Geri Dön
İstanbul DHA İSTANBUL BÜLTENİ-2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-2

1- KARTAL'DA İHBARA GİDEN AMBULANS HAFİF TİCARİ ARACA ÇARPTI: 5 YARALI

Muharrem ÇAM-Murat SOLAK/ İSTANBUL, (DHA)- KARTAL'da ihbara giden ambulans, kavşak üzerinde yola çıkan hafif ticari araca çarptı. Kazada, ambulans şoförü, iki sağlık personeli ve hafif ticari aracın sürücüsü yaralandı. Kaza sonrası yola dökülen yakıt nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybederek düşen bir kurye de yaralandı.

Kaza, 13.30 sıralarında, Çanakkale Caddesi ile Doğu Caddesi kesişiminde meydana geldi. İddiaya göre, Osman Ü. yönetiminde bulunan 34 BH 6035 plakalı ambulans, ihbara gittiği sırada kırmızı ışıkta geçmek isterken, kavşağa giren 34 DRL 969 plakalı hafif ticari araca çarptı. Hızını alamayan ambulans cadde üzerindeki trafik ışıklarına çarparak durabildi. Kazada, ambulans şoförü, iki sağlık personeli ve hafif ticari aracın sürücüsü yaralandı. Kaza sonrası yola dökülen yakıt sonucu seyir halindeki motosikletli kurye de direksiyon hakimiyetini kaybederek düştü. Motosikletin devrilmesi sonucu kurye de yaralandı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, kazada yaralan sağlık personellerine ilk müdahalesini olay yerinde yaptıktan sonra ambulansla hastaneye kaldırdı. Polis ekipleri, cadde üzerinde güvenlik önemli aldı. Sağlık ekipleri, hafif ticari araç sürücüsü ve motosikletli kuryeyi de tedbir amaçlı hastaneye kaldırdı. Kaza sonrası Çanakkale Caddesi'nde trafik yoğunluğu oluştu. Kazaya karışan araçların çekici ile olay yerinden kaldırılmasının ardından trafik normal seyrine döndü. Polis ekipleri, kaza ile ilgili incelme başlattı.

Görüntü dökümü

-------------------------

-Cep telefonu görüntüsü

-Olay yerinden görüntüler

-Genel ve detay görüntüler

====================

2- ATAŞEHİR'DE YOL TARTIŞMASI SAÇ SAÇA BAŞ BAŞA KAVGAYA DÖNÜŞTÜ

Cengiz ÇOBAN-Oğuzhan CİN/İSTANBUL,(DHA) ATAŞEHİR'de, otomobildekilerle yaya arasında yaşanan yol tartışması kavgaya dönüştü. Tarafların yakınlarının katıldığı saç saça baş başa kavgada bir kişi yaralandı. Yaşanan kavga, güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, 8 Mayıs Çarşamba günü, saat 11.00 sıralarında, Kayışdağı Mahallesi'nde meydana geldi. İddialara göre; Nihal A. ile Pelinay T. arasında daha önce bilinmeyen nedenle tartışma yaşanmıştı. Pelinay T., annesi Fatma T. ile otomobille cadde üzerinde ilerlediği sırada daha önce tartıştığı Nihal A. ile karşılaştı. Fatma T., kullandığı otomobille yolun karşısına geçmek isteyen Nihal A.'nın önünü kesti. Yaşanan yol tartışması, bir anda saç saça baş başa kavga dönüştü. Kavgaya tarafların yakınları da katılınca ortalık bir anda karıştı. Kavgaya karışan Nihal A.'nın kardeşi Sıla A., kolonya şisesiyle aldığı darbe sonucu başından yaralandı. Çevredeki vatandaşlar tarafları ayırmakta güçlük çekerken olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı Sıla A. ambulansla hastane kaldırıldı. Tarafların birbirinden şikayetçi olduğu öğrenildi. Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

"SAÇINDAN TUTUP YERDE DARBEDİLDİ"

Sokak ortasında yaşanan kavga, güvenlik kamerası ve cep telefonu kameraları tarafından görüntülendi. Görüntülerde, otomobilden inen anne ve kızın daha önce tartıştıkları Nihal A.'yı yere yatırıp darbettikleri görülüyor. Tarafların yakınlarının karıştığı kavgayı çevredekiler ayırmaya çalışıyor.

"YOL TARTIŞMASINDAN KAVGA ÇIKTI"

Cadde üzerinde iş yeri bulunan Koray Serenoğlu, "Yol vermeden kavga çıktı. Çevredeki esnaf arkadaşlar araya girdi. Daha sonra bir daha kavga etmeye başladılar. Yakınları herhalde bir grup daha geldi kavgaya. Daha sonra polis ekipleri geldi" diye konuştu. Başka bir görgü tanığı Sadican Dağdelen ise "Yol tartışması yaşandı. Yaya yolun karşısına geçmek istiyordu.Araçta sokağa girmek isteyince ayağını ezdi. Tartışma yaşandı. Bir anda tartışma kavgaya dönüştü. Anne ve kızı birlikte yayaya saldırdı. Bu sırada yayanın kardeşi geçiyormuş .O da kavgaya karşıtı. Kardeşi kafasından yaralandı. Yaralı kendilerini darp eden anne ve kızından şikayetçi oldu" dedi.

Görüntü dökümü:

------------------------

(güvenlik kamerası)

-Anne ve kızın araçtan inmeleri

-Yaya ile tartışma

-Yayanın saçının çekilerek darp edilmesi

-Kavgaya yayanın yakınlarının katılması

-Bir kişinin yere yatırılarak darp edilmesi

-Çevredekilerin tarafları ayırmaya çalışması

(aktüel görüntü)

-Olayın yaşandığı cadde

-Görgü tanıkları ile röp

-Genel ve detay görüntüler

====================

3- BAHÇELİEVLER'DE BEBEĞİNİ SAĞLIK OCAĞINA GÖTÜREN ÇİFTİN EVİNDEN ÇELİK KASA ÇALINDI

Özgür EREN-Mikail BIYIKLI/İSTANBUL, (DHA) - BAHÇELİEVLER'de, daireye giren 2 kadın hırsız evde içerisinde 1,5 Milyonluk altın ve para olan çelik kasayı valize koyup olay yerinde kaçtı. Kadınların apartmana girişi ve valiz içerisinde çelik kasa ile çıkması güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, 8 Mayıs Çarşamba günü, öğlen saatlerinde, Bahçelievler Mahallesi Komik Hasanefendi Sokak'ta bulunan apartmanda meydana geldi. İddialara göre sokaktan birkaç defa geçen iki kadın, apartmanın önüne gelip rastgele zile bastı. Kapının açılmasıyla apartmana giren şüpheliler, dairelerden birinin kapısını açarak içeri girdi. Şüphelilerden biri, yatak odasındaki elbise dolabına gizlenmiş çelik kasayı buldu. Diğer şüpheli de apartmanın kapısında bekleyerek gözcülük yaptı.

Şüpheli, içerisinde yaklaşık 1,5 milyon lira değerinde altın, döviz ve Türk Lirası olan çelik kasayı bir çantaya koyduktan sonra daireden çıktı. İki şüpheli hızla olay yerinden uzaklaştı.

Kadınların apartmana girişi, birinin kapıda gözcülük yapması ve iki kadının çantayla apartmandan ayrıldığı anlar, güvenlik kamerasına yansıdı.

"ÇOCUĞUMUZU SAĞLIK OCAĞINA GÖTÜRMÜŞTÜK"

Şüphelilerin hırsızlık yaptığı evde oturan İsa Koşan, "İki kadın apartmanın girişinde biraz oyalandıktan sonra direk yukarıya çıkıyorlar. Eşim ile birlikte çocuğumun 4 aylık aşısı için sağlık ocağına gitmiştik. 15.30 gibi eve geldik. Dolap kapısı açıktı. Çelik kasa yoktu. İki kadın elini kolunu sallaya sallaya geliyor. Daire kapısını artık kartla mı açtılar bilmiyoruz. Hiçbir şeyi dağıtmadan sadece kasayı alıp çıkıyorlar. Kasanın içinde yeni doğan çocuğumun takıları vardı. Eşimin düğünde takılan takıları vardı. Firmalara ödeyeceğim paralar vardı. Yaklaşık 1,5 Milyonluk kaybım var. Çocuğumun tüm geleceği gitmiş oldu. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Bazanın altında çanta alıp kasayı çantaya koyup çıkıp gidiyorlar " diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Güvenlik Kamerası

-2 kadının kaldırımda yürümesi

-2 kadının apartmana girişi

-Kadınlardan birinin gözcülük yapması

-Kadınların apartmandan çanta ile ayrılması

Aktüel

-İsa Koşan ile röportaj

-Detay görüntüler

====================

4- İSTANBUL'DA SAHTE KONKORDATO İLANIYLA 200 MİLYONLUK VURGUN YAPAN ŞEBEKEYE OPERASYON: 9 GÖZALTI

Derya EVREN KORKMAZ/İSTANBUL, (DHA) - İSTANBUL'da, açtığı paravan şirketler üzerine bankalardan yüklü miktarda kredi çekip, piyasadan çekle alışveriş yaptıktan sonra firmaları iflas etmiş gibi göstererek borçtan kurtulan Mustafa A. ile idaresindeki suç örgütüne operasyon düzenlendi. Operasyonda, Mustafa A. ile birlikte bağımsız denetçi Cem T.'nin de aralarında bulunduğu toplam 9 kişi gözaltına alındı.

İstanbul emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Mustafa A. isimli bir kişinin, Türkiye'de faaliyet gösteren şirketiyle aynı isimde yurt dışında paravan şirketler kurduğunu belirledi. Konuyla ilgili inceleme başlatan polis, Mustafa A.'nın bu paravan şirketleri için Türkiye'de çok sayıda bankadan kredi çekip piyasadan da çek karşılığı mal aldığını belirledi. Ekipler, şüphelinin yaklaşık 200 milyon TL borç yaptıktan sonra söz konusu borçlu firmalar için, rüşvet verdikleri bağımsız denetçi Cem T.'nin temin ettiği sahte raporlarla konkordato ilan ettiğini saptadı. Mustafa A.'nın sahte konkordato ilanından sonra elde ettiği haksız kazancı ise muvazaalı gayrimenkul devirleri ve sahte muhasebe kayıtlarıyla yurtdışında kurduğu paralel şirketlere aktardığı tespit edildi.

Ayrıca Mustafa A.'nın kurduğu bir şebeke ile dolandırıcılıktan elde ettiği paraların bir kısmıyla şebeke üyesi kişiler adına gayrimenkul aldığı, şüphelinin Büyükçekmece'de 30 milyon liralık bir gayrimenkulü de 5 milyon gibi bir fiyata şebeke üyesi bir kişinin adına satış gösterdiği ortaya çıktı. Yine şebeke üyesi kişiler adına kiralanan araçlarla gezdiği belirlenen Mustafa A. ile şebeke üyesi kişilere operasyon düzenlendi. İstanbul ve Tekirdağ'da eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda Mustafa A., bağımsız denetçi Cem T. ve biri emekli asker 7 çete üyesi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda 2 adet ateşli silah, 137 adet fişek, bin 650 sayfa doküman, 9 adet dijital materyal, 1 adet sahte raporla alınan usulsüz konkordatoya ilişkin belgelerin yer aldığı flash bellek ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden 2'si emniyetteki işlemlerin ardından serbest alırken 7 kişi ise adliye sevk edildi. Şüphelilerden Şebeke lideri Mustafa A. adli kontrol şartıyla serbest kaldı. 6 şüpheli ise savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Adreslere girilmesi

-Adreslerde arama yapılması

-Şüphelilerin gözaltına alınması

====================

5- BORSACI NİHAT ÖZÇELİK İLK SAVUNMASINDA SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Mikail BIYIKLI/ İSTANBUL,(DHA)- BORSACI Nihat Özçelik'in toplamda 38 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Özçelik kimlik tespitinde, aylık gelirinin 20 milyon lira olduğunu söyleyerek savunmasında suçlamaları kabul etmediğini ifade etti.

İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Nihat Özçelik, başka suçtan tutuklu sanık İ.H.A. ve taraf avukatları katıldı.

AYLIK GELİRİNİN 20 MİLYON OLDUĞUNU AÇIKLAYAN ÖZÇELİK SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Duruşmada söz verilen sanık İ.H.A. iddianameyi henüz okuyamadığı için bir sonraki celse savunma yapmak istediğini söyledi. Nihat Özçelik kimlik tespitinde aylık gelirinin 20 milyon lira olduğunu belirtti. Savunmasında ise Özçelik, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini, hukuka aykırı faaliyetlerde bulunmadığını ileri sürdü. İddianamede aleyhine olan konularda somut delil olmadığını, savcılığın takipsizlik vermesi gerektiğini savunan sanık Özçelik, sanıklardan İ.H.A.'yı Ferhat ismiyle tanıdığını, avukatı aracılığıyla iki kez görüştüğünü, diğer sanıkları tanımadığını belirtti.

TANIK DİNLENMESİ İÇİN DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti tutuksuz sanıkların adli kontrol kararlarının ayrı ayrı devamına karar vererek tanık dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık Nihat Özçelik'in müştekiler İstiradi Dolçinyadi ve Enver Çevik arasındaki ticari ilişkinin bozulması sonrasında aralarında husumet oluştuğu, husumet sebebiyle taraflar arasında çok sayıda soruşturmanın devam ettiği belirtildi. İddianamede, sanık polis memurları H. İ. A., A. K. ve A. K'nin hesap hareketlerinde hayatın olağan akışına aykırı olacak şekilde para alışverişinin tespit edildiğine yer verilen iddianamede, sanık Özçelik'in "şantaj" suçundan devam eden yargılamada müşteki olarak yer aldığı ve bu dava dosyasında sanık olarak yer alan müştekilerin ceza alması amacıyla mağdur Tufan Keskin'i tanık olarak ifade vermeye zorladığı anlatıldı.

ÖZÇELİK'İN 38 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İddianamede, sanık Nihat Özçelik'in "rüşvet vermek", "yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs", "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak" ve "cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarından 14 yıldan 38 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. Sanıklar, İ. H. A., A. K. ve A. K. ile M. Ç'nin ise iddianamede, "rüşvet almak", "kişisel verileri, hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak", "resmi belgede sahtecilik", "cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "yargı görevini yapanı etkileme" suçlarından 7'şer yıldan 43'er yıla kadar değişen oranlarda hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Görüntü Dökümü

-----

-Nihat Özçelik'in duruşma salonu önünden detay

-Nihat Özçelik'in duruşma salonuna giriş ve çıkış anları

====================

6- BATUHAN KARADENİZ'İN ESKİ SEVGİLİSİNE ŞİDDET UYGULADIĞI İDDİASIYLA YARGILANMASINA BAŞLANDI

Oğuzhan UYSAL /İSTANBUL, (DHA) - ESKİ futbolcu Batuhan Karadeniz'in eski sevgilisi sosyal medya fenomeni Aleyna Eroğlu'nu otelde darbettiği iddiasıyla açılan davada, ilk duruşma görüldü. Duruşmaya katılmayan Batuhan Karadeniz hakkında bir sonraki duruşmaya da katılmaması durumunda yakalama kararı çıkarılmasına karar verildi. Duruşma sonrası açıklama yapan Aleyna Eroğlu, "Ben susmadım, susmayacağım. Hala şikayetim devam ediyor. Bu durumda mağdur olan herkese umarım bir nebzede olsa öncü olabilirim" dedi.

Eski futbolcu Batuhan Karadeniz'in eski sevgilisi sosyal medya fenomeni Aleyna Eroğlu'na, otelde şiddet uyguladığı iddiasıyla açılan davada, ilk duruşma görüldü. Anadolu 66. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Aleyna Eroğlu katılırken, Batuhan Karadeniz duruşmaya katılmadı.

"DAHA ÖNCE VERMİŞ OLDUĞUM BORÇ PARAYI İSTEMEK İÇİN GİTMİŞTİM"

Duruşmada söz verilen Aleyna Eroğlu, "Sanıkla aramızda bir arkadaşlık ilişkimiz oldu. Olay günü sanığa daha önce vermiş olduğum borç parayı istemek için gitmiştim. O gün kendisi beni darbetti" dedi. Ayrıca resepsiyon görevlisi duruşmada tanık olarak dinlendi. Kararını açıklayan mahkeme, sanık Batuhan Karadeniz'in bir sonraki duruşmada hazır edilmesini, duruşmaya katılmaması durumunda ise hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

"SUSMAYACAĞIM"

Duruşma sonrasında açıklama yapan Aleyna Eroğlu, "Ben susmadım, susmayacağım. Hala şikayetim devam ediyor. Bu durumda mağdur olan herkese umarım bir nebzede olsa öncü olabilirim. İçerik daha önce sosyal medyada ve basında konuşulmuştu. Tehdit, hakaret, darp ve sürekli olarak sosyal medyada gönderme yapmaya devam ediyor. Ben hukuki süreci başlattım. Adalete güveniyorum" dedi.

Aleyna Eroğlu'nun avukatı Ayhan Yalçın ise, "Batuhan Karadeniz ile müvekkilim arasında otelde yaşanan darp ve tehdit suçlarıyla ilgili bugün ilk duruşmamızı yaptık. Bugünkü duruşmada, biz savunmamızı ve şikayetlerimizi bildirdik. Batuhan bey duruşmaya katılmadığı için bir dahaki duruşmada yakalamalı olarak getirilmesi yönünde karar verildi. Biz şikayetlerimizi devam ettireceğiz. Kadına karşı şiddetin önlenmesi ve durdurulması noktasında umarım bu dosyada bir katkı sağlar. Batuhan Karadeniz hakkında tehdit, kasten yaralama ve hakaret suçlarından ceza isteniyor. Bunların hepsi ayrı ayrı değerlendirildiğinde 3 yılın üstünde bir ceza yapıyor. Bir dahaki duruşmaya gelmediği takdirde hakkında yakalama kararı verildi. Şu anda Batuhan Karadeniz hakkında Aleyna Eroğlu'na yaklaşmaması gibi önleyici tedbirler mevcut. Buna rağmen sosyal medyada müvekkile mesajları ve videoları devam ediyor" diye konuştu.

İDDİANAME

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 21 Mart 2023 tarihinde Batuhan Karadeniz'in otelde Aleyna Eroğlu'nu basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde yaraladığı belirtildi. İddianamede, şüpheli Batuhan Karadeniz hakkında 'Kasten yaralama' ve 'Zincirleme şekilde tehdit' suçlarından 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası istenmişti.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Aleyna Eroğlu'ndan detay

-Aleyna Eroğlu röportaj

-Avukat Ayhan Yalçın Röportaj

====================

7- İSTANBUL'DA ÖĞRETMENLER DERSLERE GİRMEDİ

"Bugün bir tane öğrenciyle geldik"

Gamze ŞİMŞEK-Murat SOLAK/ İSTANBUL, (DHA) EYÜPSULTAN'da, özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan'ın, 17 yaşındaki Iraklı lise öğrencisi Y.K.'nın silahlı saldırısıyla hayatını kaybetmesinin ardından olayı protesto etmek amacıyla Türk Eğitim Sen başta olmak üzere çeşitli sendikalara üye öğretmenler, bugün derse girmedi. Kartal'daki bazı okullar, grev nedeniyle boş kaldı.

Eyüpsultan'da özel bir lisede okul müdürü olan İbrahim Oktugan'ın, 17 yaşındaki Iraklı lise öğrencisi Y.K. tarafından silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmesinin ardından, Türk Eğitim Sen, Eğitim İş, Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen, Anadolu Eğitim Sen, Eğitim Gücü Sen, TÖB-Sen, öğretmenlere iş bırakma çağrısı yaptı. Bugün Kartal'da bulunan Medine Tayfur Sökmen İlkokulu ve TOKİ Şehit Mustafa Kartal Ortaokulu grev nedeniyle boş kaldı. Öğretmenlerinin okula gelmeyeceğini haber alan veliler, öğrencilerini okula göndermedi. Greve katılmayan öğretmenlerin öğrencileri ise okula geldi.

Sadece bir öğrenciyle okula gelen servis şoförü Adem Ayka, "Grev olduğunu söylediler, müdür beyin öldürülmesinden dolayı. Öğretmenlerimizin bir tepki grevi olacağını söylediler. O yüzden de bir tane öğrenci ile geldim. Öğrenci gelmedi. Normalde kapasitemize göre alıyorduk 15 öğrencimiz vardı. Ama bugün bir tane öğrenciyle geldik, dersler boş geçecek diye. Gruplardan yazdılar, 'Gelmiyoruz.' diye." dedi. Öğrencisini okula getiren bir veli ise, "Öğretmen geldi diye bir duyum aldım ama. Sendikaya bağlı öğretmenler bıraktı diye biliyorum. Sendikaya bağlı olmayan öğretmenler gelmek zorunda kaldı." diye konuştu.

Görüntü dökümü:

--- --- --- --- --- ---

-Boş kalan okuldan görüntü

-Öğrencilerini okula getiren veliler

-Bir veli ile röp

-Servis şoförü ile röp

-Okula giren birkaç öğrenci

-Genel ve detay

====================

8- SARIYER'DEKİ HAYALET BİNADA ÇALIŞMA YENİDEN DURDURULDU (HAVADAN GÖRÜNTÜLERLE)

Yılmaz OKUR - Ali AKSOYER /İSTANBUL, (DHA) -SARIYER'de inşaatına 34 yıl önce başlanan ancak yapımı bir türlü tamamlanamayan ve atıl durumda bekleyen 27 katlı binada yaklaşık 6 ay önce yeniden başlayan inşaat çalışmaları belediye ekipleri tarafından durduruldu.

Cumhuriyet Mahallesi Hacıosman Bayırı'nda yapımına 1990 yılında başlanan 27 katlı otel inşaatı, firma sahibi iş insanı İsmet Uran'ın 1995 yılında öldürülmesinin ardından durdu. Yıllarca Sarıyer'in göbeğinde kaba inşaat olarak duran bina adeta çürümeye terk edildi.

Kaba inşaat halinde bulunan bina hakkında yıkım kararları alındı ancak inşaat sahipleri 2019'da çıkan "İmar Barışı"ndan faydalanarak, binanın yıkımını önledi. Ancak bakanlıktan alınan yapı kayıt belgesi, binanın mevcut karkas yapısıyla, yani dış kaba inşaatıyla ilgiliydi. Yapı kayıt belgesinin alınmasının ardından, binanın otel olarak faaliyet gösterebilmesi için 6 ay önce bina içinde çalışma başlatıldı. Fakat Sarıyer Belediyesi bu çalışmayı yargıya taşıyıp, binanın otel ruhsatı olmadığı ve yapı ruhsat belgesiyle binanın otele çevrilemeyeceğini, dolayısıyla inşaatın kanuni olmadığını savundu. Binanın otele döndürülmesiyle ilgili izin olmadığı gerekçesiyle dava açıldı. İdare Mahkemesi, Sarıyer Belediyesi'ni haklı bulup, yürütmeyi durdurdu. Bunun üzerine belediye ekipleri dün inşaata gelerek bina içerisinde yapılan tadilatları yıktı ve çalışmaları durdurdu.

İNŞAAT SAHİPLERİ YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Konu ile ilgili olarak Sarıyer Belediyesi resmi açıklama yapmazken, inşaat sahipleri yazılı bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada "Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar Tebliğinin 6. Maddesinin 6. Fıkrası kapsamında inşaata başlanmıştır. Kaba inşaat halindeki yapımız, 3194 sayılı Kanun uyarınca düzenlenen Yapı Kayıt Belgesi kapsamında tarafımıza verilmiş hak uyarınca, yapımızın kapladığı alan büyütülmeyerek, ek kat çıkılmadan, yalnızca mevcut kaba inşaatı tamamlanmaktadır. Ayrıca İstanbul Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Müdürlüğü'nden de gerekli izinler alınmıştır. Özetle 3194 sayılı İmar Kanunu kapsamında yasal ve güncel yapı kayıt belgesi halen geçerliliğini sürdürürken ve tarafımızca yapılan inşaat işlemleri yasalara uygun bir şekilde devam ederken, Sarıyer Belediyesi'nce yapılan işlemler tamamen haksız ve hukuka aykırıdır. Yasalarca korunan haklarımız için, tüm yasal süreçleri de başlatmış bulunmaktayız. Ayrıca İmar Kanunu uyarınca Yapı Kayıt Belgesi alınmadan önce, binamızda kapsamlı güçlendirme çalışmaları gerçekleştirmiştir. Taşınmazın depreme dayanıklı olduğu, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin yaptığı testler sonucunda hazırlanan 19.07.2023 tarih ve 1253084 numaralı rapor ile de sabittir" ifadeleri kullanıldı.

BİNA HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

34 yıl önce başlayan inşaat çalışmalarının yarım kalması üzerine Sarıyer'in göbeğinde 'Hayalet bina' gibi duran 27 katlı bina havadan dron ile görüntülendi. 6 ay önce başlayan tadilat çalışmalarının yeniden durdurulduğu bina yeniden sessizliğe gömüldü.

Görüntü Dökümü:

--------------------------------

-İnşaatı durdurulan bina

-Bina içinde sökülen tadilat malzemeleri

-Binanın havadan görüntüleri

-Genel ve detay görüntüler

====================

9- AVCILAR'DA 87 YAŞINDAKİ KADINA YARDIM SEFERBERLİĞİ

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- AVCILAR'da yaşamını tek başına sürdüren 87 yaşındaki Mediha Eğilmez, yere düştü. Kapının önüne kadar sürünerek gelen ve bağıran kadın komşularına sesini duyurunca ekipler onun için seferber oldu.

Merkez Mahallesi Fırın Sokak'taki bir apartmanın birinci katında oturan, bir süreden bu yana çeşitli rahatsızlıkları bulunan Mediha Eğilmez, yürürken düştü. Diyabet ve yaşa bağlı hastalıkları bulunan kadın yerden kalkamayınca sürünerek kapının yanına kadar giderek komşularına sesini duyurabilmek için bağırmaya başladı. Komşuları, yaşlı kadının sesini duyunca kapıyı çaldı ancak, yerdeki Eğilmez açamadı. Bunun üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi'nden yardım istendi. Sevk edilen itfaiye ve polisler kadına balkondan eve girmek için hazırlığa başladı. Mediha Eğilmez son anda kapıyı açınca polis ve itfaiye erleri kadına moral vermeye çalıştı. Yaşlı kadın komşularını sesini geç duymakla suçladı. Bu arada 112 Acil sağlık ekibi de sevk edildi. Uzun süre Almanya'da kaldığını, kendisine bakacak, evini temizleyecek kimseyi bulamadığını görevlilere anlatan yaşlı kadın, genel sağlık kontrolünden geçirilmek üzere ambulansla hastaneye götürüldü

Görüntü Dökümü:

-Görevliler binaya girmek üzere hazırlık yaparken

-İtfaiye eri merdiven getirirken

-Kadın kapıyı açarken ve görevliler koşarken

-Yaşlı kadın yerde itfaiyeci ve polislerle konuşurken

-Komşular evin önünde kendilerini savunurken

-Polis ile yaşlı kadının yardım isteme konusundaki diyalogu

-Kadın ambulansa taşınır ve sedyeye yerleştirilirken

-Binanın ve kadının oturduğu evin dış görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

10 - BEYOĞLU'NDA APART OTELDE YANGIN

Hasan YILDIRIM/İSTANBUL,(DHA) BEYOĞLU'nda bir apart otelde çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken sağlık ekipleri, dumandan etkilenenlere ambulansta müdahale etti.

Yangın, saat 8.00 sıralarında, Beyoğlu Çukurlu Çeşme Sokak üzerinde bulunan 3 katlı apart otelin 2'nci katında çıktı. Edinilen bilgiye göre, mum alevinin yatağı tutuşturmasıyla dairede yangın çıktı. Dumanların yükseldiğini görenlerin ihbarıyla olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yanan binaya girerek dumandan etkilenen 2 kişiyi dışarı çıkardı. Vatandaşların su vererek sakinleştirdiği 2 kişinin ilk tedavileri ambulansta yapıldı. Yangın, itfaiye tarafından söndürüldü.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Yangının çıktığı daire

İtfaiye ekiplerinden görüntü

Dumandan etkilenen iki kişi

Vatandaşların dumandan etkilenenlere su vermesi

Genel ve detaylar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber