Geri Dön
Kadıköy İstanbul- İstanbul'da bir grup sağlık çalışanı, 'Büyük Hekim Yürüyüşü' düzenledi

İstanbul- İstanbul'da bir grup sağlık çalışanı, 'Büyük Hekim Yürüyüşü' düzenledi

İstanbul- İstanbul'da bir grup sağlık çalışanı, 'Büyük Hekim Yürüyüşü' düzenledi

İstanbul- İstanbul'da bir grup sağlık çalışanı, 'Büyük Hekim Yürüyüşü' düzenledi

Cengiz ÇOBAN- İsa ALMAÇAYIR İSTANBUL, (DHA)- İSTANBUL'da bir grup sağlık çalışanı, 14 Mart Tıp Haftası nedeniyle taleplerini duyurmak için yürüyüş düzenledi. Yürüyüş sonrası yapılan basın açıklamasında sağlıkçılar, şiddetsiz, güvenceli, demokratik çalışma koşulları sağlayan ve halk için ulaşılabilir bir sağlık ortamı istediklerini dile getirdi.

Bir grup sağlık çalışanı, 14 Mart Tıp Haftası kapsamında Haydarpaşa Numune Eğitim Araştırma Hastanesi önünde toplandı. Grup, 'Sağlık kurumları ayakta, insanlık hayatta kalsın', 'şiddetsiz, güvenli ve güvenceli ortamda iyi hekimlik yapmak istiyoruz' yazılı pankartlar açarak slogan attı. Grup üyeleri 'Karanlığa karşı önlüğümüzün beyazını savunuyoruz', 'Herkes bilsin şiddet varsa hizmet yok', 'Kadına şiddet halk sağlığı sorunudur' yazılı dövizler taşıdı. Polis geniş güvenlik önemi alırken grup Tıbbiye Caddesi'nden Kadıköy meydana kadar yürüyüş düzenledi. Programda, geçen yıl Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerde ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarında hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

MUAYENE SÜRELERİ NİTELİKLİ SAĞLIK HİZMETLERİ GÖZETİLEREK DÜZENLENMELİDİR

Grup adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Dr. Saffet Ercan, şiddetsiz, güvenceli, demokratik çalışma koşullarının sağlanmasını ve halk için ulaşılabilir bir sağlık ortamı istediklerini dile getirdi. Ercan, Türk Tabipler Birliği'nin sağlıkta şiddete yönelik yasa teklifi kabul edilmelidir. Sağlık emekçilerinin dinlenme koşulları, sağlık hizmetinde hataya sevk etmeyecek şekilde düzenlenmeli dedi. Sağlık çalışanları adına maaş, fiili hizmet süresi zammı, ek gösterge, vergi dilimi üst sınırı gibi konulardaki taleplerini sıralayan Ercan, Muayene süreleri, bilimsel ve nitelikli sağlık hizmetleri gözetilerek düzenlenmelidir ifadelerini kullandı

Grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Toplanan grubun görüntüsü

-Açılan pankart ve dövizler

-Atılan sloganlar

-Alınan güvenlik önlemi

-Grubun yürüyüşü

-Saygı duruşu

-Kadıköy meydanda yapılan basın açıklaması

-Genel ve detay görüntüler

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber