Geri Dön
İstanbul İstanbul - Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu adını Gazze kasabı olarak tarihe utançla yazdırmıştır - 1

İstanbul - Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu adını Gazze kasabı olarak tarihe utançla yazdırmıştır - 1

İstanbul - Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu adını Gazze kasabı olarak tarihe utançla yazdırmıştır - 1

İstanbul - Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu adını Gazze kasabı olarak tarihe utançla yazdırmıştır - 1

Altan ÇİMEN - Ömer HASAR / İSTANBUL - (DHA) CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, “Günümüzün Hitler'i ve Nazileri Gazze'de 15 binden fazla çocuğu öldüren katil Netanyahu kendisinden önceki caniler gibi adını Gazze kasabı olarak tarihe utançla yazdırmıştır. Alnına yapışan bu kara leke ne yaparsa yapsın çıkmayacaktır" dedi.

Erdoğan, 'Filistin İçin Özgürlük' temasıyla toplanan Parlamenterler Arası Kudüs Platformu beşinci Konferansı'na katıldı. İstanbul'da düzenlenen konferansa Erdoğan'ın yanı sıra TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Parlamenterler Arası Kudüs Platformu Başkanı Hamid Abdullah El-Ahmar ve Parlamenterler Arası Kudüs Platformu Türkiye Başkanı Nureddin Nebati, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konferansta yaptığı konuşmada, “Kalbi Kudüs ve Filistin için atan siz kıymetli parlamenterleri ülkemizde ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Medeniyet, tarih ve kültür başkenti güzel İstanbul'umuza hepiniz hoş geldiniz. Parlamenterler arası Kudüs Platformu beşinci konferansının hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Buradan sizlerin vasıtasıyla Afrika'dan Asya'ya, Amerika'dan Avrupa'ya kadar dünyanın dört bir yanındaki bütün Kudüs sevdalılarına selamlarımı, sevgilerimi gönderiyorum. Sizlerin şahsında Filistin davasını kendi meselesi görüp destek veren Kudüs'e ve Filistin'e sahip çıkan tüm Parlamenterlere teşekkür ediyorum" dedi.

“KUDÜS'ÜN KADİM KİMLİĞİ ADIM ADIM YOK EDİLİYOR"

Erdoğan "Üç gün boyunca gerçekleştireceğiniz istişarelerin temas ve ziyaretlerin başarılı geçmesini temenni ediyorum. Az önce yapılan konuşmaları ilgiyle takip ettik. Parlamenterler arası Kudüs Platformu'nun kuruluşundan bu yana geçen sürede önemli bir boşluğu doldurduğunu memnuniyetle müşahede ettik. Türkiye- Filistin dostluk grubu himayelerinde 34 ülkeden 157 üye ile dokuz yıl evvel başlayan girişim bugün 2 bin üyeye ulaştı. Platform faaliyetleriyle toplantı ve konferanslarıyla farklı alanlardaki çalışmalarıyla, Filistin davasının küresel ölçekte sesi ve nefesi oldu. Birleşmiş Milletler kararlarına, prensiplerine, uluslararası normlara uygun olarak Kudüs ve Filistin'e hizmet eden siz kardeşlerimi tebrik ediyorum. Müslüman olmanın, Müslümanca yaşamanın, hakkı, hukuku ve adaleti cesaretle savunmanın gerçekten zor olduğu günlerden geçiyoruz. Bilhassa ilk kıblemiz Mescidi Aksa'nın mahremiyetine, tarihi statüsüne ve kutsiyetine yönelik tacizler giderek artıyor. İşgalci İsrail tarafından Kudüs'ün kadim kimliği adım adım yok ediliyor. Kandan ve gözyaşından beslenen haçlı zihniyetinin tekrar hortlatılmak istendiğini görüyoruz. Haçlı Seferleriyle yakılıp yıkılan Kudüs'ü tekrar ayağa kaldıran ve dört asır boyunca bir esenlik diyarı haline dönüştüren ecdadın torunları olarak Filistin'de yaşanan menfi müspet, her gelişmeyi yakından takip ediyoruz" diye konuştu.

“TAYYİP ERDOĞAN'IN KALBİNE DE, KAVLİNE DE ZİNCİR VURAMAZSINIZ"

Erdoğan, "Son bir asırdır toprakları aşama aşama işgal edilen Filistin halkı bugün tarihin en vahşi zulümlerinden birine maruz bırakılıyor. Buradan mücadeleleriyle Kudüs'le beraber tüm insanlığın onuruna da sahip çıkan Filistinli kahramanlara bir kez daha selamlarımı gönderiyorum. İşgalci zalimler karşısında dik duran, Filistin'in yiğit evlatlarını ülkem ve milletim adına saygıyla selamlıyorum. Dünyanın dört bir yanında Filistin ve Gazzeli kardeşlerimizle dayanışma sergileyen vicdan sahibi tüm insanlara teşekkür ediyorum. 7 Ekim'den bu yana yaşananları anlatmaya artık kelimeler yetersiz kalıyor. Modern dönem firavunlarını görmek isteyen hiç uzağa gitmesin son 203 gündür 35 bin Filistinli, acımasızca katledenlere baksın. Günümüzün Hitler'i ve Nazileri Gazze'de 15 binden fazla çocuğu öldüren katillerdir. Netanyahu, kendisinden önceki caniler gibi adını Gazze kasabı olarak tarihe utançla yazdırmıştır. Alnına yapışan bu kara leke ne yaparsa yapsın çıkmayacaktır. Şimdi biz böyle konuşunca bakıyorsunuz birileri hemen rahatsız oluyor. Cürmü yüzüne söylenen her suçlu gibi İsrail yönetimi de antisemitizmle itham ederek bizi susturabileceğini zannediyor. Ellerindeki basın ve lobi gücüyle Gazze'de işledikleri cinayetlerin üstünü örtebileceklerini düşünüyorlar. Buradan onlara şu hakikati tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum. Ne yaparsanız boş. Ne kadar uğraşsanız da beyhude. Tayyip Erdoğan'ın kalbine de, kavline de zincir vuramazsınız. Sizin tehditlerinize ve baskılarınıza asla boyun eğmeyiz. Ey Netenyahu, duam şu: Ya Rab Kahhar ismi şerifinle tecelli ederek başta Netanyahu olmak üzere bu Siyonistleri kahru perişan eyle. Birileri dönse de biz yolumuzdan dönmeyiz. Dönmeyeceğiz. Çünkü biz Allah'a ve hesap gününe inanıyoruz" diye konuştu.

“HAMASLI KARDEŞLERİMİZİN FİLİSTİN'İN KUVAYİ MİLLİYESİ OLARAK GÖRMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz şartlara göre, esen rüzgara göre, konjonktüre göre sözünü, duruşunu, tavrını belirleyen tatlı su siyasetçilerinden değiliz. Biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık. Bu kutlu yola ömrümüzü adadık. Yarım asırlık siyasi hayatımız boyunca bedel ödemekten asla çekinmedik. Biz birilerine şirin gözükmeksizin değil Filistin bir sınav kağıdı her mümin kulun önünde diyen merhum Cahit Sarifoğlu'nun ifadesinde anlamını bulan o ağır imtihanı hakkıyla vermenin derdindeyiz. Kimse kusura bakmasın. Tüm imkansızlıklara rağmen Filistinli kardeşlerimiz tam 203 gündür tek başlarına direnirken yalnız başlarına tüm insanlığın onurunu savunurken hiç kimse bizden soykırıma sessiz kalmamızı bekleyemez. Sırf İsrail ve Batılı destekçileri öyle istedi diye Hamas'a, terör örgütü iftirası atanlardan olamayız. İsrail'e gönüllü veya ücretli mukabili uşaklık yapan lejyonerlerin ve kiralık kalemlerin kavramlarıyla Filistinli direnişçilere terörist yaftası vuramayız. Varsın birileri rahatsız olsun. Varsın birilerinin ezberleri bozulsun. Biz işgalcilere karşı vatanlarını savunan Hamaslı kardeşlerimizin Filistin'in Kuvayi Milliyesi olarak görmeye devam edeceğiz" dedi

Görüntü Dökümü:

---------

-Erdoğan'ın açıklamaları

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber