Geri Dön
Kayseri ERÜ ile TÜZDEV arasında iş birliği protokolü imzalandı

ERÜ ile TÜZDEV arasında iş birliği protokolü imzalandı

ERÜ ile TÜZDEV arasında iş birliği protokolü imzalandı

ERÜ ile TÜZDEV arasında iş birliği protokolü imzalandı

KAYSERİ, (DHA)- ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) ile Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı (TÜZDEV) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Rektörlük binasında gerçekleştirilen imza törenine Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Oktay Özkan, Prof. Dr. M. Hakan Poyrazoğlu, Prof. Dr. Hakan Aydın ile TÜZDEV Genel Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden ve üyeleri katıldı. Törende konuşan Rektör Altun, “Üniversitelerin görevlerinden biri de eğitim faaliyetlerindeki süreçlerdir. Bu süreçlerin sağlıklı ilerlemesi için gençlerimizin ihtiyaç duyduğu donanımlara sahip olması son derece önemlidir. Çünkü günümüzde eğitim boyutunda bakıldığında sadece bir dil değil, birden fazla dil bilmek önemli hale geldi. Burada dikkat çekici olan üstün zekalı ve dahi çocukların eğitim noktası. Bu çok önemli ve hassasiyet gerektiren bir durum. Eğitim boyutunda bu öğrencilerin ihtiyacı olan dozajı yüklemeyi sağlıklı yapamazsanız özellikle bu çocuklarımızın çok daha başarısızlıkları ve olumsuzlukları ortaya çıkabilir. Bu manada biz ERÜ olarak üzerimize düşen görevi ortaya koymaya ve süreçlere katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

‘ÜLKEMİZİN ÖNÜNÜ AÇABİLECEK ŞAHSİYETLER OLACAKLAR’

TÜZDEV Genel Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden ise, “Ülkemizin en önemli üniversitelerinden biri olan ve çok üstün başarılara imza atan Erciyes Üniversitemiz ile büyük protokol yapma ihtiyacı hissettik. Bu çocuklarımızla hakkıyla ilgilenip ellerinden tutabilirsek, gelecekte ülkemizin önünü açabilecek şahsiyetler olacaklardır. İlk çalışmamız da 26 Mayıs’ta İstanbul’da bir çalıştay olacak. Buna Erciyes Üniversitemiz de bütün gücüyle katılacak. Bu protokol çok güzel işlere vesile olur İnşallah. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Konuşmalarından ardından Rektör Prof. Dr. Fatih Altun ve TÜZDEV Genel Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden tarafından iş birliği protokolüne imza atıldı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber