Geri Dön
Karaburun Karaburun'da nergis kokulu festival

Karaburun'da nergis kokulu festival

Karaburun'da nergis kokulu festival

Karaburun'da nergis kokulu festival

KARABURUN (İzmir), (DHA)-İZMİR'in Karaburun ilçesinde 6'ncısı bu yıl düzenlenen ve iki gün sürecek Nergis Festivali başladı. Nergis çiçeğini tanıtma fırsatı veren festival ilçede otelleri ve pansiyonları doldurdu. Festival öncesi stantlarda yöreye özgü lezzetler, hediyelik eşya ve nergis satışı yapıldı. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, "Fedakar üreticilerle birlikte eğlenceden lezzete, kültür sanattan yarışmalara her anı dolu bir festivali geçirdiklerini belirten Başkan Erdoğan, "Yarımadamız Karaburun Nergis Festivalimiz ile çiçek açtı" dedi.

Karaburun 6'ncı Nergis Festivali, Karaburun Meydanı'ndaki açılış töreniyle başladı. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ile eşi Teoman Erdoğan'ın ev sahipliğindeki festival açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer, CHP İzmir eski Milletvekili Kani Beko, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Karaburun Garnizon Komutanı Binbaşı Ali Eker, Antalya Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, ziraat ve esnaf odaları yöneticileri, belediye bürokratları, meclis üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, üreticiler, muhtarlar ve Vatandaşlar katıldı. Açılışta, Denizli Havran Belediyesi Halk Dansları Ekibi görsel ziyafet sundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası Konseri, Nergisli Ürünler ve Objeler Yarışması, Grup Beyler konseri festivalde keyifli anlar yaşattı. Festival öncesi stantlarda yöreye özgü lezzetler, hediyelik eşya ve nergis satışı yapıldı.  Nergis çiçeğini tanıtma fırsatı veren festival ilçede otelleri ve pansiyonlar doldu. Festivalin ilk günü, Ateş Gösterisi ve Haluk Levent'in Karaburun Meydan'daki konseriyle devam edecek.

'NERGİS FESTİVALİ, BİR DÜNYA FESTİVALİ OLACAK'

Festivalin açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karaburun'un Akdeniz'in en büyük koku bahçesi olduğunu söyledi.

Başkan Soyer, Nergis Festivali'ni dünyanın en büyük uluslararası festivallerinden biri haline getireceğinin ve nergisin ihracatını başlatacağının sözünü verdi Başkan Soyer, "Akdeniz'in çeşitli yerlerinde renkli, farklı, görkemli çiçeklerin yetiştirilmesine özen gösterilir ama Akdeniz'in en büyük koku bahçesi Karaburun'dur. Bu tek başına şahane bir özellik, bir şehri dünya markası yapmaya yetecek bir özellik. Bunun üzerine çok daha fazla gideceğiz. Geçen yıl 496 bin nergis fidesi yumrusu dağıttık, bunu milyonlara çıkaracağız" dedi.

'BU KOKUYU HİÇBİR YERDE ALAMAZSINIZ'

Karaburun'un saklı bir cennet olduğunu, festivallerle bu cenneti ön plana çıkardıklarını ifade eden Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ise, "Kabuğumuzu kırdık ve başta Türkiye olmak üzere şu an farklı Avrupa ülkelerinden bile misafirlerimiz var" dedi.

Karaburun tarihine, geçmişine dayalı zengin bir tanıtım atılımıyla Türkiye'deki yerini almaya başladığını vurgulayan Başkan Erdoğan, "Nergis başka yerlerde de yetişebilir ama şu duyduğunuz kokuyu hiçbir yerde alamazsınız. Bu konuda çok iddialıyız. Hem dokusu hem kokusu farklı. Bugün bir düğün evi heyecanından farksız. Karaburun'un tanıtılmasında her zaman önemli yer tutan bu festivalde bizlerin yanında olmanızdan çok mutluyuz. Festival sadece eğlence değil, bölgenin tanıtımı da oluyor" diye konuştu.

İKİNCİ GÜN PROGRAMI

Karaburun 6. Nergis Festivali, yarın saat 11.00'de Aykut Pala sunumuyla Nergis Korteji Bandosu'nun sunacağı gösterişle devam edecek.

Saat 11.30'da Halk Dansları Gösterisi ve 12.30'da İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası Konseri, festivale katılanları coşturacak. 13.30'da Geleneksel Nergis Güzellik Yarışması, 14.30'da ise Ateş Gösterisi yine başrolü kapacak. Saat 15.30'dan itibaren DJ performansı yer alacak.(DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber