Geri Dön
Gaziemir Türk Kızılay Gaziemir Şubesi'nden örnek proje

Türk Kızılay Gaziemir Şubesi'nden örnek proje

Türk Kızılay Gaziemir Şubesi'nden örnek proje

Türk Kızılay Gaziemir Şubesi'nden örnek proje

Hande NAYMAN / İZMİR, (DHA)-TÜRK Kızılayı'nın İzmir'deki Gaziemir Şubesi tarafından 'Hemşehri Projesi' uygulanıyor. Türkiye'de ilk ve tek olma özelliği taşıdığı belirtilen proje kapsamında İzmir'deki sivil toplum kuruluşları aracılığıyla diğer illere gıda yardımı ulaştırılıyor.

Türk Kızılayı'nın İzmir'deki Gaziemir Şubesi tarafından uygulanan 'Hemşehri Projesi' kapsamında bugüne kadar Amasya, Mardin, Ağrı, Kahramanmaraş, Samsun, Şanlıurfa, Şırnak, Siirt, Afyon olmak üzere toplam 9 ilde 12 adrese gıda yardımı ulaştırıldı. Projenin Türkiye'de ilk ve tek olma özelliği taşıdığı Türk Kızılay Gaziemir Şube Başkanı Dr. Davut Dinçel, "Bizim 81 ilde örgütlenmiş Kızılay şubelerimiz var. Özellikle Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu bölgesindeki bazı şubelerimizin gelirleri çok az oluyor. Bu geliri az olan Kızılay şubelerimizle Gaziemir Şubesi olarak irtibata geçiyoruz. İzmir'de çok güçlü bir sivil toplum kuruluşu (STK) yapısı var. Bu özelliği kullanarak biz buradaki hemşehri derneklerini ziyaret ediyoruz. Örneğin 15 gün önce Ağrı'daydık. Ağrı'daki yetim ailelerine biner liralık market alışveriş kartı götürdük. Bu çalışmayı da yaparken İzmir'deki Ağrılı STK'lardan yardım istedik ve İzmir'deki Ağrılı iş adamlarının vermiş oldukları şartlı bağışlarla yardımları topladık. Bu şartlı bağışı da Ağrı'da yetim ailelerine verilmek üzere teslim aldık. Ağrı'ya gidip onları Ağrı Kızılay Şube Başkanımızla beraber yetim ailelere dağıttık. Bu çalışmayı biz 12 noktada gerçekleştirdik" dedi.

'YAYGINLAŞMASINI İSTİYORUZ'
Öte yandan Dr. Dinçel, "Bu çalışmanın Türkiye'ye örnek olup olmasını ve diğer güçlü şubelerin kendi içindeki güçlü STK'larla beraber ihtiyaç sahibi ailelere ulaşma noktasında Türkiye'nin belli noktalarında bu projenin yaygınlaşmasını biz istiyoruz. Yetim ailelere özellikle hemşeriler üzerinden ulaşarak 12 noktada yardım kampanyası gerçekleştiren tek şube biziz" ifadelerini kullandı.(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber