Geri Dön
Dikili Dikili'de festival heyecanı

Dikili'de festival heyecanı

Dikili'de festival heyecanı

Dikili'de festival heyecanı

DİKİLİ, (İzmir) (DHA)-İZMİR'de Dikili Belediyesi tarafından 30 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında 37. Dikili Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali gerçekleştirilecek.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Festival Korteji ile başlayacak olan ve 3 gün sürecek festival kapsamında, Sevgi Yolu Yeşil Alanı'nda aerobik dans ve yoga etkinlikleri yapılacak. Kadın Hakları Parkı'nda ise Dikili Belediyesi Çini-Seramik, Islak Keçe, Yağcıbedir Halı Dokuma, Çandarlı Kadın Kooperatifi, Lodos Ağaçları Geri Dönüşüm, Dikili Fotoğraf Kulübü'nün (DİFOK) sergileri yer alacak. Çocuklara yönelik 75. Yıl Parkı'nda Tiyatro Kalemi Çocuk etkinlikleri ve atölyeler gerçekleştirilecek. Ünlü tarihçi, akademisyen ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı "Geçmişten Günümüze Cumhuriyet" konulu panele konuşmacı olarak katılırken, pop müziğin sevilen isimleri Bengü ve Funda Arar hayranlarıyla buluşacak. Festivalin son gününde Levent Üzümcü Tiyatrosu'nun  "Unutma Bizi" adlı oyunu sahne alacak.

'BÜYÜK ZAFERİN 101. YILINI FESTİVAL COŞKUSU İLE TAÇLANDIRACAĞIZ'
Bir gelenek haline gelen Dikili Festivali için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, "Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışacak, 7'den 70'e herkese dokunacak bir festivali gerçekleştirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Sergiler, çocuk ve spor etkinlikleri, paneller, konserler ve tiyatro gösterimi ile zenginleştirdiğimiz 37. Dikili Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali'mizde ülkemizin değerli siyaset insanlarını,  akademisyen ve sanatçılarını halkımızla buluşturacağız. Değerli aydınımız araştırmacı, gazeteci, yazar Uğur Mumcu'yu 'Unutma Bizi' adlı tiyatro oyunuyla anacağız. Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı 30 Ağustos Zaferi'nin 101. yıl dönümünü festival coşkusu ile taçlandıracağız" diyerek tüm vatandaşları etkinliklere davet etti.(DHA)
 

FOTOĞRAF

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber