Geri Dön
Karaburun Karaburun Kösedere Üzüm Şenliği 14'üncü kez kapılarını açıyor

Karaburun Kösedere Üzüm Şenliği 14'üncü kez kapılarını açıyor

Karaburun Kösedere Üzüm Şenliği 14'üncü kez kapılarını açıyor

Karaburun Kösedere Üzüm Şenliği 14'üncü kez kapılarını açıyor

İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Karaburun Belediyesi'nce organize edilen 14'üncü Karaburun Kösedere Üzüm Şenliği, 19 Ağustos'ta yapılacak. Şenliğin ilçenin yöresel ürünlerinin tanıtımına katkıda bulunacağını ve yerel lezzetlerin tadılacağı bir gastronomi durağı olacağını belirten Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, "Cumartesi günü ailecek yaşanacak güzel bir gün, şenliğimiz, denizimiz sizi bekliyor" dedi.

Karaburun Kösedere Üzüm Şenliği 19 Ağustos'ta 14'üncü kez kapılarını açıyor. Karaburun Belediyesi'nin Karaburun'un doğal ürünlerini tanıtmak, korumak ve yarınlara bir ekonomik değer olarak taşımak amacıyla düzenlediği şenliklerden Karaburun Kösedere Üzüm Şenliği, programıyla da konuklarına keyifli zaman geçirme fırsatı sunacak. Kortejler, atölyeler, söyleşiler, yarışma ve konserlerin yapılacağı şenlikte, Sultaniye ve çeşitli üzümlerin yanı sıra yöresel gıda ürünleri ve el işi üretimlerinin yer alacağı stantlar da vatandaşlarla buluşacak.

'BU YIL YENİDEN KAVUŞUYORUZ'
Karaburun Belediye Başkanı Av.İlkay Girgin Erdoğan, geleneksel hale gelen şenliğin yurt içinden olduğu gibi yurt dışından da ziyaretçileri olduğunu belirterek, "Pandemi nedeniyle iki yıl verdiğimiz aradan sonra 13'üncü şenliğimizi geçen yıl düzenlemiştik. Gerçek bir kavuşmaydı ve bu yıl yeniden kavuşuyoruz. İlçemiz, 1950'li yıllara kadar önemli bir üzüm ihracatçısı kentti. Biz Karaburun Belediyesi olarak köylerimizde üretimi kooperatiflerimizle teşvik ederek, ilçemiz adını yöresel ürünlerde yeniden marka haline getirmek için çalışıyoruz. Yerelde kalkınma bakışımız, köylerimizde üreterek var olmak; ürünlerimizle hemşerilerimizin ekmeğini büyütmek amacını taşıyor" dedi. Tüm yurttaşları, 19 Ağustos'ta yerel gastronomi ve lezzet durağı Karaburun'a, Kösedere'ye davet ettiklerini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti: "Üzümümüzü yesinler, bağını da sorsunlar! Çünkü burada tadacakları üzüm, kökü Karaburun'un onlarca yıllık birikimi geleneksel tarım uygulamalarına dayanan bir üretim sürecinin damak tadına yansıması aslında. Cumartesi günü ailecek yaşanacak güzel bir gün, şenliğimiz, denizimiz sizi bekliyor."  

EN GÜZEL ÜZÜM VE ÜZÜM GÜZELİ YARIŞMASI
Şenlik kapsamında gerçekleşecek 'En Güzel Üzüm Yarışması'nın başvuruları başladı. En kaliteli ve en güzel üzümü yetiştiren Karaburunlu üreticiler arasında yapılacak yarışma için başvuruların en geç 18 Ağustos'a kadar '0 (535) 105 51 99' numaralı Karaburun Belediyesi WhatsApp İletişim Hattı'na veya  '0 (555) 002 35 26' numaralı Karaburun Belediyesi Çağrı Hattı'na yapılması gerektiği belirtildi.

Ayrıca şenlik ve yarışmalara ilişkin detaylı bilgiler ile duyuruların Karaburun Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlar üzerinden görülebileceği ifade edildi.(DHA)


FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber