Geri Dön
İstanbul İstanbul-Cumhurbaşkanı Erdoğan Sancaktepe'de konuştu-1

İstanbul-Cumhurbaşkanı Erdoğan Sancaktepe'de konuştu-1

İstanbul-Cumhurbaşkanı Erdoğan Sancaktepe'de konuştu-1

İstanbul-Cumhurbaşkanı Erdoğan Sancaktepe'de konuştu-1

Mikail BIYIKLI-Ömer HASAR/İSTANBUL, (DHA)-CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Sancaktepe'de düzenlenen mitingde konuştu. Erdoğan, “Filistinliler, özgürlüklerine, işgal altındaki topraklarına ve başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız devletine kavuşuncaya kadar durmayacağız. Vatanlarını koruyan Gazzeli yiğitlere terörist iftirası atan İsrail aşıklarının değirmenlerine su taşıyanların bize edecek tek kelamları olamaz. Bize tehditle, baskıyla, geri adım attıracaklarını zanneden lobilere rağmen, Filistin davasını kararlılıkla savunmaya devam edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sancaktepe'de düzenlenen mitinge katıldı. Mitinge AK Parti milletvekillerinin yanı sıra AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü ve partililer katıldı. Mitingde konuşan Erdoğan, “İhtiyaç sahiplerini daha fazla gözetmemiz, fakir fukarayı daha fazla kollamamız gereken mübarek günlerden geçiyoruz. Filistin'den Türkistan'a, Sudan'dan Yemen'e, Suriye ve Afganistan'a kadar dünyanın birçok yerinde kardeşlerimiz ciddi sıkıntılar çekiyor. İsrail'in hukuk tanımaz, kutsal bilmez, zalim hükümeti yaklaşık 6 aydır Gazze'deki kardeşlerimizi vahşice katlediyor. Kalpten yapılan duaların geri çevrilmediği bu müstesna zamanlarda ellerimiz semaya, Gazzelli mazlumlar için de açıyoruz. Dualarımızın yanı sıra, insani yardımlarımızla da Gazze'nin yanındayız. Şimdiye kadar toplam 40 bin tondan fazla yardım malzemesini uçaklar ve gemilerle bölgeye gönderdik. Dün de 8. yardım gemisini 125 bin gıda kolisiyle Gazze'ye ulaştırılmak üzere Mısır'a sevk ettik. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin acil ateşkes kararından sonra, İsrail üzerindeki baskının arttırılması için yoğun çaba harcıyoruz. Çocuk, kadın, bebek, yaşlı demeden soykırım uygulayan canilerin hukuk önünde hesap vermesi için, ne gerekiyorsa yapıyoruz. Birileri bilmese de, hatta bildikleri halde siyasi rant için gerçekleri çarpıtsa da, biz Filistin halkının ve devletinin dimdik yanında duruyoruz. Değerli kardeşlerim, buradan kalbi Gazzeli mazlumlar için samimiyetle çarpan kardeşlerime seslenmek istiyorum. Türkiye düşmanlarının tamamı yalan, tamamı düzmece propagandalarına bakıp da içinize şüphe düşürmeyin. İnsanımızın, Gazze hassasiyetini istismar etme peşinde koşan fırsatçıların ahlaksız ve asılsız söylemlerine prim vermeyin. Türkiye, tüm kurumlarıyla Filistin halkının yanındadır. Elimizin uzandığı, gücümüzün yettiği, imkanlarımızın elverdiği ne varsa, tek bir eksik bırakmadan hepsini yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz" dedi.

“FİLİSTİN DAVASINI KARARLILIKLA SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dün akşam AFAD Başkanımızla görüştüm. Ardından Kızılay Başkanımızla görüştüm ve yoğun bir şekilde bu yardımları ulaştırmanın gayreti içerisinde olduklarını kendilerinden öğrendim. Türkiye'nin gayretlerinin en yakın şahidi tüm gruplarıyla, tüm fertleriyle, Filistin halkıdır. Tayyip Erdoğan'ın her türlü bedeli göze alarak verdiği mücadelenin şahidi Gazzeli kardeşlerimizin bizatihi kendileridir. Şahsımızın yanı sıra Dışişleri Bakanımız, MİT Başkanımız, AFAD'ımız, Kızılay'ımız, vakıflarımız, hayırseverlerimiz Filistin ve Gazze için çalışıyor, didiniyor, mücadele ediyor. Türkiye, Suriye imtihanını, Somali imtihanını, Karabağ imtihanını nasıl alnının akıyla verdiyse Gazze imtihanını da vermenin gayretindedir. Allah'ın izniyle bunda da başarılı olacağız. Filistinliler, özgürlüklerine, işgal altındaki topraklarına ve başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız devletine kavuşuncaya kadar durmayacağız. Vatanlarını koruyan Gazzeli yiğitlere terörist iftirası atan İsrail aşıklarının değirmenlerine su taşıyanların, bize edecek tek kelamları olamaz. Bize tehditle, baskıyla geri adım attıracaklarını zanneden lobilere rağmen, Filistin davasını kararlılıkla savunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Görüntü dökümü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber