Geri Dön
Kayseri ERÜ'de 1'inci Uluslararası Medya, Dijital Kültür ve Din Kongresi

ERÜ'de 1'inci Uluslararası Medya, Dijital Kültür ve Din Kongresi

ERÜ'de 1'inci Uluslararası Medya, Dijital Kültür ve Din Kongresi

ERÜ'de 1'inci Uluslararası Medya, Dijital Kültür ve Din Kongresi

KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ'de, Erciyes Üniversitesi (ERÜ), Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), UNESCO ve İslam İşbirliği Teşkilatı Bağımsız Daimi İnsan Hakları Komisyonu tarafından düzenlenen 1'inci Uluslararası Medya, Dijital Kültür ve Din Kongresi gerçekleştirildi.

ERÜ'de 2 bölüm halinde düzenlenen 1'inci Uluslararası Medya, Dijital Kültür ve Din Kongresinin ilk bölümü çalıştay şeklinde yüz yüze olarak organize edildi. İkinci bölüm ise çevrimiçi bildiri sunumlarından oluştu. Medya ve İslamofobi - İslam Karşıtlığı konusunun farklı boyutlarıyla ele alındığı çalıştayın son oturumu medya, dijital kültür ve din ilişkisine ayrıldı. ERÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hakan Aydın, Erciyes Üniversitesi’nin medya ve din alanında öncü bir üniversite olduğunu vurgulayarak, 2018 yılında Türkiye’de ilk Medya ve Din Araştırmaları Merkezi’nin Erciyes Üniversitesi bünyesinde kurulduğunu söyledi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkan Vekili Orhan Karadaş ise, kongrenin başlıklarının her birinin ayrı ayrı üzerinde günlerce konuşulacak nitelikte önemli olduğuna vurgu yaparak, “Medya ayrı bir başlık, dijital kültür ayrı bir başlık, din ayrı bir başlık ama aynı zamanda bunlar birbirini yakından ilgilendiriyor ve etkiliyor. Çağımız iletişim çağı, medya ise son derece önemli ve hayatın akışını etkileyen bir konumda. Önceden görsel ve yazılı basın vardı. İnternetin hayatımıza girmesiyle birlikte bu daha da çeşitlendi. Sosyal medya ile birlikte başka bir noktaya geldi. Biz bütün bu başlığı artık anayasal olarak da özgürlükleri teminat altına alınmış ‘basın’ değil de ‘medya’ şeklindeki daha geniş bir tanımlama ile iletişim alanını ifade ediyoruz. Bir medya mensubu olarak, yaklaşık 40 yılını bu sektörde harcamış biri olarak karşınızdayım. Medya sadece haber alma ve verme ile sınırlı değil, hayatın akışını da şekillendiriyor. Siyasetten ekonomiye, sanattan edebiyata kadar farklı disiplinleri de etkiliyor. Medya sektöründeki bu gelişmeler doğal olarak bilgiye ulaşmayı da kolaylaştırıyor ve hızlandırıyor" ifadelerini kullandı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber