Geri Dön
İstanbul DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 3

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 3

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 3

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 3

1- TAKSİM'DE 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI TÖRENİ

Hasan YILDIRIM- Zeki GÜNAL / İSTANBUL, (DHA)- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104'üncü yılı dolayısıyla Taksim'de tören düzenlendi. Törende İstanbul Milli Eğitim İl Müdürü Murat Mücahit Yentür, Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı.

Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104'üncü yılı nedeniyle tören düzenlendi. Törene, İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Kaya, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, İstanbul Büyükşehir B

elediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile siyasi parti temsilcileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı. Resmi törenin ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu zabıta mangası eşliğinde İBB çelengini anıta bıraktı. İmamoğlu'nun ardından siyasi parti temsilcileri ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) da anıta çelenk bıraktı.

Tören sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ekrem İmamoğlu, "İçimizi kıpır kıpır eden ve her insanın çocukluğundan beri hafızalarında belki en güzel anılarını hissettiren, hatırlatan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mızın kutlamasının başlangıç anını yaşıyoruz. Aslında bayramı kutlamak, bir arada olmak, iyi günde kötü günde bir olabilmek, birlikte olabilmek duygusunun en önemli anlarından biri de bayramları kutlayabilmektir. Dünyada çok az millete nasıp olan Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin ilk ışığını yani TBMM'nin kuruluşunu milletin egemenliği kavramıyla insanlarımıza hediye edilmiş bir bayram haline gelmesi dünyada çok az rastlanır bir şeydir. Tematik anlamda çocuklara emanet edilmiş, gençlere emanet edilmiş yüz yıl önce bunlar muazzam düşünceler" dedi.

Törende çeşitli ülkelerden gelen çocuklar hazır bulundu. Tören halk oyunları gösterisi yapıldıktan sonra toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Görüntü Dökümü:

-----------------

-Tören alanından görüntü

-Halk Oyunları gösterisi

-Çeşitli ülkelerden gelen çocuklar

-Saygı Duruşu

-İstiklal Marşının okunması

-Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin anıta konulması

-İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 'nun İBB çelengini anıta bırakması

-İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamaları

-Toplu fotoğraf çekimi

-Genel ve detaylar

==============================

2- İSTANBUL VALİLİĞİ'NİN DÜZENLEDİĞİ PROGRAMLA 23 NİSAN KUTLANDI

Altan ÇİMEN - Özkan ÖZGER / İSTANBUL - (DHA) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İstanbul Valiliği tarafından Cemal Reşit Rey Konser salonunda düzenlenen programla kutlandı. Programda Yıldız Çocuklar Korosu'nun müzik dinletisi ve halk oyunları gösterileri yapıldı. Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında derece alan öğrencilere de ödülleri verildi.

İstanbul Valiliği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Cemal Reşit Rey Konser salonunda kutlama programı düzenledi. Programa İstanbul Valisi Davut Gül, 3'üncü Kolordu Komutanı Korgeneral Sezai Öztürk, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür katıldı. Beyoğlu, Beşiktaş, Zeytinburnu, Kağıthane, Eyüpsultan ve Şişli ilçelerinden gelen çok sayıda öğrenci ve veli programı izledi. İl Milli Eğitim Müdürü Yentür'un açılış konuşması ile başlayan programda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in mesajı da okundu. TRT İstanbul Bölge Müdürlüğü'nün hazırladığı 23 Nisan videosunun gösterilmesinin ardından müzik öğretmenleri ve öğrencilerden oluşan Yıldız Çocuklar Korosu müzik dinletisi gerçekleştirildi. Şiir yarışmasında 1'inci olan Rami İlkokulu öğrencisi Ömrüm Mina Kuşçu şiirini okudu. Programda İstanbul genelinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı temasıyla düzenlenen Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yarışmalarda 3'üncü olan öğrencilere İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2'inci olan öğrencilere Korgeneral Sezai Öztürk ve 1'inci olan öğrencilere İstanbul Valisi Davut Gül Ödüllerini verdi. 'Geçmişten Geleceğe Altın Adımlar' halk oyunları gösterisi ile program son buldu.

"TÜRKİYE YÜZYILI'NIN UFKUNDA GÜVENLE YÜRÜYECEK, NİCE 23 NİSANLAR KUTLAYACAKSINIZ"

Programda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in mesajı okundu. Bekan Tekin mesajında, "Sevgili Çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nız kutlu olsun. Bu bayram, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları sayesinde millî bağımsızlığımızı hiç unutmamanız ve sürekli sahip çıkmanız için sizlere emanet edildi. Geleceğinizin teminatı olan bu emaneti yüreğinizde gururla taşıyın. Sizlerin; elinizi uzaklara umutla uzatmanız için geçmişte olduğu gibi şimdi de büyük bir ekiple çalışıyoruz. İstiyoruz ki yüzünüz hep gülsün, iyilik ve güzellik içinde olun; gözlerinizde pes etmeyen aydınlık bakışı hep görelim. İstiyoruz ki bu emanete sahip çıkma azim ve kararlılığınız hiç azalmasın. Güçlü ve müreffeh bir Türkiye için bu bakışınız bizim güvencemizdir. Sizler için attığımız her adım vatanımızı ve milletimizi sevmekle başlar ve sizler için çalıştığımız her gün bizim için bayramdır. İnanıyorum ki; devralmakta olduğunuz binlerce yıllık tecrübeyle şekil almış kültürel mirası geleceğe uzanan bilimsel ve teknolojik kazanımlarımızla bir cevhere dönüştüreceksiniz. Türkiye Yüzyılı'nın ufkunda güvenle yürüyecek, nice 23 Nisanlar kutlayacaksınız" ifadelerine yer verdi.

"BU TARİH; TÜRK MİLLETİNİN BOYUNDURUK ALTINA GİRMEYECEĞİNİ GÖSTERMİŞTİR"

Bakan Tekin'in mesajının devamında ise "Saygıdeğer Milletim, Kurtuluş mücadelesini yöneten ve nice kahramanlığı sinesinde saklayarak Cumhuriyeti kuran Gazi Meclisimizin 104. kuruluş yıl dönümünü ve bayramınızı kutluyorum. Meclisimizin açılmasıyla egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu vurgulayan bu tarih; Türk milletinin boyunduruk altına girmeyeceğini göstermiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi, kurulduğu 23 Nisan 1920'den bu yana nice zorluklara göğüs geren milletimizin timsali olarak adalet ve barışın güvencesidir. Kadim Türk milletinin binlerce yıllık tecrübesi ve kutlu mirası ile meclisimiz; sadece ülkemiz için değil, mağdur edilmiş tüm milletler için de egemenliğin ve selametin teminatıdır. Bu güvenle Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunun 104. yıl dönümünü kutluyor; sevgi dolu yürekleriyle milletimizin birlik ve beraberliğinin en saf yansıması olan çocuklarımızın nice bayramlar görmesini diliyorum" ifadeleri yer aldı.

"HER BİR ÇOCUĞUMUZUN SEVİNCİ, UMUDU, GURURU BUGÜN 104 YAŞINDA"

Açılış konuşmasını gerçekleştiren İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, "Ulusal iradenin en güçlü ifadesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 104'üncü yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dünyadaki tüm çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı hep birlikte coşkuyla kutluyoruz. Ülkemizin yarını olarak gördüğümüz her bir çocuğumuzun sevinci, umudu, gururu bugün 104 yaşında. Bugüne heyecan ve sevgi dolu yüreklerle uyanan çocuklarımız 104 yıllık bir şanlı tarihin parlak sayfalarından birini çevirmektedirler. Bu vesileyle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını içtenlikle kutluyor, onların her birini sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Bayramınız kutlu olsun" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-----------------

-Kutlama programından genel ve detay görüntüler

-İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür konuşması

-Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'ın kutlama mesajının okunması

- Yıldız Çocuklar Korosu müzik dinletisi

- Rami İlkokulu öğrencisi Ömrüm Mina Kuşçu şiir okuması

-Ödül töreni

-Halk oyunları gösterisinden detaylar

================================

3- KÜÇÜK VALİDEN TAKSİM'DE 1 MAYIS'A İZİN

Mikail BIYIKLI-Ömer HASAR/İSTANBUL,(DHA) İSTANBUL Valisi Davut Gül, 23 Nisan Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu 4. sınıf öğrencisi Derin Mina Koç'a devretti. Koç, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin 1 Mayıs etkinliklerinin Taksim'de yapılıp yapılmayacağı sorusuna yanıtını veren Derin Mina Koç, "İzim veririm tabii ki" diye konuştu.

İstanbul Valisi Davut Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları için İstanbul Valiliğine gelen Şair Mehmet Emin Yurdakul İlkokulu öğrencilerini kabul salonunda karşıladı. Vali Gül, konuklarını tek tek selamladı. Ardından Vali Davut Gül koltuğunu 10 yaşındaki 4. sınıf öğrencisi Derin Mina Koç'a devretti.

"İZİN VERİRİM TABİİ Kİ"

Makam koltuğuna oturan Derin Mina Koç, tüm çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitleri sevgi ve minnetle andıklarını belirtti. Mina Koç, "Öncelikle bizim en temel ihtiyaçlarımızdan, oyun ihtiyacımızın karşılanabilmesi için daha fazla çocuk parklarının ve oyun alanlarının olmasını, bu alanların içinde bulunan oyuncak ve zeminin doğal malzemeden yapılmasını, aynı zamanda yeşillikler içinde olmasını istiyorum. Doğadan uzak olan AVM'lerde vakit geçirmek istemediğimiz için yürüyüş alanları, botanik bahçeler, bisiklet yolları herkesin huzur bulduğu yeşil alanların çoğalmasını isterim. İsteklerimi planlarken sadece yaşıtlarımı değil bazı ağabey ve ablalarımı da düşündüm. Ders çalışmak, projeler hazırlamak için yürüyerek gidebilecekleri kütüphanelerin olmasını arzu ederim. Son olarak gelecekte bizi yurtdışında gururlandıracak ve milli sporcularımızın yetişeceği spor merkezleri yaygınlaşmasını tüm kalbimle arzu ediyorum. Bana bu fırsatı veren tüm büyüklerimin ellerinden öpüyorum. Beni dinlediğiniz teşekkür ediyorum" dedi. Koç konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Çocuk doktoru olmak istediğini söyleyen Derin Mina Koç, 1 Mayıs etkinliklerinin Taksim Meydanı'nda yapılıp yapılmayacağı konusundaki soruya ise, "İzin veririm tabi ki" yanıtını verdi.

"TALİMATLARINIZI ALDIK"

Ardından bir konuşma yapan Vali Gül, "Öncelikle Sayın Valimizi tebrik ediyoruz. Gerçekten kendini çok güzel yetiştirmiş. Seni yetiştiren anneyi, öğretmenlerinizi tebrik ediyorum. Hem diksiyonu çok güzel, hem de verdiğim mesajlar çok çok iyi. İnşallah yarının gençleri olarak mutlu olduğunu, yapmak istediğiniz işleri yaparsınız. Arkadaşlarınızı tebrik ediyorum bir ekip olarak geldiniz. İstanbul'da da, Türkiye'de de eğitimdeki kalitemiz tıpkı diğer alanlarda olduğu gibi her geçen gün bir öncekinden daha iyiye gidiyor. Bugün ihtiyaç olarak görülen meselelerin önemli bir kısmını 5 sene önce, 10 sene önce, 30 sene önce hayal bile edemezdik; ama daha iyisi her zaman mümkün. Özellikle eksikliğini hissettiğiniz yürüme mesafesindeki kütüphaneler, yürüme mesafesindeki okullar, yeşil alanların artırılması, düzenli bir şehirleşmenin yapılması sadece çocuklar için değil, hepimiz için çok çok önemli bir ihtiyaç. Talimatlarınızı aldık. İnanıyorum ki bundan birinci derecede sorumlu olan belediyelerimiz de bu talimatlarınızı almıştır" diye konuştu. Vali Gül, sözlerini dünyadaki tüm çocukların 23 Nisan Çocuk Bayramını kutlayarak bitirdi. Kendisini ziyaret eden öğrencilerle fotoğraf çektiren Vali Gül, çocuklara hediyeler de verdi.

Görüntü Dökümü

-------

-Vali Davut Gül'ün çocukları karşılaması

-Derin Mina Koç'un makama oturması

-Derin Mina Koç'un konuşması

-Vali Davut Gül'ün konuşması

-Hatıra fotoğrafı çekiminden görüntüler

-Genel ve detay görüntüler

===============================

4- İMAMOĞLU KOLTUĞUNU 3'ÜNCÜ SINIF ÖĞRENCİSİ ALİ SELİM'E DEVRETTİ

Altan ÇİMEN- Özkan ÖZGER / İSTANBUL, (DHA)- İSTANBUL Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle makamını 3'üncü sınıf öğrencisi Ali Selim Metli'ye devretti. Metli'nin ilk talimatı okullara öğrenciler için dolaplar yapılması ve öğrencilerin gelişimi için yemek desteğinin arttırılması oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğunu, Zeytinburnu Haluk Ündeğer İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Ali Selim Metli'ye devretti. İBB'nin Saraçhane'deki ana yerleşkesindeki başkanlık makam odasında gerçekleştirilen törene aynı okulun farklı sınıflarında okuyan 6 öğrenci ile öğretmenleri katıldı. Öğrencilerle tek tek tanışan İmamoğlu, sözü Ali Selim Metli'ye bıraktı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamına oturan çocuk Başkan Ali Selim Metli konuşma yaptı. Konuşmasında Metli, "Bugün 23 Nisan'da Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı. Atatürk bu özel günü biz çocuklara armağan etti. Ben bu yüzden Atatürk'e büyük hayranlık duyuyorum ve bugün çok mutluyum. Burada konuşmama olanak sağladığınız için de sizlere çok teşekkür ederim" dedi. Öğrencilerin okula giderken çantalarını taşımakta zorlandığını ifade eden Başkan Ali Selim Metli'nin ilk talimatı ise öğrencilerin çantalarını ve eşyalarını koyabilmeleri için tüm sınıflara öğrenci dolapları yapılması oldu. Ayrıca her okulda yemekhanelerin olması gerektiğini belirten Metli, öğrencilerin gelişimine destek olunması gerektiğini söyledi. Bu kapsamda telefon ile İBB Destek Hizmetler Daire Başkanı Barış Yıldız'ı arayan Başkan Metli, öğrenci dolaplarının yapılması için gerekli çalışmaların başlatılması talimatını verdi.

"YILLARCA OTURUP ŞAŞIRANLAR"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan tüm parklara çöp kutusu konulmasını isteyen Ali Selim Metli diğer isteklerini unutunca öğretmenleri destek oldu. Yaşanan bu anlardan sonra İmamoğlu, "Tabi ki unutabilir, bir anda makama oturdu. Yani yıllarca oturup şaşıranlar var" dedi. İmamoğlu'nun "Ali Selim devam etmeyi düşünüyor musun?" sorusuna "Evet" diyen Metli'nin cevabı herkesi güldürürken İmamoğlu "Biliyorsun, başkanlık koltuğu hiç kimseye ait değil, millete ait. Biz sadece temsilciyiz ve milletimize layık olmak için çalışıp hizmet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Öğrenci ve öğretmenlere teşekkür ederek günün anısına hediye veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, misafirlerini kapıya kadar uğurladı. Bu sırada 31 Mart Seçimlerini ailesi ile takip ettiğini anlatan bir öğrencinin, "Seçim olduğunda televizyonlarda izlemiştik, sizin kazandığınızı öğrenince havalara uçtum" sözlerine İmamoğlu, "Sana, bu güzel duygularına layık olalım inşallah" yanıtını verdi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Ekrem İmamoğlu ve öğrencilerin buluşması

-Makama oturan Ali Selim Metli'nin açıklamaları

-İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun konuşması

-Daire Başkanına telefon ile talimat verme detayları

-Hediye taktimi ve vedalaşma detayları

-Genel ve detay görüntüler

===================================

5- VALİ GÜL: TAKSİM SADECE 1 MAYIS DEĞİL, BU TÜR ETKİNLİKLERİN TAMAMINA KAPALI

Mikail BIYIKLI-Ömer HASAR/İSTANBUL,(DHA) İSTANBUL Valisi Davut Gül, 1 Mayıs kutlamasıın Taksim Meydanı'nda yapılmayacağını açıkladı. Gül, "Biliyorsunuz 1 Mayıs 2012 yılından itibaren Taksim'de kutlanmıyor. Dolayısıyla da Taksim bu anlamda sadece 1 Mayıs değil, bu tür etkinliklerin tamamına kapalı. Biz başta DİSK, KESK ve benzeri kuruluşlar olmak üzere, Memur-Sen, HAK-İŞ, talep eden herkesle konuştuk. Taksim'de bu sene olmayacağını kendilerine izah ettik. İstanbul'un herhangi bir yerinde uygun gördükleri bir yerde karar verirlerse de bunun coşku içerisinde, günün anlamına uygun şekilde, demokrasi şenliği şeklinde kutlanması için üzerimize düşeni yapacağımızı söyledik" dedi.

"TAKSİM DIŞINDAKİ HERHANGİ BİR ALANDA KUTLANACAK"

İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Valiliği'nde gazetecilerle biraraya geldi. Vali Gül, bir gazetecinin 1 Mayıs etkinliklerinin Taksim Meydanı'nda olup olmayacağını sorusuna da yanıt verdi. Vali Gül, "Bugün 23 Nisan çoşku içerisinde kutlanıyor. Önümüzde de 1 Mayıs etkinlikleri var. Biliyorsunuz 1 Mayıs 2012 yılından itibaren Taksim'de kutlanmıyor. Dolayısıyla da Taksim bu anlamda sadece 1 Mayıs değil, bu tür etkinliklerin tamamına kapalı. Biz başta DİSK, KESK ve benzeri kuruluşlar olmak üzere, Memur-Sen, HAK-İŞ, talep eden herkesle konuştuk. Taksim'de bu sene olmayacağını kendilerine izah ettik. İstanbul'un herhangi bir yerinde uygun gördükleri bir yerde karar verirlerse de bunun coşku içerisinde, günün anlamına uygun şekilde, o demokrasi şenliği şeklinde kutlanması için üzerimize düşeni yapacağımızı söyledik. Kendi aralarında istişare ediyorlar. İnşallah her sene olduğu gibi bu sene de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü olarak emekçilerimizin bayramı olarak İstanbul'da İstanbul'umuza yakışır bir şekilde coşku içerisinde kutlanır. Olayın taraflarıyla biz iki kez görüştük. Muhtemelen bu hafta içerisinde de netleşir. Kutlanacak yer itibariyle netleşir. Biliyorsunuz 2012 yılından itibaren öyle. Taksim'in dışındaki herhangi bir alanda kutlanacak. O alanın neresi olacağını karar verip bizden talep edecekler. Biz de güvenlik tedbirleri başta olmak üzere bütün lojistiğini ne gerekiyorsa üzerimize yapacağız" dedi.

Görüntü Dökümü

-----

-Vali Davut Gül'ün açıklamaları

-Genel ve detay görüntüler

==================================

6- İSTANBUL İL EMNİYET MÜDÜRÜ ZAFER AKTAŞ, KOLTUĞUNU ŞEHİT ÇOCUĞUNA BIRAKTI

Derya EVREN KORKMAZ- Burak KESKİNCİ / İSTANBUL, (DHA)- İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu temsili olarak şehit oğlu Çağatay Özmen'e bıraktı. Koltuğa oturduktan sonra telsizle anons yapan Özmen, sürücüleri uyararak emniyet kemeri hatırlatması yaptı.

İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle 5 çocuğu makamında ağırladı. Aktaş, bir süre öğrencilerle sohbet ettikten sonra emniyet müdürlüğü makamını temsili olarak 2016'da Mardin'de operasyonda ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Ankara GATA'da şehit düşen Ozan Özmen'in oğlu Çağatay Özmen'e devretti.

İl Emniyet Müdürü Aktaş'ın koduyla polis telsizinden anons yapan Özmen, geleceğin teminatı olan çocukların her zaman yanlarında olduklarını, onların güvenlik ve asayiş içerisinde büyümeleri için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirtti. Anonsun devamında 23 Nisan'da herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için güvenlik önlemlerini arttıracaklarını kaydeden Özmen, "Trafiğe çıkacak araç sürücülerimize sesleniyorum. Emniyet kemerlerini araçlarımıza binerken mutlaka takalım. Hız yapmamaya dikkat edelim. En önemlisi trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım. Talimatlarıma son olarak teşkilat mensuplarımızın çocuklarının bayramını kutluyorum. Bütün meslektaşlarımı Allah korusun" ifadelerini kullandı.

Aktaş, ziyaret sonunda çocuklara hediyeler verdi.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Çocukların karşılanması

-Çocuklarla sohbet edilmesi

-Çağatay Özmen'in makama oturması

-Çağatay Özmen'in telsizle anons yapması

=================================

7- İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ŞEHİT ÇOCUKLARI İÇİN 23 NİSAN ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Ahmet YEŞİLMEN- Uğur ŞAHİN / İSTABUL, (DHA)- İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla şehit çocukları için etkinlik düzenledi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü yerleşkesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla şehit çocukları için birtakım etkinlikler düzenledi. Sosyal Hizmetler ve Sağlık Şube Müdürlüğü ile Deniz Limanı Şube Müdürlüğünün organizasyonunda gerçekleşen etkinliklerde şehit çocukları gönüllerince eğlendi.

"SEVİNÇLİYİZ AMA BURUKLUK DA VAR"

Şehit eşi Şeyda Binici, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum. Bu özel günde İl Emniyet Müdürümüz başta olmak üzere İlçe Emniyet Müdürümüz bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. Bu yüzden çok mutluyuz. Çocuklarımız adına çok sevinçliyiz ama aynı zamanda içimizde burukluk da var" dedi

"ONLARLA BERABER ÇOK MUTLU OLDUK"

Sosyal Hizmetler ve Sağlık Şube Müdürü Banu Ördek, "İstanbul Emniyet Müdürlüğü olarak Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü ve Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ile beraber şehit ailelerimizin bize emaneti olan değerli eşleri, çocuklarıyla beraber güzel bir etkinlik yapmak istedik. Onları da mutlu ettiğimizi düşünüyorum. Çünkü biz çok mutlu olduk onlarla beraber, güzel vakitler geçirdik" ifadelerini kullandı.

"ONLAR BİZE EMANET"

Deniz Limanı Şube Müdürü Abdulkadir Gürbüz, "Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızda Türkiye'nin bayramını kutluyoruz. Bugün Sosyal Hizmetler ve Sağlık Şube Müdürlüğü ve Deniz Limanı Şube Müdürlüğü olarak şehit çocuklarımıza bir etkinlik düzenlemek istedik. Onlara burada şube müdürlüğünün bahçesinde bir piknik organize ettik. Buradan da İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı teknelerimizle şehit çocuklarımızla boğaz turu gerçekleştireceğiz. Onlar bize emanet. Onları mutlu ettiysek ne mutlu bize" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

----------------

Şehit ailelerinde görüntü

Çocuklardan görüntü

Şehit yakını röp

Müdürlerden röp

Çocukların oynaması

Çocuklardan görüntü

Genel ve detaylar

=============================

8- YOLCUSUZ METROLAR ÇARPIŞTI, SEFERLER SAATLERDİR AKSIYOR

Oğuzhan UYSAL, Murat KORKMAZ/İSTANBUL, (DHA) - M5 Üsküdar-Samandıra hattında eğitim amaçlı kullanılan yolcusuz iki metronun çarpışması sonucunda metro hattında hasar meydana geldi. Yapılan tamir çalışması nedeniyle Altunizade ve Üsküdar metro seferleri İETT otobüsleriyle düzenlenen ring seferleriyle sağlanıyor. Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada tamir çalışmasının 24 Nisan Çarşamba günü tamamlanacağı ve seferlerin 25 Nisan sabahı normale döneceği açıklandı.

M5 Üsküdar-Samandıra metro hattının Fıstıkağacı İstasyonu civarında 21 Nisan'ı 22 Nisan'a bağlayan gece yaşanan olayda, eğitim amaçlı kullanılan yolcusuz iki metronun çarpışması sonucunda metro hattının kuplajlarında hasar meydana geldi. Hasar nedeniyle yapılan tamir çalışmaları devam ederken, Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada seferlerin 25 Nisan sabahı normale döneceği söylendi.

ULAŞIM RİNG SEFERLERİYLE SAĞLANIYOR

Metro hattında devam eden tamir çalışmaları nedeniyle Üsküdar-Altunizade istasyonları arasında ulaşım 15 dakika aralıklarla düzenlenen ring seferleriyle sağlanıyor. Altunizade-Samandıra Merkez istasyonları arasında seferlerin normal şekilde devam ettiğini belirten Metro İstanbul, yolcuların oluşabilecek yoğunluktan ve beklemelerden etkilenmemeleri için Üsküdar İstasyonu 1 numaralı girişin karşısında, sahil tarafından bulunan İETT durağından Altunizade yönüne, Altunizade İstasyonu'nda 6 numaralı girişin yanında bulunan İETT durağından Üsküdar yönüne, ücretsiz İETT ring seferleri düzenlendiği belirtildi.

Görüntü Dökümü:

--------

-Metro istasyonundan görüntüler

-Bekleyenler

===============================

9 - HALÜSİNASYON GÖRÜP KENDİ KENDİNE ÇATIŞTI

Vehbi DEMİR - Özcan KILIÇ / İSTANBUL, (DHA) - BÜYÜKÇEKMECE'de halüsinasyon gördüğü öne sürülen Aziz Ç. binanın girişine sığınarak kendi kendine çatıştı. Mahallede korku dolu anlar yaşanırken olay güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, dün saat 17.00 sıralarında Celaliye Mahallesi İstasyon Caddesi'nde meydana meydana geldi. İddiaya göre, aldığı alkolün etkisiyle halüsinasyon gördüğü öne sürülen Aziz Ç. (38) bir binanın girişine sığınarak sokağa kurşun yağdırdı. Zaman zaman kapı aralığından etrafı gözetleyen Aziz Ç.'ye kurşun yağdırmaya devam ettti.

Silah seslerini duyan çevre sakinleri korku dolu anlar yaşarken durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Etrafa rastgele kurşun yağdıran Aziz Ç.'yi yakalayan polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. Olay yerinde yapılan incelemelerde, 15 adet kovan, 10 adet mermi çekirdeği olduğu tespit edildi. Sıkılan kurşunlardan 3'ü farklı binalara isabet etti.

Olayda şans eseri can kaybı ve yaralı olmazken yakalan Aziz Ç. sağlık kontrolü nedeniyle hastaneye götürüldü. Aziz Ç.'nin evinde yapılan aramada ise 88 adet tüfek ve tabanca mermisi ile 5 bıçak ele geçirildi. Aziz Ç.polis merkezindeki ilk sorgulamasında olay yerinden ayrıldıktan sonra silahı attığını ama tam olarak nereye attığını bilmediğini ifade etti.

Aziz Ç.'nin ifadesinin ardından serbest kaldığı öne sürülürken mahalle sakini Nedim Geyikçeli, "Benim burada çocuklarım var parka gidiyor geliyor, eve girip çıkıyor. Videolar var içeriden sağa sola rastgele ateş ediyor. Bu normal bir şey değil, biz burada çoluk çocuğumuzu rahat bir şekilde dışarı salamayacak mıyız. Bu çocukların can güvenliği kalmamış oluyor. Yakalanıp neden salınıyor, salmışlar. Artık ne içtiyse, ne görüyorsa karşısında nereye ateş ettiğini de bilmiyor. Karşı binada kurşun izleri var, bizim binada bodruma girmiş ateş etmiş" dedi.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

- Olay anı(güvenlik kamerası)

- Röportaj

- Kurşun izi ve olay yerinden genel ve detaylar

================================

10- EYÜPSULTAN'DA 19 YAŞINDAKİ ADA'NIN ÖLDÜĞÜ ÇATIŞMAYLA İLGİLİ GÖZALTINA ALINAN 10 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Ali AKSOYER/İSTANBUL(DHA) EYÜPSULTAN'da 3 gün önce 19 yaşındaki Ada Nur Uzuner'in ölümüyle sonuçlanan kız kaçırma meselesi nedeniyle çıkan silahlı çatışmayla ilgili gözaltına alınan 2'si kadın 10 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Eyüpsultan, İslambey mahallesinde 20 Nisan Cumartesi günü saat 02.00'de meydana gelen olayda S.U. adlı genç kızın kaçırılmasının ardından iki aile arasında başlayan tartışma silahlı kavgaya dönüşmüştü. Olay sırasında yanında 3 yaşında çocuğu bulunan 19 yaşındaki Ada Nur Uzuner vurularak hayatını kaybetmişti.

Polis tarafından olaydan sonra başlatılan çalışmada olaya karışan aralarında Ada Nur Uzuner'in ölümüne neden olan silahı ateşlediği tespit edilen "Azatö lakaplı Gaffur E.'nin de aralarında bulunduğu ikisi kadın 10 kişi gözaltına alınmıştı.

Asayiş Şube Müdürlüğünde sorguları tamamlanan şüphelilerle birlikte iki adet silah ele geçirildiği belirtildi. Poliste ifade veren şüpheliler Gaffur E.'nin evinde oturduğu sırada dışardan gürültüler duyunca dışarı çıktığını, kendisini korumak amacıyla rastgele ateş ettiğini söylediği öğrenildi. Gaffur E.'nin karşı taraftan da kendisine doğru ateş edildiğini iddia ettiği öğrenildi.

Cinayet Büro Amirliğinde işlemleri tamamlanan şüpheliler Çağlayan Adalet Sarayına sevk edildiler.

Görüntü Dökümü:

-------------

-Şüphelileri adliyeye sevki

================================

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber