Geri Dön
İstanbul Kempo IKF Dünya Şampiyonası'na Türkiye damgası

Kempo IKF Dünya Şampiyonası'na Türkiye damgası

Kempo IKF Dünya Şampiyonası'na Türkiye damgası

Kempo IKF Dünya Şampiyonası'na Türkiye damgası

İSTANBUL, (DHA) - Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen ve 40 ülkeden 3 binden fazla sporcunun katıldığı Kempo IKF Dünya Şampiyonası'nda Türkiye, uluslararası arenada büyük bir başarıya imza attı. 22-28 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen şampiyonada Türk sporcular, Kempo tutkunlarını heyecanlandıran performanslarıyla adlarından sıkça söz ettirdi.

Uluslararası Kempo Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Amatto Zaharia, Türkiye Kempo Federasyonu Başkanı Halis Avşar ve Uluslararası Kempo Federasyonu Organizasyon Başkanı Tarkan Özçiçek liderliğinde düzenlenen şampiyona, sporun uluslararası alandaki önemini bir kez daha gösterdi. Türkiye, finalde mücadele edip ikinci olurken, Romanya birinci ve İran üçüncü olarak şampiyonayı tamamladı.

TÜRKİYE, DÜNYA İKİNCİSİ OLDU

Türkiye, Kempo IKF Dünya Şampiyonası'nda takım halinde dünya ikincisi oldu. Toplam 28 altın, 45 gümüş ve 106 bronz madalya ile büyük bir başarı elde eden Türk Milli Takımı, 632 maçta gösterdiği üstün performansla dikkat çekti. Türk Milli Takımının başarısında büyük pay sahibi olan sporcular takdir topladı. Kategorilerinde dünya şampiyonu olan milli sporcular şu şekilde;

Takım kata kategorisi:

Berk Erol (21-38 yaş)

Akın Can Bingöl (21-38 yaş)

Resul Can Deniz (21-38 yaş)

Semi kempo kategorisi:

Berk Erol (55 kg, 21-38 yaş)

Mete Koparan (65 kg, 10-12 yaş)

Batuhan Yar (60 kg, 12-14 yaş)

Mehmet Saka (25 kg, 10-12 yaş)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber