Geri Dön
Merkez "Pelviperineoloji ve Fonksiyonel Kadın Genital Estetik Sempozyumu" düzenlendi

"Pelviperineoloji ve Fonksiyonel Kadın Genital Estetik Sempozyumu" düzenlendi

"Pelviperineoloji ve Fonksiyonel Kadın Genital Estetik Sempozyumu" düzenlendi

"Pelviperineoloji ve Fonksiyonel Kadın Genital Estetik Sempozyumu" düzenlendi

Volkan KARABAĞ / KARS, (DHA)-KARS Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı tarafından 'Pelviperineoloji ve Fonksiyonel Kadın Genital Estetik Sempozyumu" düzenlendi.

Tıp Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen sempozyuma Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Kılıç, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kahraman Ülker, Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Yavuz Karabağ, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Doğu Anadolu Kadın Sağlığı Derneği Başkanı Prof. Dr. Yakup Kumtepe, Uluslararası Pelviperineoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akın Sivaslıoğlu, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere çok sayıda kadın doğum uzmanları ile öğrenciler katıldı.

Uluslararası Pelviperineoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akın Sivaslıoğlu, bilimsel aktivasyonların Kars'ta da yeşermesi anlamında bir katkı sunmak istediklerini söyledi. Çok verimli ve keyifli bir sempozyum geçireceklerini belirten Sivaslıoğlu, hekimlerin mesleki kariyerlerine de dokunacaklarını bildirdi.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Doğu Anadolu Kadın Sağlığı Derneği Başkanı Prof. Dr. Yakup Kumtepe ise, "Kars, Türklerin Anadolu'ya ilk giriş yeri, 1071 Malazgirt değil 1600'lı yıllar ve benim de Ata yurdum, ben de bir Karslıyım, Iğdırlıyım. Koşa koşa geldik buraya, çok güzel bir ekip var, kurduğumuz derneğe bölgemizdeki bütün kadın doğum uzmanı doktorlarımızı üye yaptık ve gönül birliği yaptık geldik buraya" dedi.

Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Kılıç, "Endikasyon alanına giren birçok problemi ve arzusu olan, ihtiyacı bulunan kadınlarımızın bu problemlerine çözüm bulma noktasında Kars'ta bir ses vermek üzere aramıza geldiniz, hoş geldiniz. Umarım bu süre içerisinde kendi açınızdan çok önemli gördüğünüz konuları ele alırsınız, meslektaşlarınızın bilgi, tecrübe paylaşımlarına vesile olmuş olursunuz. Biz de sizler sayesinde görünürlüğümüzü biraz daha arttırmış oluruz. Sempozyumumuzun başarılı olmasını, sonuçlarının herkese fayda sağlamasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından sempozyumun ilk oturumuna H.Levent Keskin, Aslıhan Yurtkal, Samet Kırat başkanlık ederken, Müjde Canday Pelvik Anatomi, Gülin Feykan Yeğin İntegral Teori Tabanlı Hasta Değerlendirilmesi, Yakup Kumtepe Pelviperineolojide Laparoskopik Girişimler ve Akın Sivaslıoğlu Cerrahilerine Genel Bakış hakkında sunum yaptı. Sempozyum 4 farklı oturumla devam etti.(DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber