Geri Dön
Bergama Bergama Belediye Başkanı Koştu: Yolları yeni baştan yaptık

Bergama Belediye Başkanı Koştu: Yolları yeni baştan yaptık

Bergama Belediye Başkanı Koştu: Yolları yeni baştan yaptık

Bergama Belediye Başkanı Koştu: Yolları yeni baştan yaptık

İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Bergama ilçesinde yaşanan yol sorunun çözümü için çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda tarihi alan dışında kalan ana arterler asfaltlanırken, cadde ve sokaklar da ise kilit parke çalışması yapılıyor. Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, "Geldiğimiz günden beri 20 kilometre asfaltlama çalışması, 300 bin metrekare kilit parke ve 50 bin metrekare sathi kaplama yaparak Bergama'nın yollarını yeni baştan yaptık" dedi.

Bergama ilçesinde yol sorunun çözümü için devam eden çalışmalar kapsamında Anafartalar Caddesi, Dumlupınar Caddesi, Yeşilırmak Caddesi, K. Kemalbey Caddesi, M.Yazıcı Caddesi, Barbaros Caddesi, Kayhan Caddesi, Çaltıcı Bahçe Caddesi'nin ardından Hasan Çelebi ve Fatih caddelerinde de sıcak asfalt tamamlandı. Ekipler, ilçenin farklı noktalarında yol sökümü, asfalt serimi, parke döşemelerini yaptı ve elektrik altyapısını kurarak ışıklandırma çalışmalarını tamamladı. Kısa zamanda da Üçkemer Caddesi'ndeki asfaltlama çalışmaları yapılarak vatandaşların hizmetine sunulacak. Caddelerle bağlantılı ara sokaklardaki kilit parke çalışmaları da tamamlanyor.  

'ŞEHRİMİZİ DAHA GÜVENLİ VE YAŞANABİLİR HALE GETİRİYORUZ'
İlçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, "Beş yılda 15 yıllık işi tamamlıyoruz. Arkamızdan gelen 10 yıllık kaybı toparlayarak hizmetlerimizi tamamladık. 30 yıldır el sürülmeyen sokakları caddeleri yeni kilit parke ile tanıştırdık ve 100 bin metrekareyi tamamlama aşamasındayız. Gaziosmanpaşa Mahallesi, İslamsaray Mahallesi, Ertuğrul Mahallesi, Turabey ve İnkılap mahallelerinde kilit parke yollarımız yapıldı ve hala çalışılıyor. Geldiğimiz günden beri 20 kilometre asfaltlama çalışması, 300 bin metrekare kilit parke ve 50 bin metrekare sathi kaplama yaparak Bergama'nın yollarını yeni baştan yaptık. Yolların yenilenmesi ile birlikte sokaklarımızın ışıklandırma altyapısını da yenileyerek led ışıklarımızla aydınlatıyor şehrimizi daha güvenli ve yaşanabilir hale getiriyoruz" dedi.

Ayrıca yapılan yollarda denetimlerini gerçekleştiren ve esnaf ziyaretlerinde bulunan Koştu'ya vatandaşlar asfaltlanan yollardaki evlerin değerinin arttığını belirtip, yapılan çalışmalar için teşekkür etti.(DHA)


FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber