Geri Dön
Karaburun 14'üncü Karaburun Kösedere Üzüm Şenliği'ne yoğun ilgi

14'üncü Karaburun Kösedere Üzüm Şenliği'ne yoğun ilgi

14'üncü Karaburun Kösedere Üzüm Şenliği'ne yoğun ilgi

14'üncü Karaburun Kösedere Üzüm Şenliği'ne yoğun ilgi

İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Karaburun Belediyesi tarafından düzenlenen Karaburun Kösedere Üzüm Şenliği, 14'üncü kez büyük bir katılımla yapıldı. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, "Sadece bugün değil her gün, doğamız deniziniz, mavimiz yeşilimiz, Karaburun'umuzun her güzel köşesi şirin köyü sizleri bekliyor. Önce üzüm sonra deniz" dedi.

Karaburun Belediyesi tarafından ilçeye özgü doğal ürünlerini tanıtmak, korumak ve geleceğe bir ekonomik değer olarak taşımak amacıyla düzenlenen 14'üncü Karaburun Kösedere Üzüm Şenliği'nde kortejler, atölyeler, söyleşiler, yarışmalar ve konserlerle yapıldı. Şenlikte tadımların yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Orkestrası, Grup Sote ve Grup Beyler konser verirken, halk oyunları gösterisi beğeni topladı. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen şenliğe Karaburun Kaymakamı Eyüp Kaykaç, Garnizon Komutanı Ali Eker, ilçe protokolünün de katıldı.

'HEM ÜRETİM GELENEĞİ HEM DE ÜRETİCİ BÜTÇESİNE KATKI'
Erdoğan, Yarımada'da Karaburun ve köylerindeki ürünlerin şenlikle görücüye çıktığını belirterek, “Karaburun Belediyesi olarak, kırsal kalkınmaya katkıda bulunmak amacıyla düzenlediğimiz şenliğimize halkımızın gösterdiği yoğun ilgi nedeniyle teşekkür ediyorum. Burada hem bir üretim geleneği tarihine tanıklık ediyoruz hem de yaptığımız her bir alışveriş üreticimizin bütçesine önemli bir katkı anlamına geliyor" dedi. Yöresel lezzetler ve doğallık arayışındaki yurttaşlar için Kösedere'deki şenliğin önemli bir adres olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Biz Karaburun Belediyesi olarak köylerimizde üretimi kooperatiflerimizle teşvik ederek, ilçemiz adını yöresel ürünlerde yeniden marka haline getirmek için çalışıyoruz. Yerelde kalkınma bakışımız, köylerimizde üreterek var olmak ve ürünlerimizle hemşerilerimizin ekmeğini büyütmek amacını taşıyor. Bu topraklarda yaşayan her bir canlının nesilden nesile var olması için farkındalık yaratma çabamıza katkınızı unutmayacağız. Sadece bugün değil her gün, doğamız deniziniz, mavimiz yeşilimiz, Karaburun'umuzun her güzel köşesi sizleri bekliyor. Önce üzüm sonra deniz, diyerek nice şenlik ve festivallerde bir arada olmayı diliyorum" ifadelerini kullandı.

EN GÜZEL ÜZÜM VE ÜZÜM GÜZELİ SEÇİLDİ
Şenlik kapsamında düzenlenen 'En Güzel Üzüm Yarışması'nda Ömer Şensoy birinci, Ahmet Eren ikinci, torunu Irmak Eren de üçüncü oldu. Ayrıca geleneksel 'Üzüm Güzeli Yarışması'nda da Salman Köyü'nden Merve Özsoylar, jüri tarafından 'Üzüm Güzeli' seçildi. Erdoğan, yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerini takdim etti.

'KARABURUN FESTİVALE DOYACAK'
27 Ağustos saat 20.00'de Karaburun Cumhuriyet Meydanı'nda, on ülkenin halk oyunları gruplarının katılımıyla gerçekleştirilecek olan 14'üncü Uluslararası Halk Dansları Festivali'ne de değinen Erdoğan, “Türkiye, Hırvatistan, Almanya, Karadağ, Kıbrıs, Meksika, Portekiz, Porto Riko, Romanya ve Sırbistan'dan ekipler yöresel müzik ve kıyafetleri eşliğinde ulusal halk danslarından örnekleri Karaburun'da sahneleyecek" diye konuştu.(DHA)


FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber