Geri Dön
İzmir İzmir (Çeşme) - İzmir etabını kazanan Tobias Andresen 3'üncü etap zaferini elde etti

İzmir (Çeşme) - İzmir etabını kazanan Tobias Andresen 3'üncü etap zaferini elde etti

İzmir (Çeşme) - İzmir etabını kazanan Tobias Andresen 3'üncü etap zaferini elde etti

İzmir (Çeşme) - İzmir etabını kazanan Tobias Andresen 3'üncü etap zaferini elde etti

İzmir (Çeşme) - İzmir etabını kazanan Tobias Andresen 3'üncü etap zaferini elde etti

- Turkuaz Mayo, Frank van Der Broek'de kaldı

- TUR, Yarın koşulacak 105.4 kilometrelik İstanbul-İStanbul etabı ile sona erecek ve 2024 şampiyonu belli olacak

Gökhan HEBEPCİ /İZMİR,(DHA)- 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 125.4 kilometrelik İzmir (Çeşme)-İzmir etabını DSM Firmenich takımından Tobias Andresen, 2 saat 50 dakika 57 saniye ile kazanarak üçüncü etap zaferini elde etti. Turkuaz Mayo ise Frank Van Der Broek'de kalmaya devam etti.

ŞAMPİYON SON GÜNE KALDI

Tırmanış etabında birinci gelen sporcu ile genel ferdi klasmanda Turkuaz mayoyu kazanma adına mücadele eden sporcuların zaman farklarının birbirine çok yakın olması nedeniyle yarınki İstanbul - İstanbul etabının geçmiş yılların aksine belirleyici olması bekleniyor.

ALAÇATI STARTI RÜZGARLIYDI

152 sporcu saat 11.39'da İzmir-Çeşme D-100 Karayolu istikametinde start aldı. Ege'nin rüzgarıyla ünlü Alaçatı mevkii yine sporcuları rüzgarla uğurladı. Etabın hemen başında bir kaçış grubu oluştu. Serdar Depe (Spor Toto) ve Marcin Budzinski (Mazowsze) 15 saniye farkla önde pedal basarken arayı açamadan 12'nci kilometrede yakalandılar.

PELOTON İKİYE BÖLÜNDÜ

20'nci kilometrede peloton ikiye bölündü. Yaklaşık 25-30 kişilik bir grup biraz geride kaldı. 22'nci kilometrede ön tarafta oluşan altı kişilik bir kaçış grubunu, peloton yakaladı ve tüm sporcular yeniden birlikte pedal basmaya devam etti.

TIRMANIŞ PRİM KAPISI SONUÇLARI

Etabın 48.7'nci kilometresinde kategori 3'ten puan veren tırmanış prim kapısı geçildi. Etabın başından bu yana kaçış grubundan sonra ilk kez peloton bir prim kapısını toplu halde geçerek geride bıraktı. Sonuçlar şöyle:

1-James Whelan (Q36.5)

2-Natnael Berhane (Beykoz Belediyespor)

3-Vinzent Dorn (Bike Aid)

Prim kapısı geçildikten sonra yarış da ilk 1 saatte tamamlanmış oldu. Hakem heyeti ortalama hızı 45 kilometre olarak açıklarken, temponun oldukça yüksek olması dikkat çekti. Bike Aid sporcusu Vinzent Dorn matematiksel olarak Türk Hava Yolları sponsorluğundaki 'Dağların Kralı' olarak adlandırılan Kırmızı mayoyu garantiledi. Dorn, Beyaz'dan sonra ikinci mayonun da sahibi olarak büyük bir başarı elde etti. Pelotona tempo vermeye çalışan iki takım var DSM ve Corratec sürekli pelotonun önünde hız limitlerini zorluyorlar.

SPRİNT PRİMİ SONUÇLARI

73,6 kilometrede sprint kapısı geçildi. Sonuçlar şu şekilde açıklandı:

1-Natnael Berhane (Bekoz Belediyespor)

2-James Whelan (Q36.5)

3-Ryan Mullen (Bora Hansgrohe)

TÜRKİYE GÜZELLİKLERİ PRİM KAPISI GEÇİLDİ

86. kilometrede Türkiye Güzellikleri prim kapısı da geçildi ve böylece etabın tüm prim kapıları geride bırakılmış oldu. Sonuçlar şöyle:

1-Natnael Berhane (Beykoz Belediyespor

2-James Whelan (Q36.5)

3-Vinzent Dorn (Bike Aid)

2 KİLOMETRE KALA KAZA OLDU

Kapı geçildikten sonra öndeki ikili ile peloton arasındaki zaman farkı iyice erimeye başladı. Finişe 20 kilometre kala fark 56 saniyeye kadar indi. Daha sonra da 42 saniyeye kadar düştü. Artık pelotonun etaba toplu halde bir finişle girmesi iyice şekillenmiş oldu. 2 kilometre kala son virajda kaza oldu. Ancak düşenlerin büyük bölümü devam etti. Son metrelerde Tobias Andresen yine klasını gösterdi ve etabı kazanmayı bildi.

7. ETAP SONUNDA MAYOLAR SAHİPLERİNİ BULDU

Genel klasman liderine verilen Spor Toto sponsorluğundaki Turkuaz Mayo'yu DSM-firmenich takımından Frank van den Broek elde etti. Belçikalı sporcuya mayosunu Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Metin Cengiz giydirdi.

Puan klasmanı liderine verilen Mosso sponsorluğundaki Yeşil Mayo'yu DSM-firmenich takımından Tobias Andresen elde etti. Sporcuya mayosunu Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkan Vekili Fikret Hayali giydirdi.

Dağların Kralı klasmanı liderine verilen Turkish Airlines Kırmızı Mayo'yu Bike Aid takımından Vinzent Dorn kazandı. Sporcuya mayosunu İzmir İl Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici takdim etti.

Türkiye Güzellikleri klasmanı liderine verilen goturkiye.com sponsorluğundaki Beyaz Mayoyu Bike Aid takımından Vinzent Dorn kazandı. Sporcuya mayosunu Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir giydirdi.

TUR YARIN SONA ERİYOR

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, yarın koşulacak 105.4 kilometrelik İstanbul - İstanbul etabı ile sona erecek ve 2024'ün şampiyonu belirlenecek. Etabın startı saat 11.00'de Çırağan Sarayı önünden verilecek. Finişinde tahmini 13.30 sularında Sultanahmet Meydanı'nda yapılması bekleniyor.

(FOTOĞRAFLI)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber