Geri Dön
İzmir AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı: Onlar ki, geleceğin kurucularıdır

AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı: Onlar ki, geleceğin kurucularıdır

AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı: Onlar ki, geleceğin kurucularıdır

AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı: Onlar ki, geleceğin kurucularıdır

İZMİR, (DHA)-AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Türk milletinin verdiği istiklal mücadelesinin kalbi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104. yılını kutluyorum. Atatürk’ün bugünü çocuklarımıza armağan etmesinin altındaki mesajı iyi kavramak gerekiyor. Olmazsa olmazımız milli egemenliği, yarınlara taşıyacak olan çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının bayramını yürekten tebrik ediyor, gözlerinden öpüyorum. Onlar ki; geleceğimizin yegâne kurucularıdır" dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Saygılı, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Gazi Meclisimiz, 104 yıl önce bir milletin esaretten kurtuluşu için ortaya koyduğu iradenin ve bunun için verdiği mücadelenin simgesidir. İstiklal Savaşı’nın milli irade ile temsili tüm dünyaya örnek olduğu gibi, demokrasi ve bağımsızlık meşalesini de bugüne ulaştıran en büyük teminattır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu tarihi günü tüm dünya çocuklarına hediye ederek, Türk Milleti’nin sadece kendi evlatları için değil, tüm dünya çocukları için barış dolu ve daha adil bir hayatı dileyecek bilinçte olduğunu ortaya koymuştur. Yeni nesillerin bu şuurla ülkemizi geleceğe taşıyacağından şüphem yoktur. Mücadelemiz ve azmimiz, onların bu ulvi misyonu yerine getirebilmesi için en elverişli şartları tesis etmek içindir."

'BU RUH İLELEBET YAŞAYACAK'

“23 Nisan 1920 tarihi, kararlılık ve inancın aşamayacağı hiçbir engelin olmadığını; makus talihin bir milletin iradesi ve egemenlik gücü ile tersine dönebileceğini ilanı niteliğindedir" diyen Saygılı, sözlerini şöyle sürdürdü: “23 yıldır, Cumhuriyetin ve milli egemenliğin koruyucusu, milli iradenin tavizsiz, suistimalsiz bir şekilde tecelli bulmasının güvencesi olmaya çalıştık. Halen çalışıyoruz. Milletin sözü, kendi özündendir ve biz bu sesi daima duyduk. Önümüze çıkan tüm engelleri de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşu, milletimizin iradesi ve desteği ile aştık. Gazi Meclisi’mize kastedene, birlik ve bütünlüğümüzü tehdit edene tek vücut, tek sesle dur dedik. Dünün dirayeti, bugün bizlerin, yarın çocuklarımızın dirayeti olacaktır. Bu ruh ilelebet yaşayacaktır. Türk milletinin verdiği istiklal mücadelesinin kalbi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 104. yılını kutluyorum. Atatürk'ün bugünü çocuklarımıza armağan etmesinin altındaki mesajı iyi kavramak gerekiyor. Olmazsa olmazımız milli egemenliği, yarınlara taşıyacak olan çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının bayramını yürekten tebrik ediyor, gözlerinden öpüyorum. Onlar ki; geleceğimizin yegâne kurucularıdır. Çocukluğunuzu en coşkulu şekilde yaşamanız için buradayız, çalışıyoruz. Sizler de unutmayın ki, yarının çocukları için çalışacak; ülkemizin tam bağımsızlığı ve gelişmesi için emek vereceksiniz. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ulusal egemenliğimizin tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyorum."(DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber