Geri Dön
Karaburun Karaburun'da çifte Yeni Yıl Pazarı

Karaburun'da çifte Yeni Yıl Pazarı

Karaburun'da çifte Yeni Yıl Pazarı

Karaburun'da çifte Yeni Yıl Pazarı

KARABURUN (İzmir), (DHA)-İZMİR'in Karaburun ilçesinde iki noktada yeni yıl pazarı açıldı. Biri Karaburun ilçe merkezi diğeri ise Mordoğan İskele'deki yeni yıl pazarlarının yılın ilk haftası boyunca açık olacağı bildirildi. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, "Yeni yıl pazarlarında stantların yanı sıra özel süslemeler yapıldı. Fotoğraf çekim alanları oluşturuldu, dilek ağaçları yerini aldı. Yeni yıl herkese güzellikle, sağlıkla, bereketle gelsin" dedi.

Karaburun Merkez'de hem de Mordoğan İskele Meydanı'nda, her keseye ve zevke hitap eden elişi göz nuru hediyelik ürünlerin satıldığı, yeni yıl pazarları açımdı. Her iki pazarda yılbaşı için hediyeliklerin satıldığı uğrak noktası oldu. Yeni yıl pazarlarında, sadece hediyelikler değil, yöreye özgü 'anne yemeği' tadında ve özeninde hazırlanan yiyecekler de bulunabiliyor. Pazarlarda ayrıca Yarımada toprağının ve rüzgarının ağacında özel aromasına kavuşturduğu 'furma' zeytini, zeytinyağı, karakılçık ekmeği gibi pek çok lezzet de yer alıyor.

'2024 BARIŞLA GELSİN' TEMENNİSİ

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, "Yeni yılın Yarımada'ya, İzmir'e, Türkiye'ye ve dünyaya barış ve huzurla gelmesini diliyorum. Yeni Yıl Pazarımız, ilçemizde kadın emeğini aile ekonomisinde desteğe dönüştüren üretken kadınlarımızdan kooperatiflerimizin ürünlerine, Belediyemizin MimasBel A.Ş. şirketimizin üretimi gıda ürünlerine, el emeği göz nuruyla eserlerini stantlarda hediyelik olarak satan hemşehrilerimize çok çeşitli seçenekler sunuyor. Yeni yıl pazarlarında stantların yanı sıra özel süslemeler yapıldı. Fotoğraf çekim alanları oluşturuldu, dilek ağaçları yerini aldı. Yeni yıl herkese güzellikle, sağlıkla, bereketle gelsin " dedi.

YAZLIKLARA YENİ YIL DÖNÜŞÜ

Fotoğraf çekim alanlarında hemşehrileriyle poz veren Başkan Erdoğan, kent merkezinden yeni yıl için ikinci konutlarına gelen yurttaşların da özel bir yeni yıl karşılaması için ilçelerine geldiklerini vurguladı, “Belediye hizmetlerimiz sahadaki ekiplerimizle, yılbaşı sürecinde de yurttaşımıza dokunmaya, temel hizmetleri sürdürülebilir kılmaya odaklı bir hassasiyetle devam edecek. Karaburun ve Mordoğan'da kurduğumuz Yeni Yıl Pazarı da bu kısa süreli kentten uzaklaşma döneminde hem bir sosyalleşme durağı hem de alışverişe imkan veriyor. Yurttaşlarımız yoğun ilgi gösteriyor, yaz sezonu hareketliliğine benzer bir hareket var. İlgi yoğun. Esnafımız da memnun. Yeni yılın ilk haftası boyunca da pazarlarımız açık kalacak" diye konuştu.(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber