Geri Dön
Karaburun Karaburu'nda kıyı ve deniz dibi temizliği

Karaburu'nda kıyı ve deniz dibi temizliği

Karaburu'nda kıyı ve deniz dibi temizliği

Karaburu'nda kıyı ve deniz dibi temizliği

KARABURUN (İzmir), (DHA)-İZMİR'in Karaburun ilçesinde, deniz dibinde ve kıyıda gönüllülerin katılımıyla temizlik çalışması yapıldı. Turizm sezonunda olunmamasına rağmen toplanan cam, metal ve plastik meşrubat şişelerinden sigara izmaritine kadar pek çok atık görenleri şaşırttı.

Karaburun Tepeboz Mahallesi Yeniliman mevkiinde gönüllü deniz ve kıyı temizliği yapıldı. Temizlik çalışmalarına Karaburun Belediyesi Zabıt Amirliği ekipleri, Deniz Polisi, Jandarma, Dalış Kurları ve gönüllü dalgıçlar katıldı. Karaburun İlçe Emniyet Müdürü Nafi Emre Uçar da bizzat temizlik çalışmasında yer aldı. Gün boyu yapılan temizlik çalışmasında deniz dibin ve kıyı boyunca toplanan sigara izmaritinden meşrubat şişelerine kadar torbalar dolusu atık, görenlere bu manzara görenleri şaşırttı. Sezon bitmiş, güz tatilcileri de neredeyse sayfiye yerlerinden elini eteğini çektiği bir dönemde yaşanan bu kirliliğin Karuburun'un mavisine kara çaldığına dikkat çekildi. Temizlik çalışmasında, 'Bu dünya hepimizin, maviye kara çalmayalım' mesajı verildi.

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, temizlik çalışmasıyla ilgili yatığı açıklamada, "Turizm sezonu bitti ancak, anlaşılan o ki temizlik sezonu başlamadı. Denizin dibinde lastik, plajda izmaritler çıktı. Bu tablo, normal şartlarda insanın doğal yaşam akışının bir parçası olamaz" dedi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber