Geri Dön
Karaburun Karaburun'da nergis kokulu festival sona erdi

Karaburun'da nergis kokulu festival sona erdi

Karaburun'da nergis kokulu festival sona erdi

Karaburun'da nergis kokulu festival sona erdi

İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Karaburun ilçesinde bu yıl 6'ncısı düzenlenen ve müzik dinletileri, yöresel mutfak lezzetleri, yarışmalar, halk oyunları ile renkli kortejlerin yer aldığı Nergis Festivali, sona erdi. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, "Başka coğrafyalarda da nergis var ama hiçbirindeki nergis bizim nergisimiz değil. Çarşıdan satın aldığınız nergisi, o güzel kokusuyla, Karaburun nergisi olarak alıyorsunuz. Bunun tek nedeni, kendi yerinde ve kendi toprağında olmayı seviyor. O büyüleyici kokusuna ancak bu topraklara ait olduğunda sahip olabiliyor" dedi.

Karaburun Meydanı'ndaki açılış töreniyle başlayan ve müzik dinletileri, yöresel mutfak lezzetleri, yarışmalar, halk oyunları ile renkli kortejlerin yer aldığı Karaburun 6'ncı Nergis Festivali, sona erdi. Festival kapsamında Haluk Levent Karaburun Meydanı'nda sahne aldı. Sağanak ve soğuk havaya rağmen vatandaşlar konsere yoğun ilgi gösterdi. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan Haluk Levent'e anı hediyelerini verirken Erdoğan'ın birlikte sahneye çıktığı Kösedereli 80 yaşındaki Şerife Zorlu ise Levent'e el yapımı tel kırma Türk bayrağı hediye etti. Duygu dolu anlar yaşadığını belirten Haluk Levent, "Muazzam, çok anlamlı" derken kendisine nergis çiçeği veren Erdoğan'a ayrıca teşekkür ettiğini belirtip, "Belediye başkanlarına yalakalık yapmam, biliyorsunuz. Hatta bazı başkanlar, 'Haluk Levent bize söylenecek' diye sahneye çıkmaya korkar. Karaburun Belediye Başkanımız ile ilk kez karşılaşıyoruz. Seçim döneminde belediyelere konserler veriyoruz. Seçim çalışması için oy isteyen başkanlarımız oluyor. Yarım saat, kırk dakika mikrofon durmuyor. Dikkat ettim seçimlerle alakalı, partilerle alakalı siyasi olaya girmeden çalışmalarını anlattı. Gerçekten teşekkür ediyorum, sağ olun" ifadelerini kullandı.

'O NERGİS ÇİÇEĞİ, BU ZENGİNLİĞİN MÜCEVHERİ'
Erdoğan ise 'yerli ve milli' vurgusu yaparken, "İçinde bulunduğumuz güzel coğrafya, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle, Özel Çevre Koruma Alanı ilan edildi. Ülkemizin en fazla endemik bitki örtüsüne ve özgün nitelikli hayvan varlığına sahip coğrafyalarının başında geliyor. Bugün de burada, Nergis Festivalimizdeki işte o nergis çiçeği, bu zenginliğin mücevheri. Öylesine bir özel mücevher ki bu, yaşadığımız coğrafyanın nergis soğanını, yabancı bir yerde diktiğinizde, aynı kokuyu ve aromayı taşıması mümkün olmuyor. Bildiğiniz gibi başka coğrafyalarda da nergis var ama hiçbirindeki nergis bizim nergisimiz değil. Çarşıdan satın aldığınız nergisi, o güzel kokusuyla, Karaburun nergisi olarak alıyorsunuz. Bunun tek nedeni, kendi yerinde ve kendi toprağında olmayı seviyor. O büyüleyici kokusuna, ancak bu topraklara ait olduğunda sahip olabiliyor. Kısaca yerli olmayı, veriminde ve kokusunda kendisine ölçü görüyor" açıklamalarında bulundu. Erdoğan, Karaburun coğrafyasının geleceğini, kaderini uzaktan kumandayla belirlemek isteyenlere, bu toprakların insanlarının mesafeli olduğunun da altını çizdi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber