Geri Dön
İzmir Meksikalı fotoğraf sanatçısında İEÜ'de 'El Tiempo De Alicia' sergisi

Meksikalı fotoğraf sanatçısında İEÜ'de 'El Tiempo De Alicia' sergisi

Meksikalı fotoğraf sanatçısında İEÜ'de 'El Tiempo De Alicia' sergisi

Meksikalı fotoğraf sanatçısında İEÜ'de 'El Tiempo De Alicia' sergisi

İZMİR, (DHA)-İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Meksikalı fotoğraf sanatçısı Santiago Garcia Galvan'ın 19 eserden oluşan 'El Tiempo De Alicia' adlı özel sergisine ev sahipliği yaptı. Sergide, 'Alice Harikalar Diyarında' adlı masalı Küba'nın başkenti Havana'ya uyarlayan Galvan'ın fotoğraflarına yer verildi.

Meksikalı fotoğraf sanatçısı Santiago Garcia Galvan'ın 19 eserden oluşan 'El Tiempo De Alicia' adlı özel sergisi İEÜ'de açıldı. Meksika Büyükelçiliği ve İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin iş birliğiyle düzenlenen serginin açılışına; Meksika Büyükelçisi Jose Luis Martinez Hernandez, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, Meksika İzmir Fahri Konsolosu Kemal Çolakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Levent Eren, Çocuk Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Özgener, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Donald Staub ve Uluslararası İlişkiler Temsilcisi Mehmet Şenbağcı, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

'HAVANA'NIN SOKAKLARINDA GİBİ HİSSETTİM'

İzmir Ekonomi Üniversitesi olarak sanatsal etkinliklere büyük önem verdiklerini söyleyen Prof. Dr. Abacıoğlu, "Sanatçımızla tanışmaktan büyük mutluluk duydum. Yaklaşık 20 yıl önce Havana'ya gitmiştim. Oradaki güzel insanlarla, güzel yerlerle tanıştım; çok özel hikayeler dinledim. Sergiyi gezerken kendimi yeniden Havana'nın sokaklarındaymışım gibi hissettim. Hepimize harika bir tarihi yolculuk yaşatan sanatçımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

TÜRKİYE İLE MEKSİKA ARASINDA YAKIN İLİŞKİ VAR

Meksika Büyükelçisi Jose Luis Martinez Hernandez ise, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde böylesine önemli ve anlamlı bir etkinlikte bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Türkiye ile Meksika arasında eğitim ve kültür alanında yakın ilişkiler kurulduğuna dikkat çeken Hernandez, serginin de bu açıdan güzel bir örnek teşkil ettiğini belirtti. Hernandez, önümüzdeki süreçte de İEÜ ile iş birliğini devam ettirmek istediklerini sözlerine ekledi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber