Geri Dön
Üsküdar İstanbul - Cumhurbaşkanı Erdoğan 19 Mayıs'ta gençlerle biraraya geldi (Geniş haber)

İstanbul - Cumhurbaşkanı Erdoğan 19 Mayıs'ta gençlerle biraraya geldi (Geniş haber)

İstanbul - Cumhurbaşkanı Erdoğan 19 Mayıs'ta gençlerle biraraya geldi (Geniş haber)

İstanbul - Cumhurbaşkanı Erdoğan 19 Mayıs'ta gençlerle biraraya geldi (Geniş haber)

İSTANBUL,(DHA) CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında gençleri ve milli sporcuları Vahdettin Köşkü'nde kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada "19 Mayıs esarete karşı özgürlüğün, yılgınlığa karşı umudun, teslimiyete karşı milletimizin hür ve bağımsız yaşama kararlılığının sembolüdür" dedi. Erdoğan, "Buradaki her bir genç kardeşime şunu tekrar hatırlatmak isterim. Sizler tarihi şanlı zaferlerde dolu büyük bir milletin evlatlarısınız. Türkiye'nin en büyük gücü, milletimizin en büyük umudu sizlersiniz. Ülkemizi parlak ideallerine ulaştırmak için çok çalışacağınıza yürekten inanıyorum." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda gençler ve milli sporcuları kabul etti. Vahdettin Köşkü’nde düzenlenen programa Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türk astronot Tuva Cihangir Atasever, Modern Pentatlon Sporcusu İlke Özyüksel Mihrioğlu ve milli sporcular katıldı.

"BU KIYMETLİ SORUMLULUĞU YERİNE GETİRMEYİ ONUR OLARAK GÖRÜYORUM"

Programda konuşan Tuva Cihangir Atasever "İnşa etmekte olduğumuz Türkiye Yüzyılı'nın ilk gençlik haftasında burada bulunmanın sevincini ve gururunu yaşıyorum, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı yürekten kutluyorum. Ülkemizin ikinci astronotu olarak Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın önderliğinde başlatılan milli teknoloji hamlesi ve milli uzay programı kapsamında ülkemizi dünya çapında ve dahi dünyanın dışında da en iyi şekilde temsil etmek için var gücümle çalışıyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin uzaydaki varlığını güçlendirmeyi ve bu gururu her bir vatandaşımızın yüreğinde yaşatmayı hedefliyorum. Cesareti, azmi ve başarıları ile adını tüm dünyaya duyurmuş Türk milletine karşı bu kıymetli sorumluluğu yerine getirmeyi bir onur olarak görüyorum. Türkiye’nin gücü, gençliği olarak yeni nesil teknolojiler üreten, tüm kritik alanlarda yetkinlik, bilgi ve söz sahibi olan, sürdürülebilir projelerle geleceğimizi sağlam temeller üzerinde inşa etme çabamızı, Teknofest kuşağı olarak her koşulda sürdüreceğiz. Sayın Cumhurbaşkanım Türkiye Yüzyılı vizyonunu emanet ettiğiniz biz gençler, son devletimiz Türkiye Cumhuriyetimize güçlü bir şekilde sahip çıkacağımıza söz veriyoruz. Bu düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramın tekrar tebrik ediyor, Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını saygıyla anıyorum" dedi.

"ÜLKEMİ VE BAYRAĞIMI TEMSİL ETMEK BENİM İÇİN BÜYÜK GURUR KAYNAĞI"

Modern Pentatlon Sporcusu İlke Özyüksel Mihrioğlu da programda bir konuşma yaptı. Mihrioğlu, "Sayın Cumhurbaşkanım, sayın bakanım, sayın milletvekilimiz, değerli genç arkadaşlarım. Hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Türkiye Yüzyılı'nın ilk gençlik haftasında burada sizlerle olmanın mutluluğu içerisindeyim. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlere armağanı olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Türkiye Cumhuriyeti'nin spor ve sporcuya verdiği destek ve sağladığı imkanlarla bizler birçok farklı branşta başarılar elde ediyor ülkemizi uluslararası müsabakalarda başarıyla temsil etme şansı yakalıyoruz. Ben 18 yılı aşkın bir süredir 9 yaşından itibaren modern pentatlon yapıyorum. Yani yüzüyor, koşuyor, atış yapıyor, ata biniyor ve eskrim yapıyorum. Azim ve gayretle ülkemi en güzel şekilde temsil etmeye devam ediyorum. Zamanın koşullarına bağlı olarak ne için spor yaptığımız bazen duygularımıza, beklentimize ve hayallerimize göre değişebiliyor. Bir zamanlar kendim için, sağlığım için, hayallerim için spor yaparken şimdi Türk sporuna değer katmak ve birbirinden önemli başarıları ülkeme getirmek için mücadele ediyorum. Avrupa şampiyonalarında, dünya şampiyonalarında ve önümüzdeki olimpiyatlarda ülkemi ve bayrağımı temsil etmek benim için büyük bir gurur kaynağı. Başarılarımızı sabırsızlıkla bekleyen vatandaşlarımızın varlığını bilmekse bu gururu daha da artırıyor. Türk sporcuların uluslararası müsabakalarda gösterdiği üstün başarılar ülkemizin sahip olduğu güçlü spor kültürünü kanıtlıyor. Ben 27 yaşında genç bir sporcu olarak modern pentatlon dalında yarışırken buradaki her bir arkadaşımız sporcularımız mühendislerimiz ve astronotlarımız da ülkemizin geleceğini daha ileriye taşımak için çaba gösteriyorlar. Ülkemizin spor alanında gösterdiği gelişim ve kazandığı başarılar gençlerimizin azmi ve çalışkanlığı ile birleştiğinde daha da ileriye taşınacaktır. Türkiye’nin gençliği olarak ülkemizin spor alanındaki başarılarını daha da artırmak, milli birliğimiz ve ruhumuzu pekiştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bizleri bu günlere taşıyan kahraman ecdadımıza minnettarız. Onların teslim ettiği şanlı bayrağımızı ülkemiz ve milletimiz adına gururla ve özveriyle taşımak için Türkiye’nin gücü, gençliği olarak buradayız. 19 Mayıs ruhunu ve milli mücadele kahramanlarımızın emanetini taşımaya ve korumaya söz veriyor hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

"SPORCULARIMIZ BAŞARIYLA HER GÜN YÜZÜMÜZÜ AĞARTIYOR"

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise konuşmasında, "Türkiye Yüzyılının ilk gençlik haftasında medeniyet bayrağımızı yarınlara taşıyacak gençlerimizle huzurunuzda olmanın heyecanı içerisindeyiz. Tarihimizin en büyük kırılma noktalarından biri şüphesiz 19 Mayıs'tır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadele neferleri 105 yıl önce Samsun'da İstiklal meşalesini yakmış ve işgale karşı zafere giden yolun ilk adımını atmışlardı. 19 Mayıs'ı kırılma noktası yağan ve o gün o meşaleyi yaktıran bir ruh, o ruhun mayasında ise inanç, azim, cesaret ve kararlılık vardı. Bugün karşımızda turan gençlerimize bakınca o ruhun hala canlı olduğunu iftiharla görüyoruz. Türkiye Yüzyılı'nı bilimin sanatın sporun yüzyılı yapacak olan sevgili gençlerimizin ihtiyacı tam olarak da budur. Sayın Cumhurbaşkanım muhteşem bir istikbal inşaa etmek için gücü kendi göklerimizde tarihimizde aramak gerektiği konusunda en büyük ilham kaynağımız sizlersiniz. Türkiye Yüzyılını sizin vizyonunuzdan ilham alarak gençlerimizle beraber sporun bilimin sanatın yüzyılı yapacağız. Bu ödev Türk tarihinde iz bırakmış bu topraklar için bedel ödemiş bütün kahramanlarımız için en büyük sorumluluğumuzdur. Sizlerin gençlerimize olan ilgi ve muhabbetiniz eğitime bilime sanata ve spor olan desteğiniz bizim her zaman en güçlü motivasyonumuz olmuştur. Türkiye’nin gençleri bugün gelişmiş ve modern imkanlarla yarınlara hazırlanıyorlar. Gençlik merkezlerinden spor tesislerimize, kamplarımızdan yurtlarımıza bütün imkanlarımızı her gün daha da arttırarak gençlerimizin hizmetine sunuyoruz. Sizin de ifade ettiğiniz gibi teknoloji üreten ülkeler bugün bütün yarışlarda ipi göğüslüyor. Biz de bakanlık olarak inovasyon ve teknoloji çalışmalarında en üst noktada imkan oluşturarak gençlerimizi bütün gücümüzle destekliyoruz. Destekleriniz ve öncülüğünüz ile Türkiye’nin gençleri bugün teknolojiyi yalnız kullanmakla kalmıyor, artık teknoloji üretiyor, teknolojiye yenilik ve özgünlük katıyor. Yalnız teknolojide değil gençlerimiz imkan ve fırsat bulduklarında her alanda potansiyellerini ortaya koymaktan kaçınmıyorlar. Sporcularımız her gün yeni bir başarıyla yüzümüzü ağartıyor. Al bayrağımız dünyanın dört bir yanında gururla dalgalanıyor. Eskiden yarışacak sporcu bulunamayan branşlarımızda bugün rekorlar kırıyor, madalyalar alıyoruz. Bu yüzden gururla bir kez daha Türkiye’nin gücü, gençliği diyoruz. Türk gençliğin Türk sporuna olan sonsuz güven ve desteğiniz için gençlerimiz ve sporcularımız adına bir kez daha şükranlarımız arz ediyorum.

Türkiye sizin döneminizde sporda bir devrim yaşamaktadır. Spor tesislerinden havuzlarından atletizm pistlerine kadar her bir yanı spor tesisleriyle donattık. Sporcularımızın başarıları günden güne artarak devam ediyor. Bu noktada da destekleriniz için şükranlarımızı arz ediyoruz” diye konuştu.

"GENÇLER MİLLİ MÜCADELENİN ÖN SAFTAKİ NEFERLERİ OLDU"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında "Sizlerin şahsında aydınlık yarınlarımızın güvencesi olarak gördüğüm tüm genç kardeşlerime buradan tüm sevgilerimi ve saygılarımı gönderiyorum. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma , Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle sizlerle beraber olmanın, sizlerin bu heyecanını benim de taşımamın bahtiyarlığı gerçekten sözlerle ifade edilemez. Bugün Türk gençliğini temsilen aramızda mili sporcularımızın yanı sıra, siyasette, bilimde müzikte ve çalışma hayatında başarılarıyla gurur kaynağımız olan gençlerimiz de bulunuyor. Her birinize ülkemize milletimize ve ailelerinize yaşattığınız mutluluklar dolayısıyla teşekkür ediyorum. Rabbim başarılarınızı daim eylesin, ayağınıza taş değdirmesin diyorum. Millet olarak Anadolu’nun kapılarını açtığımız Malazgirt zaferinden beri üzerinde yaşadığımız bu topraklarda Mücadele halindeyiz. Önce bu mücadeleyi Anadolu’yu vatanımız yapmak, ardından ebedi ve ezeli yurdumuz olarak korumak için verdik. Türkiye‘nin istiklal ve istikbal mücadelesinin neferleri daima gençlerdi. Daha 21 yaşında İstanbul’u fethederek çağ açıp çağ kapayan gençler, tarih boyunca bu milleti zaferden zafere, başarıdan başarıya koşturdu. Tüm dünyaya ‘Çanakkale geçilmez’ dedirttiğimiz o büyük destanın gizli kahramanları gençlerden oluşuyordu. Gençler 19 Mayıs 1919’da Samsun’da ilk adımı atılan milli mücadelenin de ön saftaki neferleri oldu. Gazi Mustafa Kemal’in 19 Mayıs’ta kıvılcımını yaktığı İstiklal meşalesi, gençlerin omuzlarında Anadolu’ya yayılmış, tüm yürekleri kuşatmış, yine gençlerin fedakarlığı ve sahiplenmesiyle zafere kavuşmuştur. 19 Mayıs esarete karşı özgürlüğün, yılgınlığa karşı umudun, teslimiyete karşı milletimizin hür ve bağımsız yaşama kararlılığının sembolüdür. 19 Mayıs milli mücadeleyi başlatmakla kalmamış, son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş, milletimizin de kurtuluş mücadelesine dönüşmüştür. Bu vesileyle asırlardın istiklal ve istikbalimiz uğrunda gözlerini kırpmadan şehadete koşan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Aynı ulvi gaye uğrunda çarpışırken yaralanan gazilerimize şükranla yad ediyorum. Kurtuluş savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, milletimizin gözbebeği olan kahraman ordumuzun bütün mensuplarını bugün bir kez daha saygıyla anıyorum" dedi.

"19 MAYIS SİZ GENÇLERİMİZ İÇİN İLHAM VE UMUT KAYNAĞI OLMUŞTUR"

Gençlerin bugün milletin her meselesinde en saflarda yer aldığını vurgulayan Erdoğan, "Tarihimizde bir dönüm noktasını teşkil eden 19 Mayıs'ın gençlerimizin bayramı olması elbette ki tesadüf eser değildir. 19 Mayıs siz gençlerimiz için bir ilham ve umut kaynağı olmuştur. Tıpkı bin yıllık tarihimizde olduğu gibi gençlerimizin bugün de milletimizin her meselesinde en önde yer aldığını memnuniyetle görüyoruz. Ülkemizin kalkınma, ilerleme, ekonomide büyüme çabalarının merkezinde de yine gençlerimiz önemli yere sahip. Sınırda eli tetikte nöbet tutan askerlerimizin, karakollarda görev yapan polis ve jandarmalarımızın çoğu sizin yaşınızdaki gençlerden oluşuyor. Savunma sanayiinde iftihar vesilemiz olan pek çok projenin altında genç mühendislerimizin imzası ve emeği bulunuyor. Mesela milli savaş uçağımız Kaan’ın geliştirilmesinde insanlı ve insansız hava araçlarımızın üretiminde gençler öncü roller üstleniyor. Bilimde, sanatta, medyada son dönemde özellikle sporda gençlerimiz daha fazla ön plana çıkıyor, kendilerinden daha fazla söz ettiriyor. Gençlerimiz ülkenin siyasi ve bürokratik karar mekanizmalarında daha fazla sorumluluk üstleniyor. Parlamentoda belediye meclislerinde, belediye yönetimlerinde eskiye kıyasla daha çok sayıda genç arkadaşlarımız var. Yarınlarımızın teminatı olan Teknofest gençliği gerçekten hayatın her alanında gümbür gümbür gelmektedir. Bundan ve sizlerin başarılarından iftihar ettiğimizi özellikle belirtmek isterim. Her birinizin daha nice yıllar boyunca bizim, milletimizin ve ailelerinizin kıvanç kaynağı olmaya devam edeceğinizden hiç şüphem yok " diye konuştu.

"SEÇİLME YAŞINI ÖNCE 25’E, DAHA SONRA 18’E DÜŞÜRDÜK"

Erdoğan seçilme yaşında yaptıkları düzenlemelere de değinerek, "Seçilme yaşını önce 30’dan 25’e, daha sonra nihayetinde 18’e düşürdük. Siyasetin, bürokrasinin, iş dünyasının kapılarını gençlere açarak, gençlerimizin eğitimlerine tarihin en büyük yatırımlarını yaparak, gençlerimize uygun ortam ve imkanlar sağlayarak her alanda gençlerimizi destekliyor, hayallerini gerçekleştirebilmeleri için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz” şeklinde konuştu.

"LİSANSLI SPORCU SAYIMIZ 15 MİLYON 550 BİNE YÜKSELDİ"

Türk gençlerinin son dönemde sporda elde ettiği başarılara dikkat çeken Erdoğan, "Bölgesinde ve dünyada yıldızı giderek parlayan Türkiye’nin sporda da başarı çıtasını sürekli yükseltmesinden memnuniyet duyuyoruz. Geleneksel olarak güçlü olduğumuz branşların da ötesine geçerek yeni spor dallarında kürsüye çıkmaya hatta kürsüyü domine etmeye başladık. Sporcularımız katıldıkları yarışmalardan artık madalyasız dönmüyor. Sporcularımız başarıları yanında centilmenlikleriyle de takdir kazanıyor. Ülke genelinde spor altyapısına son 21 yılda yaptığımız yatırımların, inşa ettiğimiz tesislerin, sporcularımıza verdiğimiz desteklerin boşa gitmediğini görmenin sevincini yaşıyoruz. Sporcularımızın uluslararası başarıları arttıkça gençlerimiz spora daha fazla yönelmeye, sporu bir kariyer olarak görmeye başladı. 2002 yılında toplam lisanslı sporcu sayımız 278 bin kişiyken bugün 15 milyon 550 bine yükseldi. 2002 yılında bütün spor dallarında aldığımız madalya sayısı bin 481 adet iken 2023 yılı sonu itibariyle bu rakam 7 bin 404’e yükseldi. Antrenör sayımız 18 bin 674’ten 321 bine, spor kulübü sayımız ise 6 bin 35’ten 25 bin 78’e çıktı. Türkiye olimpiyatlara hazırlık merkezlerinde bin 382 sporcumuz var. Son 7 yılda sporcu yetenek taramasıyla 7 milyon 706 bin evladımızın kabiliyetlerine baktık, buna göre yönlendirmede bulunduk. 2021 yılında devreye alınan milli sporcu bursuyla başarılı sporcularımızı akademik yolculuklarında da destekliyoruz" diye konuştu.

"BAŞARI TABLOMUZA PARİS’TE İNŞALLAH YENİ YILDIZLAR EKLEYECEĞİZ"

2024 Paris Olimpiyatlarında Türk sporculardan önemli başarılar beklediklerinin altını çizen Erdoğan, “Tokyo 2020 Olimpiyatları ve paralimpik oyunları bize daha fazlasını yapma noktasında büyük bir motivasyon kaynağı oldu. Her iki spor etkinliğine de tarihimizin en yüksek sporcu sayısıyla katıldık. Sporcularımız Tokyo’da kazandıkları toplam 28 madalya ile milletimize gerçekten büyük bir sevinç yaşattılar. Olimpiyatlarda yakalanan ivmeyi ve ruhu daha sonra da devam ettirdiler. Geçtiğimiz hafta karate, okçuluk, tekvando ve diğer bazı spor dallarında yine müjdeli haberler aldık. Tüm sporcularımızı buradan bir kez daha tebrik ediyorum. Şimdi önümüzde 2024 Paris Olimpiyatları var. Başarı tablomuza Paris’te inşallah yeni yıldızlar ekleyeceğiz. Bu konuda ben sporcularımıza güveniyorum. Sizlerden yine göğsümüzü kabartacak güzel haberler bekliyorum. Buradaki her bir genç kardeşime şunu tekrar hatırlatmak isterim. Sizler tarihi şanlı zaferlerde dolu büyük bir milletin evlatlarısınız. Türkiye’nin en büyük gücü, milletimizin en büyük umudu sizlersiniz. Ülkemizi parlak ideallerine ulaştırmak için çok çalışacağınıza yürekten inanıyorum. Rabbim yolumuzu bahtımızı açık etsin diyorum. Bu duygularla bize yaşattığınız her bir gurur ve mutluluk için Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepinize umut dolu, huzur ve barış dolu bir gelecek diliyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü anma gençlik ve spor bayramınızı tebrik ediyor, sizlerin şahsında ülkemizin tüm gençlerimizin bayramını kutluyorum" şeklinde konuştu.

Programda ayrıca, Milletvekili Yücel Arzen ve ekibi Gençlik ve Spor Bakanlığı 19 Mayıs Marşı'nı söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmaların ardından keman ve piyano resitali sunan gençleri de dinledi. Konuşmasının ardından milli sporcularla sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, masa tenisinde başarılar kazanan sporcu Abdullah Öztürk ile de konuştu. Erdoğan, "Abdullah çok farklı bir delikanlı. Masa tenisinde bir beni yenemedi, ama tüm dünyayı yendi" ifadelerini kullandı. Öztürk ise, "Sayın Cumhurbaşkanım sizi dünya yenemedi ben nasıl yeneyim" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----

-Programa katılan gençler ve milli sporculardan detay

-Tuva Cihangir Atasever'in konuşması

-İlke Özyüksel Mihrioğlu'nun konuşması

-Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın konuşması

-Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması

-Piyano ve keman resitalinden görüntü

-Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Abdullah Öztürk ile diyalogu

-Genel ve detay görüntüler

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber