Geri Dön
İstanbul Garanti BBVA, Uluslararası Caz Günü’nü tek akşamda beş konserle kutluyor

Garanti BBVA, Uluslararası Caz Günü’nü tek akşamda beş konserle kutluyor

Garanti BBVA, Uluslararası Caz Günü’nü tek akşamda beş konserle kutluyor

Garanti BBVA, Uluslararası Caz Günü’nü tek akşamda beş konserle kutluyor

İSTANBUL, (DHA) - GARANTİ BBVA, UNESCO tarafından 2012’de ilan edilen 30 Nisan Uluslararası Caz Günü heyecanını 5 özel konserle paylaşıyor. 30 Nisan Salı akşamı İstanbul’da 5 farklı mekanda gerçekleşecek ‘Portico Quartet’, ‘Üç: Çağrı Sertel, Alp Ersönmez, Volkan Öktem’, ‘CHERISE’, ‘Dilek Sert Erdoğan’ ve ‘Yazz Ahmed’ konserleriyle, müzikseverler Uluslararası Caz Günü’nü doyasıya yaşayacak.

Birleşik Krallık kökenli enstrümantal grup Portico Quartet, modern bir vurmalı çalgı olan hang'ı kullanmasıyla biliniyor. ‘Knee-Deep in the North Sea’ isimli albümleriyle 2008’de Mercury Ödülü’ne aday gösterilen grup; caz, ambient ve elektronik müzik tarzlarıyla İngiltere caz listelerinde ilk sıralarda yer alıyor. Portico Quartet, Garanti BBVA Uluslararası Caz Günü konserleri kapsamında performans sergileyecek. Etkinlik biletleri Garanti BBVA kredi kartları ile yüzde 20 indirimli olarak satın alınabilir.

ÜÇ: ÇAĞRI SERTEL, ALP ERSÖNMEZ, VOLKAN ÖKTEM

Alp Ersönmez ve Çağrı Sertel’in elektronik altyapılarla seslendirdikleri besteler ile oluşan projeleri ‘İKİ’, Volkan Öktem’in katılımıyla zenginleşerek ‘ÜÇ’ adıyla yoluna devam ediyor. Yıllar içinde pek çok farklı grupla, farklı tarzlarda beraber müzik yapan üçlü, bol doğaçlamalı, elektronik altyapılar üzerine kurulmuş enerjik setlerini dinleyicisi ile buluşuyor.

CHERISE

CHERISE, 2021’de çıkardığı Remedy albümüyle söz yazarlığını ve vokaldeki başarısını müzikseverlere duyurdu. Steam Down, Rueban James, Omar ve Nubiyan Twist gibi müzisyenlerle birlikte çalıştı. 2022'de Michael Kiwanuka’nın L'Olympia (Paris) ve Colisée de Roubaix (Lille) konserlerinin ve Jamie Callum’un Avrupa’daki ilkbahar-yaz turnesinin açılışlarını yaptı. 2023’te CHERISE, Calling albümünü çıkardı. Cross the Tracks Festivali’nde ana sahnede performans sergiledi ve Love Supreme (İngiltere) ve Elbjazz Festivali’nde (Hamburg) başarılı performanslara imza attı.

Garanti BBVA kredi kartlarıyla tam bilet kategorisinden 2 bilet alan ilk 100 kişi, yüzde 50 indirimden faydalanacak.

DİLEK SERT ERDOĞAN ‘TRIBUTE TO ARETHA FRANKLIN’

Türkiye’nin güçlü RnB & Soul vokallerinden biri olan Dilek Sert Erdoğan, 2002’de ‘Sing Your Song’ adlı müzik yarışmasında ‘En İyi Kadın Şarkıcı’ ödülünü aldıktan sonra müzik sektörüne profesyonel olarak giriş yaptı. 2006’da Amerika’da düzenlenen ‘International Songwriting Competition’ yarışmasında, kendisine ait dört parçayla 14 bin aday arasından, genel performans kategorisinde ilk 25 arasına girmeyi başardı. Dilek Sert Erdoğan, söz ve müzikleri kendisine ait olan dokuz İngilizce parçadan oluşan, soul albümü Moments’ı 2013’te çıkardı. Yurt içinde ve dışında konserlerine devam eden Erdoğan, 30 Nisan’da sahne alacak.

YAZZ AHMED

Caz trompetçisi olarak müzik kariyerini sürdüren Bahreyn asıllı Yazz Ahmed, müziğinde Arap ve Batı esintileri kullanarak bestelerini üretiyor. Radiohead, Lee Scratch Perry ve Transglobal Underground gibi gruplarla çalışan ve aynı sahneyi paylaşan Ahmed, ‘Finding My Way Home’un ardından ‘La Saboteuse’ ve ‘Polyhymnia’ albümlerini müzikseverlerle buluşturdu. 30 Nisan Uluslararası Caz Günü’nde sahne alacak sanatçının etkinlik biletleri Garanti BBVA kredi kartları ile yüzde 20 indirimli olarak satın alınabilir.

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber