Geri Dön
Kayseri Kayseri'de 'Liselerarası Bil-Kazan Bilgi Yarışması' finali gerçekleştirildi

Kayseri'de 'Liselerarası Bil-Kazan Bilgi Yarışması' finali gerçekleştirildi

Kayseri'de 'Liselerarası Bil-Kazan Bilgi Yarışması' finali gerçekleştirildi

Kayseri'de 'Liselerarası Bil-Kazan Bilgi Yarışması' finali gerçekleştirildi

Furkan KAVUKLU/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından planlanan 'Liselerarası Bil-Kazan Bilgi Yarışması'nda finalde derece elde eden öğrencilere ödülleri verildi.

Kayseri Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, emniyet müdür yardımcıları, ilçe emniyet müdürleri ve öğrenciler katıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, 'SİBERAY' programı kapsamında siber suçların gerçekleşmeden engellenmesi, maddi manevi zararların en aza indirgenmesi amacıyla hayata geçirilen proje hakkında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, "İl Emniyet Müdürlüğümüzün hazırladığı bir projenin final aşamasındayız. Bu, Siber güvenlik, siber zorbalık, sosyal medya duyarlılığı, internet güvenliği, teknoloji bağımlılığı gibi konularda farkındalık oluşturmak, sizleri istemediğimiz olumsuz olaylardan uzak tutabilmek için hazırlanmış bir proje. Hedefinde sizler varsınız. Yıl içinde tüm ülkemizde olduğu gibi ilimizde de kurumlarımı çok farklı çalışmalar ve projeler hazırlar. Belki hepsinin amacı ve hedefi farklı olabilir ama bir projeksiyondan baktığımız zaman hepsinin de ortak noktası sizlersiniz. Çünkü bu ülkenin en kıymetlileri sizlersiniz" dedi.

'SİZ BİZİM GELECEĞİMİZSİNİZ'

Emniyet teşkilatının 179 yıldır suç ile mücadele ettiğini belirten İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın ise, "Son dönemde özellikle PKK ve FETÖ olmak üzere tüm terör örgütleriyle organize suç örgütleriyle mücadelemiz durmaksızın kararlılıkla ve inancımızla devam edecek. Bundan hiçbiriniz şüphesi olmasın. Yalnız başarabildiğimiz şeyler olduğu gibi başaramadığımız şeyler de var. Geçen yılın aynı döneminde hırsızlıkta yüzde 40 civarında bir azalma sağlamışken özellikle sosyal medyada dolandırıcılık konusunda 6.7'lik bir artış var. Bu, 'biz fiziki tedbirleri aldık, hırsızlıkta her olaydan neredeyse 6 tanesini engelledik ve sonuç olarak başarılı bir ivme çizerken aynı başarıyı dijital ortamda sağlayamadık' demek. Çünkü dolandırıcılığın şu anda meydana geldiği en fazla yer dijital ortam. Biz bu projeyi şundan dolayı önemsiyoruz; Çünkü siz bizim paydaşımız değil, geleceğimizsiniz ve bizim takım arkadaşımızsınız. Bu proje bizim için çok önemliydi. Sizin bu konudaki duyarlılığınız, bu konudaki bilgilendirilmeniz, bizim bu suçu engellememizdeki en büyük etken" ifadelerini kullandı.

Konuşmacıların ardından yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber