Geri Dön
Merkez Başakşehir'de deprem tatbikatı yapıldı

Başakşehir'de deprem tatbikatı yapıldı

Başakşehir'de deprem tatbikatı yapıldı

Başakşehir'de deprem tatbikatı yapıldı

İSTANBUL, (DHA)- Başakşehir Belediyesi, Marmara Depremi’nin 23’üncü yılında deprem tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikatta yaralı, engelli ve mahsur kalanlar Başakşehir Arama Kurtarma Afet Yönetimi (BAŞAKAY) ekipleri tarafından kurtarma araçlarıyla tahliye edildi.

Başakşehir Belediyesi, 17 Ağustos 1999’da meydana gelen Marmara Depremi’nin 23’üncü yılında, Kayaşehir’de deprem ve tahliye tatbikatı gerçekleştirdi. İlçe sakinlerini afetlere karşı bilinçlendirmek amacıyla kurulan BAŞAKAY tarafından yürütülen tatbikat gerçeğini aratmadı.

İLÇE SAKİNLERİNE TEMEL AFET EĞİTİMİ VERİLDİ

Düzenlenen deprem tatbikatıyla ilgili belediyeden yapılan yazılı açıklamada aşağıdaki bilgilere yer verilmiştir:

“Kayaşehir 8’inci bölgedeki deprem ve tahliye tatbikatı, farkındalık oluşturmak adına vatandaşların evlerindeki ışıkları söndürüp yakmasıyla başladı. Senaryoya göre, BAŞAKAY ve zabıta ekipleri, tatbikatın yapılacağı bölgeye ambulans, arazöz, sepetli araç eşliğinde intikal etti. Bir yandan vatandaşların güvenli bir şekilde acil toplanma alanında bir araya gelmesi sağlanırken diğer yandan yaralı, engelli ve mahsur kalanlar ise ekipler tarafından kurtarma araçlarıyla tahliye edildi. Tatbikat sonunda Kayaşehir Kültür Yaşam Parkı'ndaki Deprem Simülasyon Merkezi'nde ilçe sakinlerine temel afet eğitimi de verildi.”

18 AYDA 115 BİN 800 KİŞİYE AFET EĞİTİMİ VERİLDİ

Başakşehir’de yaşayan vatandaşlara afet bilinci kazandırmak ve temel afet eğitimi vermek için kurulan BAŞAKAY, bir buçuk yıl içinde 115 bin 800 ilçe sakinine afet eğitimi verdi. Verilen eğitimler ile Başakşehir Belediyesi, 2021 yılında İstanbul’daki 39 ilçe belediyesi arasında en fazla afet eğitimi veren belediye oldu.

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber