Geri Dön
Dikili Dikili'de kitap dolu günler '100. Yılında Cumhuriyet' temasıyla başlıyor

Dikili'de kitap dolu günler '100. Yılında Cumhuriyet' temasıyla başlıyor

Dikili'de kitap dolu günler '100. Yılında Cumhuriyet' temasıyla başlıyor

Dikili'de kitap dolu günler '100. Yılında Cumhuriyet' temasıyla başlıyor

DİKİLİ (İzmir), (DHA)-İZMİR'in Dikili ilçesinde, bu yıl 2'ncisi '100. Yılında Cumhuriyet' temasıyla düzenlenecek olan Kitap Günleri'nin 29 Temmuz-6 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirileceği bildirildi. Etkinlikte Türk sinemasının değerli sanatçısı, oyuncu, senarist, yönetmen ve yazar Türkan Şoray'ın onur konuğu olarak katılacağı 2. Dikili Kitap Günleri'nde Ahmet Ümit, Ataol Behramoğlu, Çiğdem Toker, Kadri Gürsel, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Murat Ağırel, Timur Soykan gibi sanat, edebiyat ve  basın çevresinde önemli yere sahip olan pek çok isim hayran ve okurlarıyla bir araya gelecek.

Dikili Belediyesi'nin 'Kitap Dikili'de Güzel' sloganıyla Yayıncılar Kooperatifi (YAYKOOP)  iş birliğiyle düzenleyeceği 2'nci  Dikili Kitap Günleri, açılış için gün sayıyor. Dikili 75. Yıl Parkı'nda yapılacak Kitap Günleri, 29 Temmuz'da başlayacak. Etkinlikte 9 gün boyunca çok sayıda yayınevinin stant açacak. Türkiye'nin tanınmış sanatçılarının, yazarlarının ve siyaset insanlarının katılacağı söyleşi ve imza günleri yapılacak. Dikili'de yaşayan şair ve yazarlar kitaplarını imzalayacak. Türk sinemasının değerli sanatçısı, oyuncu, senarist, yönetmen ve yazar Türkan Şoray'ın onur konuğu olarak katılacağı 2. Dikili Kitap Günleri'nde Ahmet Ümit, Ataol Behramoğlu, Çiğdem Toker, Kadri Gürsel, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Murat Ağırel, Timur Soykan gibi sanat, edebiyat ve basın çevresinde önemli yere sahip olan pek çok isim hayran ve okurlarıyla bir araya gelecek. Türk siyasetinin önemli isimleri düşüncelerini paylaşacak.

'CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINA YAKIŞACAK BİR ETKİNLİĞE EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ'
Kent tarihinde bir ilk olarak geçen yıl başlattıkları Dikili Kitap Günleri'ne ikinci kez ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, "2. Dikili Kitap Günleri'nin temasını '100. Yılında Cumhuriyet' olarak belirledik. 9 gün boyunca eşsiz günbatımı eşliğinde Dikili sokaklarında denizden gelen meltem rüzgarının iyot kokusuyla beraber kitap kokularının yayılacağı etkinliğimizde ülkemizin değerli sanatçılarını, aydınlarını, siyaset insanlarını kitapseverler ile bir araya getiriyoruz. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere armağan ve emanet ettiği Cumhuriyetimizin 100. yılında düzenleyeceğimiz 2. Dikili Kitap Günleri'ne tüm halkımızı davet ediyoruz" dedi.(DHA)
FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber