Kurumu önünde bekleyen aile ve kalabalık detayı

-Geceden olay yerinden görüntüler

============================

4- VALİ GÜL: İSTANBUL'DA KURALSIZLIĞI KURAL OLMAKTAN ÇIKARACAĞIZ

İSTANBUL, (DHA)- İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü'nde göreve yeni başlayan denetim personelleri ile bir araya geldi. Vali Gül, "İstanbul, ortalama bir şehir değil. Sizlerle birlikte kuralsızlığı kural olmaktan çıkaracağız. Piyasanın dengesini bozan kişilerle sizler mücadele edeceksiniz" dedi.

İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü'nde göreve yeni başlayan denetim personelleri ile bir araya geldi. İstanbul Sanayi Odası Fazıl Zobu Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen programa, Vali Yardımcısı Dr. M. H. Nail Anlar, İstanbul Ticaret İl Müdürü İsmail Menteşe ile denetim personelleri katıldı. Programda, Vali Gül ve İstanbul Ticaret İl Müdürü konuşma yaptı.

Görevine başlayan personelleri tebrik ederek konuşmasına başlayan Vali Gül, "Hepinizi tebrik ediyorum. Allah, kazasız, belasız, yüz akı ile emekli olmanızı nasip etsin. Kamu görevlisinin en büyük sermayesi, başı öne eğilmeden emekli olabilmesi. İnşallah, ilk günkü heyecanınızla emekli olacaksınız. Sizlere emek veren ailelerinizi ve öğretmenlerinizi tebrik ediyorum. İstanbul, ortalama bir şehir değil. Sizlerle birlikte kuralsızlığı kural olmaktan çıkaracağız. Piyasanın dengesini bozan kişilerle sizler mücadele edeceksiniz. Biz de yanınızda olacağız. Fırsatçılık yapılmasına ve ihtiyaç sahibi ailelerimizin rızkının çalınmasına müsaade etmeyeceğiz. Görevinizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. İhtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız" ifadelerini kullandı.

Vali Gül'ün, denetim personellerini tebrik etmesinin ve fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.

Görüntü Dökümü:

------------------

-Programdan görüntüler

-Vali Davut Gül'ün konuşması

-Valinin göreve yeni başlayan personelleri tebrik etmesi

-Genel ve detay görüntüler

=============================

5- (Özel) ÜMRANİYE'DE İŞ MERKEZİNE SİLAHLI SALDIRI

Muharrem Çam / İSTANBUL, (DHA)- ÜMRANİYE'de iş merkezine silahlı saldırı düzenlendi. Olay yerinde çok sayıda kovan bulunurken polis, saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Saldırı, dün gece saat 21.00 sıralarında Madenler Mahallesi'nde bulunan 5 katlı iş merkezinin 1'inci katına yapıldı. İddiaya göre, kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler, iş merkezinin kapanmasından kısa bir süre sonra olay yerine gelerek ateş etti. Açılan ateş sonrası iş merkezinin camları kırılırken saldırıyı gerçekleştiren şüpheliler olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi olay yerine sevk edildi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken polis ekipleri olay yerinde geniş güvenlik önlemi aldı. Olay yeri inceleme ekipleri yaptıkları incelemede çok sayıda kovan buldu. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Kurşunlanan iş merkezinin görüntüsü

-Polis ekiplerinin sokak üzerinde incelme görüntüsü

-Kırılan camların görüntüsü

-Genel ve detaylar

=============================

6- ÜMRANİYE'DE KAZA YAPAN ARACA MOTOSİKLETLİ KURYE ÇARPTI: 2 YARALI

Murat SOLAK-Murat KORKMAZ / İSTANBUL, (DHA)- ÜMRANİYE'de, bariyerlere çarpan hafif ticari araca arkadan gelen motosikletli kurye çarptı. 2 kişinin yaralandığı kaza anı, çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Kaza, dün saat 13.50 sıralarında, Tatlısu Mahallesi, Alptekin Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre; caddede seyir halindeki hafif ticari araç sürücüsü, direksiyon hakimiyetini kaybederek bariyerlere çarptı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan hafif ticari araca, arkadan gelen motosikletli kurye çarptı. Kazada, kurye ile hafif ticari araç sürücüsü yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, yaralıları ambulanslarla hastaneye kaldırdı. Yaralıların tedavi altına alındığı, hayati tehlikelerinin olmadığı öğrenildi.

Kaza anı, çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, bariyerlere çarpan hafif ticari araca, arkasında gelen motosiketli kurye çarpıyor. Çarpmanın etkisiyle savrulan kurye düşüyor. Kazayı gören çevredekilerin yerde yatan kuryenin yardımına koştuğu görülüyor.

Görüntü dökümü:

------------------------

-güvenlik kamerası

-kaza anı

-aracın bariyere çarpması

-motosikletin araca çarpması

-Çevredekilerin yardıma koşması

============================

7- İSTANBUL'DA SAHTE VE KAÇAK İLAÇ OPERASYONU: 9 KİŞİ TUTUKLANDI

Faruk SAVAŞ-Özgür EREN/İSTANBUL, (DHA)- İSTANBUL'da, polis ekiplerince yapılan operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 50 milyon lira olan sahte, kaçak ve yasa dışı ilaçlar ile çeşitli medikal malzemeler ele geçirildi. Operasyonda yakalanan 16 kişiden 9'u tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 15-25 Nisan tarihleri arasında kapsamlı bir operasyon düzenlendi. Sahtecilik faaliyetlerinin önlenmesi ve şüphelilerin yakalanmasına yönelik olarak 16 ikamet ve 20 iş yerine operasyon yapıldı. Bu adreslerde yapılan aramalarda, yaklaşık 50 milyon lira değerinde, sahte ya da kaçak olduğu tespit edilen olan botoks ilacı, dolgu malzemesi, kanser, diyabet, enfeksiyon, tansiyon ve cinsel hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaç ve medikal malzemeler ele geçirildi.

Operasyonda yakalanan 16 şüpheliden 7'si serbest kalırken 9'u çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ele geçirilenler malzemeler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü bahçesinde sergilendi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Adreslere girilmesi

-Adreslerde arama yapılması

-İlaçların bulunması

-Sergiden detaylar

============================

8- BEŞİKTAŞ'TA AYNI NOKTADA 3 AYDA 3. KAZA

Hasan YILDIRIM-Mustafa Mert KARACA/İSTANBUL,(DHA) BEŞİKTAŞ'ta aynı noktada 3 ay içerisinde üç kaza meydana geldi. Aynı daireye üçüncü kez aracın çarptığı kaza güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Aynı noktada sürekli trafik kazası olduğunu söyleyen apartman yöneticisi Coşkun Önkol, "Hız kesiciler fayda etmiyor. Kimse onları önemsemiyor. Burada yapılması gereken bir tek şey var, çelik bariyer. "diye konuştu.

Kaza, Yıldız Mahallesi Asariye Caddesi'nde Salı günü sabah saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yokuştan hızla gelen hafif ticari araç duramadı, apartmanın giriş katındaki dairenin duvarına çarptı. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken araçta ve dairenin camında hasar meydana geldi.

"YAPILMASI GEREKEN ÇELİK BARİYER"

Kaza anı apartmanın güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde, yokuştan hızla gelen hafif ticari aracın kaldırımı geçtikten sonra apartmanın girişine çarptığı anlar görülüyor. Aynı noktada daha önce de trafik kazası meydana gelmiş, yokuştan hızla gelen otomobil apartmanın girişine çarpmış, kazada 1 kişi ölümden dönmüştü.

Apartman yöneticisi Coşkun Önkol "Ben bu apartmanın yöneticisiyim. 3 ayda üçüncü kez apartmanın içine girdiler. Çareler arıyoruz bulamıyoruz. Çünkü burada bütün araçlar yokuştan aşağı gelirken boş viteste iniyorlar. Hız kesiciler fayda etmiyor. Kimse onları önemsemiyor. Burada yapılması gereken bir tek şey var, çelik bariyer. Buranın önüne çelik bariyer yapılmadığı takdirde ölümler olacak. Ölümler olduktan sonra da önlem alınacak. Biz ölümler olmadan önlem alınmasını istiyoruz. Onun için gayret ediyoruz. Her ay bir kere kaza oluyor. İşin trajikomik kısmı artık mahalleli gülmeye başladı. İnanıyoruz ki bu kazadan sonra sonuç alınacak" dedi.

Görüntü Dökümü

-----

(Güvenlik kamerası)

-Önceki kaza anı (Beyaz araç)

-Önceden kazan yapan aracın fotoğrafı (Beyaz araç)

(Güvenlik kamerası)

-Yaşanan son kaza anı

-Sürücünün araçtan inmesi

(Aktüel)

-Kaza sonrası (Fotoğraf)

-Yönetici Coşkun Önkol ile röportaj

-Sokaktan görüntüler

-Genel ve detay görüntüler

================================

9- ZEYTİNBURNU'NDA KAZA SONRASI YERE DÜŞEN CEP TELEFONUNU ÇALDI

Ahmet YEŞİMEN / İSTANBUL,(DHA) ZEYTİNBURNU'nda hafif ticari araçla çarpışan motosikletlinin üzerindeki cep telefonu, kaldırıma fırladı. Kazadan hemen sonra kaldırımda yürüyen kişi kimseye aldırış etmeden yerdeki telefonu alarak uzaklaştı. Kaza anı ve şüphelinin yerden cep telefonunu alıp gitmesi güvenlik kamerasına yansıdı.

Kaza, 14 Nisan Pazar günü öğle saatlerinde Yenidoğan Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, cadde üzerinde ilerleyen motosikletli ile sokaktan çıkan hafif ticari araç çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü yere düşerken üzerindeki eşyalar sokağa saçıldı. Bazı vatandaşlar yardım için motosikletlinin yanına koşarken kaldırımda yürüyen iki kişiden biri, kaza sonrası yere düşen motosikletteki kişinin cep telefonunu alarak uzaklaştı. Motosiklet sürücüsünün hafif yaralandığı kaza araç kamerasına yansırken, hırsızlık anı da güvenlik kamerasıyla görüntülendi. Motosikletli polis merkezine giderek cep telefonunu çalan kişiden şikayetçi olduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

---------------

(Araç Kamerası)

-Hafif ticari aracın sokaktan çıkması

-Hafif ticari araç ile motosikletlinin çarpışması

-Kaza sonrası motosiklet sürücüsünün telefonunun fırlaması

(Güvenlik kamerası)

-İki kişinin kaldırımda yürümesi

-İki kişiden birinin kaldırımda yürüyen telefonu cebine koyması

-Kaza sonrası cep telefonu görüntüsü

============================

10- AVCILAR'DA OTOMOBİL KAFEYE GİRDİ, KEDİ SANİYELERLE KURTULDU

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA) - AVCILAR'da kavşakta önüne çıkan araçtan kaçmaya çalışan sürücü, otomobille kafeye girdi. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, kafe önündeki bir kedi ise canını son anda kurtardı. Kaza güvenlik kamerasına yansıdı.

Kaza, 23 Nisan Salı günü gece saatlerinde Bağlariçi Caddesi'ndeki meydana geldi. 34 BSN 414 plakalı otomobil sürücüsü, Avcılar'dan Esenyurt yönüne giderken kavşakta karşısına bir midibüsün çıktığını fark edince panikleyerek hızla kaçmaya çalıştı. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, cadde üzerindeki kafenin camına çarptı. Otomobilde bulunan iki kişi kapıyı açarak dışarı çıkarken biri bayıldı. Sürücü minibüs şoförünün yanına giderek tartışırken yanında bulunan kişiyi iş yeri sahibi Cafer Duman ve diğer çalışanlar sakinleştirdi. Kaza sırasında kafe önündeki bir kedi saniyelerle kurtulurken, o anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

KAZA KAMERADA

Görüntülerde, otomobil sürücüsünün karşısına çıkan aracı görünce kaçmak isterken hızla kafeye çarpması ve bu sırada içeri girmek için kapı önünde bulunan bir sokak kedisinin sesi duyunca hemen kaçarak kurtulduğu görüldü.

"YARALI YOK"

Kafe sahibi Cafer Duman, "Kavşakta karşısına midibüs çıkar çıkmaz direksiyonu kıran sürücü insanların 4-5 basamak çıkarak girdikleri kafeye arabayla girdi. Arkadaşlara müdahale ettik. Çıkardık biri fenalık geçirdi. Herhangi bir yaralı yok. Kapının önünde tesadüfen insanlar yoktu kimseye bir şey olmadı. Sadece bir kedi vardı. Kedi saniye ile hayatını kurtarmış. Tesellimiz kimseye de, kediye de bir şey olmadı" dedi.

Görüntü Dökümü:

---------------

(Güvenlik kamerası)

-Otomobil ve karşısına çıkan midibüs

-Otomobil kafeye girerken

-Kedinin kaçışı

-Araçtan çıkanlardan biri diğer sürücü ile tartışırken, fenalık geçiren diğer sürücü otururken

-Kafedekilerin müdahalesi

(Cep telefonu)

-Kafe içinden ve girişinden çekilen görüntüler

(Fotoğraf)

-Kazadan hemen sonra çekilen fotoğraflar

(Aktüel)

-Cafer Duman kazayı anlatırken

-Cafer Duman aracın girdiği yeri gösterirken

-Kafenin kırılan duvarı ve aracın çıktığı kaldırım

-Yolun genel görüntüsü

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber