Geri Dön
Foça Foça'da fırtına ve deniz taşkınının izleri siliniyor

Foça'da fırtına ve deniz taşkınının izleri siliniyor

Foça'da fırtına ve deniz taşkınının izleri siliniyor

Foça'da fırtına ve deniz taşkınının izleri siliniyor

FOÇA (İzmir), (DHA)-İZMİR'in Foça ilçesinde, hafta sonu etkili olan fırtına ve sağanak yağmurun izleri belediye ekipleri tarafından siliniyor. Belediye ekipleri, taşan denizin yürüyüş yolu ve kaldırımlara getirdiği kum ve taşları temizleyip, parçalanan ahşap iskele parçalarını topladı. Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, ilçede hayat normale dönene kadar aralıksız çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Foça'da hafta sonu etkili olan kuvvetli fırtına ve sağanak yağmur Foça ve Yenifoça sahil şeridine denizin taşmasına neden oldu. Taşkın nedeniyle deniz kumu, taş, ahşap ve benzeri maddeler kıyıya vurdu. Yaya kaldırımları ve yürüyüş yolları taşan suların getirdiği kum, taşlarla doldu. Ahşap iskeleler ve limanda bağıl tekneler zarar gördü. Fırtına ve yağmurun boyunca hummalı bir çalışma yürüten Foça Belediyesi ekipleri, aynı hızla temizlik çalışmalarına da başladı. Kaldırım ve yürüyüş yolları temizlenip, ahşap iskele parçaları toplandı. Limana bağlı tekneleri zarar gören vatandaşlara yardım edildi.

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz; "Pazar gecesi atlattığımız büyük afetin, can kaybına ve yaralanmaya neden olmamasına seviniyorum. Foça halkının nezdinde geceden bu yana özveriyle çalışan mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim. Her şey normale dönene kadar aralıksız çalışmaya devam edeceğiz. Herkese geçmiş olsun" dedi.(DHA)


FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber