Geri Dön
İstanbul DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

1- BAKAN ŞİMŞEK: TÜRK YATIRIM FONU'NU 500 MİLYON DOLAR KAYITLI SERMAYE İLE KURUYORUZ

Faruk SAVAŞ - Uğur GÜLBOY / İSTANBUL, ( DHA) TÜRK Devletleri Teşkilatı üyesi ülkeler tarafından kurulan Türk Yatırım Fonu'nun Guvernörler Kurulu Açılış Toplantısı İstanbul'da yapıldı. Burada konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Türk Yatırım Fonu'nu 500 milyon dolar kayıtlı sermaye ile kuruyoruz. Türk Yatırım Fonu hem kamu hem de özel sektör yatırımlarımızın ivmelenmesini sağlayacaktır. Ayrıca, Fon birçok alanda projelere teknik destek verecektir" dedi.

Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan tarafından kurulan Türk Yatırım Fonu'nun açılış toplantısı İstanbul'daki Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde yapıldı. İstanbul merkezli Türk Yatırım Fonu'nun Başkanı Kazakistanlı diplomat Bağdad Amreyev toplantının açılış konuşmasını yaptı. Amrayev, "Türk Yatırım Fonu Guvernörler Kurulu'nun açılış toplantısına hoş geldiniz. Hepinizi büyük bir memnuniyet ve saygıyla selamlıyorum. Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve tüm çalışma ekibine bu etkinliğin hazırlanmasında gösterdikleri özenli çalışma ve iş birliği için şükranlarımı sunmak isterim. Bugünün, Türk Dünyası'nda hayırlı çalışmaların yapılması için bir vesile olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

"EN BÜYÜK AMACIMIZ, TÜRK DEVLETLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİLERİN GELİŞMESİNİ SAĞLAMAKTIR"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de burada bir konuşma yaptı. Bakan Şimşek, "Bugün Fon'un operasyonel hale getirilmesine ilişkin ilk kararların alınacağı tarihi bir toplantı gerçekleştiriyoruz. Türk Devletlerinin, 2024 yılı sonu itibarıyla 1,9 trilyon dolar ekonomik büyüklüğe, 178 milyon nüfusa ulaşarak dünya ekonomisi içinde önemli bir yer edinmesi beklenmektedir. Türk Dünyası 2040 Vizyon Belgesi çerçevesinde, Türk Yatırım Fonu'nu kurmaktaki en büyük amacımız, Türk Devletleri arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin gelişmesini sağlamaktır" dedi.

"TÜRK YATIRIM FONU'NU 500 MİLYON DOLAR KAYITLI SERMAYE İLE KURUYORUZ"

Fonun ekonomik rakamlarına ilişkin bilgiler veren Şimşek, "Türk Yatırım Fonu'nu 500 milyon dolar kayıtlı sermaye ile kuruyoruz. Türk Yatırım Fonu hem kamu hem de özel sektör yatırımlarımızın ivmelenmesini sağlayacaktır. Ayrıca, Fon birçok alanda projelere teknik destek verecektir. Fon, KOBİ'lerin büyümesinde ve altyapı, yenilenebilir enerji, tarım ve turizm gibi birçok alandaki yatırımların artmasında kritik role sahip olacak ve devam eden ekonomik kalkınmaya katkı sunacaktır." diye konuştu.

"FON'UN YÜKSEK STANDARTLI BİR ULUSLARARASI FİNANS KURULUŞU OLMASINI AMAÇLIYORUZ"

Şimşek, "İstanbul'un jeopolitik konumu, güçlü girişimcilik ekosistemi ve nitelikli beşeri sermayesi Fon'a büyük katkılar sunacaktır. Biz Fon'un yüksek standartlı bir uluslararası finans kuruluşu olmasını amaçlıyoruz. Fon, organizasyon yapısı, karar alma mekanizmaları, insan kaynakları, risk yönetimi, izleme ve denetleme fonksiyonlarıyla her açıdan uluslararası en iyi uygulamalara uygun olarak faaliyet gösterecektir" şeklinde konuştu.

"MACARİSTAN'IN ÜYE OLMA İSTEĞİNİ MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ"

Bakan Şimşek Macaristan'ın Türk Yatırım Fonu'na katılma isteğine ilişkin olarak da, "Macaristan'ın Türk Yatırım Fonu'na üye olma isteğini memnuniyetle karşılıyoruz. Fon faaliyetlerine başladığında Macaristan'ın üyelik sürecinin tamamlanması önem verdiğimiz gündem maddelerinden biri olacaktır. Türk Yatırım Fonu'nun, çalışma ilkeleri ve etkin işleyiş mekanizmasıyla başarılı işbirliklerine örnek olacağına inancımız tam" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Açılış toplantısından görüntüler

Toplantı katılımcılarından detay görüntüler

Türk Yatırım Fonu'nun Başkanı Kazakistanlı diplomat Bağdad Amreyev'in konuşması

Bakan Mehmet Şimşek'in konuşması

===========================

2- AŞI KARŞITLIĞI BEBEK VE ÇOCUKLARI BOĞMACANIN PENÇESİNE İTİYOR

Özlem YURTÇU KARABULUT/ İstanbul (DHA) Türk Toraks Derneği Çocuk Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Tuğba Şişmanlar Eyüboğlu, artan aşı karşıtlığı ve kararsızlığı nedeniyle, hiç görmedikleri yaş gruplarında boğmacaya rastlamaya başladıklarını söyledi. Normalde çocukluk çağı aşı takviminde yer alan boğmaca aşısının koruyuculuğu sayesinde hastalığın neredeyse hiç gözlenmediği 5-6 yaş grubunda vaka sayısının bu yıl oldukça fazla olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Eyüboğlu, "Boğmaca, özellikle yenidoğan döneminde çok ağır seyrediyor. Boğulur tarzda öksürük, ani nefes durması, hatta kalp durmasına varan tablolara yol açabiliyor. Antibiyotikle oldukça başarılı bir şekilde tedavi edilebilen hastalık, yenidoğan döneminde bebeğin yoğun bakıma yatırılması, hatta solunum cihazına bağlanmasına bile neden olabiliyor" dedi.

Türk Toraks Derneği'nin (TTD) 29 Nisan- 3 mayıs tarihleri arasında KKTC'de gerçekleştirdiği 27'nci Yıllık Kongresi'nde Demirören Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan TTD Pediatrik Çalışma Grubu Üyesi ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tuğba Şişmanlar Eyüboğlu, son zamanlarda aşı karşıtlığının da etkisiyle kızamıktan sonra şimdi de boğmacanın normalde rastlamadıkları yaş gruplarında görülmeye başlandığını söyledi. Prof. Dr. Eyüboğlu, Sağlık Bakanlığı'nın ücretsiz olarak uyguladığı çocukluk çağı rutin aşılama takviminin ailelerin ret vermesi nedeniyle aksamasıyla, hastalığa karşı korumasız kalan küçük yaş çocukların, hastalığı geçirmekle de boğmacaya karşı bağışıklık kazanılmadığına dikkat çekti. Prof. Dr. Eyüboğlu, özellikle yenidoğan bebeklerin, boğmaca açısından tehlike altında olduğunu vurguladı.

"YENİDOĞAN VE 5-6 YAŞ GRUBUNDA SIK GÖRMEYE BAŞLADIK"

Boğmacanın yıllardır bilinen ve normal seyrinde 4-5 yılda bir piklerle seyredebilen bir hastalık olduğunu belirten Prof. Dr. Eyüboğlu, "Ülkemizde 2, 4, 6 ve 18'inci ayda, rutin olarak çocukluk çağı aşı takviminde boğmaca aşıları yapılıyor. 18 ve 48'inci aylarda rapel dediğimiz pekiştirme dozu uygulanıyor. Ücretsiz olarak tüm sağlık kuruluşlarında gerçekleştiriliyor. Maalesef son zamanlarda dünyada da ülkemizde de çok büyük problem haline gelen aşı karşıtlığı ya da kararsızlığı nedeniyle, aileler çocuğun aşısını yaptırmadığı için istemediğimiz, beklemediğimiz yaşlarda ve beklenenden çok daha ağır tablolarla boğmacalı çocuklar görmeye başladık. Aşı karşıtlığının olması tabloyu şöyle değiştiriyor, aşıların en koruyucu olduğu dönem örneğin ilk 5-6 yaşlar. Biz bu yaş grubunda boğmaca görmeyiz. Ama bu yıl hem kendi kliniğimizde, hem de diğer meslektaşlarımızdan duyduğumuz üzere çok fazla hasta çocuk görmeye başladık" dedi.

"KALP DURMASINA BİLE YOL AÇABİLİYOR"

Özellikle bebeklerin büyük tehlike altında olduğunu kaydeden Prof. Dr. Eyüboğlu, "Küçük bebeklerde çok ağır seyrediyor. Hastaneye yatış ihtiyacı doğuyor bebeklerde. Aşıyla korunacakken bebekler yoğun bakımda solunum cihazına bağlanmak zorunda kalabiliyor. Yenidoğan döneminde hastalık çok ağır geçiyor. Boğulur tarzda öksürük, iç çekme, ani nefes durması, hatta kalp durmasına kadar bile ilerleyebiliyor. İlk 6 aya kadarki bebekleri koruyabilmek için aslında biz gebelerin doğumdan bir ay önce aşılanmasını öneriyoruz. Çünkü annede oluşan antikorların koruyucu proteinleri, plasenta yoluyla bebeğe geçiyor ve bebeğin ilk 6 ayında bu antikorlar sayesinde boğmacaya karşı korunmasını sağlıyor. Zaten sonra da 6 aylıkken ilk doz aşılama ile çocukluk çağı rutin aşılamaları takip edildiğinde, ileriki yaşlarında da hastalıktan korunmuş oluyor" diye konuştu. Boğmaca aşısının da tıpkı tetanos aşısı gibi koruyuculuğunun zamanla azaldığını ve bu nedenle ergenlik ve erişkinlikte belli aralıklarda yapılması gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Eyüboğlu, böylece erişkin ya da büyük çocuklarda hastalığın görülme sıklığının azalmasıyla, henüz aşı yaşına gelmemiş yenidoğan bebekler ile 65 yaş üzeri risk grubundakilerin de mikroptan korunabildiğini vurguladı.

BELİRTİLER 3 AYA KADAR UZAYABİLİYOR

Boğmacanın yaklaşık 10-12 hafta kadar belirti vermeye devam edebildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Tuğba Şişmanlar Eyüboğlu, şu uyarılarda bulunarak sözlerini noktaladı: "Sürekli, günlerce süren öksürük, mide bulantısı ile beraber kusmaların olması, iç çekme atakları, bazen solunum durması yani apne dediğimiz durumlar karşımıza çıkabiliyor. Damlacık yoluyla yani etrafa solunum sekresyonuyla bulaşan bir hastalık. O yüzden oldukça kolay bulaşıyor. Genellikle çocuklara da erişkinlerden geçiyor. Ama hasta bir çocuktan yakındaki erişkinlere de bulaşabiliyor. Zaten biz çocuğa boğmaca tanısı koysak da yakın temasındaki tüm aileye de tedavi veriyoruz. Hastalığı tedavi ve başka insanlara yaymasınlar diye. Özellikle 65 yaş üstü bireylerimizi, 6 aydan küçük bebeklerimiz risk altında. Bakteriyel bir enfeksiyon olduğu için antibiyotik kullanıyoruz. Genellikle kısa süreli bir tedavi oluyor, tedavisi tamamlanana kadar yani yaklaşık 5 günlük tedavi süresince hastanın maske takması ve solunum izolasyonlarına dikkat etmesi (diğer bireylerle aynı havluyu kullanmaması gibi), kapalı alanlarda ortamın sürekli havalandırılması gerekiyor"

Görüntü dökümü:

-----------------

Prof. Dr. Tuğba Şişmanlar Eyüboğlu röp

==================================

3- AVCILAR'DA ELEKTRİK PANOSUNDAKİ YANGINA MÜDAHALE EDERKEN KALP KRİZİ GEÇİRİP ÖLDÜ

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- AVCILAR'da binanın elektrik panosundaki patlamayı duyan apartman yöneticisi Mehmet Birsen, kabloları çekerek yangına müdahale etmek isterken savrulup yere düştü. Kalp krizi geçirdiği belirlenen Birsen hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Birsen'in kızı Nilüfer Yaprak Birsen yeni yapılan binada 2.5 yıldan bu yana oturduklarını, binada hala inşaat elektriği kullanıldığını ve müteahhit firma ile davalık olduklarını söyledi.

Olay, dün saat 16.30 sıralarında Denizköşler Mahallesi'nde meydana geldi. Dört katlı bir binanın giriş bölümünde bulunan elektrik panosunda bilinmeyen nedenle yangın çıkarken, peş peşe şiddetli patlamalar oldu. Burada oturan aynı zamanda bina yöneticisi olan Mehmet Birsen (70), patlama seslerinin nedenini öğrenmek için evinden çıktı. Birsen, şiddetli patlamalar olan binanın girişindeki elektrik panosundaki kabloları çekip patlama ve yangını önlemek isterken savrularak yere düştü. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine polis itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yangın itfaiyenin müdahalesi ile hemen söndürülürken, Birsen'in kalp krizi geçirdiği belirlendi. Birsen olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Avcılar'daki özel bir hastaneye kaldırıldı. Burada yaklaşık 1.5 saat süren çabaya rağmen Mehmet Birsen, kurtarılamadı. Birsen'in ölümünü 'şüpheli ölüm' olarak değerlendirdi. Avcılar Emniyet Müdürlüğü ekipleri olay yerinde inceleme yaptı. Kamera kayıtları ve tanık ifadeleri alındı. Ekiplerin olayla ilgili çalışması sürüyor.

KOMŞUSU ANLATTI

Patlamanın olduğu binanın hemen yanındaki binada oturan Hayriye Arat, elektrik panosunun bomba gibi patladıktan sonra yangın çıktığını, Mehmet Birsen'in duruma müdahale etmek istediğini anlattı. Arat, "Resmen bizim sokağı ve bu insanları kurtarmış bu kabloyu çekmiş daha fazla yangın olmasın diye. Kabloyu çekmiş ondan sonra kafasını yere vurmuş, bir yere yığılmış. 'Elektrik çarpması' diyor komşumuz bizzat görmüş" dedi.

"CİDDİ İHMALKARLIK VAR"

Mehmet Birsen'in kızı Nilüfer Yaprak Birsen, ortada ciddi bir ihmalkarlık bulunduğunu savunurken, yeni yapılan binada 2.5 yıldan bu yana oturduklarını, binada hala inşaat elektriği kullanıldığını, müteahhit firma ile davalık olduklarını söyledi.

ARAŞTIRILIYOR

Nilüfer Yaprak Birsen şunları anlattı: Bir türlü bu elektrik olayını çözemedik. Binanın altında bir kuru temizlemeci açıldı çok ağır makineleri vardı. Her akşam güm güm güm sesler geliyordu. Birkaç defa mal sahibine söylendi. Binadakiler bizim sesimiz oldu, şikayetçi oldular kapattırmadık. Ruhsatsız çalıştıklarına dair gerekli şikayetlerimizi zaten bildirdik belediye başkanımıza ve karakola bildirdik. İnşaat elektriği, ağır makineler ne yazık ki var. Belki kabloların ince yapısından, belki bir imar, belki izinsiz bir yapı bunların hepsi araştırılıyor. Şuan süreç tekrardan başa döndü. Binada çok ciddi derecede bir ses yani bir patlama duyulmuş. Trafo (Pano) patlamış ondan sonra o sırada yine herkes ayağa kalkmış elektriklerden dolayı. Elektrik doğalgaza yakın ve çok ciddi bir patlama olup belki de buradaki sokak havaya uçabilirdi, birçok insanın canına mal olabilirdi. Bina yöneticisi babam aşağı iniyor bakıyor, ciddi bir elektrik çarpması oluyor. Yangın çıkmasın diye müdahale etmek istiyor ama savruluyor, sonra kaybediyoruz.

Görüntü Dökümü:

--------

(Cep telefonu)

-Binadaki peş peşe patlamalar

-Bina önüne gelen polis ve itfaiye araçları

-Patlayan ve yanan pano

-Bina girişi

-Komşu Hayriye Arat ile röportaj

-Nilüfer Yaprak Birsen ile röportaj

-Ölen adamın fotoğrafları

=============================

4- KAÇIRILIP ÖNCE DÖVÜLDÜ SONRA GASBEDİLDİ; KAÇIRILMA ANI KAMERAYA YANSIDI

Ali AKSOYER / İSTANBUL, (DHA)- ÜSKÜDAR'da 3 kişi tarafından kaçırılarak dövülen, para ve kredi kartları gasbedilen 56 yaşındaki emekli M.A., polis tarafından yaklaşık 4 saat içinde kurtarıldı. M.A. hastaneye kaldırılırken, 3 şüpheli de yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyette verdikleri ifadelerinde M.A.'nın Ankara'da bir kız arkadaşlarına şantaj yaptığını bunun hesabını sormak için olayı gerçekleştirdiklerini iddia ettiler. Olay anı ve yakalandıkları anlar cep telefonuyla görüntülenen şüpheliler sevk edildikleri adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAÇIRILMA ANI KAMERADA

Üsküdar, Küplüce Mahallesi'nde önceki akşam saat 19.25 sıralarında vatandaşlar polise ihbarda bulunarak bir kişinin kaçırılarak zorla otomobile bindirildiğini söyledi. Kaçırma anının bir vatandaş tarafından cep telefonuyla kayda alındığı belirlendi. Görüntülerde, şüphelilerin kulandıkları otomobille mağdurun aracının önünü kestiği ve adamı döverek zorla kendi araçlarına bindirdiği anlar yer alıyor.

POLİS ALARMA GEÇTİ

Polisi alarma geçiren olayın ardından Gasp Büro Amirliği tarafından operasyon başlatıldı. Görüntü kayıtlarından kaçırılan otomobilin plakası tespit edildi. Otomobilin sahibinin yanındakilerle birlikte Fatih'te bir otelde kaldığı belirlendi. Zamana karşı yarışan polis ekipleri otel odasına baskın yaptı ancak şüphelilere ulaşamadı. Bu gelişme üzerine sürdürülen saha çalışmasında şüphelilerin içinde bulunduğu aracın Üsküdar'da bir ara sokakta park halinde olduğu tespit edildi. Şüphelilerin ve kaçırdıkları kişinin halen otomobilde olduğunun belirlenmesi üzerine operasyon için düğmeye basıldı.

4 SAAT SONRA KURTARILDI

Polis her iki ucunu kapattığı sokakta otomobile baskın yaptı. Baskında bulunan M.A.'nın feci şekilde dövüldüğü ve işkenceye maruz kaldığı görüldü. Kaçırıldıktan yaklaşık 4 saat sonra kurtarılan M.A. durumunun iyi olmaması nedeniyle olay yerine çağırılan ambulansla hastaneye kaldırıldı.

ŞÜPHELİLER GÖZALTINA ALINDI

Otomobilde bulunan 3 şüpheli ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şüpheliler Altay Y. (24), Kerim B. (29) ve Sezar S. (22)'nin sorguları Asayiş Şube Müdürlüğünde yapıldı. Şüpheliler, kaçırdıkları kişinin Ankara'da bulunan T. adlı kız arkadaşlarına uygunsuz görüntüleriyle şantaj yaptığını, bunu öğrenince hesap sormak için İstanbul'a geldiklerini iddia ettiler. Şüphelilerin şantaj olayının intikamını almak için mağduru dövdüklerini söyledikleri öğrenildi.

Gasp Büro Amirliği tarafından yapılan soruşturmada şüphelilerin, darbettikleri M.A.'nın banka kartlarını alarak hesaplarından para çektikleri ve yanında bulunan bin dolar parayı da gasbettikleri öğrenildi. Şüphelilerin ayrıca cep telefonu uygulamalarını kullanarak mağdurun kredi kullanmasını sağlayarak parayı kendi hesaplarına aktardıkları da belirlendi. Polis, gasbedilen paranın tam miktarının ortaya çıkması için bankalara yazı yazıldığını söyledi.

Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. 3 Şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü:

------------------

-Şüphelilerin adliyeye sevki

-Şüphelilerin adam kaçırdıkları anlar

-Şüphelilerin yakalandıkları anlar

=================================

5- (Özel) MARMARAY İSTASYONU'NDA GÜVENLİĞE SALDIRAN ŞÜPHELİ HAKKINDA 23 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Oğuzhan UYSAL / İSTANBUL, (DHA) - Kadıköy, Göztepe Marmaray İstasyonu'nda güvenlik görevlisi Gülhan Karadereli'ye bıçakla saldıran Çetin Aktay hakkında 23 yıla kadar hapis cezası istendi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Çetin Aktay ile Gülhan Karadereli'nin eski arkadaş oldukları ve 1 buçuk yıldır ayrı oldukları anlatıldı. İddianamede 15 Mart günü Göztepe Marmaray tren istasyonunda bulunan Gülhan Karadereli'nin güvenlik masasında oturduğu esnada Çetin Aktay'ın maskeli şekilde geldiği ve Gülhan Karadereli'nin sırtından ve koltuk altından bıçakladığı, saldırıdan korunmak isteyen Karadereli'nin cenin pozisyonu aldığı esnada baş bölgesine isabet edecek şekilde birden çok kez bıçakla saldırıda bulunduğu kaydedildi.

GÜVENLİK VE VATANDAŞLAR DURDURDU

Göztepe Marmaray istasyonunda bulunan güvenlik görevlileri ve vatandaşlar tarafından engellenmesi nedeniyle şüphelinin öldürme eylemini gerçekleştiremediği değerlendirmesi yapıldı. Adli Tıp Kurumundan alınan doktor raporuna göre Gülhan Karadereli'nin hayati tehlike geçirecek basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek ve vücuttaki kemik kırığının hayat fonksiyonlarına etkisi olduğu belirtildi.

Şüpheli Çetin Aktay'ın daha önce Gülhan Karadereli'yi tehdit etmesinden dolayı Anadolu 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılamasının devam ettiği, ayrıca şüphelinin Karadereli'ye yönelik uzun süredir devam eden takibi nedeniyle Beykoz Adliyesi ve Anadolu Adliyesi'nden tedbir kararları olduğu iddianamede yer aldı.

PLANLAYARAK ÖLDÜRME KASTI İLE HAREKET ETTİ

İddianamede, şüphelinin olay tarihinde Gülhan Karadereli'nin Göztepe Marmaray tren istasyonunda görevli olduğunu bilmesi, yüzünü maskeyle kapatması ve eylemin gerçekleştiriliş biçimi dikkate alınarak olayın önceden planlanarak ve öldürme kastıyla gerçekleştiği değerlendirildi. Ayrıca şüphelinin yaptığı eylem itibari ile koruma kararını da ihlal ettiği kaydedildi.

23 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Çetin Aktay'ın 'Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 13 yıldan 20 yıla, 'ısrarlı takip' suçundan ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

NE OLMUŞTU?

Olay, 15 Mart'ta Kadıköy'de, Göztepe Marmaray İstasyonu'nda meydana geldi. 36 yaşındaki temizlik görevlisi Çetin Akay, 2 senedir aynı bölgede çalıştığı istasyonun güvenlik görevlisi Gülhan Karadereli'ye bıçakla saldırdı. Olay sonrasında hastaneye kaldırılan Gülhan Karadereli'ye 40 dikiş atıldı. Adliyeye sevk edilen şüpheli Çetin Aktay ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü dökümü:

------------------------

-Arşiv

===============================

6- ÜSKÜDAR'DA İETT OTOBÜS ŞOFÖRÜNE SALDIRI GİRİŞİMİ; OTOBÜSÜN GÜVENLİK KAMERA GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Cengiz ÇOBAN- Hasan YILDIRIM / İSTANBUL, (DHA)- Üsküdar'da, bir taksici yol verme nedeniyle tartışma yaşadığı İETT otobüs şoförünü tehdit edip hakaretlerde bulundu. Otobüsün camını yumruklayan taksici polis ekipleri tarafından yakalandı. O anlara ait otobüsün içindeki güvenlik kamerasının görüntüleri ortaya çıktı.

Olay, 15 Mayıs Çarşamba günü saat 12.30 sıralarında Ünalan Mahallesi Baraj Yolu Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre 34 TJR 50 plakalı taksi şoförü ile 11Ü hat numaralı Esatpaşa-Üsküdar seferini yapan İETT otobüs şoförü Sevtap Danış arasında yol verme nedeniyle tartışma yaşandı. Taksi şoförü, aracını caddede bırakıp otobüse yürüdü. Bunun üzerine otobüs şoförü Danış, içi yolcu dolu otobüsün kapılarını kilitleyerek taksicinin içeri girmesini engelledi. Otobüsün etrafında dolaşan taksici, kadın şoföre küfür edip ve hakaretler etmeye başladı. Taksici cep telefonuyla görüntülendiğini fark etse de otobüsün camını yumruklamaya devam etti.

SALDIRI GİRİŞİMİ GÜVENLİK KAMERASINDA

Otobüs şoförü kadına saldırı girişimi, güvenlik kamerasıyla görüntülendi. Görüntülerde taksi şoförünün otobüsün önünü kesip aracından inerek otobüse doğru yürüdüğü görülüyor. Taksici, otobüs şoförüne hakaret ve küfürler ettikten sonra camı yumrukluyor. Şoför Sevtap Danış otobüsün kapılarını kilitliyor. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri taksiciyi otobüsün yanından uzaklaştırıyor. Otobüsten inen Sevtap Danış'ın polislere olayı anlattığı görülüyor.

TAKSİCİNİN TOPLU TAŞIMA ARACI KULLANIM KARTI SÜRESİZ İPTAL EDİLDİ

Yol verme nedeniyle tartışma yaşadığı İETT otobüs şoförünü tehdit edip, hakaretlerde bulunduktan sonra otobüsün camını yumruklayan taksici M.V.A.'ya toplam 8 bin 509 lira cezai işlem uygulanırken, toplu taşıma aracı kullanım kartı süresiz iptal edildi. 34 TJR 50 plakalı ticari taksinin çalışma Ruhsatı 15 gün süre ile trafikten men edilirken, sürücü M.V.A. 'Hakaret ve Tehdit' maddelerinden adliyeye sevk edilmişti.

Görüntü Dökümü:

------------------

(GÜVENLİK KAMERASI)

-İETT otobüsün seyir halindeki görüntüsü

-Taksinin otobüsün yanından geçmesi

-Otobüsün önünde durması

-Taksicinin araçtan inerek otobüse doğru yürümesi

-Kadın otobüs şoförünün kapıları kilitlemesi

-Taksicinin hakaret edip camı yumruklaması

-Otobüsü şoförü kadının olayları cep telefonu ile görüntülemesi

-Polis ekiplerinin taksiciyi otobüsün yanından uzaklaştırması

-Otobüs şoförünün aşağıya inerek polislere olayı anlatması

-Genel ve detay görüntüler

(Cep telefonu görüntüleri)

-Otobüs şoförü kadına küfür ve hakarette bulunması

-Camı yumruklaması

(Aktüel)

-Olayın yaşandığı sokak ve otobüs durağı

-Güzergahtan geçen aynı kodlu otobüsten görüntü

-İBÇD üyesi Şahin Akman ile röportaj

-Taksi şoförünün polis merkezine getirilişi

-Genel ve detay görüntüler

=============================

6- ATAŞEHİR'DE RAHATSIZLANAN TIR ŞOFÖRÜ ÖNCE LOKANTAYA SONRA MİNİBÜSE ÇARPTI

Oğuzhan CİN / İSTANBUL, (DHA)- ATAŞEHİR'de direksiyon başında rahatsızlanan şoför kullandığı TIR ile önce lokantaya ardından minibüse çarptı. O anlar güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Olay, saat 09.00 sıralarında Yenisahra Mahallesi Dursunbey Caddesi'nde yaşandı. İddiaya göre Sedat Mengi, 34 UV 8010 plakalı TIR ile seyir halindeyken rahatsızlandı. Ardından direksiyon hakimiyetini kaybeden Mengi, aracıyla önce yol kenarındaki lokantaya ardından park halindeki 34 BZD plakalı minibüse çarptı. Kazada şans eseri can kaybı ya da yaralanma olmadı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri rahatsızlanan TIR şoförünü hastaneye kaldırırken, polis olay yerinde çalışma yaptı. Kaza anı ise güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

(Güvenlik kamerası)

-TIR'ın lokantaya ve minibüse çarpma anı

(Cep telefonu görüntüleri)

-Olay sonrası

==============================

7- PENDİK'TE CİP İLE HAFİF TİCARİ ARAÇ ÇARPIŞTI

Cengiz ÇOBAN / İSTANBUL, (DHA)- PENDİK TEM Bağlantı yolunda cip ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazanın şiddetiyle hafif ticari araç beton bariyere savrulurken, sürücüsü araç içinde sıkıştı. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan sürücü hastaneye kaldırıldı.

Kaza, Pendik'te Kurtköy-Pendik Bağlantı Yolu üzerinde saat 10.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Ayşe Ilgın S.'nin kontrolündeki cip ile, aynı yönde ilerleyen Ramazan A. yönetimindeki hafif ticari araç çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle hafif ticari araç savrularak refüjdeki beton bariyere çarptı. Ramazan A. araç içerisinde sıkışırken, diğer aracın sürücüsü kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı araçtan kurtarılan Ramazan A. sağlık ekiplerince ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kazanın meydana geldiği yol, ekiplerin çalışması sırasında araç trafiğine kapatıldı.

Kazaya karışan araçların çekici ile kaldırılmasının ardından yol trafiğe açıldı. Polisin kaza ile ilgili soruşturması devam ediyor.

Görüntü Dökümü:

------------------

-Kazaya karışan hafif ticari araç sürücüsü

-Kapanana yol

-Polis ekiplerinden görüntü

-Aracın kaldırılması

-Genel ve detay görüntüler

============================

8- ESENYURT'TA YOL VERME KAVGASINDA MOTOKURYE BIÇAKLANDI

Veysel TİMDU / İSTANBUL, (DHA)- ESENYURT'ta motokurye ile kamyonet şoförü arasında 'yol verme' nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen kavgada kurye bıçakla yaralandı. Yaralı kurye ambulansla hastaneye kaldırılırken kavga anı cep telefonu kamerasına yansıdı.

Olay, dün akşam saatlerinde Mehterçeşme Mahallesi Hacı Bayram Veli Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, motokurye M.Ş. ile seyir halindeki kamyonetin şoförü S.S. arasında 'yol verme' nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma tarafların sokak ortasında birbirine tekme ve yumruklarla saldırmasıyla devam etti. Kavgada S.S., motokurye M.Ş.'yi bıçaklayarak yaraladı. Çevredekilerin İhbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, yaralı M.Ş. sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri yaptığı incelemenin ardından S.S.'yi olay yerinde kullandığı bıçak ile yakalayarak gözaltına aldı. S.S. polis merkezindeki işlemlerinin ardından 'Kasten yaralama' suçundan adliyeye sevk edilirken, hastaneye kaldırılan M.Ş.'nin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Kavga anı ise çevredeki bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

(Cep telefonu görüntüsü)

-Kavga anı

-Kamyonet şoförünün elindeki bıçak

-Çevredekilerin kavgayı ayırmaya çalışması

-S.S.'nin kamyonete binmesi

-S.S.'nin fotoğrafı

=============================

9- PENDİK'TE GERİ GERİ GİDEN BETON MİKSERİ ARKASINDAKİ MİNİBÜSE ÇARPTI

Murat KORKMAZ / İSTANBUL, (DHA)- PENDİK'te şoförünün geri manevra yaptığı beton mikseri, arkasında duran minibüse çarptı. Kazada, beton mikserinin oluğu minibüsün ön camını kırarak içeri girdi. Minibüs şoförü, kazayı hafif sıyrıklarla atlattı.

Olay, 16 Mayıs Perşembe günü, saat 17.00 sıralarında, Pendik Çınardere Mahallesi Mithatpaşa Caddesi'nde meydana geldi. Pendik- Yakacık hattı arasında çalışan 34 M 1465 plakalı minibüsün şoförü Saner Özkan, cadde üzerinde ilerlediği sırada önünde duran beton mikseri geri geldi. Beton mikserinin oluğu minibüsün ön camını kırarak içeri girdi. Panikleyen minibüs şoförü el frenini çekerek aracın kapısını açtı ve yolcuları tahliye etmeye çalıştı. Beton mikserinin oluğu, minibüsün ön camını kırarken, minibüs şoförü Özkan kazayı ufak sıyrıklarla atlattı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza yerine gelen sağlık ekipleri minibüs şoförüne olay yerinde müdahale etti, polis ekipleri ise çevrede güvenlik önlemi aldı. Kaza nedeniyle trafiğe kapanan yol, araçların kaldırılmasının ardından normale döndü. Polis kaza ile ilgili inceleme başlattı.

Kazayı anlatan minibüs şoförü Soner Özkan, "Güzergah halindeydim, Pendik Yakacık hattında çalışıyoruz. Önümde beton mikseri ilerliyordu, birdenbire durunca arkasında bende durdum. Ben bekledim o da bekledi. Arabamda yolcularım da vardı. Tam ne yapmaya çalıştığını çözmeye çalışırken birdenbire geri geri geldi. Ben geldiğini anlayınca arabayı geri vitese atmaya çalıştım, o panikle herhalde arabayı geri vitese atamadım. Baktım geri gidemeyeceğim yolcumun kapısını açtım, yolcuya siz inin dedim, el frenini çektim. Sağ tarafımda büyük bir para kasası olduğu için kendimi tamamen sağ tarafa atamadım. Kendimi sağ tarafa atamayınca en azından sol koluma gelsin deyip kafamı kurtardım. Son anda şoför o seviyeye gelmeden durdu zaten. Parmağımı, kolumu cam kesti, büyük bir sorun yok" dedi.

Görüntü dökümü:

-----------------------

(Cep telefonu görüntüsü)

-Olay yerinden görüntü

(Aktüel)

-Şoför ile röportaj

-Genel ve detay görüntü

============================

10- BAĞCILAR'DA İKİ AİLENİN KEMERLİ SOPALI KAVGASI KAMERADA

Oğuzhan CİN / İSTANBUL,(DHA) BAĞCILAR'da iki aile arasında çıkan kavgada taraflar birbirlerine kemer ve sopalarla saldırdı. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Olay, dün gece saatlerinde Bağlar Mahallesi'nde meydana geldi. Aralarında husumet bulunan iki aile üyeleri arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle iki grup birbirine kemer ve sopayla vurmaya çalıştı. Yumrukların havada uçuştuğu kavga, vatandaşların araya girmesiyle son buldu. O anlar bir vatandaşın cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

(Cep telefonu görüntüleri)

-Aileler arasında çıkan tartışma

-Ailelerin birbirine saldırmaya çalışması

-Yumruklu kavga anı

-Arbedenin son bulması

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber