Geri Dön
İstanbul DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

1- BAYRAMPAŞA'DA KORKU ÜST GEÇİDİ

Altan ÇİMEN - Feridun AÇIKGÖZ / İSTANBUL, (DHA)- BAYRAMPAŞA'da bulunan yaya üst geçidi tehlike saçıyor. Çelik bölümleri korozyona uğrayan, beton bölümlerinde ise dökülmeler başlayan üst geçidi kullananlar tedirgin. Korozyonun taşıyıcı bloklara ulaşmasıyla tehlikenin büyüdüğünü ifade eden Arel Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan, "Eğer korozyon ilerlerse çelik taşıyıcılığını kaybediyor, un gibi oluyor. Çelik un ufak olup, kağıt gibi yırtılıyor. Taşıyıcı elemanlar birbirinden ayrıldığında köprü her an göçebilir" dedi. Ebru Özdemir ise, "Üst geçidi devamlı kullanıyoruz. Yıkılmak üzere, korkumuz var. Şikayette de bulunduk ama hiçbir faydası olmadı" dedi. İBB ise yaya üst geçidinin yenisinin yapılacağını ancak çalışmalar sırasında hem karayolu trafiği hem de metro hattı etkileneceğinden, çalışmaların okullar kapandıktan sonra yapılması planlandığı aktardı.

Bayrampaşa O-3 Avrupa Otoyolu üzerinde bulunan ve M1 metro hattına ait Bayrampaşa-Maltepe durağına ulaşımı sağlayan yaya üst geçidinin son durumu vatandaşları korkutuyor. Üst geçidin çelik bölümlerinde oluşan korozyon ve beton bölümlerinin dökülmesi, ortaya çıkan paslı inşaat demirleri tedirginlik yaratıyor. Üst geçidin yakın zamanda bakımdan geçmesine rağmen kısa sürede paslandığını ileri süren vatandaşlar korktuklarını dile getirdi. Arel Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan ise bu tür yapıların sıklıkla, nem ölçümü yapılarak kontrol edilmesi gerektiğini, korozyonun taşıyıcı bloklara ulaşması halinde köprünün kendi yükünü bile taşıyamayacağını vurguladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda bulunan üst geçit hakkında İBB yetkililerinden yapılan yazılı açıklamada ise yaya üst geçidinin yenisinin yapılacağı ve eski üst geçidin kaldırılacağı ifade edildi. Açıklamada çalışmalar sırasında hem karayolu trafiği hem de metro hattı etkileneceğinden, çalışmaların okullar kapandıktan sonra yapılacağı aktarıldı.

"TAŞIYICI ELEMANLAR BİRBİRİNDEN AYRIŞTIĞINDA KÖPRÜ HER AN GÖÇEBİLİR"

Köprü'nün yaygın korozyona uğradığını söyleyen Arel Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan, "Korozyon, basamaklara kadar sirayet etmiş. O basamakların üzerinden insanlar geçmekte, basamaklar bir gün korozyon sebebiyle göçebilir. Bu yüzden tabii ki tehlikeli olabilir. Aynı zamanda çelik konstrüksiyon köprülerde taşıyıcı sistem çeliktir ve onun birleşim noktalarında da kaynaklar, bulonlar dediğimiz cıvatalar vardır. Köprü bunlarla durmaktadır. Eğer korozyon ilerlerse çelik taşıyıcılığını kaybediyor. Yani un gibi oluyor, un ufak oluyor. Kağıt gibi yırtılıyor. Ondan dolayı buralara sirayet ettiği zaman taşıyıcı elemanlar da birbirinden ayrıştığında köprü her an göçebilir. Yaygın korozyonlarda demek ki bunların bakımları ihmal edilmiş, zamanında yapılmamış. Koruyucu boyaları vardır, hatta nem ölçerler ile köprünün neme uğraması engellenebilirdi" ifadelerini kullandı.

"BAKIMLARINI SÜREKLİ, RUTİN OLARAK YAPMAK LAZIM"

Çelik konstrüksiyon olarak yapılan üst geçitlerin bakım periyotlarının çevre şartlarına göre değişebileceğini belirten Altan, "Bu çelik yapıların bakım periyodu için net bir şey söylenemez. Çünkü maruz kaldığı neme ve korozyona bağlıdır. Bir sene çok yağmur yağar, çok korozyona maruz kalabilir. Neme maruz kaldıkça korozyon oluşur demek istiyorum. Bakımlarını sürekli, rutin olarak yapmak lazım. Öyle bir periyot sınırlaması söylenemez" dedi. Her köprü için çelik kalınlığının değiştiğini söyleyen Prof. Dr. Altan, "Her çelik köprünün bir statik hesapları vardır. Bunların biz statik hesaplarını yaparız, ona göre et kalınlığını, ne kadar taşıyıcı sistem kullanılacağı hepsi, her imalata göre özeldir. Onun hesabına göre projesi oluşturulur ve o proje özel olmuş olur. Her köprü için değişir. Üzerinden geçen insan sayısı, aşırı yük sayısı, dinamik yükü, statik yükü, kendi zati ağırlığı hesaplanarak yapılan şeylerdir. Her köprüye göre değişen durumlardır" şeklinde konuştu.

"KENDİ YÜKÜNÜ BİLE ÇEKEMEZ DURUMDA OLAN KÖPRÜLER VARDI"

Altan, "Her şey yayanın geçmesi demek değildir. Diyelim ki kar yağdı ve üzerinde kaldı. Bütün çelik yapı oradan hasar gördü, ağır hasar görüyor. Eğer o kar zamanında temizlenmezse, günlerce durursa veya 15-20 gün sürekli yağmur yağdı. Bunlar çeliği yıpratan unsurlardır. Bu korozyon oldukça da çelik taşıyıcılık özelliğini kaybeder, kaybettiği zaman üzerindeki insan yükü de ağır gelmeye başlar. Kendi yükünü bile çekemez durumda olan köprüler vardı. O köprüler yıkıldı ve yenilendi" diyerek, bu yaya üst geçidinin de bir an önce yenilenmesi gerektiğini söyledi.

"YIKILMAK ÜZERE, KORKUMUZ VAR"

Bayrampaşa'da ikamet eden Ebru Özdemir, "Üst geçidi devamlı kullanıyoruz. Yıkılmak üzere, korkumuz var. Şikayette de bulunduk ama hiçbir faydası olmadı. Zaten burası yapılalı çok uzun zaman da olmadı aslında ama neden böyle oldu anlamadık. Yağmur sularından dolayı paslanma oldu galiba ama ülke olarak çalışmıyoruz galiba. Ben belediyeye başvuruda bulundum ama bir geri dönüş olmadı" dedi.

"BURADAN BAKTIĞIMIZ ZAMAN SAĞLAM GİBİ DURUYOR"

Üst geçidi sürekli kullandığını ifade eden Mehmet Koşucu ise, "Bazı yıpranan yerler var basamaklarda, üst geçitten ben devamlı geçiyorum ama bir sıkıntı yok. Buradan baktığımız zaman sağlam gibi duruyor, alttan hiç bakmadım doğrusu. Yukarıdan biraz belli eder, bel verir ama öyle bir şey yok gibi duruyor. Bu tür yapıların yenilenmesi lazım tabii ki. Allah korusun yayalar için olduğu kadar altta akan hızlı trafik için de büyük bir tehlike bu" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

---------------

-Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan röportaj

-Vatandaşlardan röportajlar

-Üst Geçitten genel ve detay görüntüler

=============================

2- BARIŞ BOYUN İTALYA'DA YAKALANDI (Geniş haber)

İSTANBUL (DHA) Kırmızı bültenle aranan organize suç örgütü lideri Barış Boyun, İtalya'nın Viterbo şehrinde İtalya ve Türk polisinden oluşan bir ekibin düzenlediği operasyonla yakalandı.

İtalya'nın Viterbo şehrinde sabah saat 04.00 sıralarında operasyon düzenlendi. Operasyonda aralarında suç örgütünün elebaşı Barış Boyun'unda olduğu 17'si türk 19 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda " İtalya'da ülkemiz adli makamlarınca Kırmızı Bültenle aranan, elebaşılığını Barış Boyun'un yaptığı organize suç örgütüne yönelik; KOM Başkanlığımız, Interpol-Europol Daire Başkanlığımız ve İtalyan güvenlik makamlarınca ortaklaşa yapılan çalışmalar sonucu İtalyan polisi tarafından Roma ve Milano'da operasyon düzenlendi. Operasyonda elebaşı Barış Boyun'un da aralarında bulunduğu organize suç örgütü üyesi 17'si Türk ve 2'si İtalyan olmak üzere toplam 19 şüpheli yakalandı. Aziz milletimizin bilmesini isterim ki hangi büyüklükte olursa olsun, Hangi ülkeye kaçmış olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim etmeye kararlıyız. Onların nefeslerini keseceğiz. Ülkemiz adli makamlarınca suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kasten öldürme dahil 23 ayrı suçtan aranan, toplam 56 ayrı suç kaydı bulunan ve 3'ü cinayet olmak üzere; kasten yaralama, 6 bin 136 sayılı kanuna muhalefet, yağma vb. suçlarından kırmızı bülten ile aranan, elebaşılığını Barış Boyun'un yaptığı organize suç örgütüne yönelik; İtalya polisi ile KOM Başkanlığı, İnterpol Europol Daire Başkanlığı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü, Sakarya Emniyet Müdürlüklerince ortaklaşa yürütülen çalışmalar kapsamında; İtalyan polisi tarafından Roma ve Milano'da operasyon düzenlendi. Operasyonda elebaşı Barış Boyun'un da aralarında olduğu organize suç örgütü üyesi 19 şüpheli yakalandı" ifadelerini kullandı.

BUGÜNE KADAR 317 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Bakan Yerlikaya paylaşımının devamında "Firari barış boyun organize suç örgütüne yönelik bugüne kadar İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Sakarya, ve Kütahya' da gerçekleştirilen 26 ayrı operasyonda 317 şahıs yakalandı. Bunlardan; 175'i tutuklandı ve 100'ü hakkında adli kontrol kararı verildi. KOM Başkanlığımızı, Interpol-Europol Daire Başkanlığımızı ve İtalyan güvenlik makamlarını tebrik ediyorum. Dünyanın neresinde olursa olsun Aziz Milletimizin huzurunu kaçıranları, suç işleyenleri yakalayıp, nefeslerini kesmeye devam edeceğiz. Organize suç örgütlerine yönelik mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek" dedi.

Görüntü Dökümü:

---------

Operasyondan görüntüler

Polisin paylaştığı fotoğraflar

Arişiv görüntüler

Genel ve detaylar

==========================

3- THY'DEN İMAMOĞLU'NUN ROMA SEYAHATİ HAKKINDA AÇIKLAMA

İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, (DHA) TÜRK Hava Yolları (THY) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu'nun Roma seyahatiyle ilgili açıklama yaptı. Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün'ün sosyal medyadan yaptığı açıklamada, gelen talep üzerine Boeing-737 uçağının THY tarafından kiralama yöntemiyle tahsis edildiği belirtildi.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün paylaşımında, "İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu ve heyetinin Roma uçuşları için tarifeli bir seferimizin tahsis edildiği yönündeki ifadelere açıklık kazandırmak isteriz. Sayın Başkan ve heyetinin Roma seyahati, tarifeli bir uçuşumuzla gerçekleşmemiş olup, Türk Hava Yolları’na gelen talep üzerine Boeing-737 uçağımız kiralama yöntemiyle tahsis edilmiştir. Tarifeli bir uçuşumuzun özel bir heyete tahsis edilmesi gibi bir durum sözkonusu değildir" ifadelerini kullandı.

=========================

4- KÜÇÜKÇEKMECE'DE 1 KİŞİNİN YARALANDIĞI SİLAHLI SALDIRI: YAKALANMAMAK İÇİN GÜVENLİK KAMERALARINI BOYAMIŞLAR

Ali AKSOYER/İSTANBUL,(DHA) KÜÇÜKÇEKMECE’de 19 Nisan'da otobüse binmek üzere olan Mehmet Kalafat'a (29) silahlı saldırı düzenleyerek ağır yaraladıkları iddia edilen 3 şüpheli polis tarafından yakalandı. Şüphelilerin yakalanmamak için çevrede bulunan güvenlik kameralarını sprey boyayla boyadıkları ortaya çıktı. Silahlı saldırıyı gerçekleştiren İsmail T. tutuklanırken gözaltına alınan 2 şüpheli ise, serbest bırakıldı.

Olay, 19 Nisan'da Küçükçekmece Söğütçeşme Mahallesinde meydana geldi. Saat 07.30 sıralarında otobüse binmek üzere olan Mehmet Kalafat kimliği belirlenemeyen 1 kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda ağır yaralanan Kalafat hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken, saldırgan olay yerinden kaçtı.

KAMERALARI SPREY BOYAYLA BOYAMIŞLAR

Cinayet Büro Amirliği tarafından başlatılan soruşturmada polis ekipleri saldırganın zayıf yapılı 1.75 -1.80 boylarında olduğunu belirledi. Şüpheli, polis ekipleri tarafından her yerde aranırken, polis ekipleri çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Ekipler olay yerini gören güvenlik kameralarının saat 02.00 sıralarında siyah giyimli bir kişi tarafından sprey boyayla boyandığını ve görüntü alamaz hale getirildiğini tespit etti.Olay yerinde 1 adet 9 mm boş kovan bulundu.

1 KİŞİ TUTUKLANDI, 2 ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

Polis ekipleri incelemeler sırasında, bir güvenlik kamerasında şüphelinin kaçtığı anların bulunduğunu tespit etti. Görüntülerin takibi sonucu önce şüphelinin bindiği araç ardından da şüphelinin kimliği tespit edildi. Önceki gün yapılan operasyonda olayla ilgisi bulunan İsmail T., Ömer T. ve A.R.T. adlı 3 şüpheli gözaltına alındı.Polis yaptığı soruşturmada şüphelilerin olayı önceden planladığı, yakalanmamak için çevredeki güvenlik kameralarını sprey boyayla boyadıkları, ardından da saldırıyı gerçekleştirdikleri belirlendi. Olayda silah kullanan şüphelinin, İsmail T. olduğu tespit edildi. Saldırının Mehmet Kalafat ile İsmail T. arasında daha önce yaşanan bir tartışma nedeniyle düzenlendiği tespit edildi. Poliste işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen şüphelilerden İsmail T. tutuklandı. Şüpheli Ömer T. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, diğer şüpheli A.R.T. ise savcılık sorgusunun ardından serbest kaldı.

Görüntü Dökümü

--------

-Şüphelilerin adliyeye sevki

-Şüphelilerin spreyle kameraları boyadıkları anlar

-Şüphelinin olaydan sonra ka

===============================

5- GÜNGÖREN'DE OTOMOBİLDEN HIRSIZLIK KAMERADA

Ali AKSOYER/İSTANBUL,(DHA)GÜNGÖREN'de park halindeki otomobilde, içinde 5 bin 500 Euro ve 20 bin lira bulunan çantayı çalan Gürcistan uyruklu 2 şüpheli, polis tarafından yakalandı. Şüphelilerin hırsızlık yaptıkları anları, güvenlik kameraları kaydetti. Şüpheliler, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay, 16 Mayıs Perşembe günü, Mehmet Nesih Özmen Mahallesi, Meşe Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Akaki S.(46) ile Giorgi T. isimli Gürcistan uyruklu iki kişi, tekstil işiyle uğraşan A.Ş.'nin park halindeki otomobilinin ön koltuğunda bulunan çantayı çaldı. İçinde 5 bin 500 Euro ve 20 bin lira bulunan çantanın çalındığını fark eden A.Ş., polise başvurdu.

Hırsızlık Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan çalışmada, şüphelilerin güvenlik kamerası tarafından görüntülendiği belirlendi. Şüphelilerin kimliklerini tespit eden polis, Fatih'te başka bir otomobilden hırsızlık yapmaya hazırlanan şüphelileri yakalayarak gözaltına aldı. Gürcistan uyruklu Akaki S.(46) ile Giorgi T.(39)'nin sorgusu Asayiş Şube Müdürlüğü'nde yapıldı. Poliste işlemleri tamamlanan iki şüpheli, sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HIRSIZLIK ANLARI KAMERADA

Hırsızlık anları, güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, A.Ş.'nin otomobilini park ederek uzaklaşıyor. Şüphelilerden biri, bir süre uzaktan izledikten sonra otomobile yöneliyor. Kapıları kilitli olmadığı görülen otomobilin sürücü koltuğuna oturan şüpheli, kısa süre sonra otomobilden inip bagajı kontrol ediyor. Şüpheli, daha sonra olay yerinden hızla ayrılıyor.

Görüntü dökümü:

------------------------

-Hırsızlık anları güvenlik kamera görüntüsü

-Şüphelilerin adliyeye sevki

==============================

6- AVCILAR'DA FATURA ÖDEME MERKEZİ DOLANDIRICILIĞI

İhsan DÖRTKARDEŞ / İSTANBUL, (DHA)- AVCILAR'da uzun süredir faaliyet gösteren fatura ödeme merkezinde faturalarını ödeyenler evlerine gelen elektrik, su ve doğalgaz kesme tebligatlarıyla şok yaşadı. 2 ay önce el değiştirdiği ve ruhsatsız olduğu öğrenilen iş yerini belediye ekipleri mühürledi. Çok sayıda kişinin fatura ücretlerini toplayan dolandırıcılar kayıplara karıştı, mağdurlar ise karakola giderek şikayetçi oldu.

Avcılar Merkez Mahallesi'nde yıllardır faaliyet gösteren fatura ödeme merkezinde faturalarını ödeyenler, evlerine gelen elektrik, su ve doğalgaz kesme tebligatlarıyla büyük bir şok yaşadı. Gelen tebligatları alarak iş yerine gelenlere sistemde bir arıza olduğu söylendi. Vatandaşların daha sonra Avcılar Belediyesi'ne yaptığı şikayetler üzerine zabıta ekipleri tarafından yapılan incelemelerde, iş yerinin ruhsatsız olduğu belirlendi. Sözde fatura ödeme merkezi mühürlendikten sonra çalışanlar kayıplara karıştı. 2 ay önce el değiştirdiği öğrenilen fatura ödeme merkezinde yapılan dolandırıcılığın ne kadar olduğu araştırılırken, mağdurlar emniyete giderek şikayetçi oldu.

"TEBLİGAT GELİNCE BURAYA GELDİK AMA MUHATAP BULAMADIK"

Fatura ödeme merkezi mağdurlarından Yolcu Saygın, yıllardır faturalarını burada ödediğini belirterek, "Elektrik ve su için borç nedeniyle kesme tebligatları gelince, buraya geldik. Ancak muhatap bulamadık. Dün aynı durumda 80- 90 kişi vardı. Biz nasıl edeceğiz bilmiyorum. Ödemeyi yaptık ve şimdi ikinci ödeme yapmamız gerekecek. Belediye gelip burayı mühürledi, doğrusunu yaptı. Milletin canı daha fazla yanmasın diye. Bu gibi yerler hiç güvenli değil" dedi. Fatura ödemeye gelen Mehmet Yıldız ise, "Elektrik parası yatıracaktım meğerse adamlar dolandırıcı çıktı, kaçmışlar. Bundan önce 108 lira ödemiştim. Bu önemli değil de fazla yatıran da çıkar. Geçen genç çocuk vardı ödeme makbuzu olarak fiş verdi. Öyle olmaz dedim. Üzerine imza attı, parayı aldığına dair" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

---------------

-İş yerinin görüntüsü

-İş yerinin kapısına vurulan mühür

-Faturaların ödemeyenlerin tepkisi

-Yolcu Saygın ve Mehmet Yıldız ile röportaj

-Genel ve detay görüntüler

==============================

7- AVCILAR'DA KENDİSİNİ POLİS OLARAK TANITAN DOLANDIRICIYA SUÇÜSTÜ

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- AVCILAR’da, kendisini polis olarak tanıtan şüpheli, yabancı uyruklu kadını dolandırmak istedi. Kendisinden istenen parayı şüpheliye teslim etmek üzere verilen adrese giden kadın, dolandırıldığını anlayınca çevredekilerden yardım istedi. Kaçmak isterken yakalanan Uğur D. gözaltına alındı.

Olay, Salı günü öğle saatlerinde Namık Kemal Caddesi'nde meydana geldi. Kendisini polis olarak tanıtan şüpheli, yabancı uyruklu Sulaf D. isimli kadını arayarak isminin terör olaylarına karıştığını, sürdürülen gizli soruşturma kapsamında elindeki tüm parayı vereceği adrese getirmesini istedi. Şüpheli, kadına bu durumdan kimseye söz etmemesi gerektiğini de söyledi. Paniğe kapılan Sulaf D., durumu eşine anlattı. Mohammed S.A. durumdan şüphelenerek polis ekiplerine ihbarda bulundu; ardından da eşiyle şüphelinin verdiği adrese gitti. İhbar üzerine Avcılar Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri Merkez Mahallesi Namık Kemal Caddesi’ne yönlendirildi. Parayı şüpheliye tesim etmek üzere olan Sulaf D., şüphelinin polis olmadığını ve kaçmak istediğini fark ederek çevredekilerden yardım istedi. Yakalanacağını anlayan Uğur D. ile Mohammed S.A. arasında arbede yaşandı. Şüpheli Uğur D., arbede sırasında vatandaşlar tarafından yakalanıp, ring görevi yapan polis ekiplerine teslim edildi. Yabancı uyruklu çift Uğur D.'den şikayetçi olurken, polis ekiplerinin konuyla ilgili soruşturması sürüyor.

Görüntü Dökümü

-----

-Caddedeki kalabalıktan görüntü

-Çevredeki vatandaşlardan görüntü

-Polis ekiplerinden görüntü

==============================

8- (özel) ATAŞEHİR'DE MOTORLU KURYE İLE OTOMOBİL KAFA KAFAYA ÇARPIŞTI; KAZA KAMERADA

Gamze EĞRİ- Murat SOLAK / İSTANBUL, (DHA)- Ataşehir'de seyir halindeki otomobil ile motosikletli kurye kafa kafaya çarpıştı. Yaralanan motorlu kurye hastaneye kaldırılırken kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Kaza, 20 Mayıs Pazartesi günü öğle saatlerinde Ataşehir Ferhatpaşa Mahallesi'nde yaşandı. Caddede ilerleyen otomobil ile karşı yönden gelen 19 yaşındaki motorlu kurye Murat Bozkaya kafa kafaya çarpıştı. Kazanın etkisiyle motor yola doğru savrulurken, Bozkaya otomobilin kaputunun üzerine savruldu. Sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle otomobil park halindeki başka bir motosiklete çarparak durabildi. Otomobilin üzerine savrulan motosikletli sürücüsü Murat Bozkaya ise yere düştü. Yerden kalmaya çalışan Bozkaya'nın yardımına çevredekiler koştu. İhbar üzerine olay yerine sağlık ekibi sevk edildi. Kazada yaralanan Bozkaya ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Esnaf Adem Albay, "İçeride oturuyorduk, bam diye bir ses geldi. Araba buradan gelirken kurye de diğer taraftan gelmiş. Araba bizim motora da vurdu. Kurye kazayı hafif yaralı şekilde atlattı. Ambulans bekledik. Yarım saat ambulans gelmedi. Burada çalışmıyordu. Bizim yan lokantada çalışıyordu. Burada kaza riski yüzde yüz. Tam olarak göremiyorlar. Çok kaza yaşıyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------

(Güvenlik kamera görüntüsü)

-Motosiklet ile otomobilin çarpışması

-Motorun savrulması

-Bozkaya'nın otomobilin üzerine çıkması

-Otomobilin park halindeki motora çarpması

-Bozkaya'nın yere düşmesi

-Bozkaya'nın yerden kalması

-Otomobil sürücüsünün inmesi

-Çevredekilerin koşması

==========

(Aktüel)

-Kazayı duyan esnaf ile röp

-Caddeden görüntü

-Genel ve detay

============================

9- SANCAKTEPE TEM'DE MAKAS ATARAK İLERLEDİ

Cengiz ÇOBAN- Hiba KARGI/İSTANBUL,(DHA)-SANCAKTEPE TEM Otoyolu'nda bir otomobil sürücüsü trafik güvenliğini tehlikeye atarak makas atarak ilerledi. Yoğun trafiğe aldırış etmeden şerit değiştiren sürücünün o anları cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Olay, dün akşam saatlerinde TEM Otoyolu Sancaktepe mevkii Ankara istikametinde meydana geldi. Trafikte makas atarak ilerleyen otomobil, başka bir araçta bulunanlar tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Görüntülerde, trafiği tehlikeye düşürecek şekilde makas atararak ilerleyen otomobil sürücüsünü, diğer sürücüler selektör yakıp korna çalarak uyarıyor. Yoğun trafiğe ve diğer sürücülerin tepkilerine aldırış etmeyen sürücü sık sık şerit değiştirerek ilerliyor, bir süre sonra da gözden kayboluyor.

Görüntü Dökümü:

-------

- Makas atarak şerit değiştiren sürücü

- Bir sürücünün selektör yapıp, korna çalması

- Genel ve detay görüntüler

Görüntü Dökümü:

-------

- Makas atarak şerit değiştiren sürücü

- Bir sürücünün selektör yapıp, korna çalması

- Genel ve detay görüntüler

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber