Geri Dön
İstanbul DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 3

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 3

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 3

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 3

1- ESKİ BAKAN MEHMET ALİ YILMAZ EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

Hasan YILDIRIM- Mustafa Mert KARACA- Yılmaz OKUR / İSTANBUL, (DHA)- ESKİ spordan sorumlu devlet bakanı ve Trabzonspor'un eski başkanlarından Mehmet Ali Yılmaz, Beşiktaş'taki evinde kızı tarafından ölü bulundu. Haberi alan yakınları ve tanıdıkları Yılmaz'ın evine koştu.

Eski spordan sorumlu devlet bakanı Mehmet Ali Yılmaz sabah saatlerinde kızı tarafından evde ölü olarak bulundu. Haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekibi Yılmaz'ın hayatını kaybettiğini belirledi. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından cenaze, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

"BABAMIZI KAYBETTİK"

Mehmet Ali Yılmaz'ı 30 yıldır tanıdığını söyleyen Mehmet Zekayi Alatlı, "Akşam yatıyor. Sabah ölüsünü kızı Fatma buluyor. Devamlı buraya geliyordu, görüyorduk. Dün de selam gönderdim aldı selamı. Bugün de böyle oldu. 30 yıldır tanıyorduk. Ama hakikatten babamızı kaybettik" dedi.

"GENEL DURUMU GAYET YERİNDEYDİ"

Mehmet Ali Yılmaz'ın evine gelen Erol Köse, "Son güne kadar yanındaydık. Gayet iyiydi. Bel sorunu vardı. Fıtık tedavisi teşhisi için 2.5 gün hastanede kalmıştı. Ama genel durumu gayet yerindeydi. Ben de şokun içindeyim. Fıtık ve ağrı için hastaneye gitmişti. Başka bir problemi yoktu. Başımız sağ olsun. Adam gibi adamdı" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

------------------

-Olay yerinden görüntü

-Cenaze aracının çıkışı

-Olay yeri inceleme aracının çıkışı

-Mehmet Zekai Alatlı ile röp.

-Erol Köse ile röp

-Olay yerine gelenler

-Genel ve detaylar

===========================

2- KADIKÖY'DE HASTANEDE SOPALI DEHŞET : 1 ÖLÜ

Gamze ŞİMŞEK- Ramazan EĞRİ -Murat KORKMAZ / İSTANBUL, (DHA) -KADIKÖY'de bulunan Göztepe Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde dün akşam saatlerinde güvenlik amiri Erdal Çaycı tartıştığı güvenlik amiri yardımcısı Atilla Ay'ı sopayla döverek öldürdü.

Olay dün saat 19.00 sıralarında Kadıköy'de bulunan Göztepe Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde meydana geldi. Hastanede güvenlik amiri olarak görev yapan Erdal Çaycı (43) ile 15 yıllık arkadaşı güvenlik amiri yardımcısı Atilla Ay (47) arasında tartışma çıktı. Vardiya tartışması kısa sürede kavgaya dönüştü. Hastanenin sistem odasındaki kavgada Erdal Çaycı, sopayla Atilla Ay'ı darbetmeye başladı. Atilla Ay olay yerinde hayatını kaybederken, Erdal Çaycı polisi arayarak iş arkadaşını öldürdüğünü söyledi. Olay yerine gelen polis ekipleri, Atilla Ay'ı yerde hareketsiz halde yatarken buldu. Yapılan olay yeri incelemelerinin ardından Atilla Ay'ın cenazesi adli tıp kurumuna götürüldü. Saldırgan ise gözaltına alınarak Kadıköy Asayiş Büro Amirliğine götürüldü. Erdal Çaycı polise verdiği ifadede, Atilla Ay'ın son zamanlarda vardiya saatleriyle ilgili değişiklikler yapmak istediği ve bu nedenle aralarında tartışma yaşandığını söylediği öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Çaycı, adliyeye sevk edildi.

Görüntü dökümü

--------

Hastaneden görüntü

-Gasılhane önünden görüntü

-Ölen kişinin fotoğrafları

-Şüphelinin fotoğrafı

=============================

3- BAYRAMPAŞA'DA AYAK EZME CİNAYETİ

Rojda ALTINTAŞ - Özgür EREN - Ahmet YEŞİLMEN - Feridun AÇIKGÖZ / İSTANBUL, (DHA) BAYRAMPAŞA'da esnaf Adem Gökhan'ın kardeşi aracıyla, aynı caddede beyaz eşya dükkanı işleten Ercan Keskin'in oğlunun ayağını ezdi. Adem Gökhan, hastane masraflarını ödemeyince tartışma çıktı. Tartışmanın ardından Adem Gökhan ve akrabası Metin Gökhan'ın bıçaklı saldırısına uğrayan Ercan Keskin hayatını kaybederken oğlu Anıl Keskin yaralandı. Ercan Keskin'in kardeşi Cengiz Keskin, "Daha önce dükkan içerisinde küçük çaplı bir saldırıya uğramışlardı. Ben konuşmak için gittiğimde, karşımdakilerin saldırıya geçmek dışında bir niyeti olmadığını gördüm. Ortamı yumuşatmaya çalıştım ama bana da bıçakla saldırmaya kalktılar. Kendimi korumasaydım, ben de hayatımı kaybedebilirdim" dedi.

Olay, dün sabah 10.00 sıralarında, Bayrampaşa'da yaşandı. İddiaya göre, geçtiğimiz ay, restoran işletmecisi Adem Gökhan'ın kardeşinin kullandığı araç, aynı caddede beyaz eşya dükkanı işleten Ercan Keskin'in küçük oğlunun ayağını arabayla ezdi. Kazada, aracın içinde bulunan Adem Gökhan, hastane masraflarını ödemedi. Bunun üzerine Adem Gökhan ile Keskin arasında tartışma çıktı. Bayrampaşa Emintaş İhsan Atlı Sanayi Sitesi'nde, dün sabah saatlerinde bu nedenle başlayan tartışma, kavgaya dönüştü. Adem Gökhan, akrabası Metin Gökhan ile birlikte Ercan Keskin ve oğlu Anıl Keskin'e bıçakla saldırdı. Ercan Keskin, o esnada kardeşi Cengiz Keskin'i aradı. Dükkana gelen Cengiz Keskin ise bıçak darbelerinden kendini korudu. İki çocuk babası Ercan Keskin (47), kaldırıldığı en yakın özel hastanede hayatını kaybetti. Saldırıda Anıl Keskin ise yaralandı. Anıl Keskin'in hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Ercan Keskin'in cenazesi, defnedilmek üzere Giresun'a götürüldü. Şüphelilerin daha önce de bıçaklı saldırı girişiminde bulundukları öğrenildi.

ŞÜPHELİLER TUTUKLANDI

Adem Gökhan ve Metin Gökhan, polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler, 'Kasten Öldürme' öldürme suçundan sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

OĞLUNUN AYAĞININ EZİLDİĞİ ANLAR KAMERADA

Ercan Keskin'in oğlunun ayağının ezilme anı, güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, Ercan Keskin'in oğlu, aracını iş yerinin önüne park ettikten sonra bagajını açıp kapatıyor. Daha sonra arkasını döndüğü sırada Adem Gökhan'ın kardeşinin kullandığı cip, Keskin'in oğlunun ayağını eziyor. Çevredeki vatandaşlar ise koşarak olay yerine geliyor.

TAHTALI SOPALI SALDIRI GÜVENLİK KAMERASINDA

Görüntülerde, kalabalık iki grup arasında çıkan kavgada pazar tezgahlarında kullanılan tahtaların da kullanıldığı görülüyor. Üzerinde önlük olan bir kişi ise elinde sopa ile grubu dağıtmaya çalışıyor.

"KÜÇÜK OĞLUNUN AYAĞINI ARAÇLA EZMİŞLERDİ"

Ercan Keskin'in kardeşi Cengiz Keskin, "Bundan yaklaşık 1 buçuk ay önce, vefat eden abimin küçük oğlunun ayağını araçla ezmişlerdi. Bu olayın ardından aralarında sorunlar başladı. Abim dün 3 kişi tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Bu saldırı, öldürmeye teşebbüs anlamına geliyor. Aldığı yaralar ölümcül nitelikteydi ve sonucunda abimi kaybettik. Olay yerindeydim, abim bana durumu bildirdi. Daha önce dükkan içerisinde küçük çaplı bir saldırıya uğramışlardı. Ben konuşmak için gittiğimde, karşımdakilerin saldırıya geçmek dışında bir niyeti olmadığını gördüm. Ortamı yumuşatmaya çalıştım ama bana da bıçakla saldırmaya kalktılar. Kendimi korumasaydım, ben de hayatımı kaybedebilirdim" diye konuştu. Adli Tıp Kurumu önüne, oğlu Ercan Keskin'in cenazesini almak için gelen 1974 Kıbrıs Barış Harekatı gazisi Halil İbrahim Keskin, "Oğlum 3 kişi tarafından bıçaklandı. Cenazemizi Giresun'a götüreceğiz. Evli ve iki çocuğu vardı" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Olayın 1 ay önceki güvenlik kameraları

-Çocuğun ayağının ezilme anı

-Cinayet günü çıkan kavganın güvenlik kameraları

-Ercan Keskin'in videosu

-Ercan Keskin'in fotoğrafı

-Adli Tıp'tan detaylar

-Cengiz Keskin röp

-Halil İbrahim Keskin röp

============================

4- KÜÇÜKÇEKMECE'DE KUYUMCU SOYGUNUNDA YAŞANANLARIN GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI

- Silahlı soyguncuları sandalye ile kovaladılar

Ahmet YEŞİLMEN- Oğuzhan UYSAL- Uğur ŞAHİN / İSTANBUL, (DHA) KÜÇÜKÇEKMECE'de kuyumcu dükkanını soyan 3 kişiden biri çevredekiler tarafından yakalanarak dövüldü. Bu sırada kuyumcu silahını çekerek defalarca ateş etti. Kuyumcu dükkanı önünde yaşananların güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde 3 soyguncudan biri kapı önünde yakalanıp dövülürken silah çeken diğer 2 soyguncuyu esnaf sandalye ile kovalıyor.

Olay ,saat 10.30 sıralarında Küçükçekmece Atatürk Mahallesi İkitelli Caddesi'nde bulunan bir kuyumcu dükkanında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 3 kişi, kuyumcuya girerek vitrinde bulunan altınları almaya çalıştı. Kuyumcu, şüphelileri durdurmaya çalışırken silah kabzasıyla yaralandı. Vitrinde bulunan altınların bir kısmını alan şüpheliler olay yerinden kaçmaya çalışırken kuyumcu peş peşe ateş etti.

Şüphelilerden biri çevredekiler tarafından yakalandı. Sandalye ile vurulan şüpheli yere yatırıldıktan sonra linç edilmek istendi. Diğer iki şüpheli ise olay yerinden kaçtı. Polis ekipleri şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Olayı gören Turan Şeker, "3 hırsız kuyumcuya girmiş. dükkanı soyuyorlardı. Bir hırsız camı kırıp dışarı çıkarken, vatandaşlar onu etkisiz hale getirdi. İki kişi silah sıkarak kaçtılar. Sonra polisler geldi. Yerlerde mermi kovanları var. Tezgahtaki bilezikleri çantaya doldurup götürdüler" dedi.

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Kuyumcu dükkanı önünde yaşananların güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde 3 soyguncudan biri kapı önünde yakalanıp dövülürken silah çeken diğer 2 soyguncuyu esnaf sandalye ile kovalıyor. Esnafın üzerine geldiğini gören 2 soyguncu hızla uzaklaşıyor

Görüntü Dökümü:

-------------------

EK GÖRÜNTÜ - güvenlik kamerası

-Soyguncuların gelişi

-Çıkışları

-Yakalanan soyguncu

-Dövülmesi

-Diğer soyguncuların silah çekmesi

-Kaçan soyguncular

-Detaylar

///GEÇİLEN GÖRÜNTÜLER

-Kapı önündeki çatışma

-Şüphelinin yakalanması

-Dövülmesi

-Kaçan şüpheliler

-Olay yerinden detaylar

-Olay yeri inceleme ekipleri çalışması

-mermi kovanları

-Turan Şeker röportaj

===============================

5- İSTANBUL'DA LÜKS OTOMOBİL KAÇAKÇILARINA OPERASYON: 20 GÖZALTI- (Havadan görüntülerle)

Derya EVREN KORKMAZ/İSTANBUL, (DHA)- İstanbul'da otomobil kaçakçılarına düzenlenen operasyonda, yurt dışından Türkiye'ye turistik amaçla getirilen ancak yasal süresi bitmesine rağmen çıkış yapmayan ve usulsüz yöntemle satışı yapılan piyasa değeri yaklaşık 60 milyon lira değerinde 17 lüks otomobil ele geçirildi. Operasyonda 20 şüpheli gözaltına alınırken, emniyette sergilenen otomobiller havadan görüntülendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Türkiye'ye turistik amaçla yolcu ile getirilen bazı lüks araçların, yasal süresi içerisinde çıkış yapmadığını belirledi. Ekipler, araçlardan bir kısmının şase numaraları değiştirilerek sahte evraklarla tescil işlemi yapılıp Türkiye plakası çıkarıldığını belirledi. Araçlarla ilgili detaylı araştırma yapan ekipler, ele geçirilen araçların bazılarının Almanya, İsveç ve Polonya'da İnterpol tarafından çalıntı kayıtlarının bulunduğunu ortaya çıkardı.

ARAÇLAR EMNİYETTE SERGİLENDİ

Ekipler aktif şekilde kullanılan araçları ve şüphelileri tespit ederek operasyon düzenledi. 20 kişinin gözaltına alındığı operasyonda yaklaşık 60 milyon lira değerinde 17 lüks otomobil ele geçirildi. Araçlar İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan yerleşkesinde sergilendi. Sergi havadan da görüntülendi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------------

-Sergiden havadan görüntü

-Polis ekiplerinin araçları incelemesi

-Araçların emniyette sergilenmesi

-Araçlardan detay görüntüler

===========================

6- YENİ ZELANDA BAŞBAKAN YARDIMCISI PETERS ÜLKESİNDEN İTHAL EDİLEN İZOLATÖRLERİN KULLANILDIĞI ŞANTİYEYİ ZİYARET ETTİ

Murat KORKMAZ / İSTANBUL, (DHA)- Çanakkale'de düzenlenecek olan Anzak Ayini için Türkiye'ye gelen Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Winston Peters, ülkesinden ithal edilen sismik izolatörlerin ilk defa kullanıldığı Kadıköy'deki binanın şantiyesini ziyaret etti.

Yeni Zelanda getirilen sismik izolatörler, Kadıköy'de kentsel dönüşüm kapsamında yapılan binada kullanıldı. Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Winston Peters de şantiyede incelemelerde bulundu. Peters'e kentsel dönüşümü yapan firmanın yetkilileri de eşlik etti. Peters'in ziyareti ve sismik izolatörlerin kullanımı hakkında konuşan yüksek inşaat ve deprem mühendisi Deprem İzolasyon Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emre Özcanlı, "Çanakkale'deki anma törenlerine katılacak, aynı zamanda da bu projede Türkiye'nin ilk izolatörlü kentsel dönüşüm projesini ziyaret etti. Çünkü kullanılan ürünler, Yeni Zelandalı şirketin 1976 yılında icat ettiği kauçuk izolatörlerdir. Bu sebeple burayı ziyaret etti" dedi

Görüntü Dökümü:

----------------

-Winston Peters karşılanması

-incelemelerde bulunması

-fotoğraf çekinmesi

-inşaattan görüntü

-röportaj

-genel ve detay görüntü

==========================

7- İSTANBUL TAKSİCİLER ESNAF ODASI BAŞKANI AKSU'DAN YENİDEN SEÇİLEN İMAMOĞLU'NA ZİYARET

İSTANBUL, (DHA) İSTANBUL Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu ve beraberindeki heyet 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Ekrem İmamoğlu'nu makamında ziyaret etti.

31 Mart yerel seçimlerinden yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Ekrem İmamoğlu'nu makamında ziyaret etti. Başkan Eyüp Aksu ziyaretle ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Aksu paylaşımında, "İstanbul Taksiciler Esnaf Odası olarak İstanbul Belediye Başkanlığı'na tekrardan seçilen Sayın Ekrem İmamoğlu beyefendiyi makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerimizi kendisine ilettik. Ulaşım sektörümüzdeki sorunları, sıkıntıları ve çözüm önerilerimizi Sayın Başkanımızla istişare ettik." ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü

-----

- Ziyaretten fotoğraflar

===========================

8- SİLİVRİ'DE KÖPEĞİN KARAVANDA MAHSUR BIRAKILDIĞI İDDİASI; KÖPEĞİN SAHİBİ KONUŞTU

Uğur Samet AVCI / İSTANBUL, (DHA)- SİLİVRİ'de karavanda bir köpeğin aç ve susuz bırakıldığı yönünde paylaşımlar sosyal medyada yayıldı. Gelen tepkiler üzerine açıklama yapan köpeğin sahibi, annesinin hastalığı sebebiyle köpeğine bir süre karavandan bakması gerektiğini belirterek, "Sosyal medyada asılsız haberler yapılıyor. Köpeğim 15 yıldır benimle. Benim oğlum o artık. Karavanda yaşıyoruz normalde. Normalde köpeğimle birlikte yaşıyorum, ama şu an geçici olarak annemin tedavisi için buradayım" ifadelerini kullandı.

İzmir Urla'da 15 yıldır birlikte yaşadığı 'Diablo' adlı kırma köpeğiyle Türkiye'yi dolaşmaya hazırlanan Hakan Yetkin (52), annesinin kanser hastası olduğunu öğrendi. Yetkin, annesinin yanında olmak için kısa süre önce Silivri'de yaşamaya başladı. Annesinin sağlık problemlerinden dolayı evde bakamadığı Diablo adlı köpeğe ise karavanda bakmaya başladı. Ancak sosyal medyada Diablo'nun 5- 10 gündür karavanda aç, susuz kaldığı ve kimsenin ilgilenmediği yönünde paylaşımlar dolaşmaya başladı. Olayın sosyal medyada yayılmasının ardından, Hakan Yetkin'e gelen tepkiler gittikçe arttı. Tepkilerden rahatsız olduğunu belirten Yetkin, "Sosyal medyada asılsız haberler yapılıyor. Köpeğim 15 yıldır benimle. Benim oğlum o artık, birlikte gezmediğimiz yer kalmadı" ifadelerini kullandı.

"KARAVANDA YAŞIYORUZ NORMALDE"

Hakan Yetkin, "Karavanda yaşıyoruz normalde. Annemin kanser hastası olması sebebiyle tedavi olması için Urla'dan Silivri'ye geldik. Evde köpeği bakmamız söz konusu değil. Zaten karavanda yaşıyordu ve yaşamaya devam ediyor. Buradaki evimle karavan arasında 50 metre var. Günde 2 defa çıkartılıp gezdiriliyor, maması ve ilaçları veriliyor. Herhangi bir problem yok" dedi.

"İNSANLAR KARAVANDA YAŞAMAYI HAYAL EDİYOR AMA KÖPEĞİM YAŞIYOR"

Yetkin, "Söylenildiği gibi 5 gün dolaştırılmıyor, bakılmıyor, havasız, aç, susuz duruyor gibi şeyler yok. Havasız kalma ihtimali yok. Çünkü, havalandırması ve penceresi açık. Karavanın arka tarafında da alan var. Kendisi karavanın önünde duruyor, arkaya gidiyor yani onun keyfine kalmış. Herhangi bir sıkıntı yok. Köpeğime bakarsanız da bakımsız gibi bir hayvan mı bu? 15 yaşında. İlaçları kullandırılıyor, iç ve dış parazitleri yaptırılıyor. Herhangi bir sağlık problemi bulunmuyor. Sosyal medya paylaşımlarında '5, 10 gündür aç, susuz bırakılıyor, mahsur kalmış, havalandırma yok' deniliyor. Burada penceresi açık, güven içerisinde düzgün bakılıyor. İnsanlar karavanda yaşamayı hayal ediyor ama köpeğim yaşıyor. Bahçeli bir evim olsaydı, bahçede de yaşardı, evimde de yaşardı. Ama şu an evim müsait değil. Bende geçici olarak annemin tedavisi için buradayım. Normalde köpeğimle birlikte yaşıyorum, ama şu an annemin yanındayım. Hayvansever olarak böyle tepki gösterenler tarafından 5- 10 gündür aç, susuz deniliyor. Zaten 3 gün aç, susuz dursa ölür. Bunlarında bilinmesi lazım. Problem yok sağlıklı bir şekilde bakılıyor" şeklinde konuştu.

Öte yandan görüntülerde Diablo'nun karavanın koltuklarını parçaladığı görülüyor. Yetkin bununla ilgili "Ben olmadığım için canı sıkılıyor, normal. Sürekli karavanda birlikte yaşadığımızdan dolayı, yalnız bırakmak zorunda kalıyorum annemin tedavisi dolayısıyla" dedi.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Hakan Yetkin ile röportaj

-Köpekten detaylar

-Genel ve detaylar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber