Geri Dön
Merkez KARS ’ta davul zurnalı 1 Mayıs kutlaması

KARS ’ta davul zurnalı 1 Mayıs kutlaması

KARS ’ta davul zurnalı 1 Mayıs kutlaması

KARS ’ta davul zurnalı 1 Mayıs kutlaması

KARS’ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Eğitim-Sen önünde toplanan sendika ve meslek örgütü üyesi grupların katılımıyla Tren Garı Meydanı’nda davul-zurna eşliğinde hayal çekilerek, yerel sanatçıların seslendirdiği türkülerle kutlandı.

Kars’ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Eğitim-Sen önünde bir araya gelen farklı sendika temsilcileri ve üyeler geniş güvenlik önlemleri altında Tren Garı Meydanı’nda yapılacak kutlamalar için yürüyüşe geçti. Ellerinde pankart ve dövizlerle yürüyen kalabalık “Yaşasın 1 Mayıs" sloganları alana geldi. Polis katılımcıların üzerlerinde bulunan çakmakları topladı. Alana geldiğinde çakmakların toplandığı gören 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı Hakan Topçu, bu önlemle ilgili resmi yazı talep edince uygulamadan vazgeçildi ve katılımcılar sadece üst aramasıyla içeri alındı. Ayrıca Kars Valiliği’ne bildirilmeyen “Taksim halkındır faşizme karşı omuz omuza" yazılı pankartın da kutlama alanına sokulmasına izin verilmedi. Katılımcılar Filistin ve Küba bayraklarını da açarak kutlamalara eşlik etti.

Kutlamaların açılış konuşmasını yapan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Tertip Komitesi Başkanı Hakan Topçu, “Bu ülkenin emeğiyle geçinen tüm kesimleri gibi bizim de iyiyi, güzeli ve umudu yaşatmaya ve büyütmeye ihtiyacımız var. Umudumuzu Kars Cumhuriyet Meydanı’nı vermeyerek kırmaya çalışan zihniyetlere diyoruz ki; biz üretiriz, kırıldığımız yerden sivriliriz. Siz gelecek nesillere hesap nasıl vereceksiniz? Emekçileri izole ederek neyi gizleyeceksiniz? Yandaşlara açtığınız meydan ve kurumları emekçilere yasaklayarak nereye varacaksınız? Bizi hem kamu emekçisi hem de vatandaş olarak yıllardır yok sayıyorlar, kapı kolu olarak görüyorlar, maaş artışlarımızda yaşadığımız gerçek enflasyonun yarısına bile denk gelmeyen Türk enflasyonunu temel alıyor, soframızdaki ekmeği dilim dilim küçültüyorlar" diye konuştu.

Kutlamalar, katılımcıların davul-zurna eşliğinde hayal çekmesi ve yerel sanatçıların seslendirdiği türkülerle sona erdi.(DHA)

Haber: Volkan KARABAĞ / KARS, (DHA)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber