Geri Dön
Karaburun Karaburun yaraları sarıyor

Karaburun yaraları sarıyor

Karaburun yaraları sarıyor

Karaburun yaraları sarıyor

Bahri KARATAŞ/URLA (İzmir) , (DHA)-İZMİR'in Karaburun ilçesi n Kaymakamı Eyüp Kaykaç ve Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, kuvvetli fırtına, sağanak yağmur ve hortum nedeniyle zarar gören Küçükbahçe ve Salman mahallerinde incelemelerde bulundu. Kaymakam Kaykaç, hortumun trafoları devirmesi nedeniyle elektriksiz kalan mahallere en kısa sürede tekrar enerji verileceğini söylerken, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan da tüm imkanlarla halkın yanında olduklarını söyledi.

Karaburun'da önceki gün gece saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağmur ve kuvvetli fırtına, hayatı olumsuz etkiledi. Hava koşullarından en çok etkilenen bölgelerden biri olan Parlak, Küçükbahçe ve Salman Mahallesi'nde, çok sayıda ev, araba, ağıl, tarla ve bahçeler zarar gördü. Bölgede trafo devrilmeleri sonucu elektrik kesintileri meydana geldi. Ayrıca fırtınada hasar gören Küçükbahçe İlkokulu'nda, tadilat nedeniyle 3 gün süreyle eğitim öğretime ara verildi. Karaburun Kaymakamı Eyüp Kaykaç ve Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, en çok etkilenen Küçükbahçe ve Salman mahallelerinde inceleme yaptı.

 

Karaburun Kaymakamı Eyüp Kaykaç, "İlçemizde meydana gelen hortum neticesinde bazı evler ve ağıllarda zarar meydana gelmiştir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca hasar tespiti yapılıp AFAD tarafından zarar gören vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderilecektir. Hortum nedeniyle bölgede trafo devrilmeleri sonucu elektrik kesintileri meydana gelmiş olup, elektrik dağıtım şirketi tarafından en kısa sürede bölgeye tekrar enerji verilecektir. Yaşanan vahim olayın takipçisiyim. Bu kapsamda Parlak, Salman, Küçükbahçe köylerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

 

'TESELLİMİZ CANA ZARAR GELMEMESİ'

Şiddetli fırtına ve sağanak yağmur ve ardından çıkan hortumun iki mahallede büyük hasarlar oluşturduğunu belirten Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan da "Hortum, Küçükbahçe’de bazı evlerimizin çatılarını uçurdu, binaların cephelerini ve ev giriş merdivenlerini, okulun çatısını tahrip etti, bahçelerde ağaçları kökünden söktü. Üretim alanları kısmi zarar gördü .Yine Salman’da hayvan besi damları ve tarımsal ürün depoları hortum şiddetiyle kullanılamaz hale geldi, burada da kökünden sökülen ağaçlar ve savrulan çalılar vardı. Tesellimiz cana zarar gelmemesiydi. Gün boyunca bir arada olduğumuz muhtarlarımla ve kıymetli hemşehrilerimle, tahribatın tespitini birlikte yaptık. Bu zor günlerde, tüm imkanlarımızla, halkımızın yanındayız. Birbirimize sarılmayı sadece buradaki fotoğraflarda değil, hayatımızın her anında sürdüreceğiz. Her birimimizle, belediye ekiplerimizle; devletimizin her kurumuyla iş birliği halinde çalışarak, vatandaşımıza asla 'Yalnızım, çaresizim'  dedirtmeyeceğiz" dedi.(DHA)

FOTOĞRAF

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber