Geri Dön
İstanbul DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

1- EYLEM TOK VE OĞLU HAKKINDA KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILDI

Oğuzhan UYSAL / İSTANBUL, (DHA)- Eyüpsultan'da lüks ciple, arızalanan ATV motorunu emniyet şeridinde kontrol eden gruba çarpan ve Oğuz Murat Acı'nin ölümüne neden olan 17 yaşındaki sürücü T.C ve annesi Eylem Tok için kırmızı bülten çıkarıldı.

Eyüpsultan'da 1 Mart 2024 tarihinde saat 23.50 sıralarında 17 yaşındaki T. C.'nin seyir halindeyken yol kenarında arıza nedeniyle park halinde bulunan 3 adet ATV tipi araca çarpması sonucunda Oğuz Murat Acı hayatını kaybetmiş, birden fazla kişi yaralanmıştı. Kaza sonrasında ehliyetsiz sürücü T.C., annesi yazar Eylem Tok tarafından önce Mısır'a ardından da ABD'ye kaçırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 2 Mart 2024 tarihinde saat 03.50 sıralarında İstanbul Havalimanından Mısır'a gittikleri tespit edilen anne Eylem Tok hakkında "Suçluyu kayırma" suçundan ve oğlu T.C hakkında "Bir kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek" suçundan yakalama kararı çıkarmıştı.

KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILDI

Başsavcılık, 7 Mart'ta anne ve oğlu için kırmızı bülten çıkarılması talebi hazırlayarak Adalet Bakanlığına gönderdi. Bu talep kabul edilerek yazar Eylem Tok ve oğlu T.C. hakkında kırmızı bülten çıkarıldı.

Görüntü dökümü

-----------

-Arşiv

==========================

2- KIRMIZI BÜLTENLE ARANAN 2 KİŞİ İSTANBUL'DA YAKALANDI

Derya EVREN KORKMAZ/İSTANBUL, (DHA)- İÇİŞLERİ Bakanı Ali Yerlikaya, Fransa ve Hollanda tarafından kırmızı bültenle aranan 2 şüphelinin İstanbul'da yakalandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Fransa tarafından " Uyuşturucu madde ticareti, kaçakçılık ve karapara aklama" suçlarından aranan Karadağ uyruklu Sead Dedeic ve Hollanda tarafından çıkarılan kırmızı difüzyon mesajıyla (Acil Yakalama Mesajı) "Uyuşturucu madde ticareti ve ateşli silahlar" suçlarından aranan Hollanda uyruklu Marciano Eugene Ruimwijk'un İstanbul'da düzenlenen operasyonlarda yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sead Dedeic: 28 Şubat 2024 tarihinde Edirne İpsala Kara Hudut kapısından ülkemize giriş yapan ve hakkında 2024 yılı Nisan ayında İnterpol kırmızı bülteni yayınlanan Sead Dedeic, düzenlenen bir operasyonla yakalandı. Marciano Eugene Ruimwijk: Hakkındaki Kırmızı Difüzyon mesajı 2024 yılı Nisan ayında yayınlanan Marciano Eugene Ruimwijk de ülkemize giriş yaparken yakalandı.Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; hangi büyüklükte olursa olsun, hangi bültenle aranırsa aransın, halkımızın huzurunu kaçıran ulusal ve uluslararası organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine ve çetelere nefes aldırmayacağız" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Gözaltına alınan şüphelinin fotoğrafı

-Şüphelilerin araçlara bindirilmesi

-Şüphelilerin sağlık kontrolüne götürülmesi

=============================

3- (ÖZEL) ESENLER'DE İKİ GRUP ARASINDA SİLAHLI KAVGA

Oğuzhan CİN-Ahmet YEŞİLMEN/ İSTANBUL,(DHA)- ESENLER'de aralarında husumet bulunan iki grup arasında sokakta başlayan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. 1 kişinin silahla vurulduğu kavga anları, güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde iki grubun sokakta yürüyen anne ve çocuğuna aldırış etmeden ateş ettiği anlar görülüyor.

Olay, dün saat 15.00 sıralarında Fatih Mahallesi'nde yaşandı. Aralarında husumet bulunan iki grup arasında sokakta tartışma başladı. Kısa sürede kavgaya dönüşen tartışma sırasında, üzerinde silah bulunan 1 kişi çevredekilere ateş etmeye başladı. Kavga sırasında B.A. silahla vurularak yaralandı. Yaralı B.A. bir binaya sığınırken, kavga eden iki grup olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi olay yerinde yapılan B.A. ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayın ardından kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

OLAY ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Kavga anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, kavga sırasında şüphelinin, sokakta yürüyen anne ve çocuğuna aldırış etmeden ateş ettiği anlar görülüyor. Yaşananları anlatan mahalle sakini Nadir Atasoy, "Ben gördüğümde olay olmuştu, yaralanan merdivende yatıyordu. Sonra ambulans geldi yaralıyı aldılar götürdüler" dedi. Mahalle sakini İbrahim Sesli ise, "İşten geldim. 4 el ateş ediyor, 2 tane de sokağın yukarısında ateş ediyor. Çocuk karın boşluğundan vurulmuş. Arkadaşın arbasının camı patlamış kurşunla" diye konuştu. Mahalle sakinlerinden bir kadın ise "Genç bir çocuk geldi. 2-3 el ateş etti. Çocuk yukarı kaçınca da peşine doğru bir kez daha ateş etti. İkisi de gençti" dedi.

Görüntü Dökümü:

-------

(Güvenlik Kamerası)

- Kavga anları

- Şüphelinin ateş açması

- Şüphelinin bir kişi silahla tehdit etmesi

- Kadın ve çocuğun sokaktan geçişi

- Şüphelilerin kaçışı

(Aktüel)

- Olay yerinden görüntüler

- Polis araçlarından görüntüler

- Nadir Atasoy ile röportaj

- İbrahim Sesli ile röportaj

- Görgü tanığı kadınla röportaj

- Kurşun gelen araçtan görüntü

- Genel ve detay görüntüler

==========================

4- GAZİOSMANPAŞA'DA HUSUMETLİSİNİ TAKİP EDİP SİLAHLA BACAĞINDAN YARALADI

Baran AKKAYA- Emin YEŞİL/İSTANBUL,(DHA)- GAZİOSMANPAŞA'da caddede yürüyen İ.O., kendisini takip eden husumetlisi tarafından silahlı saldırıya uğradı. Şüpheli 3 el ateş ederek olay yerinden kaçarken, bacağından vurulan İ.O. hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olay, saat 19.00 sıralarında Merkez Mahallesi Salih Paşa Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, İ.O. caddede yürüdüğü sırada husumetlisi tarafından takip edildi. Büfeden alışveriş yapan İ.O. kendisini takip eden kişinin 3 el ateş etmesi sonucu bacağından yaralandı. Silahlı saldırgan olay yerinden hızla kaçarken, çevredekiler silah sesleri üzerine yaralı İ.O.'nun yardımına koştu. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri olay yerinde yaptıkları ilk müdahale sonrası yaralıyı ambulansla hastaneye kaldırdı. Polis ekipleri ise, incelemelerinin ardından kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

(Cep telefonu)

- Yaralıya vatandaşların müdahalesi

(Aktüel)

-Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması

-Olay yerindeki polis ekiplerinden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

=========================

5- BAĞCILAR'DA ATM ÖNÜNDE ÖNCE DÖVDÜLER SONRA GASP ETTİLER

Özgür EREN - Derya Evren KORKMAZ/ İSTANBUL, (DHA)- BAĞCILAR'da bankamatiğe para yatıran E.A., yanına gelen 3 kişinin tekme tokat saldırısına uğradıktan sonra gasp edildi. Şüpheliler E.A.'nın 10 bin lirasıyla, aracının anahtarını da alarak olay yerinden kaçtı. Olay anı ve şüphelilerin kaçışı güvenlik kamerasına yansıdı. Yakalanan şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olay, 19 Mayıs Pazar günü 01.40'ta Kirazlı Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, caddede bulunan bankamatiğe para yatırdığı sırada 3 kişi yanına gelerek E.A.'yı darbetmeye başladı. Şüpheliler, yere düşen E.A.'ya tekme tokat saldırdıktan sonra 10 bin lirasını, kimliğini, banka kartlarını ve aracının anahtarını gasp edip olay yerinden kaçtı. Ara sokaktan koşarak kaçan şüpheliler kayıplara karıştı. Saldırıya uğradığını ve gasp edildiğini belirten E.A. polis ekiplerine ihbarda bulundu. Olay yerine gelen ekipler, şüphelilerin eşgalini belirlemek için, saldırının yaşandığı cadde ve çevresindeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

OLAYA KARIŞAN 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, E.A.nın daha önce A.A. isimli kişiyle tartışma yaşadığını belirledi. Polis ekipleri güvenlik kameralarından olayı A.A ve yaşı küçük B.A.'nın gerçekleştirdiğini tespit etti. Polis ekipleri olaya karışan 5 kişiyi daha gözaltına aldı. Yağma ve kasten yaralama suçlarından adliyeye sevk edilen şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

TEKME TOKAT SALDIRI KAMERADA

Diğer yandan E.A.nın bankamatik önünde para yatırırken uğradığı saldırı anı güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı. Görüntülerde E.A.'nın şüpheliler tarafından tekme tokat saldırıya uğrayıp darbedildiği anlar yer alıyor. Saldırının ardından şüpheliler koşarak olay yerinden kaçıyor.

Görüntü Dökümü

-------

(Güvenlik kamerası)

-3 kişinin bir kişiyi darbetmesi

-Darpedilen kişinin yere düşmesi

-Şüphelilerin kaçması

============================

6- SULTANGAZİ'DE İŞ YERİNE PİMİ ÇEKİLMEMİŞ EL BOMBASI ATILDI(Ek görüntü ve fotoğrafla)

Baran AKKAYA- Emin YEŞİL/İSTANBUL,(DHA)- SULTANGAZİ'de tekstil atölyesine pimi çekilmemiş el bombası atıldı. İş yerine daha önce de silahlı saldırı düzenlendiği öğrenildi. Şüphelinin el bombasını havalandırma girişinden atölyeye attığı anlar, güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Olay, 21 Mayıs Salı günü saat 05.00 sıralarında Sultangazi 75. Yıl Mahallesi'nde meydana geldi. Tekstil atölyesinin önüne gelen kapüşonlu şüpheli, havalandırma girişinden içeri pimi çekilmemiş el bombası attı. Şüpheli olayın ardından atölyenin önünden uzaklaştı. Tekstil atölyesine daha önce de silahlı saldırı düzenlendiği ve atölye sahibinin husumetlilerinin olduğu öğrenildi. Polisin olayla ilgili incelemesi sürüyor.

Diğer yandan şüphelinin atölyenin havalandırma girişinden el bombasını attığı anlar güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı. Görüntülerde atölyenin önüne gelen kapüşonlu şüphelinin, bombayı atarak olay yerinden uzaklaştığı anlar yer alıyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------

(Güvenlik kamerası)

-Şüphelinin tekstil atölyesi önüne gelmesi

-Bombayı atarak uzaklaşması

(Aktüel)

-Olayın yaşandığı iş yeri

-Atılan el bombasının fotoğrafı

-Genel ve detay görüntüler

===========================

7- (Özel) ATAŞEHİR'DE OTOBÜSÜN CAMINDAN DİREK GİRDİ; YOLCULAR ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Cengiz ÇOBAN- Oğuzhan CİN- İsa ALMAÇAYIR / İSTANBUL, (DHA)- ATAŞEHİR'DE direk yüklü vinç dönüş yaptığı sırada direklerden bazıları İETT otobüsünün camından içeri girdi. Kazada şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, otobüste hasar meydana geldi.

Olay, saat 14.00 sıralarında Yeni Çamlıca Mahallesi Dursunbey Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, 34 BU 4361 plakalı vinç yolda dönüş yaptığı sırada kasasındaki direkler, seyir halinde olan 34 HO 2948 plakalı İETT otobüsünün camından içeri girdi. İçinde yolcular olan otobüsün camı direklerin çarpmasıyla tuzla buz oldu. Otobüsteki yolcular kısa süreli panik yaşadı. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, otobüste hasar meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine trafik ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle durma noktasına gelen trafik vinç ve otobüsün yol kenarına çekilmesiyle normale döndü.

Otobüsün şoförü, "Seyir halindeydim, birkaç yolcum vardı. Çok yolcum yoktu" dedi. Vincin şoförü konuşmak istemezken şirket çalışanı, "Bana telefon etti. Anlattı durumu. Cama çarpmış, başka bir şey yok, yaralı da yok" diye konuştu.

Tutanak tutan taraflar daha sonra kaza yerinden ayrıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------

(Cep telefonu)

-Otobüsün camından giren direk

-Vinç ve otobüsün görüntüsü

(Aktüel)

-Trafik ekiplerinden görüntü

-Vinç sürücüsün görüntüsü (Kot pantolonlu, açık renk tişörtü)

-Kazaya karışan vinç üzerindeki direkler

-Otobüsün kırılan camı

-Otobüsün içinde tuzla buz olan cam parçaları

-Otobüs şoförü ile röportaj

-Vincin bağlı olduğu şirket çalışanı ile röportaj

-Tutanak tutulması

-Otobüsün kaza yerinden ayrılması

-Genel ve detay görüntüler

===========================

8- (Özel) BÜYÜKÇEKMECE'DE OĞUL VEREN BİNLERCE ARI BİNANIN ÇİTLERİNİ SARDI

Oğuzhan CİN / İSTANBUL,(DHA)- BÜYÜKÇEKMECE'de yeni bir kovan kurmak için mevcut kovanlarından ayrılan binlerce arı, bir binanın önündeki çitlere kondu. Çevredeki vatandaşların tedirgin olmaları üzerine arılar, arıcı Hüsnü Yıldızı tarafından alınarak götürüldü. Hiçbir koruyucu kıyafet kullanmadan arıları kutunun içine doldurarak götüren Hüsnü Yıldız, "Kutuya kraliçe arıyı koyduk, içeriye tamamı girdikten sonra çuvalın ağızını kapatıp bahçemdeki kovana koyacağım. Koloniler kovanlarında yer kalmadığı için sıkışıyor. Bunlar da içgüdüsel olarak insanlar gibi ayrı bir yuva kurmak için kovanlarından dışarı çıkıyorlar" dedi.

Büyükçekmece Ulus Mahallesi'nde oğul veren arılar, kendi kovanlarını oluşturmak için mevcut kovanlarından ayrılarak bir binanın önündeki çitlere yerleşti. Dışarı çıktıklarında başıboş binlerce arıdan tedirgin olan vatandaşlar, ilk çareyi ateş yakmakta buldu. Yaktıkları kartonun dumanını arılara doğru tutan çevre sakinleri, arıları uzaklaştırmaya çalıştı fakat arılar bu sefer de kaldırıma yerleşti. Haber verilmesi üzerine adrese gelen arıcı Hüsnü Yıldız, kavanoz kapağı yardımıyla kutuya doldurduğu arıları kendi kolonisine katmak üzere evine götürdü.

"YENİ BİR YUVA KURMAK İÇİN KOVANLARINDAN DIŞARI ÇIKIYORLAR"

Arıcı Hüsnü Yıldız, "Arı oğul vermiş, buraya konmuş. Bize de bilgi verdiler ve arıları buradan almaya geldik. Götüreceğiz, kovana koyacağız. İçeriye giriyorlar, kutuya kraliçe arıyı koyduk. İçeriye tamamı girdikten sonra çuvalın ağzını kapatıp bahçede kovana koyacağım. Koloniler kovanlarında yer kalmadığı için sıkışıyor. Bunlar da içgüdüsel olarak insanlar gibi yeni ayrı bir yuva kurmak için kovanlarından dışarı çıkıyorlar. Fakat bu şehir merkezlerinde girecek yer bulamadıkları için öncelikle ağaçlara yer yapmaya çalışıyorlar. Daha sonra kovan niteliğinde girecekleri bir yer buldukları zaman oraya giriyorlar. Oğul arı sıkıştırılmadığı sürece zarar vermez ama kovanına koyduktan sonra yuvasını benimserse kovanını savunur" diye konuştu.

"ARILARI GÖRDÜĞÜMÜZ İÇİN DIŞARI ÇIKAMADIK"

Bina sakini Gülsen Güler, "Saat 12.30 sıralarında geldi bunlar. Çocukları okula gönderecektik, arıları gördüğümüz için dışarı çıkamadık. Birikmeye başladılar, daha sonra biz ateş yakınca yere düşmüşler. Sonrada bu arıcı geldi" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

(Cep telefonu)

-Vatandaşların yanan karton dumanıyla arıları uzaklaştırmaya çalışması

(Aktüel)

-Arılardan görüntüler

-Arıcı Hüsnü Yıldız'ın arıları çuvala alması

-Arıcı Hüsnü Yıldız ile röportaj

-Bina sakini Gülsen Güler ile röportaj

-Genel ve detay görüntüler

=============================

9- FATİH'TE EVCİL HAYVAN TAŞIMA ÇANTASIYLA KADIN KUAFÖRÜNE SALDIRI KAMERADA

Utku Can SÖNMEZ - Oğuzhan CİN / İSTANBUL, (DHA)- FATİH'te kimliği belirsiz yüzü maskeli bir kişi, kadın kuaförüne evcil hayvan taşıma çantasıyla saldırdı. Sabah gelen çalışanlar ve iş yeri sahibi camların kırık olduğunu görüp polise şikayette bulundu. Şüphelinin kuaförün camını kırdığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, 21 Mayıs Salı gece saatlerinde Cerrahpaşa Mahallesi'nde bulunan bir kadın kuaföründe meydana geldi. Sabah iş yerini açmaya gelen çalışanlar, camların kırık olduğunu farketti. Hemen güvenlik kamerasını izleyen çalışanlar, yüzü maskeli, ceketini ters giymiş ve elinde evcil hayvan taşıma çantası olan bir kişinin iş yerinin önüne geldiğini gördü. Şüpheli, birkaç tur attıktan sonra dükkanın camlarını elinde bulunan pet çantayla kırdı. İş yerinden herhangi bir şey almayan şüpheli yaya olarak olay yerinden uzaklaştı. Kuaförün sahibi, durumu polis ekiplerine bildirdi. Ekipler, şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

"KİMİN NE İÇİN YAPTIĞINI BİLMİYORUZ"

Yaşananları anlatan iş yeri sahibi Hatice Bulut, "Sabah geldiğimde camın kırık olduğunu gördüm. Ardından kameraları incelediğimizde, üstündeki montu ters şekilde giymiş bir kişinin elindeki pet çantasıyla cama saldırdığı anlaşıldı. Bizim öyle kimseyle düşmanlığımız yok, kimin ne için yaptığını bilmiyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü:

-------------

(Güvenlik kamerası)

-Şüphelinin iş yerine yürüme anları

-Saldırı anları

(Kırılan camdan cep telefonu görüntüsü)

(Aktüel)

-İş yerinden görüntüler

-Hatice Bulut ile röportaj

-Genel ve detay görüntüler

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber