Geri Dön
Foça Ahmet Nihat Dirim ölümünün ikinci yılında Foça'daki mezarı başında anıldı

Ahmet Nihat Dirim ölümünün ikinci yılında Foça'daki mezarı başında anıldı

Ahmet Nihat Dirim ölümünün ikinci yılında Foça'daki mezarı başında anıldı

Ahmet Nihat Dirim ölümünün ikinci yılında Foça'daki mezarı başında anıldı

Seyfi GÜL / FOÇA (İzmir), (DHA)-İZMİR'in Foça ilçesinin 1989-1999 yılları arasında 2 dönem belediye başkanlığını yapan ve ilçede 'efsane başkan' olarak tanınan Ahmet Nihat Dirim ölümünün ikinci yıldönümünde mezarı başında anıldı. Anma programındaki konuşmalarda Dirim'in insan sevgisine, adalet duygusuna ve Ege'nin iki yakası arasında zor günlerde estirdiği barış rüzgarlarına vurgu yapıldı.

İzmir'in turizm cennet ilçesi Foça'nın eski belediye başkanlarından Ahmet Nihat Dirim, ölümünün ikinci yıl dönümünde Foça Eski Kabristan'daki mezarı başında anıldı. Anma programına Dirim'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer, yönetim kurulu üyeleri, partililer, son Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde Foça'nın ilk kadın belediye başkanı olarak seçilen Saniye Bora Fıçı ve bazı belediye meclis üyeleri katıldı.

Dirim'in mezarına çiçekler bırakılıp, dualar edildi. CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer burada yaptığı konuşmada, "Kendilerini bir araya getirenin Ahmet Nihat Dirim'in yokluğu değil yaptıkları ve dünya görüşü olduğunu vurgulayıp, "Çevreye olan sevgisi ve her yaştan insana olan saygısı, bizi onun fikirleri etrafında toplayan en önemli şeylerdir. Nihat Dirim, yalnız Foça'da değil, Ege'nin kıyılarında esen bir barış rüzgarıydı. İki yakanın halklarını ve yönetimlerini bir araya getirerek Türk-Yunan dostluğunu savundu. Foça'nın uluslararası kimliğini başta Yunanistan ve Marsilya olmak üzere birçok yerde öne çıkardı. Kentli olmanın yaşadığı yeri korumak demek olduğunu biliyordu. Bu yüzden ağacını, suyunu ve tüm yaşayanları bu mücadele içine alarak yaşadı ve yaşatmaya devam ediyor. Bizler; Foça'ya ve tüm yaşayanlarına gösterdiği bu değeri, bir emanet gibi kabul ediyor ve büyütmek zorunda olduğumuzu biliyoruz" dedi.

Ahmet Nihat Dirim'in 1989 yılında en tepeye taşıdığı CHP bayrağını, 8. dönemde de dalgalandırdıklarını söylemeye geldiklerini de belirten Biçer, "Onun ismini yaşatmaya ve ona yakışır şekilde mücadeleye devam ediyoruz" diye konuştu.

1989-1999 yılları arasında 2 dönem belediye başkanlığı yapan Ahmet Nihat Dirim, 3 Nisan 2022 tarihinde Foça'daki evinde 63 yaşında bir süredir tedavi gördüğü kanser hastalığı nedeniyle hayatını kaybetmişti.(DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber